Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rakottkrumpli gazdagon

2012.11.09. 07:00 Andrass9

Balkézzel főzni nehéz, ha az ember jobbkezes és elgyalulja a jobb hüvelykujját. Valamiért ez az ujjunk nagyon kell a főzéshez (ellentétben a középsővel, amire máskor van szükségünk).

Rég ettünk rakott krumplit meg fel is halmozódott mindenféle kolbász a hűtőben, amit el kéne már fogyasztani. Tojásból ugyan teljesen kifogytunk, de kapóra jött egy akció a hárombetűsben, L-es 38-ért. Bolondnak is megéri, nemhogy nekem!

Amióta csak ketten vagyunk, nehéz a főzés - kis adagot valahogy nem tanultunk meg főzni. Sebaj, most ismét kísérletet teszek egy "kis" adag főzésére. Ezért azután csak az alábbiakat tornyoztam fel a rakott krumplihoz:

10.jpg

Vagyis:

  • 1,5 kg krumpli
  • 10 + 1 tojás
  • 35 dkg vagy akörüli jófajta kolbász (a Beni féle már elfogyott - marad a kommersz változat)
  • fél liter tejföl
  • fél szerecsendió
  • kis vaj
  • só, bors

 

A krumplit megmostam, fazékban sósvízben feltettem főni. A tojásokat egy kislábasban 10 percig forraltam, majd hideg vízbe tettem, hogy az ujjaim ne égjenek le, és szépen lehéjjaztam. Amíg a krumpli rotyogott, lehúztam a kolbászokról a belet: meleg víz alatt leöblítettem, majd betekertem egy-egy papírtörlőbe 1 percre. Ezzel a módszerrel majdnem minden valódi bélbe töltött szárazáruról lejön a bél. Hogy miért kopasztom meg a kolbászt? Nem szeretem, ha fővés/sütés közben kidomborodik, mert a bél nem tágul. Tudom - francos egy izlésem van, dehát ezzel kell élnem. Felszeleteltem a skinhead kolbászokat. Közben befutott egy lángolt kolbász is keselyühúsból (pardon - Keselyühústól) a szomszéd jóvoltából, amiból szintén loptam egy 10 centis darabot.

A tejfelt felturbóztam egy fél frissen reszelt szerecsendióval, 4 tekerés feketeborssal és mokkáskanálnyi sóval, beleütöttem egy tojást, és habverővel selymesre kevertem.

Megfőtt a krumpli is. Sziszegve, de lehéjjaztam a forró darabokat, majd élve a külső hideg kellemetlen hatásaival, kiraktam a teraszra 10 percre hülni. Ezalatt persze nyakig a munkában - sajnos abban mostan nincs megállás.

Íme a készlet, amiből dolgozom, nomeg a tepsi, amit a vajjal kicsit kikenek, hogy ne égjen rá annyira a tartalma. Szeretem ezt a fajansz tepsit - kár, hogy a vaj eltakarja a mintázatát.

11.jpg 12.jpg

 

Elővettem kedvenc filéző (vagy csontozó?) késemet, és elkezdtem szeletelni krumplit, tojást, ahogy jött. Ezzel a késsel nagyon könnyű a krumplit vagy a keménytojást vékony szeletekre vágni. Amíg nem volt ilyen késem, persze a tojásszeletelőt használtam, de az csak azoknak való, akiknek nincs ilyen késük :)

Leraktam egy sor krumpliszeletet, kicsit sóztam, kis tejföllel locsoltam. Rárétegeztem egy sor kolbászt, majd egy sor tojást is és ismét locsoltam rá tejfelt - most bátrabban.

13.jpg 14.jpg

 

15.jpg 16.jpg 17.jpg

 

Láthatjátok, nem takarékoskodtam az anyaggal! Ez így folytatódott még három rétegen keresztül, mad a lefedő krumplisort jó alaposan belocsoltam a maradék tejföllel és belöktem a sütőbe, ami kb 180-200 fokos lehet. (Nekem nincs nagyobb hőfokom ...)

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg
25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg
30.jpg 31.jpg

 

35 perc alatt eddig jutott:

32.jpg

A végén 2 perc grillezéssel, gyönyörűen összeérett és megpirult.

33.jpg

Tálaláshoz további tejfelt adtam. Már csak meg kell enni!

34.jpg 35.jpg

 

36.jpg

És hogy miért "gazdagon"? Mert másfél kiló krumplihoz fél liter tejfel, 35 dkg kolbász és 11 tojás egy kicsit több, mint amennyit egy szokványos recept előír.

 

Tanulság:

A tejföl, amivel locsoljuk lehetett volna akár 7,5 dl is, a krumpli nyomtalanul felszívta! Igaz, akkor viszont kibuggyant volna a tepsiből, mert az pont a pereméig megtelt.

Különösen jót tett az ételnek, hogy többféle kolbásszal készült, így az egyes falatok más-más ízesítésűek voltak, attól függően, hogy a mangalica, a csípős vagy a lángolt kolbász került éppen a villánkra.

 

 

227 komment

Címkék: krumpli kolbász rakott krumpli rakottkrumpli tejfel

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr704884071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süllőcske 2012.11.10. 11:45:45

Azt képzeljétek el, Anahita apósomékat idvezelve, halászlét főzött, pontyaimból, harcsáimból. És jó lett! Még hogy asszony ne nyúljon hozzá!
De ez mellett képes volt gyömbéres, rozmaringos, egészben sült, kétkilós harcsát készíteni.
Teljesen önállóan, otthon se voltam.
Mikor megjöttem az újabb szuper, bodoni paprikazsákmányommal, majd elájultam az illatoktól.
És az én, gombás csibemájjal töltött, sült almával körített sertésszüzem maradt meg!

süllőcske 2012.11.10. 12:05:30

@Hurri kán: Hahó, gondolj majd rám, megyek csukára gumihalazni, majd beesek még.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 12:13:53

@süllőcske: mit főzöl gumihalból?:D
@1kutya: mondod te..:D és mit mond a NAV? :P:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.10. 13:19:12

@süllőcske: A sertésszüzet légyszi küld át. Cserébe küldök ludaskását :)
A lányok is tudnak hallevest főzni, mint írtam minden évben a kedvenc szomszédasszonyom főzte és kiválót! Gratulálok Anahitának, hogy leszerelt egy male-sovinist piget :)
A paprikáért szokás szerint irigyellek :)

Pinka-Panka 2012.11.10. 14:07:52

Krumpli főzeléket ettünk fasírttal, rég volt nagyon, már jól is esett.
Meg almás rétest is sütöttem, ha valaki éhezne. A holnapi lúdcomb is pácolva, csak a sülésre vár.

eléggé el is borult, most tea helyett bort kérek:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 14:33:53

@Pinka-Panka: az otellót megittuk, tablettás van, úgyhogy inkább javaslok valami gyenge sert.

Pinka-Panka 2012.11.10. 14:53:39

@anica inkognitóban: nem is otellóra vágytam, mert erős, sert meg nem szeretem, akkor maradok magamnak:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:16:40

@süllőcske: a mi érettségi találkozóink az Aranybikában szoktak lenni (az egyik vezető osztálytárs volt). Csodás hidegtálak, chefingekben a meleg ételek - és mindig ki kell várni, míg mindenki elmondja élete történéseit (némelyek túl hosszan, persze), és közben hangosan korog a gyomrunk... Ilyen alkalmakkor én csak egy mondatot szoktam szólni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:18:29

@Andrass9: egy kis ludaskása nekem is jól esne. Vacsorára rózaszín francia saláta lesz natúr szűzérmékkel.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:18:49

@Pinka-Panka: akkor igyál sherryt, az olyan jó kis gyenge nőcis, attól nem mész falnak :)
speciel most a konyha az én asztalom, nem a pult, úgyhogy kiteszek egy 4 centes sherryt, meg egy pohár pezsgőt, aztán majd választasz.

visszabillegtem a tűzhely mellé .)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:40:43

@Hurri kán: hú, remélem, nem száradtál ki! bocs :D
birspálinka, jó lesz?:)

Hurri Kán 2012.11.10. 15:42:14

@anica inkognitóban:
Tökéletes, nagyon szeretem. Az a baj, az otthoni készlet elpárolgott az üvegből :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:43:42

@Hurri kán: ez az átkozott meleg, ez lehet az oka..:D
én is, tavalyi pálinkafeszten tán az ízlett a legjobban, meg a vadmeggy.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:45:49

@anica inkognitóban: vigyázz: ne keverd össze az igazi, spanyol sherryt (ami a legkevésbé sem "gyenge " vagy "nőcis") a magyar cherry brandy-vel (pancs). Úgy látom, még képezni kell téged! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:49:45

@Mitzi von Küche: igazad van, a körömlakkra gondoltam :D
én kérek elnézést..:D viszont ha az eredetit próbálnám a vendégekkel megitatni, sokba lenne nekik :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 15:56:19

@anica inkognitóban: meg kell ismertetni őket a valóban minőségi dolgokkal (nem a mennyiség számít ez esetben).

Benikuty 2012.11.10. 16:13:29

na. Megint van kocsmárosunk?
Látom, főbácsi átállt a másnaponkénti posztolásra.
Helyes. A minőségnek jót fog tenni. Ráfér.

Pinka-Panka 2012.11.10. 16:18:09

@anica inkognitóban: köszönöm, amúgy se vagyok e4gy ivó, de ha iszom csak mínőséget, pancsokat sosem:) Akkor maradnék a pezsgőre jó kedvem okán, jól is fog jönni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 16:20:45

@Pinka-Panka: szerintem is jól döntöttél, egy Asti Cinzano pezsgőnél nem sok jobb van. Ezért tettem ki biztos ami biztos alapon egy pohárral! :)
@Benikuty: szabin voltam, Benikém :)) alkotóin :D

süllőcske 2012.11.10. 16:22:54

Még egy bugylibicskát se fogtam. Még a rojtosra rágott csodaműhalammal se, amit végül még be is szakítottam, annyira centizgettem a kövezés peremét.
Igaz a rézsűn fehérlő gombákra sandítottam már.
Úgyhogy, gombászás lett a vége, megint, szegfű, pöfeteg, satöbbi. Gombáink egyre másra váltják egymást a festővásznon, száradás céljából.
A gyerekek majd teszik az esti mindentbele éhséglevesbe, a koliban.
@Andrass9: Rád is gondoltam, természetesen, csak szólnod kell, félre van téve a háromféle paprikád,

süllőcske 2012.11.10. 16:44:05

@anica inkognitóban: Isten hozott, "munka"körödben.
Alkotói szabi, ühüm, az naggyon nyitnikék.
Él a kő.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 16:46:15

@süllőcske: jaj, de jó! örülök neki.:) pont az előbb jutott eszembe, hogy néha én is megsimogatom a hargitai földet. ha átköltözünk december végén új épületbe, beviszem, ott lesz erősítésképpen.:)

süllőcske 2012.11.10. 16:54:44

Tudjátok, mi az a gombás sajt?
Nos, az áll egy szeletke príma sajtból, rátok bízva, hogy juh, kecske, vagy múboci, rá van téve egy nyers szegfűgomba, vagy pöfeteg, esetleg illatos vadcsiperke szelet, ezt becsípjük, jöhet egy jóízű korty a pezsgőből. Egyszerűen élvezetes, természetes.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.10. 16:56:17

@Mitzi von Küche: Jó ludaskása lett és nem zsíros (amit egy picit hiányolok belőle). Poszt is lett belőle.

süllőcske 2012.11.10. 17:06:58

@Andrass9: Egyszer egy tanyán, ahol olyan zsírszegény libák voltak, csináltam egy lúdrizottót, bográcsban. Elkészült a leves, a húst lefosztották a lányok, a levessel készült a rizottó, vissza a hús.
Nem volt zsíros, cserébe könnyebb, igen jóízű, összhangzó étel lett belőle, egy más kategória, de nagyon tetszett.

Pinka-Panka 2012.11.10. 17:13:26

@süllőcske: érdekes, hogy mifelénk a ludaskása tarhonyával volt.

süllőcske 2012.11.10. 17:22:41

@Pinka-Panka: Pedig a tarhonya mifelénk jellemzőbb.
Viszont szuper a pásztoros hús, lúd is.
Kölessel még nagyon jó.
Anyám sokszor árpakásával készít ilyesmiket, csúcsgasztroban is kultiválják mostanában.
A tarhonyát lehet rizottó üzemmódban is készíteni.

medvedr 2012.11.10. 17:36:55

@Benikuty: Csinálj jobbat, ha nem elég jó, ez ennyire egyszerű. Partvonalról beugatni könnyebb.

1kutya 2012.11.10. 17:39:20

@medvedr: ájj! ájj! ez most másról szól! ne hordd le Benit!

medvedr 2012.11.10. 17:46:22

Nem hordtam le. Miről szól?

süllőcske 2012.11.10. 17:49:28

@medvedr: Ugyan Te is sokszor "csak" beugratsz a hurri lovacskán, de jó hírnök vagy.
És nem felejted el karodra venni a Manu- Fatué-t, a békemadarat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 17:54:47

@medvedr: talán kicsit arról, hogy nem baj, ha nem írunk minden nap posztot, muszájból, nagy hirtelen összedobva. Andráss egyedül nem bírhatja, viszont a posztolók is dolgoznak, élnek stb., fizikailag nem tudjuk teljesíteni a vállalást. Inkább legyen kétnaponta, de az szeretettel, jól megírt, ahogyan a legelején, amikor még nem éreztük a határidő szorítását.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 17:59:05

@Andrass9: Kíváncsian várom (addig is nyálcsorgatás...)
@anica inkognitóban: Egyetértek! Minőséget, ne mennyiséget (akárcsak a jó száraz sherry esetében)!

süllőcske 2012.11.10. 18:13:37

@Mitzi von Küche: Amit hoztál, a talira, hmmm, az finom volt!
Lesz itt minőség, hogyne lenne! Csak üdő legyen, bármelyikünk képes valamirevaló főztöt, s leírását összehozni.

medvedr 2012.11.10. 18:13:52

@süllőcske: Hazudnék, ha azt állítanám, hogy teljesen értem. A hurri lovacska a Kikkuli által edzett ló lehet, illetve rám utal, hogy lovagoltam valamikor régen (kevés híján még Attila hunjaival.) Csak beugratok, =időnként hozzászólok, de nem írok posztokat? A békemadár az hogy jön ide?

Benikuty 2012.11.10. 18:23:44

@anica inkognitóban: lényeg, hogy ne széledjen szét a nyáj:)

Benikuty 2012.11.10. 18:29:45

@medvedr: Béke van, kedves lódoktor. Az a baj, hogy teljesen előítéletes vagy velem szemben, de hát a te lelked rajta, ha jobbító szándékom, őszinte kritikám erre érdemes.
Bocs, hogy élek, s van véleményem. Vagy a seggnyalás viszi előre a karavánt?:)

süllőcske 2012.11.10. 18:30:12

@medvedr: A lótéma szójáték volt, irántad való tiszteletből. Nem gondoltam, hogy posztot írj, ha magadtól nincs kedved hozzá. A békemadár, meg sohasem árt, mint a polinéz népeknél, ha nézeteltérés, netán harc vette volna kezdetét, megkérdeztetett, megszavaztatott, ki áll a madár fölemelése, vagy fölkoncolása mellett. Ezzel személyedet illetően, a tőled alapból való jószándékot remélve szimbolizáltam.
Doki, tényleg kellett nekem így magyarázkodnom?

Wakka 2012.11.10. 18:32:04

rakottkrumpli? ott a képen a vödrös tejföl, gond nem lehet.

A.Villa-MU over2,5 all in

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 18:37:09

@Benikuty: Egyetértek Veled, Beni! A társaság maradjon meg, igazán jókat tudunk vitatkozni, sütni-főzni együtt.

Benikuty 2012.11.10. 18:48:31

@Mitzi von Küche: tudom én, hogy karcos a modorom, meg még rá is teszek. Unalom ellen néha bele kell pisilni a medencébe a trambulinról;)

Benikuty 2012.11.10. 18:52:58

@1kutya: köszöni szépen, itt horkol a paplanomon, fingom nincs, hogy veszem vissza állásaimat. Azért hiányozna, nem kicsit...:)

1kutya 2012.11.10. 19:05:15

@Benikuty: akkor gond egy szál se (evribady bumm-bumm i tak dálse:)

Pinka-Panka 2012.11.10. 19:14:45

@Benikuty: bocs, hogy megkérdezem, de éjjel is ott alszik?

Benikuty 2012.11.10. 19:39:06

@Pinka-Panka: ez egy hosszú történet lenne, de nincs mit szépíteni rajta. Igen. Amikor 14 éve elhoztuk az alomból, elszakítottuk az anyjától, testvéreitől, megfogadtuk, mindent megadunk neki. Elkényeztettük, főleg én. Amikor nem alszom itthon, hiányzik a fizikai kapcsolat, mert még most is bújik hozzám. Tudom, nehéz ezt megérteni...

Benikuty 2012.11.10. 19:39:18

@Pinka-Panka: ez egy hosszú történet lenne, de nincs mit szépíteni rajta. Igen. Amikor 14 éve elhoztuk az alomból, elszakítottuk az anyjától, testvéreitől, megfogadtuk, mindent megadunk neki. Elkényeztettük, főleg én. Amikor nem alszom itthon, hiányzik a fizikai kapcsolat, mert még most is bújik hozzám. Tudom, nehéz ezt megérteni...

Pinka-Panka 2012.11.10. 19:42:16

@Benikuty: megértem, természetesen, csak azt hittem ilyenkor duhajkodik kicsit.

Benikuty 2012.11.10. 19:45:10

@Pinka-Panka: dehogy..., már úgy kell hurcolni fel-le a lépcsőn, mint egy babát, meg annyi baj is van vele, de nem számít...

Wakka 2012.11.10. 19:59:31

lejött az over, már az 58. percben, csak jelzem.

Wakka 2012.11.10. 20:01:40

bontok is egy asti martinit.

Wakka 2012.11.10. 20:19:48

@anica inkognitóban: most bontom a harmadikat, ugyanis közben 5. gól, mindenki nyert, csak közben egyre többen leszünk, gyere át, mulass velünk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 20:21:48

@Wakka: á, nem jó, a pezsgőtől hülye leszek. sírok vagy röhögök, de bármelyiket nagyon :)

Wakka 2012.11.10. 20:32:27

@süllőcske: A.Villa-MU 2:3 végeredmény.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 20:36:46

Na ugye, hogy az öreg flaskás csapata nyert.

Wakka 2012.11.10. 20:41:11

@Mitzi von Küche: óriási a fazon, hihetetlen, hogy jóval 70 fölött mi az, ami motiválja.

Wakka 2012.11.10. 21:15:54

@anica inkognitóban: mindenki nagyon feszült, de mi ugye nagyon szeretjük egymást drágám?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 21:16:01

@Wakka: talán 70 fölött már nem görcsöl fölösleges dolgokon és szabadon élvezheti, amit csinál :)
jó lenne a 70 évesek ilyen jellegű tudását birtokolnunk, fiatalon.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.10. 21:18:33

@Wakka: természetesen, Darling :D
agyő, kis hadnagyom, elvonszolom a gyenge testem a vízszintbe :D

Wakka 2012.11.10. 21:26:07

@anica inkognitóban: dobálod itt föl a magas labdákat, melyiket üssem le?

medvedr 2012.11.10. 21:36:03

@Benikuty: A karavánt a teherhordó állatok viszik előre. Nem hinném, hogy előítéletes lennék, miért. Azzal kezded, hogy béke van, de azért seggnyalásra utalsz-nem egészen értelek. Őszinte jobbító kritkád egyszerű fikázás nem nyilatkozol semmit arról, hogy hogyan és miért lehetne jobb.

medvedr 2012.11.10. 21:37:53

@süllőcske: Nem kellett, az én hibám, hogy nem értettem a békemadár szimbólumot

Vaczak2 2012.11.10. 22:03:36

Nem tudom írta-é már valaki(nincs erőm végigolvasni)de egy új kollégám a Dzsimi(nem Fülig, csak Zámbó a vezetékneve)füstölt sprotnival építi a rakott krumplit természetesen kolbász nélkül.
Ajánlom a kísérletezőkedvű olvasótársaknak.
Maradtam tisztelettel, mint fent.

susztertangó 2012.11.11. 05:10:38

@Benikuty: Ha fejemre hugyozol orrba váglak,de csak azért hogy ne unatkozz.:-))))))Jó így?

Benikuty 2012.11.11. 05:33:48

@susztertangó: Jó. Jól áll neked a nyers erőszak:D

Benikuty 2012.11.11. 05:45:40

Gondoltam verekedés helyett ez is jó lesz rakott krumplinak:
buvosszakacs.blog.hu/2008/03/26/gratin_dauphinois#more397563

Benikuty 2012.11.11. 06:21:23

@medvedr: Kedves Lódoki, kedves tőled, hogy outsiderként kategorizálsz. Mondjuk, nem értem, milyen alapon. De béke van.
Szerintem arról van szó, hogy végre valaki kilépve a seggnyaló kórusból, szólt főbácsinak. Hogy talán nem megy ez a naponta poszt komédia, lassítson, talán a kevesebb több-jobb. Az is igaz szerintem, hogy 24 óra kifutás kevés, akár több napon át is lehet gondolkodni, beszélgetni egy téma körül.
Aztán,-kedves doktor- nagyon bánatos lennék, ha ez a blog is úgy égne ki, mint a kifőzde, vagy Gazda Albert blogja. Nagyon hiányozna, mert ez egy kicsit más, és nem a naponta kikínlódott posztok okán...

Pinka-Panka 2012.11.11. 06:32:41

@Benikuty: ne haragudj, de nem seggnyalás az, ha valakit megdícsér az ember, én általában azt szoktam, de azt is gondolom, ha jót csinál jár érte dícséret. Mindenki szereti ha méltatják.

Benikuty 2012.11.11. 06:40:22

@Vaczak2: ...hát kedves földi, nem akármi ízlése van a kollégádnak:D

Benikuty 2012.11.11. 06:50:45

@Pinka-Panka:"Mindenki szereti ha méltatják."
Ebben teljesen igazad van.
Meg abban is,"ha jót csinál"
De nem nekem kell megmondani, mi a jó, a helyes, nem vagyok én megmondó...
Csak a véleményem írtam le, és ha nem lennétek nekem fontosak, akkor hallgatnék.
...de ez remélem, átment...:)

Pinka-Panka 2012.11.11. 07:02:03

@Benikuty: értelek meg nem is, mert miért ne kéne megmondani, ha valaki jót főz? Ez nem megmondás, s hallgatnánk akkor nem volna komment, s a jót is meg kell mondani, ha a rosszat rögtön tudjuk odadobni, én legalábbis így vagyok vele.
Annyira nem vagyok hülye, hogy ne jött volna át:))
ez is egy vélemény:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 08:51:24

@1kutya: tényleg nagyon jól ír, meg csípjük, meg minden, de azért nem az Úristen, ezt hidd el :D
@Vaczak2: bírom a perverziókat, kollegádnak üdvözlet :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 08:57:01

@süllőcske: az őz nem megszavazva, lett, hanem azt mondtam az lesz, amit a főzőember főz. Kész.
A bulin ott volt a Caber felesége is. Úgyhogy köszi, de nem kérk semmit.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 09:03:56

@Vaczak2: 20 éves történet: egy barátnőm ezt készítette otthon újításként. A papája mind egy szálig kihalászta a sprotnit a tányér szélére - gyengéd célzásként.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 09:07:48

@Benikuty: van az, hogy otthon sem mindig első osztályú az étel, de kell a mindennapi betevő. Aztán lehet, hogy a kissé elsózott leves mellett jön össze a legjobban a család.
Ha egy kocsma ad-hoc tart nyitvs előbb utóbb elpártolnak az olvasók.

medvedr 2012.11.11. 11:55:57

@Benikuty: Mihez képest outsiderként, és miért kategorizálnék? Az hogy kijelented valamiről azt hogy rossz minőségű, az nem kritika, hanem egy vélemény. A tied , de másokat nem visz sehova. Senki nem nyalja itt a másik seggét, sőt kritika , ellenvélemény is van. Úgy vélem, hogy neked van egy olyan képzeted, hogy te sokkal jobb, okosabb, hozzáértőbb vagy mint a kórus, átlag stb. Csakhogy itt nincs kórus, főbácsi, és egyéb-legalábbis ahogy én látom. Nem kell lázadnod, nincs mi ellen. Ha kevesebb poszt jobb minőség, ám legyen ez a véleményed, de mutass rá, hogy miért hogy alakult ki benned, hogyan lesz jobb, akkor kritika.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.11. 12:10:28

@Mitzi von Küche: Én azt az embert, aki bármi kitol a tányér szélére abból amit mi főzünk, soha többet nem hívjuk meg . A szar a WC-ben. Az ételbe mi olyat nem teszünk, amit nem lehet megenni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.11. 12:14:42

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az eset, mint mondám, nem velünk és nem nálunk esett meg. Véleményedet kissé túlzottnak érzem. Én is a tányér szélére teszem (diszkréten) a paradicsomot, mégis sok helyre szívesen meghívnak - bár nálad nem jártam :)

Benikuty 2012.11.11. 13:05:46

@medvedr: nem vagyok én se jobb, se okosabb másoknál, viszont hülye főképp nem, hogy ezt az általad kért mélységet a témában elérjem. Látja azt kimondatlanul is, aki akarja...

medvedr 2012.11.11. 14:33:21

@Benikuty: Mit lát kimondatlanul, aki akar, hogy képzavaroddal éljek?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.11. 16:57:03

@medvedr: Hagyajd doki! Csak a ködösítés megy. A ködben meg ugye a kimondatlant sem látni.

susztertangó 2012.11.11. 20:36:03

@Andrass9: Valahol a neten láttam egy szülői levelet a pszihológushoz, hogy a kisiskolás lányuk tündibündi az osztályban, otthon vérlázítóan pimasz, agresszív kölök. A szülőknek későn jött gyereke. Pszihi azzal magyarázza többek között ,hogy így kiván középpontba kerülni. Hogy ez miért jutott eszembe?

1kutya 2012.11.11. 21:10:23

@Andrass9: még mindig nem érted, ugye?

1kutya 2012.11.11. 21:52:23

@Andrass9: holnap munkaidőben írok levelet, most nem érek rá:-DDD
süti beállítások módosítása