Vendégposzt - Imre apó
Almás barackos túrótorta, mazsolával.
Hozzávalók 12 főre (jó a több, mert a jóból sose elég):):)
1 kg félzsíros túró
4 közepes alma (savanykás jobb)
4 fél db barack a konzervből
2 citrom
6 dl tej
10 dkg vaj
6 ek méz (virágméz, illatosabb lesz)
2 ek cukor
2 csomag vanília puding (hidegen, nem felfőzőst!!!!)
3 csomag vanília cukor (eszencia is jó)
2 csomag mazsola
1 kevés fahéj (ízlésetek szerint)
Az elkészítését minden esetben nagy szeretettel végezzétek, mert megérdemlik, akik majd nassolnak belőle:)
Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, én lereszelem, mert így jobban elkeverhető. Egy edényben (nagyobb fazekacska megteszi) a vajat a mézzel megolvasztom, beleöntöm a reszelt almát, hozzáadom a fahéjat, és néhány percig párolom. Óvatosan kiveszem a már megpuhult almát, meglocsolom az egyik citrom kifacsart levével. A markomon eresztem át a citromlevét, így a kezemben marad a magja. (mint tipp:)
A túrót egy nagy tálba rakom, a robottal jól összetöröm, belereszelem a 2 citrom héját és hozzákeverem a cukrot. A párolt almát összekeverem a túróval. A pudingot (2 csomag) a 6 dl tejjel csomómentesre keverni, és bele a túróba a többi hozzávalóval, vanília cukor, eszencia, mazsola, a vékonyra szeletelt barack. Ezt a masszát teljesen összekeverni, érzéssel.
Előmelegíteni a sütőt 160-180 fokra. Én tepsibe teszem úgy, hogy kikenem vajjal, majd vékonyan megszórom zsemlemorzsával. A sütőpapír is megteszi, de én maradok a hagyományosnál. Beleöntöm a készre kevert túrósegyveleget, oszt irány a sütő. Csak 30-40 perc a sütési ideje, légkeverősben 20 perc elég.
Mikor kész, hagyom kihűlni, de melegen is isteni.
A puding elhagyható, ha valakinek túl tömény lenne, és akkor még sütni se kell. Ebben az esetben irány a hűtő.
Tehát ez egy torta, amit hidegen és melegen is el lehet készíteni.
Ezt a szakácsra bízom.
Jó nassolást:):)
Az utolsó 100 komment: