Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Párolt zöldbab prézlivel, tejfellel

2019.09.03. 07:00 Andrass9

Tombol a zöldbabszezon! A kertben 4 ágyásban ontja a babot a növény, 15 méteres kerítésen meg fejtenivalót termeszt a feleségem.

15.jpg

Amit leszed, azt gyorsan meg is főzi, így már bő egy hete zöldbabot eszünk zöldbabbal. A kedvencünk a kevés vízben párolt szálak egy kis pirított prézlivel és tejfellel (én még vajat is teszek rá magamnak).

Nem hiszem, hogy ennél sokkal egyszerűbb ételt főzhetnénk:

  • 1/2 kg frissen szedett zöldbab
  • 1 merőkanálnyi házi prézli
  • 2 ek olivaolaj
  • 1 leveskocka a pároláshoz (alaplé a csodahüttőből)
  • 1 tk biovegeta
  • tejfel
  • vaj a tálaláshoz

10.jpg

Az oliván megpirítom a prézlit sötétebb zsemle színűre (ez igazi zsemlemorzsa, házi készítés).

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A babok végeit levágom, és mivel ez szálkamentes bab, így azt nem kell lehúzni róla. Beáztatom, és alaposan megmosom - sok a csiga a kertben :( Az alaplevet kis biovegetával (szárított leveszöldség) felturbózom, 2 deci vízzel felforralom. Ebbe beleöntöm a lecsepegtetett babot és pont 10 percig gőzölöm. Kétszer át is keverem-rázom, hogy a bab kapjon egy kis levesízt is.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

A teraszon gyorsan megterítünk, és már tálalom is.

20.jpg

Feleségem vaj nélkül szereti:

21.jpg

Én viszon vajjal:

22.jpg

Még egy kis vajjal :)

25.jpg

Nekem kell egy repeta is:

24.jpg

Tudom, a sok vaj egészségtelen, de az üde zöldbab komenzálja. A főzőléből pedig holnap friss zöldbableves lesz :)

 

37 komment

Címkék: zöldbab vaj alaplé olivaolaj zsemlemorzsa tejfel leveskocka prézli biovegeta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr8515034702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kobold63 2019.09.03. 10:02:48

Nálunk is kedvenc, amikor keto mód kell csinálnom, akkor piritott mandula morzsa van a prézli helyett.
Amig lehetett termeszteni a kertemben a Juliska vagy a Jeruzsálemi(?) fajtát, azt használtuk inkább.

Más: a Paprika farmon, ahol a magyar zöldpaprikát kaptuk, volt csodálatosan finom magyar peredicsom is, Kecskeméti néven. Ismert fajta ez? A legfinomabb, amit valaha ettem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.03. 10:09:59

@kobold63: Ismert fajta, de szerény véleményem és sok tapasztalatom szerint túltenyésztett hibridek (sokféle van) - túl savasak és íztelenek. Szerintem!
Babnak meg a Kentucky Wonder sorozatból, ami most a legjobban bevált. Pár éve hozom kinntről a vetőmagot, mert nem éli meg a beérést :) Ez egy ceruzabab, ahogy a képen is látszik. Tömött, hengeres test, szálka nélkül. Karós babnak meg Kentucky Blue-t vetünk.

kobold63 2019.09.03. 11:29:16

@Andrass9: Nem tudom, hogy ennek csak a neve ez, vagy valóban ez a fajta, tömör, édes mint egy gyükölcs, nagyon fínom ízű. Ért az öreg hozzá, több mint 5O éve ezt csinálja az egész családjával. Több fajtát termel, a magyar zöldségak külön részen vannak. Nagyon szép, sok petrezselyemgyökeret is vettem még.

Topy 2019.09.03. 12:14:02

@kobold63: Kecskeméti néven nagyon sok fajtát nemesítettek, egészen eltérőeket is

kobold63 2019.09.03. 12:23:43

@Topy: Mi végtelenül boldogok vagyunk, hogy ilyen kiváló paradicsomot kapunk itt, ami ráadásul magyar is. Mindenre büszkék vagyunk, ami hazai.

Dikusz 2019.09.03. 15:19:04

@kobold63: Nem mentettetek el magot a paradicsomból?

Dikusz 2019.09.03. 15:20:39

Rakott zöldbab:) Raknám a tányéromra...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.03. 16:31:30

@Dikusz: A kecskeméti az hibrid, a magból más fog teremni.

Topy 2019.09.03. 16:48:01

@Andrass9: nem biztos, nem csak hibridjeik vannak
zkivetomag.hu/paradicsom

kocsmagomba 2019.09.03. 17:50:04

ez egy étel? ez egy vicc, a bloggal együtt

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.09.03. 18:58:29

Köszönök szépen! Ez is jó falat, még vajjal is.
@kobold63: Pár éve volt ezen a néven egy fajta a kertben. Determinált növekedésű volt. Nem szerettem, egyszerűen nem lehetett letörni az érett termést, metszőolló kellett hozzá és nem is ízlett.

Dikusz 2019.09.03. 19:06:05

@Andrass9: Ha paradicsom terem, az szerencsésebb, ha görögdinnye, az már érdekesebb... .)))

Dikusz 2019.09.03. 19:07:29

@Waka: A metszőolló nekem se ízlene, igaz, hogy nem is bírná a fogam... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.03. 19:25:52

@kocsmagomba: Nem kell olvasni! Egyszer már megkértelek, hogy hagyjál minket békibe. Harmadszor nem fogom.

kocsmagomba 2019.09.03. 19:30:31

Soha nem kértél ilyet, vagy nem olvastam, ne hidd, hogy minden nap idejárok!
TE vagy az, aki az emailemet nem fogadtad és ennek itt nyilvánosan adtál hangot. Ezzel minden korábbi szimpátián alapuló kapcsolatunkat te rúgtad fel. Tulajdonképpen szurok rá, mit hiszel és gondolsz. Csak egyszerűen a megbántást még nem tudtam lenyelni. Azok után, hogy végig melletted álltam, éveken keresztül.
Az én hibám, szni kéne rá!
Kobold készül a dorianra? Nem látszik...

kocsmagomba 2019.09.03. 19:40:58

Legyen már egy kis józan bűntudatod, ember!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.03. 19:43:44

@Topy: Arra a háromra gondolsz, ami NEM hibrid :)))
Hogy pontosítsam: én megpróbáltam már 5 félét, igaz azok mind F1 hibridek voltak. Nekem nem jöttek be. Talán próbálkozni kellene másikkal is?
Viszont a BK Ökörszive tökéletesen teljesít, kevés leve van, édes és remek szósznak is. Most van 15 kiló, amit holnap megsütök (kivártam, hogy lehüljön az idő).

farkasmari72 2019.09.03. 20:52:18

@Andrass9: Honnan kintről?Nekem is kellene jó fajta, zöldszínű...mert már sokfélét próbáltam, de nem az igazi egyik sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.03. 21:16:56

@farkasmari72: Én az USA-ból hozok olyan magokat, amikhez hasonló itthon is van. Nem hozok viszont krumplibogarat :)))

Kumari aki Nilüfer 2019.09.04. 08:19:11

IMÁDOM ezt a zöldbabot..én ugyan csak simán megforgatom egy kis vajon, só, bors, és lehelletnyi fokhagyma..de tényleg épbenhogy. Csökkenti(!!) a vércukrot!!! és finom:) A frissből az igazi, de télen mirelitből is elkövetem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.04. 08:33:33

@Kumari aki Nilüfer: Vagyis vajon párolod? Úgy is nagyon jól hangzik, kipróbáljuk, mert még van valamennyi a kertben :)

Kumari aki Nilüfer 2019.09.04. 08:35:56

@Andrass9: Az attól függ, mennyire zsenge. Van, amikor jobb előbb kicsit főzni. ha saját, akkor a nagyon véknyakat, fiatalokat kizárólag vajon..és nagyon finom:)

kobold63 2019.09.04. 09:15:46

@Andrass9:
@Kumari aki Nilüfer: ilyen babot csak a kertedből lehet szerezni, úgy mint a kukoricát, hogy a leszedés és a fazék között 1O perc legyen csak.

ügyelő 2019.09.04. 12:29:23

@kocsmagomba: Igen, étel. Gyerekkoromban nyaranta hetente legalább 2x ettük, igaz én rengeteg porcukorral és sok tejföllel szerettem. Karfiollal is finom.

Topy 2019.09.04. 16:43:34

@Andrass9: a franc se számolta, hány nem az :)

azért mutatom, mert kedvenc paradicsomdealer-em is termeszti valamelyik kecskeméti fajtát és az finom (és saját maggal, palántával dolgozik: régebben palántát meg virágokat is árult tavasszal, de pár éve azt mondta, sok ez már neki és csak nyáron fog jönni a zöldséggel)

illetve úgy tűnik már csak termesztette :(, idén nem volt kinn a piacon; igaz ő volt a legidősebb árus, de nagyon jól tartotta magát, tavaly is végigárulta a nyarat; remélem, hogy nincs semmi komolyabb baj, csak úgy döntött sok ez már neki és pihenni fog!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.09.04. 18:39:59

@Dikusz: Pedig vékonyan megvajazva igen finom falat. :D
@Andrass9: Vaj a kertben? Honnan szereztél magot? :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.09.04. 20:20:49

@Waka:

Megfejte a tehenet, oszt kiszórta a tejet és meglocsolta tehénheréből kivont anyaggal.

látjátok feleim szümtükkel 2019.09.04. 20:36:37

@Waka:

Lehet egyébként, hogy vajfát ültettett?

látjátok feleim szümtükkel 2019.09.04. 20:39:18

Furcsa ez a megváltozottt éghajlat. Egy éve is kinyílt egyik rododendronon egy virág, idén már kettő, igaz, hogy a nagy hőségben estére le is száradt, pedig öntöztem.
Valahol meg láttam egy kisebb gesztenyefát, teli virággal.

látjátok feleim szümtükkel 2019.09.04. 20:41:32

@ügyelő:

Felénk karfiollal volt ismert, de a prézlit anyám mindig zsiradékon megpirította, és rövid időre a sütőbe tette, ahol a tejföl ráolvadt.

Dikusz 2019.09.04. 21:49:44

@Andrass9: Nem a tarhonyafád virágjának a mézéből lesz a vaj?

prolee 2019.09.04. 22:02:28

@kobold63: Szerintem a Kecskeméti jubileum nevű paradicsomra gondolsz, ami nem hibrid és csodálatos. Én is most fedeztem fel.

prolee 2019.09.04. 22:02:34

@kobold63: Szerintem a Kecskeméti jubileum nevű paradicsomra gondolsz, ami nem hibrid és csodálatos. Én is most fedeztem fel.

kobold63 2019.09.04. 22:33:58

@prolee: Akkor már ketten vagyunk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.09.04. 22:47:30

@Dikusz: Az olyan sűrű, hogy nem lehetne megköpülni!
süti beállítások módosítása