Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Teriyaki marha nyársak

2019.12.23. 07:00 Andrass9

Vettem egy nagyobb adag gyönyörű Angus marha hátszín végeket. Vagy mi a szöszt - itt másként vágják az állatokat - sirloin vagy loin tips a neve. Az egyik kedvenc húsom - ha lehet, még finomabb, mint a bélszín, mert márványosabb és emiatt szaftosabb. Ezt a hús általában marinálom valamivel, és úgy sütöm meg. Mivel az unokák szeretik a teriyaki nyársakat (a vietnámi pho étteremben szoktak rá), ezért most úgy döntöttem, elkészítem a saját teriyaki mártásomat.

40.jpg

Már csak a webet kellett tanulmányozni, milyen fúziós (sic) teriyaki szószt csináljak. Volt a nyelvemen egy íz, amit elképzeltem, és ahhoz igazítottam a receptet.

Összeszedtem a hozzávalókat a marinádhoz:

  • 1 pohár szójaszósz (kevesebb jobb lenne)
  • 1/2 pohár sake (rizsbor)
  • 1 ek szezámolaj
  • 1 ek méz
  • 2 ek barnacukor
  • 1 tk juharcukor (maplesugar)
  • 4 girizd fokhagyma
  • 1 nagyujjnyi gyömbér
  • 1/2 citrom leve

10.jpg

Egy szép magasfalú serpenyőt feltettem a gázra, majd beleöntöttem a szójaszószt. Utánaöntöttem a mézet, a szakét és a cukrokat.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Ezt felforraltam, miközben lereszeltem a gyömbért és a fokhagymát. A szezámolajjal együtt a reszelt fűszereket is belekevertem.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

Szép lassan forraltam, míg egy kicsit besűrűsödött.

19.jpg

Ha nem marinádnak készül, adhatunk hozzá egy evőkanálnyi kukoricakeményítőt hideg vízzel elkeverve sürítésnek.

23.jpg 24.jpg

A felfőzött marinádba facsartam egy kis citromot, miután elzártam alatta a lángot.

20.jpg

Jöhetett a csodás hús.

22.jpg

Az egyes szeleteket a rostokra merőlegesen kb 5-7 mm vastag szeletekre vágtam.

25.jpg

Ahogy fogyott a hely a deszkán, elkezdtem pálcikákra felszúrni a szeleteket, amit egy jénai tepsibe fektettem. Rétegenként meglocsoltam a teriyakival, végül - amikor már elégnek itéltem a nyársakat) letakartam a tepsit folpackkal.

26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

A maradék húst pedig nagyobb falatnyi kockákra vágtam, és egy üvegtálban bepácoltam a maradék teriyaki marináddal - jó lesz az még másnap valamire.

30.jpg 31.jpg 32.jpg

Mintegy 4 óra elteltével kezdenem kellett a sütést, hogy vacsorára kész legyen. Kivettem a tepsiből a pálcikákat, és kicsit leszárítottam róluk a felesleges marinádot papírtörölközővel.

33.jpg

Ezután begyújtottam a grillt, és a rácsra helyeztem a nyársakat. Elővettem egy zöldségsütő vastálcát is, mert azon kevésbé ég el a fapálcika.

34.jpg 35.jpg 36.jpg 37.jpg

Harminc perc sütés (és egyszeri forgatás) után késznek itéltem a nyársakat. Ezt persze a sütőben is meg lehet sütni, csak a vejem allergiás az ételszagra :(

38.jpg

Az unokák rizzsel mindent megesznek, főzött hát a vejem gyorsan egy kis (3 pohár) rizst, hogy abból holnapra is jut. Szépen átsült a hús, mégis szaftos maradt. Az unokákat se kellett félteni, hogy nem esznek belőle (nyitókép) ...

39.jpg

Másnapra nem maradt semmi, mert a maradékot elvitték a bölcsibe, meg a munkába. Mivel akkor is kell valami vacsora, gondoltam, hogy a tegnap beáztatott húskockákkal egy rablóhúst sütök.

  • 70 dkg marinált marhahúskockák
  • 1 kis fej brokkoli rózsákra bontva
  • 15 szem magozott olajbogyó
  • 2 szelet füstölt bacon nagyobb kockákra vágva
  • 2 szál német sütőkolbász (Bratwurst)
  • 1/2 kisebb kubai zöldpaprika
  • 1/3 kisebb kaliforniai pirospaprika
  • kis olivaolaj
  • 10 sasliknyárs

41.jpg

A nyársakra felszurkáltam a fentiekből mindent szép vegyesen. Így legalább lesz zöldség is az ételben ... A nyársakat meglocsoltam kis olajjal, majd a 200C fokos grillre tettem.

42.jpg 44.jpg 46.jpg

Mivel itt a húsok vastagabbak voltak, közel 50 percig sütöttem, mire elkészült.

47.jpg

Milyen jó, hogy tegnap kis rizs készült :)

48.jpg

Ez a teriyaki szósz/marinád sokkal ízesebb és kevésbé édes, mint a boltban kapható változatok. Mivel eléggé sikeres lett, készült egy még jobb változat, amit majd máskor posztolok.

47 komment

Címkék: méz fokhagyma szójaszósz olajbogyó gyömbér bacon brokkoli hátszín kaliforniai paprika citromlé olivaolaj sütőkolbász zöldpaprika barnacukor szezámolaj kukoricakeményítő rizsbor sake Angus juharcukor

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8015353396

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2019.12.23. 08:37:41

Reggel van, de itt, most és azonnal rávetném magam, nagyon szeretem a teriyaki-szószt, a husika pedig tényleg gyönyörű!
... ha pedig a nyársakat előtte kb. fél-egy órára vízbe áztatod, nem fognak megégni. :-)

jegeskaveee. 2019.12.23. 09:26:33

@MadMary: Küldtem a sajtosreceptet:)))

jegeskaveee. 2019.12.23. 09:29:06

Azért annyi engedményt tettél, hogy közeli képet felraktál a fiúcskáról, ahogy birkózik a kajával:)))

A saslik rablóhús jól néz ki, meg nekem is bejön!:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 10:23:34

@MadMary: Ezek a vékony nyársak pillanatok alatt kiszáradnak. Különben is a marinádban álltak 4 órát :)

vörösbor(de)minőségi 2019.12.23. 11:43:09

kicsit off de segitség! ha valaki megtudja hol lehet kapni sóskakrémet?a fagyasztottra gondolok,mert sajnos hónapok óta sehol,(aldilidlsparcba)
nem tudom,hogy esetleg a sóskamaffia tevékenykedett-e de az eredmény ez lett.

jegeskaveee. 2019.12.23. 12:21:45

@vörösbor(de)minőségi: Nem tevékenykedett semmilyen maffia sajnos...
Évek óta úgy kell vadászni rá, az idén egyszer láttam a Spárban. Esetleg az az Auchanban, Tescóban lehet nagy ritkán kapni, de ott is már jó régen láttam. Nem akarlak elkeseríteni, de -gondolom te is tudod- nagy szerencséd lesz, ha hozzájutsz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 12:29:05

@vörösbor(de)minőségi: Sóskát nem termelek, mert csak én enném. Van viszont házi spenót, ha érdekel - blansírozva és vákuumcsomagolva :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 13:10:11

Megvettem a savanyú káposztát a solymári Templom téri zöldségesnél. Csak fél óra volt a sort kiállni , de megérte! Remek a káposztájuk!!!

jegeskaveee. 2019.12.23. 13:57:44

@Andrass9: Az igaz, hogy én nem számítok, de én enném a spenótot, cserébe nekem sincs sóskám.:)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2019.12.23. 18:17:30

Kedves Blogkocsma!
Boldog karácsonyt kívánok Nektek!
/Nagy szellemek találkozása: mindjárt sütöm az Angus top round steak-et :) /.

Kumari aki Nilüfer 2019.12.23. 18:37:49

Mindenkinek boldog karácsonyt!!!

jegeskaveee. 2019.12.23. 20:02:16

Én holnap fogok kívánni kellemes tuggyukmit, jó korán, és így én leszek az első!:)))

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.23. 20:09:12

@jegeskaveee.:

Mijazatuggyukmi? Én nem tudom.;D
De azért kívánom mindenkinek, hogy élje túl holnap is a konyhát, meg a mosogatást.;D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 20:30:16

@Mitzi von Küche: Boldog Karácsonyt! Ezek szerint te is a Lidiben jártál :) Feleségem vett 8 szeletet féláron, most sült meg 4 ...

vörösbor(de)minőségi 2019.12.23. 21:34:41

@Andrass9: ha csak nincs valami recepted miként varázsoljuk sóskává? ez neked nem feladat :))

vörösbor(de)minőségi 2019.12.23. 21:37:06

@jegeskaveee.: köszi szépen-akkor is ha nem jó hír.valami csak történt a gyártással mert ennyire sehol? egy nem kurrens cikk nem is drága előállitású cucc-érthetetlen kicsit.
na majd januári sóskavadászat indul :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.23. 22:48:15

@vörösbor(de)minőségi: Tudom, hogy varázsló vagyok, de mindenható nem ...
Esetleg jövőre vetnék egy ágyásnyit, amit feldolgoznál, és lefagyasztanád szűkösebb esztendőkre?

Hupiagi 2019.12.24. 08:50:49

Nagyon jól néz ki a husi, mindkettő! A sóskához szeretnék hozzászólni. Pénteken láttam a Spárban /Szentendre/, lehet hogy másikban is van, esetleg érdemes megnézni! Én nem szeretem annyira, hogy lecsaptam volna rá, hagytam Nektek!
Mindjárt megyek a konyhába, halazni.
Mindenkinek nagyon kellemes, békés, boldog ünnepeket kívánok!

vörösbor(de)minőségi 2019.12.24. 09:13:19

@Hupiagi: fontos információ-akár felém is lehet akkor.ünnepek után felderítés következik.

vörösbor(de)minőségi 2019.12.24. 09:18:47

@Andrass9: majd ha esetleg már döntéshelyzetbe kerülsz-és nem más értékestől veszed el a helyet,akkor talán.amugy nem rendszeresen de évente párszor rám tör a sóskázás mert szeretem és meglepődtem hogy ennyire nem kapható.nyár óta nézegetem a hűtőket,hogy betárazzak itthonra-de eddig semmi. na de új év új lehetőségek.....
:))

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.24. 09:54:30

A sóska nagyon finom levesnek és mártásnak is. Igaz sok valami/ többek közt oxálsav / van benne, amiből nem minden jó a vesének, de annyit nem szoktunk belőle enni, hogy féltégla nőne tőle.

Nekem most is van egy kis adanyi szedhető. Ebben az időben még mindig nő. Egyébként évelő. Mindig levágom a még értlen magját, így nincs teli kert bvele, de azért egy kevest hagyok, nehogy az öreg tő kipusztuljon, és sóska nélkül maradjak, mint az idén a zöldség zöldjével. Levágtam, és nem kelt egy darab sem, így most nincs.

Ha arra a nagyfaluban van reál bolt, ott érdemes nézni, erre felénk náluk szokott lenni. Egyébként meg gugli jó barát, rá kell keresni, hátha mutat valami jó beszerzési helyet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.24. 11:37:32

@Hupiagi: Köszönjük a segítséget! Nektek is Boldog Karácsonyt kívánunk!
Most meg megyek káposztázni és kalácsozni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.24. 11:39:23

@látjátok feleim szümtükkel: Én imádom, de a vesém haragszik a sóskára ... Finom dolog a cigánka! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.24. 11:39:53

Boldog Karácsonyt és finom ételeket mindenkinek!

jegeskaveee. 2019.12.24. 12:29:34

@Andrass9: Köszönjük szépen, viszont kívánom!

jegeskaveee. 2019.12.24. 12:33:30

@vörösbor(de)minőségi: Most jöttem a Teszkóból. Direkt néztem, ott hónapok óta nincs, most sem volt. Tegnap az itteni kis Spárban nem volt, pár hete viszont lehetett kapni, de a nem túl jó minőségűből. Az Auchanban meg nem is tudom mikor láttam utoljára.

jegeskaveee. 2019.12.24. 12:39:15

@Andrass9: Tegnap megfőztem a Sparos vecsésiből a töltött káposztát, félig. Már éppen készítettem volna a leveles tölteléket elő, hogy belerakom, de előtte megkóstoltam a káposztát a benne főtt oldalassal, jó húsos tarjacsonttal. A káposzta, és a hús is puha volt már, és nagyon finom lett. Úgy döntöttem, hogy a töltelék most nem is hiányzik belőle. A megmaradt káposztalevelet meg elfogyasztjuk savanyúnak, vagy jövő héten csinálok belőle kisadag töltöttkápit megint.:)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.12.24. 14:57:40

Köszönök szépen!
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
A hús igen jól néz ki, a saslikas sem kutya. A sóskától kiver a víz, a kevés étel egyike, amit nem eszem meg. Egy sor azért van a kiskertben, Kistesónak vetettem. Most már van saját kertje, lehet, kikapálom.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.12.24. 14:58:52

Nálam is megfőtt a káposzta, unortodox fajta, lesz belőle poszt.

jegeskaveee. 2019.12.24. 15:05:27

@Waka: "lehet, kikapálom" - Inkább én lelegelem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.24. 15:05:43

@Waka: Megsült az óriás kalács, feltettem a káposztát a rezsóra. 38 töltelék, de én kicsiket készítek. Nem hiszem, hogy posztolom, mert mindegyik volt már...
Tegnap kaptam a szomszédasszonytól finn hallevest lazacból. Kapros, tejszínes - csak egy kis lime hiányzott belóle, de remek volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.24. 15:07:27

@jegeskaveee.: Jééé!!! Én egyben főzöm az egészet, különben soha nem kerülne bele töltelék :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.24. 19:41:10

@Andrass9:

Felénk láttam már olyat, hogy egy nagy fazekat teli raktak töltelékkel/szármával/ és azt főzték magában, semmi más nem ment bele, még apró káposzta sem. Nem volt rossz.

Isley 2019.12.25. 09:08:35

Sziasztok, boldog karácsonyt mindenkinek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.25. 13:43:08

Finom volt a kalács, gyönyörű a csirke. Kicsit sótlan a krumplipüré, de finom a sült zöldség.
Reggelire 3 gombócos töltöttkáposztát ettem, majd elmosogattam. Kicsit később a feleségem is megevett 3 gombócot :))
A fiú rumosmeggyes marcipános bonbonokat készít, a kicsinyány most ébredt.
Még a fele ajándék papírban van ...

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.25. 14:53:18

@Andrass9:

Nálunk meg finom lett a leárazott, kistestű tyúknak nézett ( és megvett ) gyöngyösből főtt leves ( otthon derült ki, hoyg nem tyúk ). A hátán végig vágott, és egészben főzött hús pedig a mellé tett zöldségekkel finomra sült. De még ma sem került terítékre, mert elég volt a leves, meg a vendéglőből vásárolt és belsőségekkel felturbózott magyarosan főtt hallé. Utána pedig finom kőtt tésztából sült diós bejgli boldogította a vacsorát, és a mai ebédet. Reggeli meg minek?;D
Holnap bárány, és sertés szűz sül. Új évig nem is kell főzni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.25. 17:28:08

@látjátok feleim szümtükkel: Azt a gyöngyöst irígylem!!!
Nagy húsleves volt még 23-án, de az aprólék és marha meg sertés meg csirkemell volt. (Mi most 23-án kezdtük a karácsonyt, aznap estére összejött az összes gyerek, meg itt is maradtak. Tegnap csak az ajándékok felét bontottuk ki, ma meg 12 komatálat állítottunk össze, és vitték a gyerekek szanaszét az utcában :)
Belaktam halászlével (szomszédasszony főzte), lefagyasztottam 11 adag töltött káposztát, de még van 7 adag a fazékban :) Szerencsére elég hideg van kinn, nem kell hűtőkapacitással küzdeni ...

élhetetlen 2019.12.25. 22:40:37

@Andrass9: “Én egyben főzöm az egészet, különben soha nem kerülne bele töltelék :)”. Ritkán főzök a gombócos káposztába húst, de, ha igen, pl. oldalast, azt felteszem a dinsztelt hagymára, pirospaprika, só, és a hús, és főzöm egy órát külön, mert úgy szeretem, ha kiesik belőle a csont, magyarul nagyon puhára főzve. Utána jön a káposzta, és a töltelék, az még egy óra. De ezalatt a hús nem főne olyan puhára, viszont csak az oldalast, a végeredményre várva, nem eszem meg külön. Boldog karácsonyt!

élhetetlen 2019.12.25. 23:05:08

@Andrass9: “Azt a gyöngyöst irígylem!!!”. Én meg kaptam 23-án este egy fácánt. Most nem megnyúzva, mert a barátnőm hősiesen letollazta, tehát bőrös (jobb lesz a leves), és persze kibelezte. Most a fagyóban van, mert a káposztát eszem még pár napig, de aztán megint jön egy fácán vacsora. Bocs, csak dicsekszem (a barátaimmal). És kaptam karácsonyfát is, be is állította, aki hozta. Ha érdekel, küldök képet, mert itt nem tudok. Csak annyi, hogy ahhoz képest, hogy deréktól lefele minden nagyon fáj, és a tavalyi karácsonyt harcképtelenség miatt egyszerűen lemondtam, az idei, ugyan segítséggel, de egészen jól sikerült.

látjátok feleim szümtükkel 2019.12.26. 09:37:19

@élhetetlen:

Fácán is finom a gyönygyös módjára elkészítve, kipróbáltam. Lényeg, hogy erősebben kell sózni a levest, hagyni annyit párologni, amennyit akar, majd a végén kissé felhígítva beállítani a ízt. Az egészben főtt jószág ad sok zamatot, a végén csudás leves, és finom sült lesz. Arra kell csak vigyázni, a húst addig kell főzni, amíg egyben kiemelhető, mert ha szétfő, akkor ez nem fog sikerülni. Ha nem elég puha, akkor a sütőben előbb le lehet takarni fóliával, majd azt leszedve megpirítani. A leves nem sül/párolog ki a húsból, kívül szép piros ropogós, belül pedig puha lesz. Sütés előtt izlés szerinti páccal bekenve, vagy fokhagyma darabokkal, szalonnával megtüzdelve fokozható az eredmény.

Régen, amikor nem jutott elég hús a családnak, akkor tyúkból, csirkéből készült így a vasárnapi ebéd. Annyi volt a különbség, hogy a levesbe darabolva megfőtt csirke húst kirántották.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.12.26. 10:00:10

@élhetetlen: Jó, ha az embernek vannak jó barátai!
Én meg pörköltnek főzöm meg a káposztába kerülő húst, úgy garantáltan megfőtt lesz :) Valahogy jól esik kis húskockákra ráharapni. Mostanság feleségem miatt nem kerül bele oldalas, mert az zsíros (azóta eszi is a káposztát, mint kacsa a nokedlit)...
Boldog karácsonyt neked és a barátaidnak is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.10. 15:41:42

@vörösbor(de)minőségi: Jegeskávééé talált neked a Sparjában, én meg többfélét is a solymári Auchan-ban. Persze annyi eszem nem volt, hogy vegyek is neked :(((

vörösbor(de)minőségi 2020.01.10. 21:47:30

@Andrass9: édes vagy nagyon,de azért lássuk be-annyira ez nem élet-halál kérdése.mindenesetre én úgy veszem,hogy vettél sőt már el is hoztam.......:))))

vörösbor(de)minőségi 2020.01.10. 21:48:44

@jegeskaveee.: köszönöm-előbb utóbb úgyis bevadászom.
süti beállítások módosítása