Nekem nagy kedvencem akár füstölten, akár csak saját olajában, vagy olivában eltéve jutok hozzá.
Sajnos csak akkor ehetem, ha a feleségem kirándul, mert ki nem állhatja a szagát, ami ilyenkor bizony belengi az egész lakást!
Ettől még persze szoktam enni a teraszon, és akkor nincs baj az illatokkal. Én általában vajaskenyérre kenve citromlével, borssal és sóval eszem, de ez ne gátoljon meg benneteket abban, hogy másképp fogyasztjátok (pl. lilahagymával vagy csípőz zöldpaprikával, stb.)
Az én módszeremhez kell:
- 1 tőkehalmáj konzerv a spájzból (ott dugdosom ...)
- 1 citromból lé izlés szerint
- vaj a kenyérre
- 2 szelet saját rozsos kenyerem
- frissen őrölt feketebors (Lampong talán a legaromásabb)
- só
A mostani alkalommal egy füstölt változatot próbáltam ki. Villával kiszedegettem darabokat a vajaskenyérre (én az olajat nem szoktam megenni, pedig egészséges). Erre csepegtetek citromlevet, majd a villával széttöredezem a vaj tetején. Darálok rá borsot, oszt jöhet is!
Kicsit kevés volt a citrom, pótoltam.
Néha fel is darabolom a kenyeret (általában ilyen bénán - jut belőle a deszkára is).
A nyitókép tanúsága szerint finom volt ez egy kis majonézzel is :)
Jó étvágyat hozzá!