Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szuvidált BBQ oldalas népes vendégseregletnek

2022.07.13. 07:00 Andrass9

Egy kedves barátunk külföldre költözik, és eléggé izgult. Rendeztünk neki egy búcsupartit :)

Előfordul, hogy 8-10 vendég is összejön egy BBQ-ra. Az étel mennyisége megbecsülhető, de hátha doggybag is kell. Nemrég főztem egy kisebb adagot, mert csodaszép sertés oldalasokat árult a Li.l .

El is mentem most is oda, ahol találtam még 4 kilónyit. No ez azért kevés, irány hát a madaras. Ott is szépet kaptam!

46.jpg

Ha már ilyen szerencsém volt, gondoltam, hogy felavatom az óriás mozsaramat a fűszerek zúzásához. Köretnek a szokásos hajában sült krumpli meg grillezett cukkini és gomba készült. Az extra csupán serpenyőben pirított puliszkakocka volt. A salátát a kicsilyány kavarta.

A húsokat egy ízes fűszerkeverékkel dörzsöltem (rub) be, mielőtt a vákuumzacskóba zártam. A multkoriban zöldfűszereket használtam erre a célra a kertből - az is remek volt. Jó szokásomhoz híven összeszedtem a hozzávalókat most 7 kg oldalashoz:

Az alapanyagok:

  • 7 kg sertés oldalas (kb 1,2 kg-os darabok, egyben)
  • 12 szem sárgakrumpli
  • 4 közepes cukkíni
  • 12 fej friss gomba
  • 40 dkg liter kukoricadara
  • 1,6 liter víz

A száraz fűszer (rub):

  • 3 ek durva szemű só
  • 1 kk prágai só #2 (nátrium nitrit)
  • 3 ek barna cukor
  • 2 ek pirospaprika (Farkas András féle)
  • 2 ek szurokfü (oregano)
  • 1 ek őrölt kömény
  • 1 ek morzsolt majoranna
  • 2 ek koriander mag
  • 2 ek mustármag
  • 2 ek kakukkfü
  • 2 ek frissen őrölt feketebors (Tellycherry - mert még van)
  • 1 ek szárított lestyán ("Maggi fűszer")

A nedves fűszer (mop):

  • A szuvidált húsok szaftja
  • 1 kis üveg paradicsompüré
  • 1 ek barna cukor
  • 1 ek só
  • 2 ek A1 szósz
  • 2 ek Worchestershire szósz
  • Ha tepsiben sütöd, adj hozzá 2 ek folyékony füstöt

További hozzávalók:

  • 1 ek só a puliszkához
  • 3 ek olivaolaj a puliszka megpirításához
  • 1 ek szójaszósz a gombakalapokba
  • 1 ek kakukkfü a cukkínire
  • 1 tk só a cukkínire
  • alufólia a krumpli sütéséhez
  • 6 db 2 literes vákuumzacskó

Kép a részletekről nem készült, csak az alapfűszerekről.

10.jpg

Ez a fogás alapvetően egy monstre ételnek készült. Voltunk rá tizen, és feltételeztem legalább 8 adag elvitelét. Pont a nagy méretek vezettek a szuvidáláshoz, mert azt éppen meg tudom egyben csinálni. Sőt, mi több, így keletkezik tökéletes szaft, amiből "mop"-ot tudok csinálni, ami nem más, mint egy felmosórongy, amivel pacsmagolom a húsokat.

Több lépcsőben készitettem, amihez hozzá tartozik a 22 kilós fűszermozsár felavatása is. Első lépcsőben a késes aprítóra bíztam a magok megdarálását, de az bizony csalódás volt! Mondjuk, erre inkább kávédaráló kellett volna :) A nagyobb darabos magokat a mozsárba szórtam, hogy majd megtöröm... Az újjaim nagyon tiltakoztak a két kilós mozsártöröre! Sebaj, hideg vízzel kezelve valamivel könnyebb volt. Egy pontméretű fémtálba szórtam az anyagot. A sóhoz adott nátrium nitrit biztosítja a hús peremén képződő rózsaszínű csíkot. Egy rendes BBQ húsban az kötelező!

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Az egyenként 1,2kg vagy akörüli húsok csont melletti hártyáit éles késsel felvágtam, hogy a csont mellé és beszivárogjon a fűszer. A "Rib Rub"-al bedörzsöltem az összes húst, majd elrejtettem a vákuumzacskókban. A szuvidáló masinát 74C-ra és 12 órára állítottam. Azt mondta az irodalom, hogy ez a legjobb beállítás (seriouseats).

15.jpg 16.jpg 17.jpg 19.jpg

Így volt éjszakára időm aludni tizenkét órát! Még időben ébredtem :)

20.jpg

A megfőzött húsokat még a zacskójukban jéghideg vízbe merítettem, nehogy a baktériumok elkezdjenek felébredni.

21.jpg

Mindegyik húsdarabot kivettem a zacskójából, és a leveket egy tálban gyűjtöttem. Mivel a fűszerkeverékben volt só is, lett rendesen szaft! A húsokat kicsit bedörzsöltem még a száraz keverékkel, és egy nagy dobozba pakoltam mind. A szaftot lábasba tettem, ahol felforraltam, és hozzáadtam a "mop" ízesítőit (ketchup, A1, Worchestershire szósz, sürített paradicsom, extra cukor: hogy ragadjon).

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

Ezt hagytam lassan rotyogni, hogy besűrűsödjön. Gyorsan nekiálltam a puliszka (polenta olaszul) készítésének: felforraltam a 1,6l vizet kis sóval és lassú kevergetés mellett beleszórtam a 40 dkg kukoricadarát. Folyamatos keverés mellett addig főztem, míg egy sűrű tejbegríz állagot nem kaptam. Az így megkeményedett kását kiborítottam egy szilikonlapra, ahol egy sodrófával kb 1 cm vastagra kinyújtottam. Ezt a lapot aztán egy pizzavágóval kb 4x4 cm-es kockákra vágtam. Ebben segített, hogy megspricceltem az egészet olivaolajjal. Olivás serpenyőben megpirítottam mindkét oldalát (és közben eszegettem, mert én imádom ezt!!!!

26.jpg 27.jpg 28.jpg 36.jpg

Itt volt az ideje, hogy begyújtsam a mozdonyt. Megalapoztam cseresznyeágakkal a tűzteret - az finom füstöt generál.

29.jpg

Elővettem a sokmérőfejes hőmérőt, és beleszurkáltam a húsokba - szeretem látni, hogy egyenletesen melegednek belül is. A cseresznye is elkezdett füstölni - ideje becsukni a mozdony tetejét. Addig a lyányok felszeletelték a cukkínit, és megszórták kis kakukkfüvel és sóval.

30.jpg 31.jpg 32.jpg

Felhúztam egy rakat apró új fokhagymát a kertből, amik az elhullott bulbiliből nőttek. Ezt a felső rácsra tettem, mert a krémesre sült fokhagyma király! A rácsra pakoltam a gombákat, amik kalapjába csepp szójaszószt tettem. Még volt hely a krumpliknak is a fóliában! Kis idő elteltével átrendeztem a felső rácsot, a krumplikat száműztem az alsó rácsra, és a cukkíni ment a felsőre. Még így sem volt elég a hely, a gombát is letettem!

33.jpg 34.jpg

A gomba kész, megy egy tálkába. A puliszka szépen sül, az is kapott egy tálkát. Mivel a húsok már várták a felmosó anyagot, azokat is megpacsmagoltam.

35.jpg 36.jpg 37.jpg 39.jpg

A gombákat már begyűjtöttem. A húsok viszont még várnak további pirulásra. Amiknek már szép színe volt, azokat a forró parázs fölé tettem. Meg is lett az eredménye, akkora láng keletkezett alatta! A húsok másik fele is a lángok áldozata lett...

41.jpg 42.jpg 43.jpg 44.jpg

Kiraktam egy nagy deszkára, hogy tálalhassak:

45.jpg

A nyitóképen láthatjátok az ínycsiklandó asztal összeállítását.

Azért van tányérkép is (ha nem is sok)

47.jpg

A maradék húsokat idővel bedobozoltam, hogy vihessenek haza is a vendégek.

48.jpg

Kaptam egy vendégfotót a húsról.

49.jpg

Mit mondjak: Évek óta nem sütöttem ilyen finom oldalast!!!!

 

60 komment

Címkék: gomba víz szójaszósz bors majoranna mustármag cukkíni olivaolaj kukoricadara paradicsompüré pirospaprika barnacukor kömény lestyán feketebors koriandermag kakukkfü vákumzacskó Prágai só A1 szósz sárgakrumpli szurokfü Sertés oldalas

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3917881403

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kumari aki Nilüfer 2022.07.13. 09:08:39

Hiába reggeli után olvastam és néztem, megindult a nyálelválasztás.
Nézni is jó, enni meg biztosan még jobb volt!

Fenchurch68 2022.07.13. 12:24:06

Mivel ma reggel kilencig túl vagyok huszonöt kiló sárgabarack lekvárrá konvertálásán, és az ebéd valami hűtőaljról összekapart maradék lesz, engedtessék meg picit irigykedni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.13. 20:14:52

@Fenchurch68: Én meg a barackra irígykedem!!! Összesen 8 üveg ribizliszörp lett csak :(

olaszkonyha 2022.07.14. 10:10:38

Ez a BBQ megcsúfolása volt, lett légyen bármilyen finom is a végeredmény. A legnagyobb tárgyi tévedésed azonban a smoke ring ( hús peremén képződő rózsaszínű csík ) volt, az ugyanis még véletlenül sem a nitrites sótól keletkezik. El kellene olvasni néhány BBQ szakkönyvet, és akkor megértenéd, hogy a sous vide és a BBQ egy ételen belül értelmezhetetlen fogalmak. De ha a vendégeid elhitték, hogy ez igazi BBQ volt akkor lelkük rajta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.14. 10:29:29

@olaszkonyha: Köszönöm a kioktatást. Ugyan lehet, hogy többet főztem már mint te, de mindig szívesen tanulok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.14. 10:46:50

Hamár nem tudok okosabb lenni @olaszkonyhánál, azért ma megoldottam egy egy komoly problémát. Feleségem kinn van az USA-ban az unokákat pesztrálni. Erre tegnap kap egy levelet, hogy bocsika, de töröltük a frankfurt-budapest járatodat! Csak így, semmi segítség vagy ötlet, hogy hogyan jöjjön Frankfurtból haza (11 óra autóút). Hívom a customer suportot: elnézést, decsak reggel 8:30-tól dolgozunk. Ja ... az utasok is csak akkor repülnek!
Aludtam egy jót, reggel újabb telefon. XY vagyok, hogy segíthetnék?
Mesélem neki a gondot, de rögtön közbevág: Azonnal megoldjuk! Jó lesz ugyanaznap SwissAir nagyjából azonos időpontokban??? Hülye volnék nem beleegyezni :) Ráadásul az extra csomagot és a helyfoglalást is visszatérítik :)
Csak nem voltam szerencsés, hogy egy segítőkész dolgozóval találkoztam???
Van, amikor szerencsém van (azért ehhez hozzátartozik, hogy én mindig olyan jegyet veszek, amit díjmentesen változtatni lehet ...)

Szóval lesz megint itthon feleségem :)))))))

Fontos: amikor hívod a repülőtársaságot: Nagyon érdemes kedvesen és udvariasan beszélni velük: ők nem tehetnek a mishapről!

Kumari aki Nilüfer 2022.07.14. 11:35:30

@Andrass9: Rá se ránts, én pl. elhittem:) Mindig szemöldökfelhúzva olvasom, amikor bántó hangú kioktatással találkozom bárhol, OK, lehet vélemény, lehet tanács, dez az ilyen felsőbbrendű helyreigazítástól rosszul vagyok..csodálom a türelmedet.

olaszkonyha 2022.07.14. 13:58:05

@Andrass9: Azért erre ne fogadj nagy tétekben, mármint, hogy nálam többet főztél. De ha mégis így lenne, akkor kérlek cáfold tételesen, hogy észrevételeim melyike nem állja meg a helyét. Amíg ezt nem teszed meg, addig azt kell gondolnom, hogy mégiscsak nekem van igazam. Amúgy ha figyeltél, az ételt nem kritizáltam, sőt, elhiszem, hogy finom lett. Csak nem BBQ ahogy írtad.

old forester 2022.07.14. 17:47:48

Mivel nem tudnám jobban megfogalmazni, kénytelen vagyok idézni:
"a magyar gasztronómia részét képezi az a tudat, hogy minden receptből csak egyetlen igazi létezik. A mediterrán országokban sokkal jobban tisztelik a gasztronómiai sokszínűséget: Olaszországban például nagyon büszkék arra, hogy régiónként eltérő módon főznek. Teljesen máshogy készítik el a pacalt például Firenzében, mint Nápolyban vagy Rómában, de egyik szakács sem kérdőjelezi meg a másik recept létjogosultságát” ( Cserna-Szabó András írta valamelyik írásában)

kocsmagomba 2022.07.14. 20:47:14

@olaszkonyha:

"ha mégis így lenne, akkor kérlek cáfold tételesen"

Ha pedig te figyeltél volna, akkor András nem akarta cáfolni az észrevételeidet, hanem jóváhagyta. Örülök, hogy segíthettem.

"azt kell gondolnom, hogy mégiscsak nekem van igazam."

Ez meg a kedvenc 'utolsó mondat'. Hányan haltak meg ez után? Tudod, miről beszélek. :DDD
Tényleg magyar átok, ez a 'nekem van igazam'. Ki nem .... le?
Ez itt egy békés blog, ahol vénemberek tejet isznak és pipáznak. Közben véleményt és receptet cserélnek. Mint a vénasszonyok a búcsúban, csak azok szentképet. Szentkép hátoldalán fasírt recept. (Bödőcs)

Nem váltjuk meg a világot, nem támadunk senkire a véleménye miatt, és nem igazán zavarnak a definíciós problémák.

Ha már belekezdtem, lássuk közelebbről.
BBQ: viszonylag alacsony hőmérsékleten, füstön sütött ételféleség. Igen sok különböző iskolát foglal magában, ennyi a közös.
Ennek szó szerint nem felel meg a kiposztolt oldalas.
Viszont pici gondolkodásra kérlek.
1. Mi a célja a BBQ készítésnek? Hirtelen nem süthető húsok lassú porhanyóssá tétele. Közben ne távozzon a hús értékes íze, leve. Füstös ízvilág kialakítása. Esetleg a nem Texas-i módszerrel még külön íz kéreg kialakítása kenegetéssel.
2. Megfelel-e az itteni oldalas ennek a kívánalomnak? Lássuk be, igen, hiszen megfelelő fűszerekkel, lassan szuvidálva meg lett puhítva, a szuvid technológia benne tartott minden értéket. Utána füstöt és kérget kapott.

Tehát valami nagyon hasonló készült, csak azzal a technikával, ami USA dél-keleti részén az étel születésének pillanatában, a hagyomány kialakulásakor, még nem volt kitalálva.

Smoke ring. Füst gyűrű. Ez valóban a lassan melegen füstölt hús jellemzője, én bevallom, ezeken a képeken nem is látom.

/egyébként az életkorunk miatt elég sokat főztünk, te se fogadj ellenünk... :) /

Szívesen olvassuk a véleményedet, kritikádat.

vörösbor(de)minőségi 2022.07.16. 10:06:25

@olaszkonyha: kár,hogy a hozzászólásodat ilyen stílusban voltál képes leírni mert mint egy kiváló alapanyagokból készült étel ami sajnálatos módon erősen elsózott igy fogyaszthatatlanná vált.a stilusod itt a só de maréknyi! tanulni,ötleteket kapni,jó kis trükköket olvasni-szuper dolog.rondán,bántóan,fölényesen nem irunk semmit mert kéretlenül ilyenkor "bemutatkozunk" és éppen arról az oldalunkról amit nem a legjobb feltárni még a tizedik randi után sem :)
a vita is jó dolog! sokszor jó is kisülhet belőle de agyonvághatja a stilus.a BBQ tudásodat,ismereteidet (ha van)átkonvertálhatnád emészthető formára
és igy fogyaszthatóvá válna-ahogy leirtad,igy nem az sőt...

kocsmagomba 2022.07.18. 13:38:15

Van kovászolt káposztám. Már csak az a kérdés, mire használjam el? :)
Múltkor megmaradt valamennyi friss káposzta, sajnáltam kidobni. Durvára vágtam, nem szálasra. Így lett egy 1,7 literes üveg. Kenyér segítségével kovászolódott.
Kibontva kb. 1 literes edényben pihen a hűtőben, saját leszűrt levében. Ezzel a mennyiséggel kellene 2-3 főre kezdeni valamit.
Nekem nyers fogyasztásra kicsit savanyúnak tűnik, de amúgy finom lett. Savanyúságnak különben is van koviubi. Talán főzni kellene belőle valamit.

Van valakinek receptje, ötlete?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.18. 13:46:53

@kocsmagomba: Én székelykáposztát főznék belőle. A mienk elfogyott lábon savanyúságként. Én krumplival kovászoltam, mert volt gluténérzékeny vendég is.

Kumari aki Nilüfer 2022.07.19. 08:31:03

@kocsmagomba: Én egy káposztáspaszulyt jóféle csülökkel, igaz, meleg van hozzá, de kiválóan fagyasztható szűkebb( hidegebb) napokra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.19. 21:20:06

@Kumari aki Nilüfer: Irtó fura, de soha nem ettem káposztáspaszulyt, pedig a babot is nagyon szeretem! Viszont töltött káposztát mindig fagyasztok, ha készül. Adtad is az ötletet, hogy kiolvasztok egyet holnap ebédre (már csak egy van). Ebből az következik, hogy ebben a hőségben töltött káposztát kell készítenem. Hagyma mindig cukkolt, hogy a teraszon főzök indukciós rezsón. Próbált volna ő töltött káposztát készíteni 37C fokban (RIP) - hiányzik a fiú!
Befutott a feleségem egy kofferrel rövidebben az USA-ból. Főztem neki kakaslevest egy kis ököruszállyal erősítve. Senki nem panaszkodott!!!

Kumari aki Nilüfer 2022.07.20. 08:34:11

@Andrass9: Annyia szívesen meghívnálak egy káposztás paszulyra, utána túrós lángos..ősszel?

hagyma nekem is sokszor eszembe jut..milyen lenne már a kertje...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.20. 09:59:49

@Kumari aki Nilüfer: Köszönöm az invitálást! Szeptemberben a feleségem Peruba megy, esetleg akkor fel tudnék menni. Utána én megyek az USA-ba unokázni...

Fenchurch68 2022.07.20. 10:54:15

@Kumari aki Nilüfer: Hát ezzel a káposztás paszullyal úgy vagyok, mint a viccbéli egyszeri ember az antennával, hogy még nem is láttam, nem is ettem :D de nagyon feldúlta a fantáziámat, hogy a nyári kovászos káposzta mellé esetleg fejtett babbal, minimális füstölt cuccal meg lehetne csinálni nyárias light verzióban is.

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.20. 17:13:04

@kocsmagomba:

Valami j=o, hidegen is ehet[o h]usos k'aposztalevest k;ene f[ozni.
Miert ilyen a g;pem<, tudja valaki<

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.20. 17:17:50

@látjátok feleim szümtükkel: Nyomd meg az ALT és a SHIFT gombokat a bal oldalon egyszerre. Azzal vissza tudsz váltani magyarra.

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.20. 17:48:22

@Andrass9:

Köszönöm, de közben rájöttem, hogy automatikusan átállt valami másra, és valahogy vissza tudtam álltani magyarra. Ez azért érdekes, mert egy hete nem nyitottam meg a gépet, akkor jó volt, most meg így írt.
Egyébként enném és ezt a husit, meg szerintem az olaszkonyhás is, ha kapna belőle.
Megint sasszemem van.:)

Kumari aki Nilüfer 2022.07.21. 10:27:34

@Andrass9: Megbeszéljük, brutál kaja, ilyen meledben öl.
ma elmáletileg jön hozzánk egy mesterember, igaz, még 10 óra 25-re nem futott be, Miután szokásjog alapján etetni is szoktam, ma gulyás fű, benn, hát nem vagyok normális..jó gyenge( végelgeyengült) marhából.Nem vagyok normális.Meg se merem nézni, hány fok van..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 12:23:10

@Kumari aki Nilüfer: Mi is várjuk a vízműveket vízóracserére, de most nem főzök! Igaz, odakinn is lehetne, de akkor ki kéne menni a 39C-ba. Itt benn 26C van, az elviselhető.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 12:51:12

@látjátok feleim szümtükkel: Újra kellett cserélni a szemlencsédet? Mintha nem is oly rég lettél volna sasszemű :)

kocsmagomba 2022.07.21. 13:49:23

@Kumari aki Nilüfer: Azt szoktam mondani, hogy ide hozzám nem ér fel a meleg, de most már délidőben itt is kemény.
Odakint. A házban még mindig elviselhető.
A konyhában paradicsomos húsgombócokat főzök. Zsemlét sütöttem az előbb egy tepsivel. Sok ruha nincs rajtam, .... de bírható a tűzhely mellett.

Ja, láttam a mesteredet. Ott kávézik a dohányboltban... támasztja a pultot. Azt beszéli éppen a tulajjal, hogy hülye lenne ebben a melegben dolgozni. Van elég megrendelője nélküled is. :)))

Megnéztem a villanyórán, hány kWh energiába kerül egy tepsi zsemle.
Most valamiért elkezdett érdekelni. ;)
Megnyugodtam, mert csak 1 kWh. Így is drága lesz az otthon főzés.
Legközelebb megnézek egy pörköltöt, gázórán.

kocsmagomba 2022.07.21. 14:04:32

Nem akarok senkit idegesíteni, de az lemaradt az időjárás jelentésből, hogy Hétfőn reggel megdőlt Zabaron a hidegrekord, valami 5,4 fok körül volt. Az sokszor itt is érződik reggelenként.
Aztán persze...
Mindenesetre az országos időjárás jelentést meglehetős kétkedéssel fogadják errefelé a népek. :)

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.21. 14:05:44

@Andrass9:

Nem kellett cserélni, csak lézerrel leszedték az úgynevezett utóhályogot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 14:07:06

@látjátok feleim szümtükkel: Azt se tudtam, hogy ilyen is van. Azért örülök, hogy sasszem vagy!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 14:11:34

@kocsmagomba: Július 12-én volt 10C errefelé. Ma hajnalban 16C, így kirohantam csepegtető rendszert csinálni a veteménybe. 8-kor be kellett jönnöm, úgy sütött a nap.

Ebben a pillanatban riasztott az időjárás állomásom, hogy új melegrekordom lett 39,8C 14:10-kor

Kumari aki Nilüfer 2022.07.21. 15:25:44

Nekünk van házi idöjárás állomásunk, vagy mi, kettő. Itt a nappaliban( egy légtér, húlye amerikai konyhás mindenegyben, most főzés után, légkondi nélkül 24, 5 fok van, kinn pedig árnyékban 33, 5 fok, hátul a fák alatt. Elől árnyékban a tornácon 34.
És ez nem a csúcs. Napon egyébként 40 felett, ahova odatűz...tegnap 46-ot mértünk, olyan három körül, Éjjel 20 fok alatt volt, ez a szerencse. Éjjel jól lehűl a ház, reggel ablak-ajtó zár, redőny le, csendes elfoglaltság zajlik, férjem franciát tanul, én olvasok, meg az a minimális házimunka..ketten vagyunk,. A kert már nulla, kiégett a gyom is,ott nincs mit tenni. Most még remek szél is van, ami még azt is kiszárítja, amit locsolnak..de már legtöbben feladták a locsolást is. A kutak kiapadtak, csapról több okból luxus.
Tegnap Dömösön voltunk, Debrecenből végignéztem a határt, nulla termés lesz, a kukorica sílónak se jó,a napraforgő tányérja tenyérnyi. Más nem is igen van, kisült...
Szombaton az unokáért megyünk Szelcepusztára, a táborból hazavisszük Dömösre, majd szétnézek , arrafele mi van..(Aggtelek környéke talán, hátha arra több volt az eső.

Dömösön a gyerekek a Dunából kibukkanó kis szigeteken rajolnak, a lányomék a mederben sétáltatják a kutyát..nagyon alacsony a vízállás.
Számomra félelmetes.

Ez az éjjel hideg, nappal tüzes idójárás meg tiszta sivatagi éghajlat...

A mesterember megjött, ..khmm..ebédre. Mondjuk elötte meg kell csinálnia az automata kapunyitót is,( a nagy melegben deformálódott a zsanér , nem zár jól, most azt bütyküli,. holott burkolni és szalonnasütót rakni jött, de ezermester, csak bírná tartani az időt..:) addig mi sem eszünk:DD
Ez inkább estebéd lesz, de így jár, aki nem jön időben, meg mi is..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 17:16:53

@kocsmagomba: Most már 42,3C az aktuális hőfok ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 17:19:40

@Kumari aki Nilüfer: Dömösön nagyon régen jártam :( El kéne menni megnézni, milyen is mostanság...

kocsmagomba 2022.07.21. 17:31:33

@Kumari aki Nilüfer: Ezermester? Az káposztát szokott kérni. :) A "burkolás" mindenképpen meglesz. :) A szalonna pedig megsül a napon is, nem kell sütőre sem költeni.

Egy kis aktuális mestermunka:
www.youtube.com/watch?v=WiBZ4XNyhmg

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.21. 17:33:03

@kocsmagomba: Különösen, hogy már felment 42,5C-ra

szivar 2022.07.21. 21:16:23

@Andrass9: Hétvégére ökörsütés lesz, bent a konyhában, hogy ne a nagy melegben kelljen kint ácsorogni. Természetesen szabad tűz felett... :D

Amúgy meg nincs nagyon hideg errefelé sem. Árnyékban 37°C, de fél napon keresztül a napsütésben húztam a rabigát.

Kumari aki Nilüfer 2022.07.22. 07:49:13

@kocsmagomba: a burkoló putnoki téglával azt a placcot burkolja, amin a szalonnasütő lesz:DD azt is ő csinálja, putnokiból:)
Hálistennek nem Elek, amit megcsinál, az patent, vagy 20 éve dolgozik mindenfélét nálunk.Jó étvágyú, nem válogat:)Tulajdonképpen szeretem etetni, mindent dícsér.

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.22. 10:00:39

@látjátok feleim szümtükkel:

Hehehe, lemaradt egy betű, amivel két lábú az ökör?

Néha nem ütök elég erősen a klaviatúrára és akkor kimarad a betű, ha nem olvasom el a szöveget legalább kétszer. Az agy ugyan is oda látja a hiányzót is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.22. 17:58:29

@szivar: a 40-et ma is túlléptük egy kicsinyég ...

Kumari aki Nilüfer 2022.07.22. 19:15:41

@Andrass9: TÚL,az egyszer fix. Erősen. Bömbölt ma Kovács Kati( Add már uram az esőt):DDD
A mesterünk ugyanis zenére dolgozik, mondtam neki, ezt nyomassa többször, hátha felhallatszik...

kocsmagomba 2022.07.22. 19:50:58

@Andrass9: @Kumari aki Nilüfer:

Most egy órája már két irányból hallom az égzengést. Nézzetek csak a radarra az időképen!
Csak itt nem lesz egy csepp sem.
Délről és ÉK-ről is hallatszik!

kocsmagomba 2022.07.22. 20:15:57

@Kumari aki Nilüfer:

Na. Szerintem Kovács Kati hangjától inkább oszlanak a felhők. :)
Soha nem bírtam.
Mondjuk ez a dal egy tisztességes disco-funky dallam, csak szövege ne lenne...
Persze még mindig jobb, mint a Palya Bea féle műparaszt verzió, amibe nemrég futottam bele a videó megosztón.

Jaj.
www.youtube.com/watch?v=Z6iBWq5Wgs0

kocsmagomba 2022.07.22. 20:38:31

@Kumari aki Nilüfer:

Számomra ez a dal érthetőbb, de szerintem számodra is. :)
Az előadó meg sokkal szebb és jobb a hangja is. Örökölte, apai, anyai ágon. :)

"ki keres zsályát a mátrai réteken?" :)
"marad a csaló, megint megúszta" :)

www.youtube.com/watch?v=YBRUNMaqwi0

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.22. 21:18:03

@kocsmagomba: A fiunk szerepjátszó táborban van valahol arrafelé. Annyira nincs térerő, hogy nem tudom megkérdezni: eláztak-e már...
Eső csak arrafelé van valamicske az országban.

kocsmagomba 2022.07.22. 22:03:09

@Andrass9: nyilván :))))) semmi szubjektív ítélet! :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.22. 22:54:53

@kocsmagomba: Igazság szerint nagyon böszke vagyok a kicsilyányra!
Nem minden nap avan ijen lehetőség

kocsmagomba 2022.07.22. 23:02:50

@Andrass9: örülök én is, büszke lehetsz

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.23. 07:49:11

@Andrass9:

Hát igen, erre mondják, hogy minőségi munka.;Đ

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.23. 14:42:30

ma 14:00-kor megütöttük a 40,1C fokot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.23. 17:47:41

@Andrass9: Most viszont égszakadás/földindulás van!
A radar szerint 6-7 körül esni fog. Imádkozzunk, hogy így legyen!!!

látjátok feleim szümtükkel 2022.07.23. 18:02:04

@Andrass9:

Engem meg a 40 fok ütöget. Felhő sehol.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.23. 18:45:57

@látjátok feleim szümtükkel: Rólunk is csurog a víz, de legalább lement 29C-re. Minden 2 percben leesik 3 csepp eső!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.07.23. 19:19:43

@látjátok feleim szümtükkel: A fene a fentiekbe!!! semmi eső, minden felhő elment ...
süti beállítások módosítása