Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csülök és kolbásszal töltött karaj pékné módra

2024.01.27. 07:00 Andrass9

Kedves vendégeket vártunk, akik nagyon ritkán jutnak sertéshúshoz, ezért a csodahüttőben bújkáló disznó alkatrészeket választottam ebédre. Eredetileg csak a csülköt akartam megsütni, de kevésnek itéltem.

43.jpg

A karajhoz házi füstöltkolbászt kaptam a barátunktól, akinek dílere van.

Ennyi húst már elégnek itéltem a vendégségnek.

A hozzávalók listája folyamatosan alakult, ahogy egyre újabb húsokat találtam:

  • 1 relatíve sovány hátsó csülök - kb 1,5 kg.
  • 2 fej vereshagyma
  • 1/4 zellergumó
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 ek feketebors
  • 1 ek borókabogyó
  • 5 babérlevél
  • 2 rozmaring ág
  • 1 sárgarépa
  • 2 petrezselyemgyökér
  • 1 nagy diónyi gyömbér
  • 6% só a marináláshoz

10.jpg

A só éppen elég volt annyi vízhez, amibe a csülköt feltettem főzni a kuktában. Ment bele a fűszer is, meg a zöldségek és a hagymák. Ezt felöntöttem 1,6 liter forró vízzel.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A csülkök (mert találtam még két csontnélküli első csülköt is) bőrét beirdaltam, hogy jobban felvegye a brine ízeit. Beletettem a kuktába. Még felszeleteltem a gyömbért is a kuktába. Feltettem kis lángra főni 3 és fél órára.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 19.jpg

Amíg a kukta piszergett, készítettem egy másik fűszeres levet a karajnak. Kipréseltem a lébe 3 girizd fokhagymát, szórtam bele 6%-nyi sót, 2 ek majorannát, hozzáadtam 5 fej hagymát. Felszúrtam a karajdarabot és beleszuszakoltam egy adag kolbászt (szívem szerint két szálat tettem volna bele, de a feleségem megtorpedózta az ötletemet).

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

A hosszú, kilógó részét letörtem. Beletettem a lébe a hagymákat és lassú tűzön főztem ezt is bő három órát. A karajnak nem kellett a kukta a puhuláshoz.

24.jpg 25.jpg

Kezdhettem a "Pékné módrát". Ehhez kellett 10 dkg zsír, 4 fej vereshagyma nyolcadolva, 6 girizd fokhagyma negyedelve, egy vájdling hámozott/darabolt krumpli.

A zsírt felhevítettem egy serpenyőben és hozzáadtam az őrölt köményt, rozmaringot, őrölt oregánót, pirított zöldség fűszerkeveréket és 5 deka só.

26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

Ezt egy kicsit lesütöttem, majd a krumplira locsoltam. Jól felrázva eloszlattam a zsíros fűszert a krumplin. Ez a mennyiség két jénai tepsibe lett elég, amire még rászórtam a hagymákat. A kisebbik tepsibe rátettem a karajt és meglocsoltam kis sörrel, hogy kérgesedjen a hús (kis cukor is megtette volna ...)

30.jpg 31.jpg 32.jpg 33.jpg

A másik jénaiba ment a puhára főtt csülök feldarabolva, bőrével felfelé. A sárgarépát is belevágtam, mert miért ne. A darabokra vágott hagymákat is közészórtam.

34.jpg 35.jpg

A jénai tepsiket a sütőben két rácson sütöttem 220C fokon.

36.jpg 37.jpg

Felkevertem, amikor már szinesedett és a levével, meg sörrel locsolgattam.

38.jpg 39.jpg

Szépen megsültek a húsok és a "Pékné".

40.jpg

Rittyentettem egy kis rizst is, mert a kicsilyány nem eszik krumplit. A karajt szépen felszeleteltem.

41.jpg 42.jpg

A főzőleveket botmixerrel pépesítettem a benne lévő zöldségekkel.

43.jpg 44.jpg

Feleségem csinált hozzá amerikai káposztasalátát. Mindenki bendője rendesen megtelt...

50.jpg

Fantasztikus ételek voltak, de volt vele macera rendesen!

22 komment

Címkék: sör krumpli hagyma fokhagyma rizs csülök karaj gyömbér kolbász rozmaring sárgarépa oregano babérlevél borókabogyó petrezselyemgyökér disznózsír zellergumó feketebors őröltkömény

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5418312081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumari aki Nilüfer 2024.01.27. 08:08:00

Lettem volna vendég..nagyon jól néznek ki, az, hogy finom volt, nem kérdés:)

látjátok feleim szümtükkel 2024.01.27. 09:23:26

Ez után nem csak a pékné, de a pék is megnyalná mind a tíz ujját.

vörösbor(de)minőségi 2024.01.27. 11:53:31

Tudom már,hogy éhesen nem szabad kocsmázni,de ha már.....akkor erről a csuda ételről,eszembe jutott a karaj(bármi más egybehusi) sütésének egy másik verziója:ízlés szerint beszúrni a húst,majd a "sebbe" beletolni 2be 3ba vágott leveskockát,ha kell akkor a szintén kisebbre vágott fokhagymagerezdet a végén szintén belenyomni,ezt annyiszor ahogy kedvünk tartja.Kellemes lesz a végeredmény,mert egybesült husoknál ugye a két vége az mindig ízletesebb "tudjukkik" miatt :) és ez a módszer elsimítja az osztálykülönbségeket,és a hátrányosabb helyzetben levő részek is felnőnek az ízorgiához.Nyilván csak abban az esetben ha vallási megfontolások nem tiltják a leveskocka vagy vegeta akár csak említését is,és nem jár azonnali tiltással ennek emlitése...
Nekem talán azért ízlik igy,mert ez a belső ízesités sokszor elkél egybesütés esetén.

szivar 2024.01.28. 12:39:08

@látjátok feleim szümtükkel: Pékként remélem, hogy meg is fogom nyalni... Vérszemet kaptam, no.

látjátok feleim szümtükkel 2024.01.28. 16:30:23

@szivar:

Azt péknétől lehet könnyen kapni. Mármint vérszemet.
Azért egy kis pékné módra készült csülköt és is megennék, de nem készítek, mert nincs sütőm. A gázszerelő a huszonéves tűzhely átnézését a fűtési szezon utánra vállalta, és addig nem merek sütni. De majd ha jó lesz akkor bepótolom.

BOAR 2024.01.28. 19:30:38

Ehhez vettem volna elő a szuvidáló masinát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.01.29. 10:54:05

@BOAR: Sajnos a vadi új válumozom nem csinál vákuumot, így ez a lehetőség elmaradt. Anúgy én is szuvidálnám, és csak a végén pirítanám.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.01.30. 11:21:38

Kiürült a ház :( Elmentek a gyerekek és az unokák vissza Amerikába.

kocsmagomba 2024.01.30. 19:40:49

@Andrass9: Megértelek. Bár nekem nincs unokám. Mégis átérzem. Viszont hiába erőszakoltam, a fiam nem hajlandó elhagyni Magyarországot. Ez a legnagyobb bánatom. Se unoka, se külföldi megélhetés. Mehetne a fiam már az államokba is, vagy egész Európába, érvényes szakvizsgával. Ez a hülye meg itthon marad, és még unoka se. :( Mit vétettem???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.01.31. 10:20:38

@Andrass9: Én kimentem, a gyerekek 5 évet kinn jártak suliba, majd hazajöttek, mert itthon az oktatás sokkal jobb volt. Kettejük ki akar(t) menni, a harmadik itthon akar élni. Mi hazajöttünk, és egyelőre maradunk (bár minek?).

BOAR 2024.01.31. 11:02:25

@Andrass9: "Sajnos a vadi új válumozom nem csinál vákuumot,"
Az szívás.Illetve nem...
Mindegy, oszd be... :-)

látjátok feleim szümtükkel 2024.01.31. 13:33:09

@Andrass9:

Az enyém sem akart eleinte csinálni vákumot, aztán ráütöttem egy nagyon amikor lecsuktam, mert észrevettem, hogy nem záródik rendesen. Azóta jó nagy ütés és szív.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.01.31. 14:56:56

@látjátok feleim szümtükkel: Én visszaadtam az ajándékozónak, hogy cserélje vissza ...
Szerencsére nem dobtam ki a dobozát sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.01.31. 14:58:10

@BOAR: Igen - erre mondják, hogy szívás, csak én itt felvágok és latin szavakat használok ...

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.02.01. 17:15:01

Tudtommal ezt úgy mondják, hogy kurvapecseneye.Mármint a kolbász fütyköst a lukba betolva.
:D
Én is kértem volna belőle.
:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.02.01. 18:02:28

@vörösbor(de)minőségi: Ezt az ötletet még nem hallottam, de igérem, legközelebb kipróbálom. Feleségem most töltötte fel ismét a csodahüttőt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2024.02.01. 18:05:50

@geegee: Kurvával még nem találkoztam, de igazad lehet ... majd, ha lehetőség adódik.

kocsmagomba 2024.02.02. 10:42:52

@geegee:

...és ha még belegondolsz ebbe:

"szívem szerint két szálat tettem volna bele, de a feleségem megtorpedózta az ötletemet"

:)

De nincs igazad. Ennek az ételnek a becsületes neve:
debreceni karaj.
Ez egy műétel, műszóval, amit a múlt századi vendéglátásban találtak ki.
A név választás arra az időre utal vissza, amikor még a debreceni páros kolbász jelentett valamit a gyulaival vagy a csabaival szemben. Még bőven a modern húsipari idők előtt.
(most árulnak nádudvari "debreceni páros" kolbászt, ami nem csak a recept, hanem egyben a matematika megcsúfolása is, mert következetesen 5 db kolbászka figyel a vákum fóliában, páratlanul) Csalók...

Mindenesetre nem rossz ez a recept, ha nem hagyjuk kiszáradni a karajt. Hidegtálakon is szépen tálalható, vékonyra szelve.

Emlékszem, én is esküvő alkalmából készítettem. Debrecenben. Sógorom esküvőjére egész hosszúságában, a karaj csontján sütve. Persze tálalás előtt levettem a csontot. Szerencsére apósom mindig olyan lehetetlen hosszú házi kolbászt töltött, hogy simán végig lehetett tolni egy disznó hosszúságon. :) Trükk. A kolbászt előtte kicsit le kell fagyasztani, akkor sima ügy végigtolni, nem kell akkora lukat vágni.

Szép étel, de én magam se szeretem nagyon. Inkább "vörösbor" módszeréhez hasonlóan dolgozom. Több hosszanti szúrással végigszúrom a karajt. Összekeverek sót, borsot, egész köményt. Ezzel végig fűszerezem a belsejét. Majd végigtolom fokhagyma gerezdekkel. Maradék fűszerrel kívülről is megmasszírozom és már mehet is a sütőbe.

geegee · http://eszakonelunk.blog.hu 2024.02.03. 13:14:31

@kocsmagomba: :D
Én magam nem főzök, még nem értek hozzá, talán majd egyszer, csak pusztítom a finom kajákat.De ez már így leírva is nagyon király (karaj) lehet. :-)

látjátok feleim szümtükkel 2024.02.11. 07:58:02

@geegee:

Nyugodj meg, mások is így kezdték, aztán szuper szakácsok lettek. Azért nem séfek, mert az nem magyar szó, a szakács meg igen, és nem szégyen.:D
süti beállítások módosítása