Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Az egészséges desszert!

2012.04.19. 07:00 1kutya

Vendégposzt - Imre apó

Almás barackos túrótorta, mazsolával.


Hozzávalók 12 főre (jó a több, mert a jóból sose elég):):)

   1 kg félzsíros túró
   4 közepes alma (savanykás jobb)
   4 fél db barack a konzervből
   2 citrom
   6 dl tej
   10 dkg vaj
   6 ek méz (virágméz, illatosabb lesz)
   2 ek cukor
   2 csomag vanília puding (hidegen, nem felfőzőst!!!!)
   3 csomag vanília cukor (eszencia is jó)
   2 csomag mazsola
   1 kevés fahéj (ízlésetek szerint)


Az elkészítését minden esetben nagy szeretettel végezzétek, mert megérdemlik, akik majd nassolnak belőle:)

Az almákat meghámozzuk és kimagozzuk, én lereszelem, mert így jobban elkeverhető. Egy edényben (nagyobb fazekacska megteszi) a vajat a mézzel megolvasztom, beleöntöm a reszelt almát, hozzáadom a fahéjat, és néhány percig párolom. Óvatosan kiveszem a már megpuhult almát, meglocsolom az egyik citrom kifacsart levével. A markomon eresztem át a citromlevét, így a kezemben marad a magja. (mint tipp:)

A túrót egy nagy tálba rakom, a robottal jól összetöröm, belereszelem a 2 citrom héját és hozzákeverem a cukrot. A párolt almát összekeverem a túróval. A pudingot (2 csomag) a 6 dl tejjel csomómentesre keverni, és bele a túróba a többi hozzávalóval, vanília cukor, eszencia, mazsola, a vékonyra szeletelt barack. Ezt a masszát teljesen összekeverni, érzéssel.

Előmelegíteni a sütőt 160-180 fokra. Én tepsibe teszem úgy, hogy kikenem vajjal, majd vékonyan megszórom zsemlemorzsával. A sütőpapír is megteszi, de én maradok a hagyományosnál. Beleöntöm a készre kevert túrósegyveleget, oszt irány a sütő. Csak 30-40 perc a sütési ideje, légkeverősben 20 perc elég.

Mikor kész, hagyom kihűlni, de melegen is isteni.

A puding elhagyható, ha valakinek túl tömény lenne, és akkor még sütni se kell. Ebben az esetben irány a hűtő.

Tehát ez egy torta, amit hidegen és melegen is el lehet készíteni.
Ezt a szakácsra bízom.
Jó nassolást:):)

347 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr504457352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 20:54:51

@BariKarika: nem tom hová lett az a beszólásod, miszerint a citromlé ujjak közötti szűrését J.Olivér találta fel, de mindegy is. Én úgy emlékszem, Nigella volt az, aki nekem megmutatta. Érdekes, hogy ehhez képest egyetlen receptre nem emlékszem tőle, csak a selyemköntösre, a domborodó csípőjére, az ujjnyalogatásra, a sexualis zaklatásszámba menő pillantásaira :-))

Benikuty 2012.04.19. 20:55:28

@Öreg Sam: inazott lapocka, és húsos tokaszalonna nagykereskedőtől, fűszerek nagykereskedőtől, gyártás EU- regisztrációs üzemben. Fűszereket mi visszük, alapból csabai ízvilág, de úgy harminc éve kezdtük kicsiben, tavaly nyár óta nagyban. Főleg delikáteszeknek, jobb vendéglátósoknak. Gál Józsika, Gerbeaud-ház, Kistücsök, ilyesmik.

1kutya 2012.04.19. 20:56:48

@gyvy: simán másol, csak nem tudod jobbkatt/beillesztéssel bevarázsolni, hanem csak a ctrl-v (schmitt:) működik!

ps: nem tudok menni az ot/velodromra (akkor lesznek itt a mesterek), de Imivel megyünk a wtcc-re, ha minden igaz...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.19. 20:56:59

@gyvy: Semmi gáz, a képek feltöltésével volt a gubanc, a word feltöltés csak egy próbálkozás volt. Amúgy is alapból .odt formátumot használok.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 20:58:13

@bélabácsi2: Mentsük meg a Rf. Disznódelfineket! Én is csatlakozom! A blogkocsma látogatói fogadjanak örökbe egyet-egyet! Nekem is kell egy!

1kutya 2012.04.19. 20:58:32

@Benikuty: áhhh!!! szóval nagyban disznókodsz!:-DDD

1kutya 2012.04.19. 21:00:52

@PO: disznó nem kell (van egy vagonnal)! a delfint hogy készítik?:-DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 21:01:21

@dömbi: az valami kecsketúróból készült fűszeres keverék lehet. A kecsketúró állománya nem rögös, mint a mi tehéntúrónké, hanem inkább olyan kenhető, juhtúrós.

Benikuty 2012.04.19. 21:02:44

@bélabácsi2: én méhész apámtól azt tanultam, hogy a leginkább értékes a vegyes virág. Nem véletlen, hogy hamar bekristályosodik. Kérdezd a beszállítódat, biztos sokat tud erről. A linkelt könyv egyébként igazi alapmű, a szerzőjével még kissrácként találkoztam a gödöllői kisállat kutatóban:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.19. 21:02:56

@Waka: a Linux szerintem nem női agynak való rendszer... egy kollegám anno mindenáron el akarta magyarázni, szerintem ufó, legalábbis úgy néztem rá..:)
@Mitzi von Küche: nem veszed elég komolyan..:D
@1kutya: látod.. most dicsekszik, hogy felrakja a kolbásza fotóját..:D;)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 21:03:27

@1kutya: utána kéne nézni, miért is hívják disznódelfinnek. Ez is röfög? Talán. Hasonló az íze, mint a disznóhúsé? Nem valószínűsítem, mer akkor már nem a kihalás szélén állna, hanem múlt időben lenne.

Benikuty 2012.04.19. 21:06:01

@Öreg Sam: köszönöm kedves kolléga!:D

Hurri Kán 2012.04.19. 21:07:22

@1kutya:
Másol, csak word tartalmaz mindenféle kódokat is, amiket pl. a weboldalam sem szeret, ezér amit megírok, azt sem direktben másolom be, aszonta a hozzáértő, így csináljam, eddig bevált. :)

WTCC-t meglássuk... Jó lenne.

@Waka:
Képeket blogpontyhura meg külön kell feltöltögetni, de akor ezexerint már az is megy. :)

Na igyunk az r.f. delfinekre :)

Imre apó 2012.04.19. 21:08:18

@bélabácsi2: Te ugye nem arról a filmről mesélsz???
"veszélyben a disznódelfinek"

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.04.19. 21:08:31

Isteni kecske gouda-szeleteket vacsoráltam, Cora gyártmányú, igazi francia (na, ez sem sokáig lesz már...).
Próbáltam regisztrálni az origo-ra, de azt mondja az e-mailben külfött linkre való kattintáskor, hogy túl későn, vagy valami hiba történt (kb. 3 perc volt). Nem tudom, akarom-e még egyszer megpróbálni, pedig a macaronos cikkhez hozzászóltam volna.
@PO: Ez egy jó ötlet, uram!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 21:09:06

Így este 9 után, hogy szétsütiztétek, szétkávéztátok az agyatokat, megkérdezem:
a bölényből mit készítenétek? Vegyes husi. Pörkölt, erős fűszerezés nem játszik.
Tegnap posztoltam egy bölényeset, itt még bőrkötésben vannak. De lesz ez még máshogy is!

Imre apó 2012.04.19. 21:11:19

@Andrass9: A nagy kert (nálad bírtok) sok szép, sok jó, qrvqsok meló. Nagyon zsír, én is elvinnék egy hasonlót:):)

Már ősz vagyok, de mire betöltötte a képeket, asszem még őszebb lettem, de megérte:):)

Benikuty 2012.04.19. 21:12:53

@Mitzi von Küche: én feladtam a próbálkozást, gondolom a gazda átka sújt, de nem szívom mellre...

Imre apó 2012.04.19. 21:13:07

@PO: Én nem tudom, hogy hogy kapnám őket el, talán almával:):) Nagyon nagyok. A bőréből jurtát, a többit meg rád bíznám MÁJESZTRÓ:):):)

Hurri Kán 2012.04.19. 21:14:14

@PO:
Hú, Kaposmérő jó hely. :)

Bölényből? Ha szelet, pácolnám és sültet, vagy valami leves/ tokány/ ragu- féleséget. Esetleg megsütném almával? Aszalt szilvával? Ilyesmiket.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:16:56

@PO: Esküszöm kecskevaj van ráírva. Finom, nekem ízlik, de nem ezt az ízt vártam tőle. Mondjuk én szeretem rántott húsba töltve, a juhtúrót is, meg ezt is.
Az állaga vaj.
@1kutya: Jó, köszi. Egyébként kész a szappan, nekem tetszik.

bélabácsi2 2012.04.19. 21:18:28

@PO: András tavába majd belefér! Vagy a Keleti főcsatornába, ha máshová nem.

@Imre apó: film? annyit még nem ittam :)

@Benikuty: egészen biztos belenézek, érdekel, a "méhészem" pedig mindig a kicsit ikrás vegyes mézét kínálja, így igaz, abban több az érték, fel lehet melegíteni, ki lehet lazítani, de nem tesz neki jót a hő, én is így tudom. Jut eszembe az idén későn keltek a méhek, nagy részük el is fagyott mifelénk, nem jó hír a gyümölcsösnek se.

bélabácsi2 2012.04.19. 21:19:29

@PO: pont ezt a kérdést akartam az előbb neked szegezni a blogodon :)

1kutya 2012.04.19. 21:23:29

@PO: nyereg alatt puhítás?:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:24:54

@PO: Én sztéket. Itt ettem, de a rohadékok nyakonvágták a nyüves barnaszósszal, persze porból. Amit tudtam levakartam róla, a pasim jobban járt, ő kengurut evett. Mondjuk 1 palóclevest is el tudnék képzelni belőle, borókabogyóval, római köménnyel, sok kaporral, kis fehér borral.

bélabácsi2 2012.04.19. 21:25:28

@PO: a púpjából tudok receptet, várjál mindjárt kiírom a Winnetou-ból!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.19. 21:32:48

@anica inkognitóban: Az Ubuntu tulajdonképpen alig különbözik az XP-től. Csak éppen minden alkalmazás más, mint az XP-nél, és elölről kell kezdeni megtanulni mindegyiket használni.
@PO: Ha van olyan része, én kipróbálnék egy tatárt, vagy egy sztéket. Az aprajából meg egy burgert faszénparázson, lilahagymával, uborkával, jégsalátával.

Hurri Kán 2012.04.19. 21:34:47

Burger jó ötlet... Következő projekt az, hogy birka-burgert csinálok :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 21:37:09

@dömbi: ezt a borókabocsós-római köményes vadítást lejegyzeteltem! :-)

@1kutya: ahhoz venni kéne egy lovat, meg egy nyerget. Egyik drágább, mint a másik :D

@bélabácsi2: terveztem már néhány horgásztavat, rákérdezek, melikbe fogadnák be. Mekkora egy ilyen jószág?

@gyvy: ezért is írtam neked, hogy valami finomság kéne, amiben érvényesülhet a natúr bölény ízvilág, mindenképpen bölényfüves lengyel vodkát, meg valamelyik alkotórészébe (pl. a salátába) szénamag ágyon érlelt sajtot is társítanék hozzá.

Bár nemrég főztem bivalyt, nagyon enyhe fűszerezésű gulyáslevesnek, már a nyers húsnak is finom, inkább szénafélére emlékeztető illata volt. Semmi erős karakter, inkább a növendék marha tejillatú húsához állt közel.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 21:39:08

@Waka: egy darált húsrészből és a vesefaggyújából érdemes lenne megfuttatni egy hamburgesr-szerű tüneményt. Sztem ennek is van vesefaggyúja, nem rubintréka ez, hogy csak színhús legyen, annak is rágós.

Benikuty 2012.04.19. 21:39:25

@bélabácsi2: pontos számot nem tudok, meddig lehet melegíteni károsodás nélkül. Én óvatosan, több lépcsőben teszem, negyven fok körül, az biztos nem árt neki. Így emlékszem, és nincs kitől megkérdezni...

Hurri Kán 2012.04.19. 21:43:14

@PO:
Igen, Zubrowka az mindenképpen kell a főzéshez/ sütéshez, múltkori rénszarvas-burger miatt gondolok arra, h hagyni kell a hús ízét érvényesülni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:43:21

@PO: Ja, még javaslom Medve Doki vadasát, esetleg amit még kipróbálnék sztroganof módra, erdei gombával. Persze kunyiznék Bélabától.
Add ide a húst, itt van ló is meg nyereg is. Majd én megpuhítom.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:47:07

@PO: A sztékhez csinálnék ilyen svájci sajtos speclit, az passzolna hozzá.
Na jóvan, eldugulok.

1kutya 2012.04.19. 21:47:17

@PO: növendék bivaly volt? csak mert az íz adódhat abból, hogy a bivalytej jóval zsírosabb, sűrűbb, olyan 6-7% körüli, tehát elvileg magán a húson is érződnie kell.

egyébként a burger sem rossz ötlet, de mivel szárazabb, inasabb, én inkább valamilyen többfűszeres pácolást és grillezést javasolnék.

Hurri Kán 2012.04.19. 21:48:45

Lehet, perverz ötlet, de ha száraz, keverni mellé semleges ízű szalonnát, némi fűszert, és pástétomni?

bélabácsi2 2012.04.19. 21:56:02

@dömbi: állítom, hogy abban az országban több rókagomba van, mint itt.

@Benikuty: nekem is a 40 fokot mondták, tehát igaznak kell lennie, talán ott még nem károsodik nagyon

@PO: Testhossza 1,2 - 1,9 m, tömege 30-45 kg, medence kell ennek.

1kutya 2012.04.19. 21:58:22

@bélabácsi2: OFF: szerinted így az előző pár napi - esőnek éppen nem nevezhető - csapadékocska után érdemes a homoki akácosokban szétnézni? vagy ahhoz még hideg van? ON

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.19. 21:59:38

@bélabácsi2: Még sose láttam rókagombát természetben, itt is csak a közértben.

smithgerda 2012.04.19. 22:08:28

Uhhh, mire én idejutok, már teljesen másról folyik a társalgás ...
Szóval én szakértője vagyok az egészséges desszerteknek, mert rettenetesen édesszájú vagyok, viszont egészségmániás és nagyon vigyázok az alakomra, így rengeteg diétás finomságot kikísérleteztem már :)
Ma hazafelé pl. nagyon megkívántam vmi édességet, fagylaltot... de az este kizárt dolog. Úgyhogy összeturmixoltam fagyasztott erdei gyümölcsöket, sovány joghurtot, kevés sovány tejet, édesítőt és vaníliát. Nem hangzik annyira jól, mint amennyire finom, nyammmmm ....

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.19. 22:18:41

@Benikuty: max 40 fok, pl kézmeleg vízfürdő
(após méhészkedik, tőle tudom)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 22:28:43

@smithgerda: uhhh, ne is mondd! Az egyik legszexibb karaj, majd kocsma-olvasó hölgynek gondollak, mióta elárultad, hogy nem vagy narancsbőrös. Erről az enyhén pucsítós avatarodról mindig egy tükörsima, izmos női combra és fenékre asszociálok, nem tehetek róla, de te annál inkább! :-DD

@Benikuty:@bélabácsi2: a minap járt itt egy vendég, borsmenta teát kért mézzel. Kiteszem neki a forrón gőzölgő teát, már csurgatta volna bele a mézet. Mondtam neki, hogy nem merje, mert a hátába szúrom a törött kezét! Megöli a mézet a forró tea! Várja meg, míg langyos, iható és akkor édesítse.

tartetatin 2012.04.19. 22:34:53

@PO: érdekes, nekem gerdához egy hanghordozás társul mindig :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 22:55:56

@tartetatin: érdekes volt annak idején az entréje ;-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 22:57:46

@dömbi: Nos kiderítettem és nagyon egyszerű:
Felmelegited a friss juhtejet és oltóanyagot teszel bele. Na itt csaptam le a hirhozót, hogy mi volt az oltóanyag, merthogy 15 perc alatt kicsapta a tejet. Kiderült, hogy több volt a szilva(pálinka) mint amennyit kezelni bír, szóval nem tudja.
Kis gondolkodással valószínüleg ciberével (savanyú korpa valami) kapatják össze, mint a valahol fent emlitett tejbe csurgatott citrommal nálunk a tejet.
Szóval ez az édestúró de juhtejből.
Remélem segített!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 22:59:15

@Babette_: Csak járkálni kell és nézelődni a kertben és egyszerre jönni fog az ihlet!

bélabácsi2 2012.04.19. 22:59:57

@1kutya: a hétvégére esőt mondanak, azt megvárnám, délebbre állítólag esett már annyi, hogy van kucsmagomba, el fog indulni a májusi pereszke is, de áztató eső nélkül semmi.

tartetatin 2012.04.19. 23:09:29

@Andrass9: Nem akarok kötözködni, ráadásul tőSgyökeres városiként lövésem sincs róla, de anno, amikor a ghí készítésbe belefogtam, az ordáról azt olvastam, hogy "másodlagos" eljárás eredménye. Először kicsapatjuk a tejből a túrót (nálam ghí), és a megmaradó majdnem átlátszó savóból kicsapatás/melegítés révén resz zsendice, majd ezt kicsöpögtetve orda. Csak azért jegyeztem meg, mert totál nem értem, hogy a ghí után maradó löttyből, hogy lesz megint szilárd anyag. Rengeteg savó kellhet hozzá.
Ja és bélműtötteknek javasolják, nincs utána semmi salakanyag.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:11:03

@bélabácsi2: Jól látod. Van egy nektarin - ha az idén is tafrinás lesz, akkor kivágom. Elegem van belőle és a gatyám rámegy a Score-ra.
Van egy fehérhúsú fürdőkádas barack - az a kedvencem, és van egy pici fa leghátul, ami egy sárgahúsú lenne, de olyan ritkán terem, hogy nem is emlékszem az ízére. Idén kivételesen tele van virággal, de ha jól néztem, akkor most meg elfagyott :(
Van egy birskörte, egy téli körte, egy Alexander körte. Egy mutsu, egy idared és egy jonatán alma. Egy noname meggy, egy uj cseresznyefa - Sunburst, ami idén terem először és egy májusi cseresznye. Két égigérő diófa, amit nem győzünk megenni (azért mindig elfogy a következő termésre). Volt szilvám 4 féle is - mindegyik elpusztult valami vírus miatt. Ja és van egy füge is. Ez a gyümölcsfa felhozatal ebben a kis kertben. Van két spájzom is, amik közel színig vannak befőttel, lekvárral, stb. Ez most csökkenni fog, megy a gyerekekhez :)
Kielégítő volt a válasz?
Jaa - és ezeket még 89-90 körül ültettük.

tartetatin 2012.04.19. 23:11:20

@PO: na de látod, mennyire megmaradt a narancsbőr. Pedig lehet, hogy 120 kiló. Ez persze szimpla rosszmájúság, viszont tükrözi a pasik naivitását :)

tartetatin 2012.04.19. 23:12:37

@bélabácsi2: itt Pesten napsütést mondtak. Te mordaföldi vagy?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:15:51

@tartetatin: Sajnos nem tudok vitatkozni, de a forrásom most is állította, hogy igy készült (hozott is belőle, szóval nem sumákolt), bár a szilva hatását nem vettem figyelembe.
Ami meg a ghi készítését illeti - már kétszer csináltam, mert hozzájutottam nagyobb mennyiségű vajhoz - abból nem tudom hogy lesz túró vagy savó. Szárazanyag a vajban nem nagyon van, a savó meg elpárolog a tisztítás folyamán. De mivel te nyilván gyakrabban készíted, biztos jobban tudod vagy talán más alapanyagból indulsz ki.

tartetatin 2012.04.19. 23:17:34

@Andrass9: panír, nem ghi :)) Most hoztam Aldiból szuper áron egy kiló vajat, az járt a fejembe. Szóval panírra gondoltam, indiai házisajtra.

tartetatin 2012.04.19. 23:18:40

fejembe' (anyám, megint kapok)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:21:57

@Imre apó: Életemben nem használtam még a képfeltöltés.hu-t, nem tudtam, hogy ilyen lassú és elnézést. Legközelebb a saját szerveremre teszem fel a képeket.
Szándékosan nem kicsinyítettem, hogy minden részlet rajta legyen.

tartetatin 2012.04.19. 23:23:36

@Andrass9: de nagyon diszkréten tetted :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:25:19

@bélabácsi2: Ez megmagyarázza, miért nem láttam eddig méheket. Volt pár darázs és poszméh (tudod, az a nagytestű, sötét), de ez minden. Az almám viszont már zsong!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.19. 23:26:08

@tartetatin: érdekes, egyik hölgy sem beszélt még az alakjáról itt, csak ő. Jó önmarketing volt benne: vigyázok az alakomra, nem vok narancsbőrös, kocogni járok (ez nekem olyan szekszi), ezek összeadódnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:37:39

@Babette_: Á! Hely az mindíg van, csak meg kell győzni valakit, hogy pont arra és pont ott neki nincs is szüksége, és oda lehet tenni a tavat. Ez nálunk is igy történt. (Jóvan nna - csalok egy kicsit. Megkértem a kerttervezőnket - barátom mamáját - hogy segítsen az ellenérdekű fél meggyőzésében).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:38:36

@PO: Hát izlések és pofonok. Gerda, azért szeretlek!

tartetatin 2012.04.19. 23:41:28

@Andrass9: nekem egy nagy fadézsám volt két éve. Teleraktam helyes kis vizinövényekkel. Olyan mennyiségű szúnyogunk lett, hogy tavaly növény ment bele. Ettől függetelenül vágyam egy csobogó békabrekegéssel/aranyhallal.

smithgerda 2012.04.19. 23:42:39

@PO: jaaaaj, ez jólesett, imádlak :) ♥ Tényleg izmos vagyok ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.19. 23:47:37

@tartetatin: Ha halad is van, akkor az megeszi a szunyoglárvákat. Nálunk a békákat a feleségem és a macska elüldözték.

levin 2012.04.19. 23:52:44

na, szóval itt vannak a levin rajongók.

Öreg Sam 2012.04.20. 00:00:52

@Andrass9:
A béka a világ egyik leghasznosabb állata!
Sokan undorodnak tőle,mert olyan nyálkás hidegnek képzelik,pedig nemis.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.20. 00:10:51

@Öreg Sam: Én nem bánnám, mert hasznos és jópofa - igaz, nem egy kék bálna. Minden tavasszal megjelenik egy vagy kettő, majd továbbállnak.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.20. 06:11:19

@tartetatin: nekem meg egy olyan csobogó, ahol egy vízszintes, méteres bambuszcső lassan gyűjti a vizet, majd átbillen és kiönti. Sok méhecskével, énekes madárral... Köré bambuszt ültetnék. Meditációra alkalmas kis sarok lehetne.

Benikuty 2012.04.20. 06:32:08

@smithgerda: lagziba majd híjjatok, de az unalmas esküvőt kihagynám:)

Benikuty 2012.04.20. 06:34:46

@PO: az ilyennek ne tegyél ki mézet. Ha mégis, akkor készíts ki egy nádpálcát, hogy időben ráverhess szépen a kanalas kezire.

Benikuty 2012.04.20. 06:47:55

Jó reggelt!
Lusta népség, hasatokra süt a Nap.
Menek tőtteni...

Imre apó 2012.04.20. 06:57:25

Jó reggelt, jó munkát mindenkinek, aki dolgozni indul, vagy:):)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.20. 07:50:22

@Andrass9: alaphelyzetben ez az oltóanyag egy tejoltó enzim.

BariKarika 2012.04.20. 09:17:42

@smithgerda: na en ugyan ez vagyok, bar narancsborom van, ok citromocska csak...nekem a kedvenc jeges desszertem a csokis proteinpor+viz+fagyasztott malna,pici edesito, fahej ha epp arra szottyan kedvem...regen en is a joghurtos verziot ittam, ez jobb ( proteinporbol a zero szenhidratos, termeszetes alapanyagokbol keszultet igyekszem venni, nem szojat, az ocska...)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.20. 09:41:48

@BariKarika: ez sajnos, alkati dolog is..:( a fiatalabbik húgomnak már 14 évesen volt, én meg akkora voltam kismamaként mint egy bálna, mégsincs.. a csodakrémek pedig csak halványítanak, minimálisan feltöltenek szerintem, de el nem mulasztják. De akinél ez kizáró ok, az szerintem szót sem érdemel..

BariKarika 2012.04.20. 09:53:29

@anica inkognitóban: ah, a kremek nem segitenek, max ha egeszsegesen eszik az ember, mozog etc, viszont valoban alkati dolog, van ismerosom aki egeszsegesen el, nagyon csinos, sportol es megis van neki...szerintem csak fel van fujva a tema, az a pasi aki meg emiatt nem akar valakivel az szimplan hulye...nekem beszolt egyszer a narancsboromre ( mondom, szolidan narancsos, nem karfiolmezokrol beszelunk) egy srac, na akkor en urinosen megjegyeztem neki, hogy a bal hereje jobban log mint a jobb, meg rancoska etc...utana kuss volt, mondjuk be is halt a kapcsolat :)))

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.20. 10:10:15

szegény ember, akinek még narancsbőre sincsen...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.20. 10:49:17

@anica inkognitóban: @BariKarika: @Babette_: masszázs finom, illatos olajokkal. Ez sok mindenre jó, többek között a nb megelőzésére, karbantartására. Erről tudnék sokat mesélni ;-)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.20. 11:35:34

@anica inkognitóban: nézd, van az a masszázs, amiért narancsbőrös vagyok:D

smithgerda 2012.04.20. 14:02:19

@BariKarika: kösz az ötletet, én ilyen proteinport még nem is próbáltam. Étkezés helyett is fogyasztod? Milyet, és hol veszed?

BariKarika 2012.04.20. 14:46:20

@smithgerda: lehet reklamozni? aminek jo a ch-protein aranya az a holland & barrettses ( ugy tudom mar van magyarorszagon is) na abbol jo a csokis meg a vanilias ( turotortahoz az utobbi) nem iszom minden nap, kajazas hekyett csak akkor ha nagyobb ebed volt de este mar ugy tudnek enni, de nem nagyon csak a szemem kivanja :) egy negativuma van, az edesitoszer, de azt nem lehet kikerulni...

www.hollandandbarrett.hu/termekek/proteinek/whey-protein-por-vanilia-izu-908g

BariKarika 2012.04.20. 14:48:34

@smithgerda: ugy ertem ez a legkedvezobb aru, van olyan ami organikus, de azt en is egy uk-s oldalrol rendelem. Sokaig eleg es tenyleg kielegiti az edessegvagyat...annyi, hogy nekem a ch-val vannak problemaim, ezert igyekszem inkabb feherjet fogyasztani, de nem vagyok kepes megenni naponta egy csirket egy feldisznoval :)

smithgerda 2012.04.20. 15:48:54

@BariKarika: nagyon-nagyon köszi!!! Nekem is azzal vannak problémáim sajnos :( De már jól megtanultam kezelni :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.20. 15:51:20

@Andrass9: ennek a poszméhnek a szemléltetésére ajánlom, zenével. Többször is előfordul, az a nagy, fekete, kövér méhecske:
www.youtube.com/watch?v=gXDOTXX0q-E

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.20. 15:53:53

@Andrass9: ennek a poszméhnek a szemléltetésére ajánlom, zenével. Többször is előfordul, az a nagy, fekete, kövér méhecske:
www.youtube.com/watch?v=gXDOTXX0q-E

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.20. 21:06:24

@PO: Jópofa volt - már vártam mikor esik le egy méh :)

bélabácsi2 2012.04.20. 21:16:49

@Andrass9: én is csak most láttam tegnap először méhet! a cseresznye meg már elvirágzott.
Szerintem országosan nagy lehet a kár a méh családokban, csak tudod, miért nem mondják...méz ugyanannyi lesz, mint tavaly :(((
süti beállítások módosítása