Rég főztem, még régebben posztoltam. Egyszerű és gyors étel.
Valamint finom annak aki szereti - merthogy igen megosztó egy fogás.
Volt itthon tegnapról egy krumpli alaposan megfőzve köménymaggal - ezt belefőzöm, akkor kevesebb rántás kell az ételbe.
- 1 kisebb fej kelkáposzta a külső leveleivel együtt
- 1 szem krumpli megfőzve köménnyel
- 1 darab krumpli
- 3 fokhagymagirizd
- 4 paprikacsuma
- 1 ek zsír
- 1 tk majoranna
- 1 tk pirospaprika
- 1 ek liszt
A krumplit feltettem felkockázva a paprikacsumákkal sós vízbe főzni. Míg az főtt, előkészítettem a paprikás-fokhagymás rántást is.
A krumpli mellé beledobáltam a vastagabb szárdarabokat a káposztából, hogy az is jobban átfőjjön. A rántást felöntöttem vízzel és belekevertem a tegnapi főttkrumplit is. A fazékba tettem a feldarabolt káposztát és a rántást sürítésnek.
Mintegy 15 percig főztem, hogy a káposzta még kicsit ress maradjon, majd rádaráltam sok borsot, mert én úgy szeretem.
Gyorsan szedtem magamnak, mert már éhes voltam.
A kanálképből kivételesen nyitókép lett, de azért jutott a poszt végére is :)
A majorannát végül nem tettem bele ...