Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Fantasztikus sült csirke a grillen

2021.08.19. 07:00 Andrass9

Hetek óta kacérkodik velem egy kapirgálós csirke a csodahüttőben. Házi vágásból származik, reméltem, hogy az íze is igazolja.

50.jpg

Útban is van, meg foglalja is a helyet: elkészítettem hát a gyerekeknek.

Már sokszor alkalmaztam a 6-8%-os sóoldatot a baromfi pácolására. Most 6% mellett döntötem, mert ez házi csirke, ennek van íze is:) Persze nem álltam meg, hogy Waka kedvéért ne tegyem fűszertemetőbe a madarat:

  • 1,8 kg csirke
  • 2 liter víz
  • 12 dkg nem jódozott só
  • 5 deka vaj
  • 1 ek feketebors
  • 1 vereshagyma
  • kis marék fokhagyma
  • 1 nagy csokor kakukkfü
  • 2 szál zsálya
  • 4 ág rozmaring
  • 1 pici bazsalikom
  • 1 kis csokor oregano
  • 1 kis csokor csombor (borsikafü)
  • 2 lestyánlevél (u.n. "maggifűszer")

10.jpg

A sót, borsot és a hagymaféléket egy tálkába tettem ideiglenesen. A 4 literes fazekamba töltöttem a 2 liter vizet, és hozzáadtam a megmosott zöldfűszereket. Végül a kis tálka tartalmát is beleborítottam. Kivittem az indukciós rezsóra, ahol felforraltam.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

20 percig forraltam, majd vájdlingban lehűtöttem a levet, nehogy a csirke megfőjön benne. Belemerítettem a sós fűszeres áztatólébe, amikor felfedeztem az aprólékot :). Hát azt azért nem áztatom be, jó lesz egy kis apróléklevesnek. A csirkére egy kistányért tettem, és ment is a hűtőbe egy napra.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Hamár ilyen szerencsés voltam, hogy találtam aprólékot, gyorsan összeraktam egy kis apróléklevest. Másfél liter vízzel felöntöttem, adtam a másik fél hagymát hozzá, meg borsot és szerecsendióvirágot. Kapott egy fél kicsi zellergumót, egy nagy gyökeret és kis sárgarépát.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Finoman gyöngyöztettem az indukcióson egy teljes órát. Kapott még egy nagyobb zellerlevelet is a petrezselyemlevél mellé. Félre is tettem lehűtve ezt is a hűtőszekrénybe másnapra.

23.jpg 24.jpg 25.jpg

Másnap délelőtt azután kihorgásztam a madarat az áztatóvízből. Ez utóbbit felforraltam, kiszűrtem belőle a kicsapódott fehérjét, és kidunsztoltam a levet egy nagyobb befőttes üvegbe. Jó lesz ez még egy másik adag baromfi pácolására!

26.jpg 44.jpg

A vajat félig felolvasztottam, és szórtam bele kakukkfüvet, majorannát és frissen őrölt borsot. Alaposan összekevertem, majd nekikezdtem a piszkos munkának: a baromfi bőrét igyekeztem mindenütt elválasztani a testétől, majd a fűszeres vajat kézzel belekentem minden résbe, nomeg a bőrére kívülről. A vajjal csodás ropogós bőre lesz a sütéssel!

27.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Megraktam a grill egyik oldalát parázsló faszénnel, ahova egy öntöttvass tárcsát helyeztem. a másik oldalra egy teflonos sütőhálóra fektettem a csirkét, ami alá alumínium tálcát tettem kis vízzel, hogy a csepegő szaftot felfogja. 4 kukoricát is beáztattam, és csuhéjjal együtt alufóliába tekerve feltettem a magasabbik rácsra. Hamár, akkor egy lilahagymát is megfeleztem, és becsomagoltam a sütéshez. Befóliáztam pár szem krumplit is, mert anélkül nekem nincs grillezett hús :) A grill tetejét lecsukva hamar eléte a 160C fokot, majd később a kétszázat is.

33.jpg 34.jpg 36.jpg 35.jpg

Mivel én nem vagyok nagy csirkeevő, előkészítettem pár szelet tarját, meg egy adag csirkefelsőcomb filét is.

  • 3 szelet tarja
  • 40 dkg csirkefelsőcombfilé
  • 1 mk őrölt bors
  • 2 ek mustár
  • 1 ek Cajun fűszerkeverék
  • 1 tk fokhagymapor
  • olivaolaj
  • 1 adag Zöldborsos sajtszósz régebbről
  • 2 adag zöldborsópüré (még régebbről)
  • mustár

Persze a csirkecomb lemaradt a képről, mert csak később jutott eszembe ...

37.jpg

A püréket a csodahüttő szállította.

38.jpg

A tarját beszórtam a száraz fűszerekkel. Kicsit megpacsmagoltam mustárral is. A csirkecombokra fehérborsot szórtam fekete helyett, de a mustár oda is kellett. Végül kis olivával összekevertem.

39.jpg 40.jpg 41.jpg 42.jpg

A csirkének szép színe lett, és a bőre is kopogott! A tarjákat a vaslapra tettem, majd kicsit később a csirkecombokat is. Csodásan szaftosak lettek.

43.jpg 46.jpg 47.jpg 48.jpg

Már csak felvágni kellett a csirkét:

49.jpg

A tálalásnál a püréket, a kukoricát és a krumplit is a tányérra tettem (nyitókép). Az asztalra kitettem a püréket is, és feldaraboltam a csirkemellet a gyerekeknek.

51.jpg

Én csak egy csirkecombot ettem, mert a tarját a kicsilyányék elviszik haza vacsorára ...

52.jpg

Ez a sós fűszeres áztatás továbbra is egy remek módja a csirke elkészítésének!

14 komment

Címkék: csirke hagyma mustár fokhagyma zsálya bazsalikom bors vaj rozmaring tarja oregano olivaolaj csombor lestyán fokhagymapor csirkecomb filé kakukkfü Cajun borsikafü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr5116664248

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.19. 13:01:28

Ebéd után is szívesen enném ezt a csirkét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.20. 12:13:23

@látjátok feleim szümtükkel: Én is enném, de magányos vagyok, ezért nem sütök másikat. A teljes rokonságom külföldön nyaral, én meg etetem a macskát ...

Walter_Dornberger · www.jagger.hu 2021.08.20. 13:39:52

Tiszteletem!
Tetszik a módszer, különösen mert már a "bedörzsölöm xy-al" már unalmas. A módszert nagyon jónak gondolom, mert a csirke nem bírja "kiadni" a levét a pácoló edénybe, hiszen már vízben van, nem szárad ki. Azonban annyit hozzátennék, hogy a sós fűszeres páclé a pácolás során nyilvánvalóan veszít a sótartalmából, amit a második használatnál figyelembe kell venni. A másik gondolatom, hogy ha ilyen leves pácolást választok, hogy viszonylag nagyobb koncentrációjú és a lehető legkevesebb levet használjak, hiszen maga a lé is visz magával fűszer kivonatot, ami nyilvánvalóan veszteség a hús szempontjából.
A sterilizálás és újra használat jó ötletnek tűnik, bár az eltett lé só és íz anyag tartalma nem tudható előre és nehéz vele pontosan megismételni az eredményt, mert az első pácolás után ami ízt és sót magával vitt a csirke nehéz pontosan mennyiségileg pótolni.
Összességében azt gondolom, hogy úgy kellene meghatározni a páclé tömegét és sókoncentrációját, hogy a csirke tömegét figyelembe véve kb 1 - 1,5 % sótartalom legyen a készre pácolt állapot kiegyenlített össztömegre vonatkozó sókoncentrációja.
Bocs, hogy ilyen hosszan írok, de tényleg tetszik a recept és a módszer, vegyészként próbálom továbbgondolni.... ?:)
Gratula a poszthoz, azt hiszem ha nem is csirkével de csirkemellel én is kipróbálom ezt az áztatós módszert!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.20. 14:16:33

@Walter_Dornberger: Üdvözletem a blogon!
A tanácsaid nagyon hasznosak, legközelebb figyelembe is veszem őket! Ami a csirkemelllel való felhasználást illeti:
blogkocsma.blog.hu/2020/03/01/a_tokeletes_csirkemell_pacolas

Nagyon boldog vele a kicsilyány! A levet pont neki készítettem el, hogy ő is el tudja készíteni. A só arányát még nem döntöttem el, hogy 6 vagy 8% legyen. Az utóbbinál kicsit féltem, hogy kiszívja a húsból a vizet. Én csak matematikusként tervezem a recepteket :)))

valkür 2021.08.20. 21:00:47

Gyönyörű az a nagy csokor zöldfűszer.

Fenchurch68 2021.08.20. 21:01:55

Most már tényleg szentül elhatároztam, hogy ha hazaérünk a nyaralásból, én is fogok ezzel a sós páclés módszerrel csirkét sütni :)
Kicsit hiányzik a főzés :) Egy hetet sátraztunk az Őrségben, és mikor már nem bírtam tovább, fóliában sütöttem parázson csirkecombfilét, lecsós-kolbászos illetve őszibarackos turbózással, a többiek csak nézték mosolyogva, hogy na jó, ez itt már megint faxnizik, miért nem jó neki a sült szalonna - aztán kész szerencse, hogy kétszer annyit sütöttem, mint amennyit ketten megennénk :D (Csöves kukorica hajában és alufóliában sütve volt a köret.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.08.21. 18:28:38

@Fenchurch68: Hát, ha az államfő is copy/pastelhetsz, te miért ne :)))) Az őszibarack turbó jól hangzik!

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.22. 16:04:41

@Andrass9:

Főzhetnél egy szülinapi ebédet is.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.08.22. 21:17:42

Köszönöm az irántam való kedveskedést! Jelen esetben az ízesítés mértéke még éppen a tűréshatáron belül van, ráadásul a felhasznált fűszerek remekül passzolnak az alapanyaghoz.
Az egész hosszú hétvégét a konyhában töltöttem, készült szederszörp, paradicsom ivólé, csiliszósz, no meg egy lakossági sertéspörkölt tarhonyával, mert enni is kell ugyebár.

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.23. 06:38:30

@Waka:

Már azt gondoltam azért vagy elveszve, mert sarlózod a hegyoldalt.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2021.08.23. 17:35:00

@látjátok feleim szümtükkel: A sarlót utoljára júniusban használtam, azóta nem nőtt semmi, ami ellen be kellett volna vetni. :(

látjátok feleim szümtükkel 2021.08.23. 18:17:34

@Waka:

Én majdnem így vagyok a vadi új, és szuper fűnyíróval. Alig nőtt a fű, nem sokat kellett használni.
süti beállítások módosítása