Hogy miért fogyókúrás? Hát, mert nem találtam tejfelt a hûtõben, így görög joghurttal készítettem. Amúgy majdnem minden a (nálunk) szokásos recept szerint zajlott.
Mire elkészültem vele, feleségem befutott 5 pohár tejfellel :)
Hozzávalók:
- 1,5 kg hajában fõtt krumpli (én már megfõzve találtam a sparhelten)
- 12 keménytojás
- 2 tojás
- 2 szál jófajta füstölt kolbász (most finom békéscsabait találtam)
- 2 ek ízes zsír
- 1/2 liter görög joghurt
- 1/2 szerecsendió frissen reszelve
- só, õrölt bors
A tojásokat egy akkora lábasban fõztem, amiben egy sornyit tesznek ki - 13 percig, 2 cm vízben fedõvel letakarva. Ennyi éppen elég, hogy kemény legyen, de ne zöldüljön be a sárgája. Jéghideg vízzel lehûtöttem kb 5 perc alatt, majd leöntöttem róla a annyi vizet, hogy kb 2 centi maradt. Rátettem a fedõt, és 5 másodpercig erõteljesen ráztam. Zölrgött meg kopogott, de azért jól néz ki az eredmény.
Hány perc alatt pucolom meg a 12 tojást?
3 perc 30 másodperc volt a 12 tojás hámozása! Ezek után lehámoztam a fõtt krumplit, meg a kolbászt is. Mindent felszeleteltem. A kolbászt keveselltem, ezért a második szálat is felvágtam. Beleütöttem a két tojást a joghurtba, ráreszeltem a szerecsendiót, megy egy kis feketeborsot. Sóztam és robotgéppel kikevertem. A nagytepsit vékonyan kizsíroztam, hogy ne égjen bele az étel.
Szépen betakartam a tepsit krumplival, majd tettem rá kolbászszeleteket, amiket meglocsoltam a joghurtos keverékkel. Ment még egy réteg keménytojás is a tetejére. Ezt a menetet megismételtem - pont ennyi volt a tojás és a kolbász is.
Sajnos a legvégére nem jutott annyi krumpli lefedésnek, amennyi szépen betakarná, de hát ezért nem áltam neki még egy szem krumplinak. Rálocsoltam a maradék joghurtos keveréket és így ahogy van betoltam a 180 fokos sütõbe 50 percre, mert a krumpli is hideg volt már.
A feltálalt ételt viszont már tejfellel locsoltam meg, mert annyira azért nem szeretem a diétás ételt ...
Nagyon jó lett a joghurttal is:
De azért maradtam a tejfelnél a többi falatra.