Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csirkecurry

2012.07.07. 07:00 Waka

Kicsit talán másképp, mint a klasszikus, nem a kókusztejes-savanykás változat, de ez is bevált.

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 10 dkg mogyoróhagyma (eléggé snassz, de jó a lila- vagy vöröshagyma is)
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • diónyi friss gyömbér
  • 1 teáskanálnyi friss citromhéj (én krumpli hámozóval szoktam a citromhéjat levágni, ügyelve ne maradjon rajta fehér része, és az így nyert héjat vágom vékony csíkokra)
  • 5 teáskanálnyi (enyhe) madrasi curry por
  • 2 teáskanálnyi (csípős) indiai curry por (ha nincs, madrasit meg chilit kell használni)
  • 3 evőkanálnyi citromlé
  • 2 evőkanálnyi világos szójaszósz
  • 3 dl főzőtejszín
  • piros kaliforniai paprika
  • 1 – 1,5 dl étolaj


Előkészítés:
Az ilyen ételek elkészítésénél alapvető, hogy először minden hozzávalót előkészítünk, ugyanis főzés közben erre már nem lesz idő. Elsőként a csirkemell filét vékony csíkokra vágom. Összekeverem a kétféle curryt, majd a felével valamint sóval, a citromlével és a szójaszósszal bepácolom a csirkemell csíkokat.  A mogyoróhagymát, a fokhagymát, a gyömbért apró-, a kaliforniai paprikát közepes kockákra, a citromhéjat vékony csíkokra vágom.

Elkészítés:
A hús kis adagokban, kevés olajon pirosra sütöm. A visszamaradt olajon üvegesre párolom a mogyoróhagymát, majd hozzáadom a gyömbért, kevés pirítás után a fokhagymát. A fokhagymát éppen csak megfuttatom, és máris beleszórom a maradék curryt. Egyet keverek rajta, majd belerakom a húst. Összeforgatom, majd beleszórom a citromhéjat, és felöntöm tejszínnel. Felforralom, ha kell, megsózom, majd beleszórom a paprikát, egyet még forralok rajta és már kész is.

Köretnek egy kicsit pikáns, kurkumával és garam masalával ízesített, mazsolával bolondított rizs illik hozzá:

Hozzávalók:

  • 4 dl rizs
  • 8 dl húsleves
  • 1 dl mazsola
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 teáskanálnyi garam masala
  • 1 teáskanálnyi kurkuma


Elkészítés:
Az olajon fehéredésig pirítom a rizst, megsózom, rászórom a kurkumát és a garam masalát, összekeverem, majd felöntöm a húslével, és beleszórom a mazsolát is. Amikor felforrt, lefedve az előmelegített sütőbe teszem, és készre párolom.

Ha minden jól megy, ilyen lesz a végeredmény:

csirkecurry.jpg

187 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr404631968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.07.07. 07:46:08

A curry jó. És végre meleg van, de vártam!
Próbáljátok ki egyszer hogy zsíron (lehetőleg valami ízes pecsenyezsíron) megpirítotok friss szőlőszemeket, sült húsok mellé illetve olyan ételbe amibe mazsolát tennétek ezt teszitek...isteni. (nálam nem kérdés, a mazsolát kizárólag szárazon vagyok hajlandó a szájamba venni.)

1kutya 2012.07.07. 07:49:46

reggelt! csak beköszöntem. irány románia...

@Daró: hmmm... megér egy próbálkozást.

mindenkinek kellemes melegedést:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.07. 08:16:17

Jó reggelt! :) A curry nagyon gusztusos, a meleg miatt napok óta nincs kedvem főzni, de egy kis csirke talán belefér a programba.
@Daró: A mazsola nem más, mint egy aggódó arcú szőlőszem. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.07. 08:17:02

@1kutya: Jó utat! Mi a szösznek mész Romániába ebben a melegben? :) Gondolom, munka.

Daró 2012.07.07. 08:29:45

@LepkeReloaded: vagy szesz/cigi/nőcsempészet?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.07. 08:48:25

Nemrég chili con carne-hez rizst készítettem. Anna közölte, hogy útálja a rizst. Mondtam én is, csak azt nem értem miért vesz? Mert szép a doboza? Jó formája van? Fél, hogy nem segít eleget az aktuális bolt anyagi problémáinak megoldásában?
Ráadásul mindig azt a szar gyorsriszt vette.
Rizsa maximum töltöttkáposztasalátában.

Hurri Kán 2012.07.07. 08:53:17

Húúú... Máris csorog a nyálam... Kár, hogy már megvan a hétvégi menü. Legközelebb teszek egy próbát. Gondolom a csirke marhahússal helyettesíthető.

@Daró:
Mazsolapálinkát kóstoltál é már? ;-)

Pinka-Panka 2012.07.07. 08:54:22

Waka megint klassz vagy:)
Nálam nagyon bejön az ilyen étel, a rizst is szeretem a mazsolát azt én is inkább utána nasinak.

Pinka-Panka 2012.07.07. 09:05:01

én olyan csibemellet készitek currysan, hogy kicsit nagyobb darabokra vágom a húst, de hosszúkás legyen. Majd egy jénai tálban öntök 2 pohár joghurtot, fokhagymát, sót és curryt elegyítek, majd ebben a hús pácolódik.
Másnap csak zsemlemorzsában hempergőzik és süldögél szépre. Ehhez is rizs dukál és szószt lehet tálalni mellé.

Öreg Sam 2012.07.07. 09:07:50

Kövezzetek meg,de én nem eszem a madaraknak az ő cicijüket :D
Valamiféle tehén/disznó alkatrészből talán...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 09:30:52

jó reggelt!:)
rizzsel én is hadilábon állok, de néha jólesik. az ilyen currys cuccok bármikor jöhetnek, és valszeg a @Pinka-Panka: -féle verziót is megkóstoljuk.:)
@Öreg Sam: csak ilyen kis szar kavicsokat találtam eddig, azzal meg soká tudnánk megkövezni :P:DDD

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.07. 09:31:28

én szeretem az ilyet, csak a színe lenne olyan, amilyen...

Öreg Sam 2012.07.07. 09:49:29

@gyvy:
Hjaaa kéhlek...
Sajnos én már nem fogom megérni,hogy a genetikusok keresztezzék a százlábut a marhával :D
Gondolj bele!
Mennyi borjuláb!
Mennyi marhalábszár!

Pinka-Panka 2012.07.07. 09:54:08

@anica inkognitóban: jó reggelt neked is.
Hát engem is kövezzetek meg, de én ma rizs levest főzök, meg krumpli főzeléket.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 09:55:28

@Öreg Sam: áááá :DDDDD
@Pinka-Panka: én meg tarját sütök és krumplisalátát csinálok mellé, mert nem bírnánk ebben a melegben semmi nehéz kaját enni..

Pinka-Panka 2012.07.07. 09:57:39

@anica inkognitóban: hát én is ezért főzök, csak húst most semmit...
kicsit esett nálunk az este, de most fülledt kellemetlen a hőség:(
És dolgoznom is kell délután, na jó...

Öreg Sam 2012.07.07. 09:59:18

@Pinka-Panka:
Végre egy indián,aki tudja!
Anno éveket kinlódott a gyomrom,orvosom mindig a rizslevest javasolta diétás cuccnak.
Hogy kell???
Már nem kell,de akkor is érdekel :DD

Pinka-Panka 2012.07.07. 10:04:33

@Öreg Sam: nekem is a férjem miatt kell ilyeneket főznöm, még szerencse, hogy megesszük /én vagyok csak válogatós/.

Rizs leves ahogy én szokom:)

Kevés hagymát dinsztelek zsiradékon, majd zúzott fokhagymát is, erre 1 kanálka liszt, piritom, majd kevés paprika. Felöntöm vízzel állandó kevergetés mellett, majd só és most vegetát raktam bele. Kiforralom, beleteszem az előmosott rizst, zellerszárat dobtam bele és a végén azt kiveszem és sok apróra vágott petrezselyem zöldjét teszek bele. Ennyi.
Krumpli főzelékhez megy talán.

Pinka-Panka 2012.07.07. 10:08:28

Waka, bocs, hogy ilyen egyszerű, amatőr kaját mertem leírni, csak válaszoltam. ne hari...ciki is ezt a szép poszt mellé...
én ácsingózom is egy ilyen tálért:)

Öreg Sam 2012.07.07. 10:13:08

@Pinka-Panka:
Köszönöm!
Ki lészen próbálva!
A fene a városi paraszt belmet,de nekem ezek a kedves kajáim:))
Mondjuk ismertem olyan nőt,aki a köménymagos levest is el tudta baxni :DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.07. 10:19:15

@gyvy: Jó bele a marha is, de valami nagyon porhanyós, vagy érlelt része, mert soká tartana apránként kisütni, ha meg sokat teszel egyszerre a serpenyőbe, akkor nem pirul, hanem párolódik.
@Pinka-Panka: Agyfajta tandori csirkére hajaz, az is remek. Én ma a következő posztot főzöm. Nincs amatőr, meg profi kaja. Van jó, meg nem jó, ízlés dolga. Meg osztán, azért vagyunk itt, hogy disputáljunk.
@Öreg Sam: Sertés szűzpecsenye tuti.
@Babette_: Milyen színűt szeretnél?

Pinka-Panka 2012.07.07. 10:29:29

@Öreg Sam: azt nehezen lehet pedig, bár jó kis csomósan el tudom képzelni:) na erről én tudnék mesélni, nálam a nők mit mesélnek, ki mit nem tud:)) (velem együtt persze)
Élmény néha:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 10:30:24

@Waka: köszi szépen:) kíváncsian várom mi is lesz az:)

Hurri Kán 2012.07.07. 10:33:44

@Öreg Sam:
Az maga lenne egy darab mennyország itt ezen a kis sárgolyóbison. :D

@Waka:
Nyak apróra vágva, azt el tudom képzelni bele. Vagy lábszár is mehet, max. előző este bepácolom.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 10:36:31

Curry jó.
@hajdulaszlo (volt hajdul): @anica inkognitóban: Na, csak lessetek, majd írok olyan rizsételt, h a fületek kétfelé áll, de ahhoz laptop kell, úh majd otthon.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.07. 10:57:20

@Mitzi von Küche:A fülük,álljon úgy ahogy eddig, nem baj, csak egyék meg! Úgyhogy nagyon várom a receptet.
@anica inkognitóban: Itt is kezd melegebb lenni, a sütőtől.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 10:58:04

@Mitzi von Küche: na, lássuk! :)
én egyébként megeszem, csak nem mindeg, mihez.. a szöttyös dolgokhoz oké, a kukoricás dolgokhoz oké, de mikor menüben elémtolják a rántottsajttal a száraz rizset, hát... nehezen megy..
egyébként pl. a gombás, vagy a zöldséges dunsztolt rizset kifejezetten szeretem...de nem hetente háromszor, ahogy a közeli kisvendéglő menüjébe berakják...:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 10:59:25

@dömbi: nálam is....tiszta öngyilkos küldetés ilyenkor sütni...nálad más a szitu..nem fogtok fázni:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 11:01:55

@dömbi: :DDD bírom a humorodat:))
itt is kezd melegebb lenni a sütötől:DDD
vinnyogok

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.07. 11:05:15

@anica inkognitóban: He-he, nekem már az se számít, hogy +40, vagy -40, csak vizes ne legyen!
Szorgalmazni fogom, hogy génmanipulálják meg előbb az időjárást, utána a gyerekeket, meg a 100 lábú marhát!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.07. 11:07:28

@Pinka-Panka: elállt az eső, mennem kell, majd válaszolok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.07. 11:11:57

Megyek kicsit én is, Fortunának be kell fizetni az adót. A poszt addig sül a sütőben.

Öreg Sam 2012.07.07. 11:22:15

Nem vagytok ti normálisak!(kivéve engem természetesen)
Ebben a hőségben főzni???
Én kikaptam a mélyből egy töltött paprikát,főzzön,akinek 6 apja van!
Mondjuk a holnapi ebédem még fejben sincs meg,de az is valami lebutitott dolog lesz. :D

Daró 2012.07.07. 11:32:56

@Mitzi von Küche: ezt már egyszer nekem is ígérted, aztán semmi. Feketepont!

Ellentábor: imádom a rizst, barnát, fehéret, basmatit, jázmint, és az egyebeket: hajdinát, bulgurt, satöbbi. Egyedül és kizárólag a nálunk kínainak nevezett kajákhoz nem bírom megenni, nekem ahhoz a pirított tészta megy.
Ergo oda vagyok a curris dolgokért, a paelláért!!!!!!
a ludaskásáért, a rizseshúsért, a nyári töltött káposztáért (édes káposztából, pöszmétével savanyítva, kizárólag paradicsom nélkül)
satöbbi :-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 11:35:08

@dömbi: a gyerekeknél már megkezdték..az este olvastam, a hibás anyai gén mitokondriumát másik petesejtből származóval kicserélik, így kiküszöbölve bizonyos anyai ágon öröklődő betegségeket...
@Öreg Sam: két éhes férfiember fog hálát rebegni.. melyik nő tud ennek ellenállni??:DDDDD

Daró 2012.07.07. 11:37:52

@Daró: Ja, és ma kimentem a piacra. Egy táskával, én hülye. Most sül a rakott karfiol, alatta a padlizsán a vinetének (tudom grillen kellene, de nem vitt rá a lélek) várja a sorát egy csomó cukkíni, paradicsom, paprika (lecsó!) és nem vettem főzni való kukoricát (elég sokszor találkozom termelőkkel, lesz nekem annyi hogy még unni is fogom) meg krumplit sem...
A szárított gombát elfelejtettem, 15 féle gombából van, a gyerekeim oda vannak az illatokért (én is midíg megszagolom a megveendő dolgokat) egy fél órát töltöttünk a múlt héten a gombás pult előtt) a vargánya meg a 80.000 forintos szarvasgomba volt a févörit...

1kutya 2012.07.07. 12:12:21

@LepkeReloaded: kezdődött az aratás.

@Daró: hülye:)

itt meg készül a paprikáskrumpli:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 12:31:18

@1kutya: de az a szabadtűzön, gondolom...mi meg Norbi nélkül örülünk, hogy ég a zsír! :DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 12:43:28

Finom ez a curry! Meg is főzném, ha nem lenne ilyen hőség, így viszont grillezni fogok valamit odakinn (melegedjen a szomszéd levegője, ne az enyém :). Vett a feleségem 3 kg gyönyörű, vastaghúsú kápiát, azt megsütöm a grillen és elteszem sült paprikának. Lehet, poszt is lesz belőle!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 12:45:11

@Andrass9: én azon gondolkodtam, hogy a holnapra rendelt fasírtot tárcsalapon fogjuk megsütni, mert most per pillanat a lakás mindenféle hűtés mellett is egy katlan..:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 12:50:52

@anica inkognitóban: Nekünk nincs AC-nk, 29C van most a lakásban. Még a főzeléket is a teraszon fogjuk megfőzni egy rezsón!
Megyek is sziesztázni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 12:56:19

@Andrass9: én meg meg sem merem nézni, itt mennyi lehet...de a teraszon sincs hűvös..
jó pihenést, szerintem én is eldőlök és majd estefelé jövök...

Daró 2012.07.07. 13:01:29

PO: holnap ti jöttök-e bökönybe? Lesz ott mindenféle íjászbemutató is.

www.programturizmus.hu/tdestination-dosa-banderium.html

1kutya 2012.07.07. 13:01:29

@anica inkognitóban: gázon. rakjon tüzet, akinek 6 anyja van 1 utcában!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 13:04:19

@1kutya: meg akinek Imre az anyja...:DDD
jóvanna, azt hittem, totál nomádban nyomjátok..:DDDDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 13:17:18

@Daró: Fejben kész a poszt, tudod, nem csak kajáról fog szólni. Alig várom, h a fotókat összeszedhessem hozzá, de itt csak a vánnyadt iphone-om van (a szemem kinézem, mire a kommenteket végigolvasom), úgyhogy kis türelmet kérek.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.07. 13:26:54

@Öreg Sam: Sose mondtam magamról, hogy igen hehe!
És arról mi a vélemény aki főttételt eszik?
@Pinka-Panka: Ne hidd, hogy becsaplak, vinnék nektek vizet, ha tudnék, viccen kívül.
@anica inkognitóban: Pont ezért írtam, de legalább úgy génmódosítsanak, hogy örüljünk hol az árvíznek, hol az aszálynak...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.07.07. 13:34:32

@Daró: Tudnál nekem íjkészítőt ajánlani?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 14:16:47

@anica inkognitóban: hú, te ilyeneket olvasooool??? :DD

@Daró: csak olyan íjászbemutatóra megyek, amit én tartok :)) Holnap legfeljebb arra leszek hajlandó, hogy itt szemben, a saját erdei pályámon lövök egy kicsit, reggel 5-6 között.

@dömbi: milyen íjat szeretnél?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 14:19:12

@Babette_: nagyon konkrét vagy :D
Már így is 1 kanál kurkuma van benne! De sáfránnyal is szép színt lehet neki adni.

1kutya 2012.07.07. 14:26:52

@Daró: Balkány, Biri, Bököny, csókoldmeg a...

gondolom ismered:)

@anica inkognitóban: pont elég kint a búzamezőn nyelni a port meg töreket, nem hiányzik még hozzá egyéb nomádság.

1kutya 2012.07.07. 14:28:17

@Mitzi von Küche: rizsfőzés laptopon? tudhatsz valamit:-DDD

1kutya 2012.07.07. 15:09:24

baccameg! silverstone-ban még mindig áll az időmérő a 15 fok, meg a szakadó eső miatt! nem lehetne é, hogy az ángliusok küldenének vagy fél óra esőt, én meg küldenék nekik vagy 10 fokot helyette?:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 15:12:22

@PO: hát, én ilyen hülye vagyok :DD miután egy csomó pudinggal társalgom, akik 11-kor kidőlnek, én meg nem bírok aludni, híreket olvasok, meg könyvet :))
@1kutya: altatni se igen kell estére benneteket..
@dömbi: egész télen nem lesz ilyen meleg, úgyhogy végülis nem tudom, mit panaszkodunk :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 15:12:54

Most szedtem le az egres (piszke, büszke, stb. ) termést, és befőzöm télire kicsiny üvegekbe, mert csak én szeretem a szószt a tányérhússal.
Recept:
312 szem egres (957 gramm)
24 ek cukor (246 gramm)
1/2 citrom héja és leve (nagyon édes a mostani termés)
pirinyó fahéj és szegfüszeg
Kinn a teraszon főzöm rezsón.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 15:14:00

@Mitzi von Küche: Nekem is összeállt 3 poszt a Balatonpartról :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 15:14:52

@Andrass9: mennyire pirinyó a szegfűszeg??:P:DDD
nálunk az önts egy korty vizet! felszólítás után szomjanhalna akárki..:DDDD

1kutya 2012.07.07. 15:23:25

@Andrass9: remélem akkor augusztusban én legalább 4 posztot össze tudok hozni Omis-ról és Pag-ról:)

@anica inkognitóban: nem, hajnalban újra indulunk Toboliu-ba...

Pinka-Panka 2012.07.07. 15:27:02

@1kutya: ne hari, de kíváncsi vagyok, van arra valami érdekes??

1kutya 2012.07.07. 15:27:57

@anica inkognitóban: hát, eddig még nem kellett senki segítségét kérni, hogy ketten beüljünk a terepjáróba és autózzunk 30km-t.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 15:28:03

@1kutya: ja, az előbb kimaradt: Kaba , Földes, Tetétlen:mind a három idétlen..:D
de Ladányról nem szeretnék ilyeneket hallani! :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 15:29:18

@1kutya: ja, azt hittem, sokkal nagyobb a távolság...:)
( meg hogy a fáradtság nem indok arra, hogy velem utálatoskodj...)

1kutya 2012.07.07. 15:34:54

@Pinka-Panka: Omis-ban nem tudom, Pag-on van finom kecskesajt, tenger, laposhal, ív Béla által alapított város, erőd, sólepárló, csupasz sziklák, olajfák, kedves népek...

1kutya 2012.07.07. 15:36:32

@1kutya: bocsánat, a rengeteg fügefát kihagytam, pedig az most fontos:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 15:40:41

@1kutya: ööö..ezt értem, de én a romániai kiruccanásra gondoltam:(
márhogy ott mit lehet kapni?

1kutya 2012.07.07. 15:46:58

@Pinka-Panka: jaaa! ott semmi! van 500ha szántónk.

1kutya 2012.07.07. 15:50:26

@Pinka-Panka: ott főztük a baripörit, ha visszaemléxel.

Pinka-Panka 2012.07.07. 15:50:51

@1kutya: olyan kíváncsi vagyok, hogy az csuda:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 15:52:33

@1kutya: jajj, én ilyenekre nem tudok emlékezni - túl sok információt kapok az emberektől, az üzletben is, nem tudok tárolni mindent - de igyekszem....

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 15:55:51

@Andrass9: pöszméte, kérlekszépen :)) Nagyon szeretem (azt is). DebreceniDiák koromban június elején délutánonként eljártunk a Tócóskertbe (ma paneldzsungel, akkor paprdicsom) pöszmétét szedni. Minden háznál ki volt írva, hogy szedőket mennyiért. Tudtuk, hogy ahol 3 Ft/kg, meg 3,50 van, oda nem szabad be se menni. Oda kell menni, ahol 2,10 meg 2,20 van írva. Mert ott nagy szemű fajtát lehet szedni. Abból többet lehetett keresni.

@dömbi: szívesen segítek, ismerem a mai korszerű és hagyományőrző íj kínálatot. Régebben sok íjtesztet készítettem és publikáltam a világhálón. Aztán egy hülyegyerek felbosszantott és töröltem az egészet. De véleményem, tapasztalatom van. Kérdezz bátran, felelek őszintén. :)

@1kutya: oda nekik egy tízest, ide nekünk egy vastag esőfelhőt!!! :D

@Mitzi von Küche: Mitzi, gyere már hazafele, egyáltalán nem vagyok nyugodt, h az ismert előzmények után mindenféle csábos kínálatú éttermek előtt sétáltok el, ki tudja milyen agresszív bedumáló emberrel találkoztok... tudomisén miféle kajákat akarnak rátok beszélni... szóval akkor nyugszom meg, amikor ismét itthonról jelented, szerencsésen, meghogy újra hallod a dolmányos varjúid károgását. Na. :)))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 16:01:57

@1kutya: ezt az Omist, meg Pagot dekódolnád??? Eddig qrva műveltnek hittem magam, de ne gúglizzak már annyit :P

1kutya 2012.07.07. 16:05:27

@PO: Omis: kikötővároska Split-től 20km-re a Cetina folyó torkolatánál, Pag: sziget, Zára felett, Vir sziget mellett.

Pinka-Panka 2012.07.07. 16:13:14

@anica inkognitóban: nekem mondod, tárolom amit nem kéne:(
na, de süt a nap:) és fog is:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 16:15:00

@1kutya: köszönöm, Tanár úr! Na, ha oda mentek, elvárok heti 3 posztot! :P

@Pinka-Panka: ;-)
A családi legendárium szerint a dédapám (a Jakab nevű, merthogy volt nekem sok, legalább 8) úúútálta a rizskása levest. Amikor mégis az volt, akkor néhány nyelés után lecsapta a kanalat és "...én nem rágok meg ennyit!" felkiáltással távozott. Nem is jött vissza, csak a második fogásnál - már ha volt ilyen. :)

Pinka-Panka 2012.07.07. 16:19:51

@PO: ez aranyos, a férjem csendben megette - nincs apelláta:)
miatta van, ezt főztük egy életen át, ezt is esszük és szagoljuk is::)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 16:23:07

@1kutya: Horvátországból nekem csak Krapanj maradt meg (mondjuk sok más helyen nem is jártam). Az a legkisebb lakott sziget - vagy 26 lakója van. Viszont remek étterme és ahol mi laktunk, egy szuper morcos tengeri medve élt, úgy is mint tulaj. Saját hajókkal, nagy kikötővel.
Jó volt, nagyon finom kajákat ettünk ott.
Jaaa! A legfontosabb: Rozmaring volt a kerítés :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 16:26:50

@Andrass9: Helyesbítek, a pöszmétéhez még adj 26 szemet (nem vettem észre a bokron!) és 3 marék ribizlit (mert csak). A pirinyó szegfüszeg 1 darab, amit a citrom héjába böktem. Most szedtem kis csomó citromfüvet és pirinyó kakukkfüvet is. Ezt csak a végén teszem bele!

Öreg Sam 2012.07.07. 16:52:07

@1kutya:
Kocsival hol lehet most átmenni?
Én le vagyok ragadva a Bors-Nagyvárad utvonalnál.

1kutya 2012.07.07. 16:52:16

@PO: Omisról még csakcsak (van wifi), Pagról csak utólag.

@Andrass9: meg van millió kabóca (de az mindenhol:)

1kutya 2012.07.07. 16:53:13

@Öreg Sam: csak ott! sajnos a finnek meg a norvégok megakasztották a sengeni csatlakozást, úgyhogy kerülnük kell:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 17:35:33

@PO: hülye...:DDD
van, olyan ismerősöm, aki szemmelláthatóan minden találkozásunkkor sokkot kap, mert én ölelkezős típus vagyok és nem tudja hová tenni, hogy nem két levegőbe nyomott udvariasságit kap..:DD úgyhogy te is gondold át, nem venném a lelkemre...! :PP:DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 17:37:51

@Pinka-Panka: nem néztél szét a főtéren?? biztos jó buli van odalent...:)
@PO: @anica inkognitóban: ja, ez azért nem azt jelenti, hogy gátlás és válogatás nélkül, csak kevesekkel..:)))

Benikuty 2012.07.07. 17:37:56

Na, lesz itt még grupi is:D
Ha valaki Szentendrén a Dumtsa "korzón" jár, úgy este tízig ehet a kolbászomból. Kenyeret hozzatok:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.07. 17:38:25

@anica inkognitóban: az ölelés erőt ad. Oda - vissza. És én ezt tuttam... és elmentem a blogtalira ,-)

Benikuty 2012.07.07. 17:40:12

@PO: ez nagyon igaz, és minden fajtája másképp.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 17:40:20

@Benikuty: úgy látom, alapfogalmakkal nem vagy tisztában a témakörben..:P:DDDD kérdezz nyugodtan, felvilágosítunk :DDDDDDD
@PO: :)

1kutya 2012.07.07. 17:49:29

@PO: te voltál blogtalin? de jó neked!:-DDD (a dobozokért mikor jössz el?)

1kutya 2012.07.07. 17:56:28

@anica inkognitóban: nem értem volna oda időben,úgyhogy el sem indultam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 17:58:19

@1kutya: szerintem így sem késtél el...:DDDDD
(hülyehülye:P)

Daró 2012.07.07. 18:25:42

@dömbi: Én még csak PO-nál fogtam ílyat a kezemben, mély tisztelettel, Őt kérdezd, ő a tudósa :-)

A gyerekeket visszük lovagi tornára, ott lesz íjászbemutató, de én egyáltalán nem értek ehhez.
@Mitzi von Küche: Én is alig várom!

@1kutya: Nem ismertem. De most talán kihagyom :-D

1kutya 2012.07.07. 18:34:56

@Daró: pedg ősi szabolcsi mondóka:)

Daró 2012.07.07. 18:39:36

@1kutya: 500ha szántó? Az mondjuk nem kispályás...elmennék hozzád dolgozni nincs felvétel?
Mezőgazdasághoz pont nem értek de pickupot tudok vezetni, meg öntözőtelepet építeni is :-D

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.07. 18:39:58

@PO: én speciel fehér színű rizzsel csináltam volna.
nekem is van egy curry csirke receptem, rettentő finom, de ronda.

1kutya 2012.07.07. 18:42:56

@Daró: öntözni nem öntözünk, navarát meg én is tudom vezetni:)

Daró 2012.07.07. 18:49:53

@1kutya: vétkes hanyagság. Aki öntöz, az örül a szárazságnak. Most 40 ha-ra építgetek egyet, lesz jópár misi, és megéri beruházni a tulajnak (mondjuk támogatásból lesz jó része persze, amit nem tudok értelmezni, faszért adunk olyannak pénzt akinek amúgy is sok van?)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 18:52:15

@PO: Megnyugtatlak, óvatos vagyok. Ma ebédre is csak egy tál fritura malaguenát nyomtam be egy kis tinto de verano con limon-nal. Szombat és vasárnap délben minden spanyol az éttermekben üldögél (alig kapni helyet - oda kell menni, a többibe menjenek a turisták) és bődületes kajamennyiségeket rendelnek. Este már csak egy kis szardiniát meg pár langustinot gondoltam, majd utána legyalogolni a kaját.
A pöszméteszedés! Nánási nagyapámnál szedtük minden nyár elején, összevissza karmolta a karunkat (karácsonyra minden unoka kapott tőle egy 500-ast /ami nagy pénz volt akkor/).

Öreg Sam 2012.07.07. 19:06:20

@Mitzi von Küche:
Mindez magyarosch értelmezésben??? :DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 19:07:22

@Mitzi von Küche: Az az 500-as egy bocicsokiba volt diszkréten belerejtve. Csodálatos ember volt szép pedert bajusszal.

1kutya 2012.07.07. 19:19:11

@Daró: ott könnyű, ahol meliorálvan van eleve a terület! itt nincs, öntözés nem lehetséges.

sül a miccs, ha kész kér valaki fénypost?:-DDD

Öreg Sam 2012.07.07. 19:19:15

@Mitzi von Küche:
Ugy értem,hogy most akkor paprikás kolompért ettél jól hangzó néven,vagy valami extra menüt,amit mi földhözragadtak el sem tudunk képzelni??

Pinka-Panka 2012.07.07. 19:46:35

Úgy látszi nagyon sül az a micccs

Pinka-Panka 2012.07.07. 19:49:57

A pultos lányt látta valaki, mert szomjúhozom?
Egy mindegy mit, de kérek:)

Daró 2012.07.07. 19:50:38

@1kutya: Am nevoie de cinci! (ötöt kérek)

Pinka-Panka 2012.07.07. 19:52:03

@Daró: segítenél?? mi az a mics?

Daró 2012.07.07. 19:56:21

@Pinka-Panka: rettenetesen finom román fasírt-féleség, 2-3 féle húsból, húsléből és csomborból masszát készítenek, kutyaszar kinézetű rudacskákat készítenek, vaslapon megsütik, mustárral-kenyérrel eszik.
Ciuc sör vagy Hargita jár hozzá :-D

Daró 2012.07.07. 19:58:32

Mititei-nek írják ha receptet keresel.
Az egyik készíteneket húzzátok ki, helyettesítsétek más oda illő igével, ízlés szerint.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 20:00:04

@1kutya: Ablak nyitva!!
Csirtkecomb sül a grillen saját csiliből készült pasztában. Ha kész, küldök ...

Daró 2012.07.07. 20:03:33

@Andrass9: nos ezt a pasztát nekem leszel szíves leírni, meg a metódust részletesen...imádom a csípős csirkeSZÁRNYakat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 20:08:25

@Daró: én is a szárnyát szeretem! :)
@Pinka-Panka: jó, két deci mindegymit fogsz kapni :)

1kutya 2012.07.07. 20:11:58

@Pinka-Panka: akkor mitite. 2 féle húsból (jelenleg desznyó és beerka) gyúrt tök eccerű (hagyma só bors) fasírt. ahogy Daró kollega is írja: úgy néz ki, mint egy kutyaszar, de nagyon finom. a hőség miatt most a sütőben sül papíron, egyébként nálunk a grillpartik állandó résztvevője.

jelenleg újkrumpli fő hozzá, amit kolbászzsíron majd megforgatunk, de én simán eszem kenyérrel is...

susztertangó 2012.07.07. 20:16:48

@anica inkognitóban: Ilyen melegben én is frászt kapok az üdvözlő ölelés gondolatára. Büdös vagyok, ragadok a verítéktől, gondolom a hölgyek is felhevültek.( Csak a lovak izzadnak.)

susztertangó 2012.07.07. 20:17:39

@susztertangó: Hűvösben persze be lehet pótolni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 20:43:53

@Öreg Sam: Azért írtam spanyolul, mert PO érti. A fritura képét láthatod az "Andalgás Andalúziában" posztban (lisztbe forgatva fritírozott apró tengeri mindenféle), a tinto=vörösbor, fröccsnek kis citrommal, melegben igen üdítő.

_Remy_ 2012.07.07. 20:49:11

@anica inkognitóban: Kiáztunk, lesültünk, rekreálódtunk:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 20:50:38

@"Remy": azért a 3 szöszke jól nézhet ki rózsaszínűen..:D bár igaz, edzésben vagytok..:D

_Remy_ 2012.07.07. 20:52:39

@anica inkognitóban: nem-nem, 2 szöszke meg egy őszke:D

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:01:45

@1kutya: @Daró: már dereng, hogy mintha vájmi linkelte volna ezt a receptet....
köszi:)
mellesleg nagyon finom lehet, el is fogadnám most, mustárral, zöldekkel:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:16:14

@Pinka-Panka: Andrásnak rosszul írtam:((
megköszönöm a fröccsöt...brrr

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:30:52

valami esőt ígért a meteorológia és keddtől enyhébbet - már megérte elolvasni:)

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:50:26

@anica inkognitóban: jön is jó világ addigra
ebben a melegben a kocsmába se jön senki:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 21:51:43

@Pinka-Panka: max. kiveszem a szabimat...:) úgyis terveztem már jóideje:))

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:54:50

@anica inkognitóban: ha elengednek várd ki:PP
engedély van??:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 21:57:56

@Daró: Csípős csirkeszárnyat gyakran csinálok, legközelebb fotózom és posztolom, hogyan készül a speciális csípős szószom!

Pinka-Panka 2012.07.07. 21:58:37

@anica inkognitóban: egy főnök sincs a láthatáron, úgyhogy még dolgozhatsz:PP

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 21:59:29

@Pinka-Panka: végszóra megjelent a Főnök :D
pedig most akartam megpattanni..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 22:00:58

@anica inkognitóban: A jó főnök pontosan tudja. mikor kell megjelenie ...

Pinka-Panka 2012.07.07. 22:01:13

@Andrass9: na ugye:)) tudod, hogy kell ide a szigor, erre vártunk:)PP

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 22:02:03

Megettük a csilis csirkét, de nem lett csípős. Pedig sütés előtt még csípett mint ...
Viszont sikerült elsózni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 22:02:44

@Pinka-Panka: Nem rossz munkaerő, de néha a körmére kell nézni :)

1kutya 2012.07.07. 22:03:07

@"Remy": Imre is lebarnult? kötve...:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:18:00

mondjuk, az én összes ablakom hiába volt nyitva, semmi nem repült be rajta...:))
se chilis csirke, se mititei.. az éhes dolgozó pedig ingerlékeny! :P:DD

1kutya 2012.07.07. 22:25:31

@anica inkognitóban: tessék csak rágni a forgácslapot!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:26:39

@1kutya: milyen forgácslapot, te?:D az én mai tarjám egy csoda volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 22:26:42

@anica inkognitóban: Pedig neked is küldtem. Nem @"Remy": csapott le rá útközben?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:27:17

@Andrass9: majd megkérdezem tőle...de Remy nem olyan...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.07. 22:27:45

Nna jóccakát mindenkinek. Holnap talán leszek ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:32:55

@Andrass9: jó éjt.
én is nemsokára lépek, még egy gyors sajtószemle, aztán standolok..

1kutya 2012.07.07. 22:33:57

@Andrass9: holnap talán én is...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:36:15

akkor délelőtt várhatóan szabadrablás lesz a kocsmában, mert nekem is más dolgom lesz.

susztertangó 2012.07.07. 22:52:04

@anica inkognitóban: Ha belépnél a NIKKEN cég itteni csapatába, akkor szinte vállalati rítus a "szivet a szívre" tipusú ölelés.Feltéve, hogy még létezik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:57:14

@susztertangó: kösz, kihagyom.viszont ahhoz már túl sok barátunk halt meg huszon-harmincévesen, hogy megtanuljam azokat megölelni, akiket szeretek.ha ez vicctéma, ám legyen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.07. 22:58:46

@susztertangó: @anica inkognitóban: bocs, de ritka szar napom volt, ma nem vagyok vevő.. a hiba az én készülékemben van, de egyszer-egyszer nekem is engedtessék meg...

susztertangó 2012.07.08. 00:32:23

@anica inkognitóban: Szomorúan olvasom. Csak a középiskolai 25 fős osztályból 8an már nincsenek.Megértlek, semmi gond a hsszel.

susztertangó 2012.07.08. 01:40:46

Nahát, ez nem egy éjjel-nappal nyitva tartó bolt.....

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.08. 02:00:20

@susztertangó: Éjjeli pillangóval szóba ereszkedsz? :D Mert hogy itt gubbasztok fejfájással, egzisztenciális Nagy Alapkérdésekkel, skype-hívásra várva. Dehonnem éjjel-nappali ez a kocsma, csak az éjjeli lények nem mindig esztétikusak és ártalmatlanok. :)

Pinka-Panka 2012.07.08. 05:40:54

@anica inkognitóban: ez nem lehet vicctéma, bezony akiket szeretünk azt meg is öleljük.

Pinka-Panka 2012.07.08. 05:41:25

@LepkeReloaded: a fogad miatt fáj a fejed?:(

Pinka-Panka 2012.07.08. 05:43:20

@susztertangó: hú ez nagyon sok, szomorú dolog ilyen fiatalon:(

susztertangó 2012.07.08. 07:13:31

@LepkeReloaded: Hogyne kedves Pillangó, csak a lámpára vigyázz, vonz és megéget.Egyébként kezdem elfogadni ( hát nem kapkodtam el) hogy a gubancok jól vannak, úgy ahogy vannak. Csak azért fájnak, mert nem ismertük azt a mexikói közmondást, hogy: "meg akarod nevettetni Istent? Mesélj neki a terveidről." De ettől függetlenül a megvilágosodást ne a lámpánál keresd!@Pinka-Panka: Némelyeket pedig hogy irigyeltem...

Pinka-Panka 2012.07.08. 07:20:59

@susztertangó: azt hiszem, hogy azt nem szabad...
szép reggelt neked i:)
mit főzöl?
süti beállítások módosítása