Ontja a paradicsomot a 25 tő a kertben. Ökörszív, bikaszív (az a rózsaszínűbbik), SanMarzano meg a gerilla koktélok. Ez utóbbit azért most nem használtam - nekem túl savanyúak levesben.
Folyton szedjük, amint megérik. Húsz kiló már üvegekben van sütve. Készült már sok üveg arrabbiata szósz is, a gyerekek kilószám viszik, mi is esszük, de csak nem sikerül a végére érni.
Lett hát most egy nagyobb adag paradicsomleves is belőle.
- 2 kg húsos paradicsom
- 1 fej vereshagyma
- 3 ek olivolaj
- 1 tk liszt
- 1 tk pirospaprika
- petrezselyemlevél, oregano, szárított zellerlevél és bazsalikom
- bors, só
Ebből a listából az összes friss termény a kertből van. Forraltam 3 liter vizet, hogy lehámozzam a paradicsomokat. Kinyomtam a magjukat és a levüket, majd feldaraboltam, ahogy a tálba tettem.
A hagymát felkockáztam, majd megdinszteltem az olajon. Megszórtam a liszttel (ami ilyen kis mennyiségben gyakorlatilag felesleges is volt a levesbe), a pirospaprikával (nekem kell egy kis paprika a paradicsomlevesbe), és megpirítottam kicsit.
Beleborítottam a feldarabolt paradicsomot, leszűrtem a kinyomott léből a magokat (amiből foghatnék jövőre, de félek, hogy nem lesz ugyanilyen) és a levet is a lábasba öntöttem. Felvágtam a simalevelű petrezselymet meg két bazsalikomlevelet. Rotyogtattam, majd egy kis feketeborsot is daráltam bele.
Felaprítottam a petrezsely szárát is, majd még pár szálat egyben beletettem a sűrűsödő levesbe. Hozzáadtam a zellert, meg az oregano leveleket is és összefőztem az egészet. Annyira sűrű lett, hogy bizony fel kellett még egy liter vízzel önteni!
Egy marék rizzsel gazdagítottam - betűtészta nem volt a közelben :) Tálaláskor egy kis bazsalikomlevéllel díszítettem. A saját tányéromba szedtem a hínárt, mert azt csak én eszem. Sóztam, de cukor nem is kellett, olyan édes a paradicsom.
Mélyen merítettem a kanalat, hogy rizs is jusson bele ...
Az utolsó 100 komment: