Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rakottkrumpli gazdagon

2012.11.09. 07:00 Andrass9

Balkézzel főzni nehéz, ha az ember jobbkezes és elgyalulja a jobb hüvelykujját. Valamiért ez az ujjunk nagyon kell a főzéshez (ellentétben a középsővel, amire máskor van szükségünk).

Rég ettünk rakott krumplit meg fel is halmozódott mindenféle kolbász a hűtőben, amit el kéne már fogyasztani. Tojásból ugyan teljesen kifogytunk, de kapóra jött egy akció a hárombetűsben, L-es 38-ért. Bolondnak is megéri, nemhogy nekem!

Amióta csak ketten vagyunk, nehéz a főzés - kis adagot valahogy nem tanultunk meg főzni. Sebaj, most ismét kísérletet teszek egy "kis" adag főzésére. Ezért azután csak az alábbiakat tornyoztam fel a rakott krumplihoz:

10.jpg

Vagyis:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 + 1 tojás
  • 35 dkg vagy akörüli jófajta kolbász (a Beni féle már elfogyott - marad a kommersz változat)
  • fél liter tejföl
  • fél szerecsendió
  • kis vaj
  • só, bors

 

A krumplit megmostam, fazékban sósvízben feltettem főni. A tojásokat egy kislábasban 10 percig forraltam, majd hideg vízbe tettem, hogy az ujjaim ne égjenek le, és szépen lehéjjaztam. Amíg a krumpli rotyogott, lehúztam a kolbászokról a belet: meleg víz alatt leöblítettem, majd betekertem egy-egy papírtörlőbe 1 percre. Ezzel a módszerrel majdnem minden valódi bélbe töltött szárazáruról lejön a bél. Hogy miért kopasztom meg a kolbászt? Nem szeretem, ha fővés/sütés közben kidomborodik, mert a bél nem tágul. Tudom - francos egy izlésem van, dehát ezzel kell élnem. Felszeleteltem a skinhead kolbászokat. Közben befutott egy lángolt kolbász is keselyühúsból (pardon - Keselyühústól) a szomszéd jóvoltából, amiból szintén loptam egy 10 centis darabot.

A tejfelt felturbóztam egy fél frissen reszelt szerecsendióval, 4 tekerés feketeborssal és mokkáskanálnyi sóval, beleütöttem egy tojást, és habverővel selymesre kevertem.

Megfőtt a krumpli is. Sziszegve, de lehéjjaztam a forró darabokat, majd élve a külső hideg kellemetlen hatásaival, kiraktam a teraszra 10 percre hülni. Ezalatt persze nyakig a munkában - sajnos abban mostan nincs megállás.

Íme a készlet, amiből dolgozom, nomeg a tepsi, amit a vajjal kicsit kikenek, hogy ne égjen rá annyira a tartalma. Szeretem ezt a fajansz tepsit - kár, hogy a vaj eltakarja a mintázatát.

11.jpg 12.jpg

 

Elővettem kedvenc filéző (vagy csontozó?) késemet, és elkezdtem szeletelni krumplit, tojást, ahogy jött. Ezzel a késsel nagyon könnyű a krumplit vagy a keménytojást vékony szeletekre vágni. Amíg nem volt ilyen késem, persze a tojásszeletelőt használtam, de az csak azoknak való, akiknek nincs ilyen késük :)

Leraktam egy sor krumpliszeletet, kicsit sóztam, kis tejföllel locsoltam. Rárétegeztem egy sor kolbászt, majd egy sor tojást is és ismét locsoltam rá tejfelt - most bátrabban.

13.jpg 14.jpg

 

15.jpg 16.jpg 17.jpg

 

Láthatjátok, nem takarékoskodtam az anyaggal! Ez így folytatódott még három rétegen keresztül, mad a lefedő krumplisort jó alaposan belocsoltam a maradék tejföllel és belöktem a sütőbe, ami kb 180-200 fokos lehet. (Nekem nincs nagyobb hőfokom ...)

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg
25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg
30.jpg 31.jpg

 

35 perc alatt eddig jutott:

32.jpg

A végén 2 perc grillezéssel, gyönyörűen összeérett és megpirult.

33.jpg

Tálaláshoz további tejfelt adtam. Már csak meg kell enni!

34.jpg 35.jpg

 

36.jpg

És hogy miért "gazdagon"? Mert másfél kiló krumplihoz fél liter tejfel, 35 dkg kolbász és 11 tojás egy kicsit több, mint amennyit egy szokványos recept előír.

 

Tanulság:

A tejföl, amivel locsoljuk lehetett volna akár 7,5 dl is, a krumpli nyomtalanul felszívta! Igaz, akkor viszont kibuggyant volna a tepsiből, mert az pont a pereméig megtelt.

Különösen jót tett az ételnek, hogy többféle kolbásszal készült, így az egyes falatok más-más ízesítésűek voltak, attól függően, hogy a mangalica, a csípős vagy a lángolt kolbász került éppen a villánkra.

 

 

227 komment

Címkék: krumpli kolbász rakott krumpli rakottkrumpli tejfel

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr734884071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.09. 08:09:14

Pálinkás jóreggelt!

Sört ide, bort ide! Erre inni kell. ( tessék mondani, mi a neve annak az éltelnek, amiből egészségi okokból a kolbászt és a tojást ki kell hagyni?)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 08:46:45

@látjátok feleim szümtükkel: pont tegnap ettem: francia rakott burgonyának nevezték.
Andrass: két főre éppencsak elegendő lesz...:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 09:07:12

A kés pedig filéző. A kolbászt tényleg hűtőben?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 09:08:28

Egyébként csa összeszedem üres zsebbel a poharakat, hátha lök egy pohàr szódát a csapos.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 09:13:23

A kaja pedig jó. Ilyen kinézettel szeretem. Mikor szüretelni jártunk a főiskolával, akkor nagy fekete tepsikben hordták ki a különféle rakott cuccokat. Akkor nem adagolták, mint benn a menzàn, hanem ott hagytak komplett tepsiket, hogy ami marad azt este a busszal vigyük be. Hát nem maradt. Vannak rendes konyhásnénik is.

Baj-e, ha nem jön be sem a mangalica, sem a szürkemarha húskészítmény.

Hurri Kán 2012.11.09. 09:34:29

Ez a többféle kolbász nagyon jó ötlet, legközelebb kipróbálom. (Kevesebb krumplival ;-) )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 09:35:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): Csak egy szódát? Azt bármikor :) De a segítségért egy fröccs is kijár.

Hurri Kán 2012.11.09. 09:37:36

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Valóban filéző. Írj be nyugodtan az ellenőrzőmbe, de én is nagyon sok mindent azzal vágok, mert jó éles, és pl. zöldségfélénél, de hús finomra vágásánál is jól jön a keskeny penge.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 09:38:05

@hajdulaszlo (volt hajdul): Akkor filéző. Nekem csak az a fontos, hogy beretválkozni lehetne vele, ha valaha is kés érte volna az arcomat.
Nem volt egy olcsó darab, de karikába tudom hajlítani a pengét, ha kell (nem kell).
A kolbász meg hűtőben pihen, mert különben kiszárad. Nálunk lassan fogy (kivéve Beniét, mert az általában csak pár napot ért meg).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 09:39:27

@hajdulaszlo (volt hajdul): Alándék mangalicának ne nézt a márkáját. Szürkemarhából is kaptam egy darabot szalámi formában.
Azért lassan elfogynak ezek is (ezért is a hűtőben tárolás)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 09:40:02

@Hurri kán: Ennél kevesebb krumplival már illetlenség!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 09:43:20

@Mitzi von Küche: Éppen elegendő volt :)
A rakott krumpli olyan étel, hogy amíg van a tepsiben, rájárunk. Hidegen/melegen.
A francia változatot és Scalloped potato-nak ismertem, így hivják az USA-ban. Lesz is egy poszt róla.

Hurri Kán 2012.11.09. 09:48:57

@Andrass9:
Nem. Lehet csökketneni a krumpli mennyiségét, akkor több tejföl fér a tepsibe :)

1kutya 2012.11.09. 09:55:15

jól néz ki, összefutott a nyál a számban!

de!

35 deka kolbászból én neki sem állok rakottkrumplit csinálni:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.11.09. 11:05:09

Nálam nagyobb tepsi, több kolbász, fele-fele tejföl+tejszín, tetejére sajt gazdagon.

1kutya 2012.11.09. 11:19:55

@dömbi: elrontod tejszínnel meg sajttal? ejnye no!:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.11.09. 11:36:29

@1kutya: Eddig még senki sem panaszkodott. Tejszínt azért rakok rá, mert csak tejföllel nagyon fujtós lenne, a sajtot is el kell valamire használni...
@Mitzi von Küche: Ha már nem kell diétáznod, próbáld ki, érdemes.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.09. 12:01:36

A napokban volt a kezemben egy olyan késem, amit ritkán használok, vagy gyakran. Az utóbbi időkben ritkáztam, de ismét előkerült, gondoltam is megkérdezem a kocsmában, ki mit szokott bökni vele, mert nem tudtam ez idáig mi a rendeltetése. Valamikor a piacvilág kezdetén vettünk egy késkészletet, ami egyébként nagyon gyenge volt, és más nincs is belőle meg csak ez a hosszú, görbe pengéjű - most már tudom, hogy filéző - kés. Ez egy kissé recés élű, de a disznócsontból ki lehet vele szedni a velőt, ezért nagyon vigyázok rá. A velő ugyan is nagyon finom, kár lenne veszni hagyni.

1kutya 2012.11.09. 12:11:14

@dömbi: hja kérem! aki olyan helyen lakik, ahol a fán is sajt terem:)

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.09. 12:11:24

@Andrass9: Azzal egyet értek, hogy kevesebb krumplival nem tisztességes rakottkprumplit főzni. Nekem az általános iskolában azt tanították ( már nem tudom milyen tantárgy keretében ), hogy úgy kell rétegezni a rakott krumplit, ahogy te tetted. A tanárnéni azonban a rétegek közé is rakott vajdarabkákat, és az ettől nagyon finom volt. Ja, és a sütőedényt kikenése után megszórta zsemlemorzsával. Persze egy szegény falusi gyereknek a 60-as évek elején nagyon jó, sőt úri étel volt a rakottkrumpli. Szegény családoknál ritkán jött akkoriban össze a trió- krumpli, a kolbász, meg a tejföl és a vaj. Tojás még csak-csak akadt. Nekem a kedvenc ételem volt addig, amíg a zsír és a fehérje nem okozott gondot. Ma is szeretem, de csak nézni amint mások jó ízűen eszik. Persze egy kis zőccség sem árt mellé. Én a savanyú dinnyét díjaztam.

süllőcske 2012.11.09. 12:45:10

@látjátok feleim szümtükkel:
A gyerökkor minálunk is a kolbász beosztását jelentette. Volt mindig, de nagyanyó mindig csak kicsikét engedélyezett paprikáskrumpliba(krumplistarhonya), rakottba, levesbe.
A rakott krumplit, jaj, de nagyon szerettük!
Ha kolbász pici is volt benne, nagyapó indítványára a felső rétegekbe vékony szalonnaszeletkék kerültek, amelyek paprikába voltak mártva. Ezek aztán csurgatták le finom zsíradékukat, gazdag ízérzetet adva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 12:51:10

@süllőcske: Az jó! Nem is emlékszem, mikor volt benne utoljára szalonna. Legközelebb emlékeztess :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 12:55:28

@dömbi: Ennél több kolbászt csak arrafelé, ahol a kerítés is abból van. Nagyobb tepsit én is használtam, mikor nem kettőnkre főztem. Ha rendesen kikevered a tejfölt, nem lesz az fujtós, és @látjátok feleim szümtükkel: -nek igaza van a vajdarabkákkal.
Dehát ez is olyan étel, amit mindenki másképp szeret. Nem mondom, hogy csak az enyém a jó recept.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 13:04:51

Főzősör, főzőbor az amit az ételkészítés "levet a mesterbe" fázisában megiszunk. Főzőkolbász az a túlvágott darab, amit kenyér nélkül magában megeszünk rakott krumpli készítés közben.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.09. 13:15:52

@süllőcske:
Azt is mondta nagyanyó, hogy több nap, mint kolbász?

süllőcske 2012.11.09. 13:57:07

@látjátok feleim szümtükkel:
Hát, ezt nem nagyon kellett mondani.
Az volt, amit megtermeltünk, gyűjtöttünk. Még egy malachoz nem volt elég takarmánynak való föld.
Viszont mindenféle termény és jószág volt nagyapóéknál, ami szűkösséget színességgel kárpótolta.
Ez Mágocs volt, Baranyában, a (régi)Újszeged megint más volt, mint szülői ház. Itt fafaragászat ment, később nyulászat, paprikázás. Szomszéd, az öreg Lele még kerítés nélküli vályogházban élt, kocsi, lú, kovácsműhely, lúdsereglet.
A kovácsműhelyből krumplislángos illata szállongott, Ilonka néni vason sütötte fekete karimásra, ízesre, a kisandris meg lesbe állt, s elcsórt egyet-egyet, de finom volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 14:34:02

Az én rakottkrumplimban mindenből sok van, kivéve a krumplit. Az szinte csak jelzésértékkel.
Anyám pont ilyen khmm...."pirosra" süti, mint Andráss :D
@dömbi: tiédben lehet, még egy kakukkosóra-rugó is akad, meg egy fél tábla Milka :D;) ha van itthon tejszín, én sem spórolom ki :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 14:34:47

@süllőcske: a krumplislángosról eszembejutott a kenyérlángos...mmmm.... sütök a hétvégén :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 14:44:25

@anica inkognitóban: Én vörösvak vagyok, nekem ez PIROS! Punktum! :)

1kutya 2012.11.09. 14:44:49

az előbb valamiért felscrollozott automatikusan az oldal és szemembe ötlött az első mondat. rögtön ki is olvastam belőle, hogy "balkézzel Nőzni nehéz..."

asszem nem iszok ma több kávét:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 14:46:15

@Andrass9: anyám is azt mondja az övére :D
(apám meg, ha megsül kicsit a rántottszelet, azt, hogy anyám direkt csinált, mert tudja, apai nagyanyám is úgy csinálta és kedveskedni akar neki:D)
mentem,szabadság alatt nem ér rá az ember :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.11.09. 15:15:03

@anica inkognitóban: Benne, főleg Milka, biztos nem.
Akkor legalább te érted, mi a tejszín lényege ugye?
@1kutya: Ha hiszed, ha nem, a sajtot a tetejére, még otthon szoktam rá, vagy 30 évvel ezelőtt.
@Andrass9: Sajnos nincs kolbászból felénk még most sem a kerítés, sőt, kolbász sincs. A többit nem is mondom, mert látom nem akarod érteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 15:49:49

@dömbi: Valószínű félreértettelek. Én a "több kolbászt" az adott krumplimennyiséghez értettem, te meg biztos az összmennyiségre hivatkoztál.

medvedr 2012.11.09. 16:27:39

@anica inkognitóban: Voltam Nádudvaron! Vettem a Nádudvari Péknél pogácsát, jó volt! Azt írták hogy leveles , de nem az volt viszont így is finoom volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 16:49:59

@medvedr: Én meg vettem nádudvari tejfölt, mert azt mondják ... Nekem nem nyert! Maradok a Zott mellett.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 16:53:40

@anica inkognitóban: Amióta szabadságon vagy, Anica, színedet sem látni.
@Andrass9: Tejfölből Nagyné és fiai terméke a legfinomabb. Pestön ismerik-é?

Maya-- 2012.11.09. 17:14:03

pont igy szeretem es neha csinalok is, de en borsozom egy kicsit. amugy ez a kaja nagy kedvencem, szimpla es fincsi :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 18:31:39

@Mitzi von Küche: Ollyant még nem láttam. Anica meg piros - mi az, hogy nem látni a színét? Piros, mint a rakottkrumplim :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 18:32:22

@Maya--: Érdekes, a bors még nem jutott eszembe ezen az ételen. Legközelebb megpróbálom!

Pinka-Panka 2012.11.09. 18:41:10

Szép estét mindenkinek!
Rakott krumpli egy olyan étel amit néha meg lehet enni, sokszor nem:)
Így csináljuk zömmel én vékonyabbra vágom a krumplit, a tojást meg a szeletelővel, sok tejföl így-így. Nálunk céklával, savanyúsággal szigorúan....
Van egy csibemelles változat, tejszínes és sajtos, arra szavazunk jobban, ha lehet:)

Pinka-Panka 2012.11.09. 18:43:51

És ha ez a változat akkor száraz kolbásszal csakis, nem mással. A tóalmási kolbász még ehető.

Mitzi, nálunk nem kapható az a tejföl sajnos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 18:45:16

@Pinka-Panka: Szavazni szabad, de minek :) Én inkább ezt eszem. Csirkemell nem a kedvencem.
Ennél véknyabbra vágni a krumplit már perverzió!!!! Savanyúságnak mi kovászos uborkát ettünk, még van egy doboznyi.
A tejszínes sajtos se rossz ... de ismét - ha van ilyen, akkor ezt. Ha nincs, akkor persze jöhet a másik változat. Éhen nem fogunk halni!

Szép estét neked is!

Pinka-Panka 2012.11.09. 18:52:20

@Andrass9: azt is ismerem, kapni errefelé..
mondom, hogy jó ez is, de nálunk van szavazás:) Csak az van...meg mérlegelni köll mi a diétásabb, egyik sem, de mégis.
András finomat főztél, jók a képek is, a kovászos meg első osztály, ha van még belőle. Nálunk már nincs. S dehogy halunk éhen, szomjan se szeretnék,ihatnánk valami jóféle bort nem gondolod erre a sok finomra?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 19:09:06

@medvedr: azt én vettem nyilvántartásba, jó termékeik vannak :)
@dömbi: persze, hogyne :)
@Mitzi von Küche: azért van a szabadság :)
@Andrass9: a Zott nagyon príma! én a nádudvarit azért veszem, mert nádudvari, meg mert itt általában ez van, meg a hortobágyi (kérdeztem is a múltkor a csajokat a boltban, hogy főnökasszony nem engedi be a konkurenciát?)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 19:12:35

na, kitakarítok a pultban, mert a férfiak mindent csináltak, míg odavoltam, de port, azt nem töröltek.:D
italok az asztalokon, zenegépet belövöm:)
ezt holnapra azoknak, akik dolgozni mennek:D
www.youtube.com/watch?v=Vmg6dl9tais

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 19:49:16

@anica inkognitóban: Azért figyeld a HajduLacit! Ő legalább összepakolta a koszos poharakat :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 19:49:45

@anica inkognitóban: Ezentúl köszi, hogy a szabi alatt is foglalkozol a melóval!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.09. 19:50:38

@Pinka-Panka: Van egy fél üveg Gróf Nagyrédei Cabernet Sauvignon Rose - az megfelel?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 19:51:44

@Andrass9: sajna, vége...de! még mindig van 8 napom és az idén ki kell vennem.. de egybefüggő már csak két ünnep közt..
(szobrot állíttassunk neki?:D)

1kutya 2012.11.09. 20:09:12

@Andrass9: na látod a bors hiánya fel sem tűnt, pedig én is tekerek rá!

ha meg valakinek fujtós a tejföl, akkor ki kell keverni egy kis tejjel előtte (legalábbis én úgy csinálom).

1kutya 2012.11.09. 20:09:50

@anica inkognitóban: nekem meg 10, úgyhogy dec. 11-től nem dolgozom. bibí!!!:-DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 20:12:01

Jó estét! Tea van?
Posztot írtam eddig, meg posztot főztem, meg azért némi ennivalót is hétvégére.
@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk annak az ételnek is rakott krumpli a neve, mert szeretnénk valamennyit megőrizni az illúzióinkból. A szeletelt krumplit karikára vágott kemény tojással, reszelt sajttal és tejfellel rétegezem. Nem olyan, mint az igazi, de az ember tanuljon meg kompromisszumot kötni.
Egy időben kísérleteztem a rakott krumplival: a héjában főtt burgonyát a durva reszelőn lereszeltem, egész tojással és apróra vágott füstölt sonkával kevertem, felét egy hosszúkás jénaiba simítottam, három szál cserkészkolbászt fektettem rá, befedtem a maradékkal, majd megsütöttem. Mikor kihűlt, felszeltem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 20:13:55

@1kutya: jó neked, de én valszeg kellemesebben töltöm, bibibiiii :P:)
@Waka: neked mindig.. és én nem vagyok agresszív, hogy fejreborítással fenyegetőzzek :D

1kutya 2012.11.09. 20:26:23

@anica inkognitóban: ha isten is adja én síelni leszek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 20:35:39

@1kutya: nem ezen múlik :)
@Waka: oké, úgyis azzal iszom a kávét mostanában, kapsz az enyémből, grátisz :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 20:39:49

@Waka: Van tea most főztem, mert tudom, ha nem kapod meg az ital adagodat agresszív leszel.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 20:42:32

@Pinka-Panka: Árgus szemmel keresek olyan kolbászt amibe a hozzávalókat nem darálják, hanem darabolják. Valahol Hajós környékén van egy ilyen feldolgozó.

Pinka-Panka 2012.11.09. 20:46:25

@hajdulaszlo (volt hajdul): lekéstem, mert most rendeltem egy pilseni sört, mert látom a sarokban ülsz:)
Olyan kolbászt nem igen találsz!

1kutya 2012.11.09. 20:51:01

gyerek most mondja, hogy jövő héten saláta verseny. valaki egy fáintos kis recepiét küldhetne (tojás és majomnéz nem lehet benne).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 20:58:26

@1kutya: sajt, paradicsom, olivabogyó, zöldsaláta (többfélével a legjobb), fenyőmag, pirított szezámmag, pirítóskockák, bazsalikom, esetleg pici zeller. + öntet (balzsamecet, olivaolaj).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 21:00:45

@1kutya: kockáravágott kisgyerek nincs benne. konyak sem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 21:01:15

@1kutya: Pár éve készítettem: Főtt cékla és nyers alma zsülienre. Zeller nyersen zsülien, aztán blansírozva. Hozzá méz, citromlé, joghurt.

Topy 2012.11.09. 21:09:10

@Pinka-Panka: a tóalmásival (én a tüzest szerettem) az volt a bajom, hogy eléggé hullámzott a minősége; néha nagyon jó volt, néha nagyon gyenge
aztán megleltem az újpesti piacon az egyik hentes saját kolbászát és átpártoltam hozzá
stabil, jó, nincs benne semmi huncutság, csak ami kell; időnként még Beni félét is kapni egy másik hentesnél :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.09. 21:12:42

@anica inkognitóban: @Waka: mindkettő nagyon jó! Pirított fenyőmag a saláta tetejére feltétlenül (most, hogy van már nekem is).

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:17:45

@1kutya: ha édes, akkor sárgarépa, alma, dió alappal
vagy az unokahúgom gyerekei megették nálam:
kígyóuborka, paradicsom kockára, kevés jégsaláta apróbbra, újhagyma karika, csicseri borsó konzerv lecsepegtetve, sajt kocka, sonka kevés bele, ezt egy mustáros citromos, olivás öntettel, még dobtam egy kis alma kockát is bele
szeretik és megeszik

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:19:41

@Topy: igen, mondjuk én ritkán veszek, de a Beni kolbász nincs mindenhol arra írtam..

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 21:22:57

@Mitzi von Küche: Egy kevés kruton is megteszi.
@Pinka-Panka: Szerintem az egyszerűség a lényeg. A gyermeki ajkak nincsenek felkészülve a sokféle különböző ízre. Legyék édes, puha.

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:26:09

@Waka: nekünk parasztgyomrú gyerekeink vannak, s szívesen megeszik...de igazad van, olyan lágyabb kell.

susztertangó 2012.11.09. 21:35:01

Darab füstölt szalonnát kockára vágok, zsírjára pirítom, a pörcöt kiszedem-ezt majd a rétegek közé szórom. A zsírból "besamelt" készitek , tejföllel felöntöm és ezzel locsolom a közöket.A kolbász a fagyasztóban keményitem, majd forró vizet engedek rá, hogy a bőre alatti zsír felolvadjon. Bevágom hosszában a bőrét és óvatosan lehúzom. Azért fagyasztom, hogy bírja a 80 fokos vizet.Barátnőm gombát is tesz bele- én szerecsendiót, ha van.
---------------------------------------------------
Láttam egy fotón, hogy valaki kőfaragó, saját kerítése -persze kőből-367 darab kolbászból állt.

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:35:16

@Waka: erről az jut eszembe, hogy a lányomnak próbáltam kisgyerekként müzlit adni, úgy prüszkölt le, hogy a hajam is tele volt magokkal. bezzeg a szalonna, kenyér, hagyma vacsoráért reszketett...

A baj az, hogy a gyerekek nagy része nem szereti a salátákat:(

1kutya 2012.11.09. 21:37:24

@Waka: jó, ha rajtam múlna lenne benne: kolbász, húsos hasalja szalonna, füstölt sonka...

1kutya 2012.11.09. 21:39:13

@Pinka-Panka: akkor nem értem, az iskola mi a faxért csinál salátaversenyt?

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:43:27

@1kutya: hogy nehéz dolgod legyen, majd megeszik a felnőttek:)
édességet csinálni nem nagy kunszt, csinálj nekik salátát, azt nem is eszi a legtöbb, ez a kihívás:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 21:50:27

@Pinka-Panka: Süthettél volna neki egy müzlis sütit. Zabpehely, reszelt alma, napraforgómag, kis csokiforgács, mézzel, fahéjjal. Vékonyra nyújtva, sütőpapíron szikkasztva. Még ápdét Norbi is megnyalta volna a húsz ujját.
@1kutya: Azzal legfeljebb a közönségdíjat vinné el a gyerek...

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:52:09

tészta saláta? virsli saláta? gyümölcs saláta?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 21:54:21

11-12 éves koromban két hétig voltam úttörőtáborban. Hétvégén jöttek a szülők látogatni, hozták szegény csemetéiknek a mogyoróscsokit meg a pepszikólát. Az én apukám almát, karfiolt meg sárgarépát hozott, egy délután felfaltam mind.

Pinka-Panka 2012.11.09. 21:54:56

@Waka: ilyen hasonlót most sütök csak, van is egy jó bevált receptem, de most már mindegy, azt másfél évesen próbáltam, de maradt a sós ízeknél...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 21:58:25

@Pinka-Panka: A tészta talán OK. A virslisalátához hasonló, amolyan hidegkonyhai cuccok kicsit snasszok. Gyümölcs az jó választás. Kérdés. hogy a zsűri kikből áll. A kreativitást díjazzák, vagy valami szubjektív elbírálás lesz?

süllőcske 2012.11.09. 22:04:24

Tépett zöldsaláta, ízes, pici koktélparadicsom, uborka. Dresszing: Pirított, tört fenyőmag, olívaolaj, citromlé, méz.
Vagy ananász, avokádó, pirított, tört dió, öntetnek dióolaj- narancslé diszperzió.
Esetleg uborka, feta, mentás joghurt, szőlő félbevágva, vágott mandula.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 22:05:42

Tartok tőle, hogy ez a nem a gyermekek versenye lesz, a szülők kreativitása fog szerepelni.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.09. 22:17:09

@Pinka-Panka: ezt a szerencsétlnséget. Kocsmazárás után Holnap első dolgom lesz átmenni érte a kocsmába.

süllőcske 2012.11.09. 22:34:07

@Waka: Gyerekversenyen kívül, tudok egy salit, amiben három főelem van: Sós, citromos vízben éppen csak hogy blansírozott szegfűgomba, füstölt szalonnabőr jelenlétében főtt csicseriborsó, kicsit sózott lilahagymakarikák, csavarintás bors, kevéske olívaolaj, vagy az se. Ha nincs olaj, lehet egy kissé leveses is, csöpp ecettel, kissé érni hagyva.
Ez mesteruram, olyan eredeti íz és állagcunami, hogy még! 2-2-1 arányra lehet venni, és egyik sem tud a másik fölé kerekedni, az evő pedig képtelen abbahagyni, hogy egyikről a másikra kóstoljon rá, hogy ez az utolsó falat. Gyerekkiszámolósdi, ugorjcicaazegérrefuss.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.09. 22:38:50

@süllőcske: Kérhetném mindezt egy szép szelet harcsasteak mellé?

süllőcske 2012.11.09. 23:06:15

@Waka: Valóban. Feltéve, ha engedélyezed, hogy bőr nélkül süssem(nem vagyok híve a sült harcsabőrnek), előtte kókusztejben pácoljam, a 10x20x3 centis szeletkét súly alatt süssem, nehogy pöndörödjön és fordítás után fokhagymás, citromos vajjal locsolgassam.

Pinka-Panka 2012.11.10. 07:44:14

jó reggelt mindenkinek!
Most én itt maradtam volna? Már a tegnapi kocsmában:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.10. 07:44:39

@Topy: Engedély megadva. A bőrös dolgokat amúgy sem ehetem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 08:43:09

@1kutya: miután már kikapcsoltam a gépet, akkor jutott eszembe a pacalpöri főtt kockakrumplival összeforgatva, de látom, közben te is megvilágosodtál.

jó reggelt, nyugodtan megeheti mindenki a tegnapi rakottkrumplit, nem lesz semmi baja tőle.:)

Benikuty 2012.11.10. 09:05:22

@anica inkognitóban: jaja, és nem baj, hogy bivaly barna a teteje, én is így szoktam. (kiváló hasfogó) Csak szalonnával.
Áprilisban lesz szarvas sonkám, tegnap ugrott a pácba, majd írok róla.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 09:07:30

@Benikuty: szia, Beni! :)
te, az amin a szarvas ugrik, az nem folyékony? ;):DDD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.10. 09:19:33

@Pinka-Panka: Ma megint pohár összeszedéssel kell kezdeni. Kocsmáros is sehol, hogy kapjak egy long-step drinket. (hosszúlépés)
Marad a csipketea.
Aztán "nagy duzzogva" elmegyek a Pilsensky Prazdroj-omért.
Irégység faktort fokozandó, őzet főzünk az érettségi találkozónkon. Facom éttermeket ignoráltuk régóta, ahol kilenckor ránk zörögtek, hogy zárnak, pezsgő meg két üveg összesen, ahol fele lány volt.

Benikuty 2012.11.10. 09:31:37

...jöttök itt állandóan a teával. Majd a halálos ágyamon, ott!:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 09:38:13

@Benikuty: vagy a hubertuson nem ugrik? :D akkor közlekedési táblán igen :D
még nem vagyok képben (formában tán-tán leszek..:D)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 09:39:50

@Benikuty: csoda, hogy azt hittem, megszűnt a munkahelyem? benyitottam, nézem, itt meg valami teaház van :O :DDDD

1kutya 2012.11.10. 09:43:31

@anica inkognitóban: hubin nem ugrik, azon csak a trófea van, az agancsok között egy kereszttel.

1kutya 2012.11.10. 09:44:10

@Benikuty: +1

bár sok rummal?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 09:46:45

@1kutya: ja, közben megnéztem. fene se tudja, nem a zárjegyes üvegekből töltögetjük ;)jaj, most elszóltam magam.

1kutya 2012.11.10. 10:20:12

@anica inkognitóban: hát, a NAV-ot még valahogy csak-csak el tudom intézni:)

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.10. 10:26:38

@1kutya:
Kínai kel saláta: öntethez két-háron gerezd fokhagymát lereszelünk, a saláta mennyiségétől függően néhány kanál oliva olajjal leöntjük, megy bele izlés szerint só, bors, mustár, cukor, citromlé, és jól összekeverve egy finom, ízes keveréket kell kapni. Ebbe annyi vékony csíkokra szeletelt kínai kelt kell tenni ( mosás nélkül,, a külső levelek leszedése után a belsőket nem kell mosni ), hogy az öntet jól befogja a zöldséget. Ha nem érezni a salátán az öntet ízét, akkor nagyobb adagot kell az adott mennyiséghez készíteni, vagy msá adagokban kell az összetevőket alkalmazni. Pontos adagokat azért nem tudok, mert nagyon régi receptem, és mindig a kel mennyiséghez viszonyítva készítem az öntetet, de gyorsan rá lehet érezni.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.10. 10:29:12

@látjátok feleim szümtükkel:
Ja az kimaradt (mert kétszer elszállt ), hogy evés előtt kell összeforgatni a kelt és az öntetet, mert a kel a sótól gyorsan összeseik, és nem marad ropogosan friss. Úgy is megehető, de frissen az igazi.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.10. 10:36:48

@Pinka-Panka:
Az én gyerekem a bölcsiben a Pista bácsi ( segéderő volt ) szalonnáját kunyerálta el néhány haverral, kiszökdöstek a tatushoz reggeli idején, és az adta nekik a katonákat.

süllőcske 2012.11.10. 10:50:19

@látjátok feleim szümtükkel:
Az a helyzet, hogy sokan jól összeforgatják, keverik a salátát,lehetőleg nyakig szószban, behűtik aztán akkor tálalják, amikor felismerhetetlenségig összekutyulódtak az ízek.
Ezzel szemben a tálon való elrendezés, a rétegek sorrendje, a csoportok, mértékesen megválasztott öntet, lé, olajpermet kombinálása lenne a salátakészítés alapja.
Párosítások, íz, állag, szín szerint, esztétikája minden régebbi kultúrában fontos volt. Megmutatta az évszakot, az alkalom hangulatát, ékessége volt az asztalnak, üdítő, tisztító része a táplálkozásnak.

1kutya 2012.11.10. 10:59:02

@látjátok feleim szümtükkel: köszi. mondjuk azért macerás, mert este meg kell csinálni, hogy a gyerek reggel be tudja vinni és délben meg tudják enni.

Pinka-Panka 2012.11.10. 11:04:26

@süllőcske: jót írtál, van mit tanulnunk, ilyenkor úgy érzem semmit se tudunk. örülünk, hogy ezeket leírod, mert jó ezeket tudni.

Pinka-Panka 2012.11.10. 11:06:13

@látjátok feleim szümtükkel: na, ugye az enyém is jobban ette az ilyesmit:)
de én azt gondolom, hogy agyerek mindig tudja mit akar enni, mi szükséges a szervezetnek, míg mi nem rontjuk el a sok hülyeséggel...

Pinka-Panka 2012.11.10. 11:07:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): majd irigykedünk, mert mi meg ehetjük a tegnapi maradék rakott krumplit, míg te fürdesz a pompában!

süllőcske 2012.11.10. 11:32:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): Hisszük , ha látjuk a fényképet az őzpöriről!
És mindenki megszavazta az őzet? Alig tudnám elhinni. A mi talinkon mindig valami lüke töltött pulykamell, meg ilyesmi volt, mert a komoly ételeket nem szavazták meg.

süllőcske 2012.11.10. 11:34:31

@Pinka-Panka: Köszi, hát tanulgassunk, az olyan jó dolog, gyarapodni fejecskében, de nem összezavarodni, hanem leegyszerűsödni.

süllőcske 2012.11.10. 11:45:45

Azt képzeljétek el, Anahita apósomékat idvezelve, halászlét főzött, pontyaimból, harcsáimból. És jó lett! Még hogy asszony ne nyúljon hozzá!
De ez mellett képes volt gyömbéres, rozmaringos, egészben sült, kétkilós harcsát készíteni.
Teljesen önállóan, otthon se voltam.
Mikor megjöttem az újabb szuper, bodoni paprikazsákmányommal, majd elájultam az illatoktól.
És az én, gombás csibemájjal töltött, sült almával körített sertésszüzem maradt meg!

süllőcske 2012.11.10. 12:05:30

@Hurri kán: Hahó, gondolj majd rám, megyek csukára gumihalazni, majd beesek még.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 12:13:53

@süllőcske: mit főzöl gumihalból?:D
@1kutya: mondod te..:D és mit mond a NAV? :P:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.10. 13:19:12

@süllőcske: A sertésszüzet légyszi küld át. Cserébe küldök ludaskását :)
A lányok is tudnak hallevest főzni, mint írtam minden évben a kedvenc szomszédasszonyom főzte és kiválót! Gratulálok Anahitának, hogy leszerelt egy male-sovinist piget :)
A paprikáért szokás szerint irigyellek :)

Pinka-Panka 2012.11.10. 14:07:52

Krumpli főzeléket ettünk fasírttal, rég volt nagyon, már jól is esett.
Meg almás rétest is sütöttem, ha valaki éhezne. A holnapi lúdcomb is pácolva, csak a sülésre vár.

eléggé el is borult, most tea helyett bort kérek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 14:33:53

@Pinka-Panka: az otellót megittuk, tablettás van, úgyhogy inkább javaslok valami gyenge sert.

Pinka-Panka 2012.11.10. 14:53:39

@anica inkognitóban: nem is otellóra vágytam, mert erős, sert meg nem szeretem, akkor maradok magamnak:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:16:40

@süllőcske: a mi érettségi találkozóink az Aranybikában szoktak lenni (az egyik vezető osztálytárs volt). Csodás hidegtálak, chefingekben a meleg ételek - és mindig ki kell várni, míg mindenki elmondja élete történéseit (némelyek túl hosszan, persze), és közben hangosan korog a gyomrunk... Ilyen alkalmakkor én csak egy mondatot szoktam szólni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:18:29

@Andrass9: egy kis ludaskása nekem is jól esne. Vacsorára rózaszín francia saláta lesz natúr szűzérmékkel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:18:49

@Pinka-Panka: akkor igyál sherryt, az olyan jó kis gyenge nőcis, attól nem mész falnak :)
speciel most a konyha az én asztalom, nem a pult, úgyhogy kiteszek egy 4 centes sherryt, meg egy pohár pezsgőt, aztán majd választasz.

visszabillegtem a tűzhely mellé .)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:40:43

@Hurri kán: hú, remélem, nem száradtál ki! bocs :D
birspálinka, jó lesz?:)

Hurri Kán 2012.11.10. 15:42:14

@anica inkognitóban:
Tökéletes, nagyon szeretem. Az a baj, az otthoni készlet elpárolgott az üvegből :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:43:42

@Hurri kán: ez az átkozott meleg, ez lehet az oka..:D
én is, tavalyi pálinkafeszten tán az ízlett a legjobban, meg a vadmeggy.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:45:49

@anica inkognitóban: vigyázz: ne keverd össze az igazi, spanyol sherryt (ami a legkevésbé sem "gyenge " vagy "nőcis") a magyar cherry brandy-vel (pancs). Úgy látom, még képezni kell téged! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:49:45

@Mitzi von Küche: igazad van, a körömlakkra gondoltam :D
én kérek elnézést..:D viszont ha az eredetit próbálnám a vendégekkel megitatni, sokba lenne nekik :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:56:19

@anica inkognitóban: meg kell ismertetni őket a valóban minőségi dolgokkal (nem a mennyiség számít ez esetben).

Benikuty 2012.11.10. 16:13:29

na. Megint van kocsmárosunk?
Látom, főbácsi átállt a másnaponkénti posztolásra.
Helyes. A minőségnek jót fog tenni. Ráfér.

Pinka-Panka 2012.11.10. 16:18:09

@anica inkognitóban: köszönöm, amúgy se vagyok e4gy ivó, de ha iszom csak mínőséget, pancsokat sosem:) Akkor maradnék a pezsgőre jó kedvem okán, jól is fog jönni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 16:20:45

@Pinka-Panka: szerintem is jól döntöttél, egy Asti Cinzano pezsgőnél nem sok jobb van. Ezért tettem ki biztos ami biztos alapon egy pohárral! :)
@Benikuty: szabin voltam, Benikém :)) alkotóin :D

süllőcske 2012.11.10. 16:22:54

Még egy bugylibicskát se fogtam. Még a rojtosra rágott csodaműhalammal se, amit végül még be is szakítottam, annyira centizgettem a kövezés peremét.
Igaz a rézsűn fehérlő gombákra sandítottam már.
Úgyhogy, gombászás lett a vége, megint, szegfű, pöfeteg, satöbbi. Gombáink egyre másra váltják egymást a festővásznon, száradás céljából.
A gyerekek majd teszik az esti mindentbele éhséglevesbe, a koliban.
@Andrass9: Rád is gondoltam, természetesen, csak szólnod kell, félre van téve a háromféle paprikád,

süllőcske 2012.11.10. 16:44:05

@anica inkognitóban: Isten hozott, "munka"körödben.
Alkotói szabi, ühüm, az naggyon nyitnikék.
Él a kő.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 16:46:15

@süllőcske: jaj, de jó! örülök neki.:) pont az előbb jutott eszembe, hogy néha én is megsimogatom a hargitai földet. ha átköltözünk december végén új épületbe, beviszem, ott lesz erősítésképpen.:)

süllőcske 2012.11.10. 16:54:44

Tudjátok, mi az a gombás sajt?
Nos, az áll egy szeletke príma sajtból, rátok bízva, hogy juh, kecske, vagy múboci, rá van téve egy nyers szegfűgomba, vagy pöfeteg, esetleg illatos vadcsiperke szelet, ezt becsípjük, jöhet egy jóízű korty a pezsgőből. Egyszerűen élvezetes, természetes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.10. 16:56:17

@Mitzi von Küche: Jó ludaskása lett és nem zsíros (amit egy picit hiányolok belőle). Poszt is lett belőle.

süllőcske 2012.11.10. 17:06:58

@Andrass9: Egyszer egy tanyán, ahol olyan zsírszegény libák voltak, csináltam egy lúdrizottót, bográcsban. Elkészült a leves, a húst lefosztották a lányok, a levessel készült a rizottó, vissza a hús.
Nem volt zsíros, cserébe könnyebb, igen jóízű, összhangzó étel lett belőle, egy más kategória, de nagyon tetszett.

Pinka-Panka 2012.11.10. 17:13:26

@süllőcske: érdekes, hogy mifelénk a ludaskása tarhonyával volt.

süllőcske 2012.11.10. 17:22:41

@Pinka-Panka: Pedig a tarhonya mifelénk jellemzőbb.
Viszont szuper a pásztoros hús, lúd is.
Kölessel még nagyon jó.
Anyám sokszor árpakásával készít ilyesmiket, csúcsgasztroban is kultiválják mostanában.
A tarhonyát lehet rizottó üzemmódban is készíteni.

medvedr 2012.11.10. 17:36:55

@Benikuty: Csinálj jobbat, ha nem elég jó, ez ennyire egyszerű. Partvonalról beugatni könnyebb.

1kutya 2012.11.10. 17:39:20

@medvedr: ájj! ájj! ez most másról szól! ne hordd le Benit!

medvedr 2012.11.10. 17:46:22

Nem hordtam le. Miről szól?

süllőcske 2012.11.10. 17:49:28

@medvedr: Ugyan Te is sokszor "csak" beugratsz a hurri lovacskán, de jó hírnök vagy.
És nem felejted el karodra venni a Manu- Fatué-t, a békemadarat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 17:54:47

@medvedr: talán kicsit arról, hogy nem baj, ha nem írunk minden nap posztot, muszájból, nagy hirtelen összedobva. Andráss egyedül nem bírhatja, viszont a posztolók is dolgoznak, élnek stb., fizikailag nem tudjuk teljesíteni a vállalást. Inkább legyen kétnaponta, de az szeretettel, jól megírt, ahogyan a legelején, amikor még nem éreztük a határidő szorítását.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 17:59:05

@Andrass9: Kíváncsian várom (addig is nyálcsorgatás...)
@anica inkognitóban: Egyetértek! Minőséget, ne mennyiséget (akárcsak a jó száraz sherry esetében)!

süllőcske 2012.11.10. 18:13:37

@Mitzi von Küche: Amit hoztál, a talira, hmmm, az finom volt!
Lesz itt minőség, hogyne lenne! Csak üdő legyen, bármelyikünk képes valamirevaló főztöt, s leírását összehozni.

medvedr 2012.11.10. 18:13:52

@süllőcske: Hazudnék, ha azt állítanám, hogy teljesen értem. A hurri lovacska a Kikkuli által edzett ló lehet, illetve rám utal, hogy lovagoltam valamikor régen (kevés híján még Attila hunjaival.) Csak beugratok, =időnként hozzászólok, de nem írok posztokat? A békemadár az hogy jön ide?

Benikuty 2012.11.10. 18:23:44

@anica inkognitóban: lényeg, hogy ne széledjen szét a nyáj:)

Benikuty 2012.11.10. 18:29:45

@medvedr: Béke van, kedves lódoktor. Az a baj, hogy teljesen előítéletes vagy velem szemben, de hát a te lelked rajta, ha jobbító szándékom, őszinte kritikám erre érdemes.
Bocs, hogy élek, s van véleményem. Vagy a seggnyalás viszi előre a karavánt?:)

süllőcske 2012.11.10. 18:30:12

@medvedr: A lótéma szójáték volt, irántad való tiszteletből. Nem gondoltam, hogy posztot írj, ha magadtól nincs kedved hozzá. A békemadár, meg sohasem árt, mint a polinéz népeknél, ha nézeteltérés, netán harc vette volna kezdetét, megkérdeztetett, megszavaztatott, ki áll a madár fölemelése, vagy fölkoncolása mellett. Ezzel személyedet illetően, a tőled alapból való jószándékot remélve szimbolizáltam.
Doki, tényleg kellett nekem így magyarázkodnom?

Wakka 2012.11.10. 18:32:04

rakottkrumpli? ott a képen a vödrös tejföl, gond nem lehet.

A.Villa-MU over2,5 all in

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 18:37:09

@Benikuty: Egyetértek Veled, Beni! A társaság maradjon meg, igazán jókat tudunk vitatkozni, sütni-főzni együtt.

Benikuty 2012.11.10. 18:48:31

@Mitzi von Küche: tudom én, hogy karcos a modorom, meg még rá is teszek. Unalom ellen néha bele kell pisilni a medencébe a trambulinról;)

Benikuty 2012.11.10. 18:52:58

@1kutya: köszöni szépen, itt horkol a paplanomon, fingom nincs, hogy veszem vissza állásaimat. Azért hiányozna, nem kicsit...:)

1kutya 2012.11.10. 19:05:15

@Benikuty: akkor gond egy szál se (evribady bumm-bumm i tak dálse:)

Pinka-Panka 2012.11.10. 19:14:45

@Benikuty: bocs, hogy megkérdezem, de éjjel is ott alszik?

Benikuty 2012.11.10. 19:39:06

@Pinka-Panka: ez egy hosszú történet lenne, de nincs mit szépíteni rajta. Igen. Amikor 14 éve elhoztuk az alomból, elszakítottuk az anyjától, testvéreitől, megfogadtuk, mindent megadunk neki. Elkényeztettük, főleg én. Amikor nem alszom itthon, hiányzik a fizikai kapcsolat, mert még most is bújik hozzám. Tudom, nehéz ezt megérteni...

Benikuty 2012.11.10. 19:39:18

@Pinka-Panka: ez egy hosszú történet lenne, de nincs mit szépíteni rajta. Igen. Amikor 14 éve elhoztuk az alomból, elszakítottuk az anyjától, testvéreitől, megfogadtuk, mindent megadunk neki. Elkényeztettük, főleg én. Amikor nem alszom itthon, hiányzik a fizikai kapcsolat, mert még most is bújik hozzám. Tudom, nehéz ezt megérteni...

Pinka-Panka 2012.11.10. 19:42:16

@Benikuty: megértem, természetesen, csak azt hittem ilyenkor duhajkodik kicsit.

Benikuty 2012.11.10. 19:45:10

@Pinka-Panka: dehogy..., már úgy kell hurcolni fel-le a lépcsőn, mint egy babát, meg annyi baj is van vele, de nem számít...

Wakka 2012.11.10. 19:59:31

lejött az over, már az 58. percben, csak jelzem.

Wakka 2012.11.10. 20:01:40

bontok is egy asti martinit.

Wakka 2012.11.10. 20:19:48

@anica inkognitóban: most bontom a harmadikat, ugyanis közben 5. gól, mindenki nyert, csak közben egyre többen leszünk, gyere át, mulass velünk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 20:21:48

@Wakka: á, nem jó, a pezsgőtől hülye leszek. sírok vagy röhögök, de bármelyiket nagyon :)

Wakka 2012.11.10. 20:32:27

@süllőcske: A.Villa-MU 2:3 végeredmény.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 20:36:46

Na ugye, hogy az öreg flaskás csapata nyert.

Wakka 2012.11.10. 20:41:11

@Mitzi von Küche: óriási a fazon, hihetetlen, hogy jóval 70 fölött mi az, ami motiválja.

Wakka 2012.11.10. 21:15:54

@anica inkognitóban: mindenki nagyon feszült, de mi ugye nagyon szeretjük egymást drágám?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 21:16:01

@Wakka: talán 70 fölött már nem görcsöl fölösleges dolgokon és szabadon élvezheti, amit csinál :)
jó lenne a 70 évesek ilyen jellegű tudását birtokolnunk, fiatalon.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 21:18:33

@Wakka: természetesen, Darling :D
agyő, kis hadnagyom, elvonszolom a gyenge testem a vízszintbe :D

Wakka 2012.11.10. 21:26:07

@anica inkognitóban: dobálod itt föl a magas labdákat, melyiket üssem le?

medvedr 2012.11.10. 21:36:03

@Benikuty: A karavánt a teherhordó állatok viszik előre. Nem hinném, hogy előítéletes lennék, miért. Azzal kezded, hogy béke van, de azért seggnyalásra utalsz-nem egészen értelek. Őszinte jobbító kritkád egyszerű fikázás nem nyilatkozol semmit arról, hogy hogyan és miért lehetne jobb.

medvedr 2012.11.10. 21:37:53

@süllőcske: Nem kellett, az én hibám, hogy nem értettem a békemadár szimbólumot

Vaczak2 2012.11.10. 22:03:36

Nem tudom írta-é már valaki(nincs erőm végigolvasni)de egy új kollégám a Dzsimi(nem Fülig, csak Zámbó a vezetékneve)füstölt sprotnival építi a rakott krumplit természetesen kolbász nélkül.
Ajánlom a kísérletezőkedvű olvasótársaknak.
Maradtam tisztelettel, mint fent.

susztertangó 2012.11.11. 05:10:38

@Benikuty: Ha fejemre hugyozol orrba váglak,de csak azért hogy ne unatkozz.:-))))))Jó így?

Benikuty 2012.11.11. 05:33:48

@susztertangó: Jó. Jól áll neked a nyers erőszak:D

Benikuty 2012.11.11. 05:45:40

Gondoltam verekedés helyett ez is jó lesz rakott krumplinak:
buvosszakacs.blog.hu/2008/03/26/gratin_dauphinois#more397563

Benikuty 2012.11.11. 06:21:23

@medvedr: Kedves Lódoki, kedves tőled, hogy outsiderként kategorizálsz. Mondjuk, nem értem, milyen alapon. De béke van.
Szerintem arról van szó, hogy végre valaki kilépve a seggnyaló kórusból, szólt főbácsinak. Hogy talán nem megy ez a naponta poszt komédia, lassítson, talán a kevesebb több-jobb. Az is igaz szerintem, hogy 24 óra kifutás kevés, akár több napon át is lehet gondolkodni, beszélgetni egy téma körül.
Aztán,-kedves doktor- nagyon bánatos lennék, ha ez a blog is úgy égne ki, mint a kifőzde, vagy Gazda Albert blogja. Nagyon hiányozna, mert ez egy kicsit más, és nem a naponta kikínlódott posztok okán...

Pinka-Panka 2012.11.11. 06:32:41

@Benikuty: ne haragudj, de nem seggnyalás az, ha valakit megdícsér az ember, én általában azt szoktam, de azt is gondolom, ha jót csinál jár érte dícséret. Mindenki szereti ha méltatják.

Benikuty 2012.11.11. 06:40:22

@Vaczak2: ...hát kedves földi, nem akármi ízlése van a kollégádnak:D

Benikuty 2012.11.11. 06:50:45

@Pinka-Panka:"Mindenki szereti ha méltatják."
Ebben teljesen igazad van.
Meg abban is,"ha jót csinál"
De nem nekem kell megmondani, mi a jó, a helyes, nem vagyok én megmondó...
Csak a véleményem írtam le, és ha nem lennétek nekem fontosak, akkor hallgatnék.
...de ez remélem, átment...:)

Pinka-Panka 2012.11.11. 07:02:03

@Benikuty: értelek meg nem is, mert miért ne kéne megmondani, ha valaki jót főz? Ez nem megmondás, s hallgatnánk akkor nem volna komment, s a jót is meg kell mondani, ha a rosszat rögtön tudjuk odadobni, én legalábbis így vagyok vele.
Annyira nem vagyok hülye, hogy ne jött volna át:))
ez is egy vélemény:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 08:51:24

@1kutya: tényleg nagyon jól ír, meg csípjük, meg minden, de azért nem az Úristen, ezt hidd el :D
@Vaczak2: bírom a perverziókat, kollegádnak üdvözlet :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 08:57:01

@süllőcske: az őz nem megszavazva, lett, hanem azt mondtam az lesz, amit a főzőember főz. Kész.
A bulin ott volt a Caber felesége is. Úgyhogy köszi, de nem kérk semmit.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 09:03:56

@Vaczak2: 20 éves történet: egy barátnőm ezt készítette otthon újításként. A papája mind egy szálig kihalászta a sprotnit a tányér szélére - gyengéd célzásként.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 09:07:48

@Benikuty: van az, hogy otthon sem mindig első osztályú az étel, de kell a mindennapi betevő. Aztán lehet, hogy a kissé elsózott leves mellett jön össze a legjobban a család.
Ha egy kocsma ad-hoc tart nyitvs előbb utóbb elpártolnak az olvasók.

medvedr 2012.11.11. 11:55:57

@Benikuty: Mihez képest outsiderként, és miért kategorizálnék? Az hogy kijelented valamiről azt hogy rossz minőségű, az nem kritika, hanem egy vélemény. A tied , de másokat nem visz sehova. Senki nem nyalja itt a másik seggét, sőt kritika , ellenvélemény is van. Úgy vélem, hogy neked van egy olyan képzeted, hogy te sokkal jobb, okosabb, hozzáértőbb vagy mint a kórus, átlag stb. Csakhogy itt nincs kórus, főbácsi, és egyéb-legalábbis ahogy én látom. Nem kell lázadnod, nincs mi ellen. Ha kevesebb poszt jobb minőség, ám legyen ez a véleményed, de mutass rá, hogy miért hogy alakult ki benned, hogyan lesz jobb, akkor kritika.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 12:10:28

@Mitzi von Küche: Én azt az embert, aki bármi kitol a tányér szélére abból amit mi főzünk, soha többet nem hívjuk meg . A szar a WC-ben. Az ételbe mi olyat nem teszünk, amit nem lehet megenni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 12:14:42

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az eset, mint mondám, nem velünk és nem nálunk esett meg. Véleményedet kissé túlzottnak érzem. Én is a tányér szélére teszem (diszkréten) a paradicsomot, mégis sok helyre szívesen meghívnak - bár nálad nem jártam :)

Benikuty 2012.11.11. 13:05:46

@medvedr: nem vagyok én se jobb, se okosabb másoknál, viszont hülye főképp nem, hogy ezt az általad kért mélységet a témában elérjem. Látja azt kimondatlanul is, aki akarja...

medvedr 2012.11.11. 14:33:21

@Benikuty: Mit lát kimondatlanul, aki akar, hogy képzavaroddal éljek?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.11. 16:57:03

@medvedr: Hagyajd doki! Csak a ködösítés megy. A ködben meg ugye a kimondatlant sem látni.

susztertangó 2012.11.11. 20:36:03

@Andrass9: Valahol a neten láttam egy szülői levelet a pszihológushoz, hogy a kisiskolás lányuk tündibündi az osztályban, otthon vérlázítóan pimasz, agresszív kölök. A szülőknek későn jött gyereke. Pszihi azzal magyarázza többek között ,hogy így kiván középpontba kerülni. Hogy ez miért jutott eszembe?

1kutya 2012.11.11. 21:10:23

@Andrass9: még mindig nem érted, ugye?

1kutya 2012.11.11. 21:52:23

@Andrass9: holnap munkaidőben írok levelet, most nem érek rá:-DDD
süti beállítások módosítása