Valami hús is kellene már, kiolvasztottam hát egy darab sertés szűzpecsenyét.
Nem egy nagy dőzs, de nagyon gyorsan elkészül és remekül illik a spenóthoz (is) feltétnek.
A rengeteg hozzávalót seperc begyűjtöttem:
- 50 dkg sertés szűzpecsenye
- 2 ek olivaolaj
- 1 ek majoranna
- 20 tekerés feketebors
- 10 tekerés a Shuhbeck köményes sóból
- A spenótkrém az előző posztból
A pecsenyét ujjnyi vastag szeletekre vágtam, majd megszórtam a majoranna felével, sóval és borssal. Feltettem az olajat a serpenyőben a tűzre. A szeletek másik oldalát is fűszereztem. Pont sikerült belepasszírozni a serpenyőbe a húst, amit az indukcióson nagy teljesítményen pirítgattam.
A fröccsenésgátlóra szükség volt - nem volt rajtam kötény. Amikor elkezdett a hús széle fehéredni, ideje volt megforgatni. Szépen megperzselődött a szelet! Azért még ezt is betakartam.
Levet is eresztett már a hús, de azért még forgatgattam kicsit (a feleségem átsütve szereti). Végül kipakoltam a szeleteket egy méretes tányérba.
A feleségem csinált magának PK-t, ő azzal ette a szűzérmét (nyitókép). Én viszont spenóttal ...
A kanálkép nem maradhat el.
Méltó megkoronázása volt mindkét köretnek!