Feleségem sütötte, mert ő is bedőlt az éppen esedékes receptrohamoknak. Mindenki ezt a fogást készíti, több-kevesebb sikerrel.
Azért végigfotóztam a munkát, hogy dokumentáljam: mi sem maradtunk ki rohamból!
A hozzávalókat a kedvemért összekészítette:
- 50 palacsinta (azokat én sütöttem, de nem kell mind)
- 45 dkg rögös tehéntúró
- 2+1 tojás
- 5+2 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 5 dkg mazsola rumba áztatva
- 2 biocitrom héja lereszelve
- 1 tk citromlé
- 1 rúd vanília
- 1 tk keményítő
- só
A túrót, a vajat, két tojás sárgáját, a vanília kikapart magjait és egy csipet sót a robotgéppel elkeverte.
A mazsoláról én leittam a rumot, a gyümölcs meg ment a túróba. A tojások fehérjét kemény habbá verte a citromlével, és azt is beleforgatta a túróba. Egyenként megtöltötte a palacsintákat.
A jénai tepsit kikente vajjal és a megtöltött palacsintákat félbevágva beleállította. Végül 14 palacsintánál megtelt a tepsi, így maradt még a gyerekeknek is.
A tejet a harmadik tojással és a kanálkányi keményítővel felverte. Ebbe is jutott a vaníliarúd belsejéből.
Ezt a folyadékot rálocsolta a palacsintákra, hogy jusson mindenhova.
Be is tolta a sütőbe 180C fokra, akol alaposan megpirította.
A tejes-tojásos keverék szépen besűrűsödött.
Már csak tálalni és kóstolni kellett.
Nekem nagyon izlett, de alapból is nagyon szeretem a túrós palacsintát.
A kikapart vaníliarudat pedig egy kisebb üvegben porcukor közé tette, hogy legyen vaníliás cukor.