Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @Andrass9: Kérlek ne írj valótlanságot. A botulizmust csak úgy lehet megelőzni, ha minden tiszta a... (2021.11.27. 22:56) Hidegfüstölés kicsiben
  • Nem anyja Nikolics..Nikolicsné az anyja !: @valkür: Nyilván, bár az tényleg nem látszik. gondolom a kocsonyához hasonlóan a hőkezelés során... (2021.11.27. 22:25) Zsírjában sült kacsamáj
  • Andrass9: @szivar: Igyekszik az ember :) Kíváncsi vagyok sok dolog készítésére, amit tudok, ki is próbálom. ... (2021.11.26. 13:41) Shrimp scampi és csirke scampi tésztával
  • látjátok feleim szümtükkel: @valkür: www.google.com/search?q=birsalmasajt+%C3%A1ra+2021&oq=b%C3%ADesalmasajt+&aqs=ch... (2021.11.20. 18:25) Birskörtesajt
  • valkür: rossz a cím. ez a húsleves nem nagy, ez hatalmas. Azok a nyersanyagok az első képen, hát azok csod... (2021.11.19. 21:21) Egy NAGY húsleves az ünnepeltnek
  • valkür: @látjátok feleim szümtükkel: tulajdonképpen igazad van :-) De már csak a jövő héten, mert ma az il... (2021.11.19. 21:19) Pulutyka avagy kelkáposztafőzelék

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (9) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Bonito (2) Aji Crystal (8) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (12) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (15) babér (41) babérlevél (57) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (61) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (13) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (345) borsikafü (7) bouquet garni (2) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (38) citromlé (46) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (4) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (14) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (17) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (11) cukor (150) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (17) édes chili (2) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (29) fehérbors (57) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (468) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (14) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (18) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (6) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (100) gyömbér (123) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (353) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (5) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (24) jalapeño (25) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (4) kacsazsír (56) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (97) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (28) kapor (35) kapormag (7) káposzta (18) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (24) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (19) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (30) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (4) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (85) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (164) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (26) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (17) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles kel (2) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (44) lime héj (2) lime levél (6) liszt (131) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (100) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (57) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (82) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (14) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (7) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (38) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (141) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (64) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (7) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (36) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (133) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (150) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (15) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (95) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) prézli (40) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (54) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (84) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (53) salsa (3) San Marzano (6) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (180) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (14) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (353) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (40) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (69) szerecsendióvirág (55) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (23) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (87) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (224) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (245) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (18) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (8) víz (28) vörösbor (29) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (26) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (49) zellerlevél (41) zellerszár (32) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (13) zsálya (47) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (76) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Könnyű, ízes aprólékleves

2021.10.19. 07:00 Andrass9

Néha rámjön, hogy valami könnyű húslevest kéne főzni. Ne tartson napokig a megfőzése, de legyen benne minden, ami finom.

25.jpg

Ilyenkor megyek a "csodahüttőhöz", hogy mit ad nekem. Az esetek nagy részében a baromfifiókban van valami aprólék, ami pont jó.

Most szerencsés voltam, mert farhát, zuza és nyak mellett találtam szárnyat és csirkemájat is szívvel. Akkor most ebből lesz egy leves:

  • 1 komplett csirkeaprólék
  • 1 sárgarépa
  • 1 petrezselyemgyökér
  • 1 szál szárzeller
  • 1 kis vereshagyma
  • 1 ek "biovegeta"
  • 1 kis marék fejtettbab (találtam még a veteményesben)
  • 1 kis girizd fokhagyma
  • 1 kis csokor szárított zellerlevélszár
  • 2 paprikacsuma (az nálunk mindenbe kell)
  • 2 szem szegfübors
  • 5 szem bors
  • 3 nagy körömnyi szerecsendióvirág
  • 1 nagy marék levestészta (cérnametélt)

10.jpg

A gyökereket felaprítottam, a babot kifejtettem. A hagymát egyben teszem bele héjastól, így csak megmosom. A fűszerek és a fokhagyma mentek a teatojásba. A kis tottyosban főztem, ezért ott öntöttem fel a zöldeket 2/3-ig. Beledugdostam a baromfialkatrészeket is, így meg is telt a fazék. Meg is sóztam, majd közepes lángon hevítettem forrásig.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Egy negyed óra múlva megjelentek az első zsírkarikák a leves tetején. Lehet lejjebb venni a lángot, akkor nem lesz zavaros a leves. Egy óra múlva ránéztem - hát biz kicsit zavaros, de hab nincs a tetején, amit le kellene szedni. Lemertem egy pici fazékba három deci levet, amit felforraltam, és megfőztem benne a cérnametéltet.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Az így főtt tészta átveszi a leves ízét - sokkal jobb, mintha csak vízben főzném. Vissza nem öntöm a levesbe, mert a liszttől esetleg megforr, viszont a lét első adagnak azonnal megiszom!

19.jpg

A tésztát leszűröm, úgy adom fel az asztalra. És lám, a további fél órás gyöngyözés kitisztította a levest is! Kiszedem belőle a gyökeret, szárzellert, teatojást egy tálkába: onnan lehet mazsolázni.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Az asztalra teszek csilikrémet, sót borsot és egy csontostányért a leveshez. Tésztát majd a nyitóképhez veszek csak, és abba darálok borsot is :)

24.jpg

A szívét és egy szárnydarabkát is teszek a kanalamba, hogy gazdagabb legyen.

28.jpg

Én még megettem az egyik szárnyatövét is. A hátán megosztoztunk a feleségemmel, a májat meg a gyerekek ették.

29.jpg

A csontostányér tanúsága szerint ettünk még nyakat is!

30.jpg

Remek melengető és illatos leves. Bármikor megenném!

24 komment

Címkék: hagyma fokhagyma bors szárzeller sárgarépa gyökér levestészta cérnametélt zellerszár fejtettbab csirkeaprólék szerecsendióvirág paprikacsuma szegfübors biovegeta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9716723486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.10.19. 11:06:38

@látjátok feleim szümtükkel: Ebbe nem tettem, de van egy másik recept kacsaalkatrészekkel, amiben van gyömbér. Azt majd később posztolom.

Kumari aki Nilüfer 2021.10.19. 11:09:02

Gyömbér.Opcionális, de jó bele:)

Én mellcsontot szoktam venni, elképesztően olcsó, elég sok értékelhető hús is van rajta, a porcogós részt különösen szeretem, elég gyakran van, hol húsleves jelleggel, hol zöldséglevest turbózok fel vele,a legjobb, nem kell órákat főzni, mégis egy jó húsleves feelingje van.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.10.19. 12:38:29

@Kumari aki Nilüfer: Csirkemellcsont nagy sláger volt nálunk, míg megvolt a kutya és a macska. Lefaragva a húst és a porcogót, a macska jóllakott, a többit meg a kutyának főztem meg a zöldségei mellé.
Mostanában nem veszek, mert sok helyet foglal a belőle kinyerhető ételhez képest. Azért alaplének, meg thai levesnek most is megveszem, ha azonnal feldolgozom - úgy nem foglal helyet a csodahüttőben.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.19. 17:07:24

@Andrass9:

Máskor tettél csirke levesbe is, azért kérdeztem. Egyébként így is nagyon jó.

trux77 2021.10.19. 17:24:13

Mikor még gyereklányka voltam, anyum ha vágott tyúkot, az aprólékból csinálta a kis zsenge gezemicelevest. Abból a kedvencem a vér volt. Tányérba beleengedte a tyúkvért, az megalvadt és a leveshez adta a vége felé. Majd kivette, négybe vágta és az volt mi jutifalatunk. Jobban szerettem mint a májat :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.10.19. 20:10:25

@trux77: Nekem a nagymamám csinált ilyet. A szüleim már pesti gyerekek voltak ...

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.19. 22:28:48

@trux77:

Gyerekként szerettem, mindig nekem adták, mert sok benne a vas, mondták. Ma már nem szeretem levesben, de hagymán megsütve nagyon. Legutóbb vasárnap volt hozzá szerencsém.

Fenchurch68 2021.10.20. 08:48:06

Itt a sarki coopban nagyon gyakran van kacsadenevér :) (szárnyas-nyakas kacsafarhát, általában 350,- Ft kilója), ahhoz veszek egy maréknyi csirkemájat, nagyon jó, erős leves lesz belőle, a belefőtt máj egy részéből májgaluska lesz. A kiskutyáé a nyaka :)

Kumari aki Nilüfer 2021.10.20. 09:06:27

@trux77: Nálunk a sült vér volt a szombati vagy vasárnapi reggeli, benne sült gyakran a más is, jobban szerettük, mint főve a levesben.Jó hagymásan, borsosan..nyami!

szivar 2021.10.20. 13:05:02

@Fenchurch68: A hozzászólásod első mondatáról az jutott eszembe, amikor is anyu azt mondja a gyereknek:
-Szaladj le a henteshez és hozzál hurkát! De ne véreset!
-Denevéreseeet? :O

Boar. 2021.10.20. 20:53:33

Miután a tecsóban a faros csirkecomb gyakran olyan 400 forint körül van, be szoktam vásárolni belőle oszt ki van a csirkehúsigény elégítve. Még grillen souvlakinak is finomabb a kicsontozott, felkockázott felsőcomb mint a mellfilé. Levesbe is jó és"konkrét" húsok vannak rajta, nem csak falatkák.

Kumari aki Nilüfer 2021.10.21. 07:55:45

@Boar.: Igen. olyan is van, de olykor elég egy kis gyenge leves.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.21. 18:33:23

Jó ez a kocsma, meg a sok főzős tv műsor. Ma kitöltöttem egy főzős kvízt, és 90 százalékos lett. Egy kérdést nem tudtam, azt a szót még soha nem hallottam.

valkür 2021.10.21. 22:44:26

@Kumari aki Nilüfer: egyetértek, pár éve hagytam magam meggyőzni és a gyömbér tényleg nagyon jót tesz a húslevesnek. (meg a szerecsendió virág is, és pár szelet birsalma is.)

@trux77: nem lett a vértől zavaros a leves?

@látjátok feleim szümtükkel: mi volt az a szó?

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.22. 08:21:25

@valkür:

Nem. Azóta sem tudom miért, de lehetséges az volt az oka, hogy a kiengedett vérre mindig öntöttek hidegvizet, és abban állt, amíg a levesbe nem tették.

látjátok feleim szümtükkel 2021.10.22. 08:22:39

@valkür:

Nem jegyeztem meg, de arról szólt, hogy a sütendő akármit (húst), szalonnába tekerik. Talán francia szó.

valkür 2021.10.23. 12:27:24

@látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Kösz :-) Kikerestem, így lett 10/10.

Pár éve egyszer kicsit el voltam bambulva és valaki kilépett előlem a sorból, gyorsabban kellett kérnem és csak a csomagoló szalonna kifejezés jött a számra. Spárgaszezon volt, spárgát akartam baconba tekrve sütni, de a hentes az istennek sem akarta érteni, mi az a csomagoló szalonna. Álltunk ott szélütötten pár másodpercig, amig be nem ugrott nekem, hogy ja, szeletelt bacont akartam mondani.

Nna, legközelebb bardirozó szalonnát kérek tőle, lássuk, mit reagál :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.10.23. 13:25:46

@Andrass9: @valkür: Most viszont rágugliztam és bordírozott is előfordul - több is, mint bardírozott :)
Ez is olyan, mint az Ossobucco vagy Ossobuco vagy különírva...
süti beállítások módosítása