Az úgy volt, hogy kerestem valami ennivalót a mélyhűtőben, és belebotlottam egy darab marhamájba. Volt ott két szelet fűszeres császárhús is szuvidálásra előkészítve.
Még soha nem készítettem májkrémet szuvidálva - ezt muszáj volt kipróbálni.
A vákuumcsomagolt holmihoz előszedtem a szuvidáló fazekamat is, amire ráhúztam a szigetelését.
Feltöltöttem ioncserélt vízzel, és belemerítettem a zacskókat meg a szuvid rudat. Beállítottam 71C fokra és 12 órára, majd letakartam, és elmentem aludni. Reggel áttettem hideg vízbe a zacskókat.
Kibontottam a májat, megkóstoltam, és jónak itéltem. Összeválogattam a hozzávalókat is
- 50 dkg szuvidált marhamáj összekockázva és a leve
- 2 fej vereshagyma
- 1 kis lilahagyma
- 1 girizd fokhagyma
- 1/4 szerecsendió
- 1 ek majoranna
- 1 tk őrölt kömény
- 10 tekerés feketebors
- 3 ek kacsazsír
- 3 tojás (nincs a képeken)
- 2 villányi kapribogyó
- 1 ek só
A hagymákat feldaraboltam és a késes aprítóval pépesítettem. A kacsazsírban megdinszteltem. A májra ráreszeltem a szerecsendiót.
A kapribogyót késsel aprítottam. A májat sóztam, és hozzáadtam a többi fűszert is. A késes aprítóval krémesítettem. A végén belekevertem a megpárolt hagymába.
A három tojást keményre főztem, és az is a késes aprító feladata lett, hogy picire vagdossa. Belekevertem a májkrémbe.
Beraktam a hűtőbe, hogy megkeményedjen kicsit, és kimentem szivárványt nézni ...
Egy részét elcsomagoltam a gyerekeknek, a maradékot házi kenyérre kentem, úgy ettem (nyitókép).
Pont olyan lett, ahogy elképzeltem, bár most már egy kis mustárt is kevertem volna bele :)
A feleségem egy kis kolbászt is evett mellé.