Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Fogyókúrás rakottkrumpli

2016.04.20. 07:00 Andrass9

Hogy miért fogyókúrás? Hát, mert nem találtam tejfelt a hûtõben, így görög joghurttal készítettem. Amúgy majdnem minden a (nálunk) szokásos recept szerint zajlott.

28.jpg

Mire elkészültem vele, feleségem befutott 5 pohár tejfellel :)

Hozzávalók:

  • 1,5 kg hajában fõtt krumpli (én már megfõzve találtam a sparhelten)
  • 12 keménytojás
  • 2 tojás
  • 2 szál jófajta füstölt kolbász (most finom békéscsabait találtam)
  • 2 ek ízes zsír
  • 1/2 liter görög joghurt
  • 1/2 szerecsendió frissen reszelve
  • só, õrölt bors

10.jpg

A tojásokat egy akkora lábasban fõztem, amiben egy sornyit tesznek ki - 13 percig, 2 cm vízben fedõvel letakarva. Ennyi éppen elég, hogy kemény legyen, de ne zöldüljön be a sárgája. Jéghideg vízzel lehûtöttem kb 5 perc alatt, majd leöntöttem róla a annyi vizet, hogy kb 2 centi maradt. Rátettem a fedõt, és 5 másodpercig erõteljesen ráztam. Zölrgött meg kopogott, de azért jól néz ki az eredmény.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Hány perc alatt pucolom meg a 12 tojást?

15.jpg 16.jpg

3 perc 30 másodperc volt a 12 tojás hámozása! Ezek után lehámoztam a fõtt krumplit, meg a kolbászt is. Mindent felszeleteltem. A kolbászt keveselltem, ezért a második szálat is felvágtam. Beleütöttem a két tojást a joghurtba, ráreszeltem a szerecsendiót, megy egy kis feketeborsot. Sóztam és robotgéppel kikevertem. A nagytepsit vékonyan kizsíroztam, hogy ne égjen bele az étel.

17.jpg 18.jpg

Szépen betakartam a tepsit krumplival, majd tettem rá kolbászszeleteket, amiket meglocsoltam a joghurtos keverékkel. Ment még egy réteg keménytojás is a tetejére. Ezt a menetet megismételtem - pont ennyi volt a tojás és a kolbász is.

19.jpg 20.jpg 21.jpg 22.jpg

Sajnos a legvégére nem jutott annyi krumpli lefedésnek, amennyi szépen betakarná, de hát ezért nem áltam neki még egy szem krumplinak. Rálocsoltam a maradék joghurtos keveréket és így ahogy van betoltam a 180 fokos sütõbe 50 percre, mert a krumpli is hideg volt már.

23.jpg

A feltálalt ételt viszont már tejfellel locsoltam meg, mert annyira azért nem szeretem a diétás ételt ...

24.jpg

Nagyon jó lett a joghurttal is:

25.jpg

De azért maradtam a tejfelnél a többi falatra.

27.jpg

26 komment

Címkék: tojás krumpli zsír kolbász szerecsendió feketebors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr458579938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.04.20. 07:07:21

Jó hát, persze, hogy jó!
A rakott krumpli csak jó lehet, mondhatnám, hogy elrontani sem lehet, de lehet, mert ettem rosszat is, bár elvileg nem lehet rossz. Na, szóval ez biztos jó volt: füstölt kolbász, ízes zsír, sok tojás, mitől lenne rossz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.20. 07:26:18

@turósmácsik: :) Nem is volt rossz :) Azért a tejfellel jobb, mert abban több a zsír ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.04.20. 07:43:05

Én tettem volna a rakomány tetejére vajdarabkákat is, és akkor semmi gond a joghurttal, és nem fogyókúrás ez a krumpli.:D

A fickó 2016.04.20. 15:28:43

Úúú, ipari mennyiségű tojás. :) Kolbász helyett egyszer próbáljátok ki jóféle pirított kolozsvári szalonna szeletkékkel összeállítani. A krumpli és a zsír jó barátok. :)
Amúgy én a még puha füstölt kolbász karikákat lepirítom füstölt szalonna kockákkal együtt és a zsírja megy a krumplira.

Azért a posztbéli rakottkrumpli fogyókúrás mivolta kétséges, Béres Alexandra még sírva menekülne előle. :D

Ha elfogy a krumpli reszelek rá sajtot, jó érett zsíros cheddar-t.

Topy 2016.04.20. 15:47:05

@A fickó: ha kihagyjuk a krumplit akkor Update-1 is meglesz! :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.20. 19:48:19

Köszönök szépen!
Van ilyen fogyókúra is, vagy ha nem, most feltaláltad. :)
Amúgy, ezeket az alapanyagokat mintha egymásnak teremtették volna. A kolbász adja a fűszeres zsírt, a krumpli rögvest fel is szívja, a főtt tojás a különféle textúrákat biztosítja, a tejföl meg a krémességet. Egy kis kolozsvári meg talán némi apróra vágott vöröshagyma még srófolna egyet rajta.

Fenchurch68 2016.04.20. 23:14:45

@Topy: Ha kihagyjuk a kolbászt, a krumplit, a tejfölt meg a tojást, még fényevőknek is tökéletes :D

Annyira rákapattam az embert a görög joghurtra, hogy mostanában mindent, amibe utólag tejföl kellene, inkább joghurttal kér. Pedig először meg se akarta kóstolni, most meg tizesével vesszük. Nagyon sokszor vacsorázik egy joghurtot mindenféle zöldekkel mellé.

@Waka: Én az exanyósom "rakott krumplija" óta óvakodom a hagyma kipróbálásától. Tényleg nagyon jól főz, de van egy-két étel, amivel engem kergetni lehetne, ha ő készíti el. A rakott krumplit imádtam mindig, és sajnos ezt tudta is, és gyakran csinált a kedvemért... Képzeljetek el kolbászt és tojást nyomokban tartalmazó, főtt hagymadarabkás vízben úszó, félbevágott krumplikból álló izét. Én meg úgy szoktam meg otthon, hogy rengeteg tojás, rengeteg és jó minőségű kolbász, hajszálvékony, a beszívott tejföltől krémes krumplikarikák, az alján vastag réteg megpirult morzsával, a teteje ropogósra sütve.

Holnap megsütöm életem első egész kacsáját, remélem, nem szúrom el nagyon.

Topy 2016.04.20. 23:58:55

@Fenchurch68: poroltó legyen a közelben...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 11:36:52

@A fickó: Ez utolsó lépés vinné Norbiékat a sírba :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 11:38:09

@Fenchurch68: Érdekes, hogy mi soha nem tettünk morzsát a krumpli alá. Szeretjük a ropogósra megsült tejfelben ázott krumplikarikákat!

Topy 2016.04.21. 11:56:06

@Andrass9: nem vinné mert alacsony a glikémiás indexe

Fenchurch68 2016.04.21. 12:36:30

@Andrass9: Én se teszek, csak a nagymamám sütötte így :)

A kacsa ígéretesen alakul, most vettem le a tetőt a jénairól. Villanysütőnk van, nem kell poroltó.

@Topy: Volt osztálytársnőm testépítő versenyző, ketogénül eszik már jó ideje, mesélte, milyen vicces, mikor mindenki előveszi az ebédes dobozkáját, mindenkinél csirkemell rizzsel, ő meg kibontja a sült császárt ecetes paprikával, vagy a jó cupákos csülköt.

Topy 2016.04.21. 12:55:18

@Fenchurch68: mázlid van, akkor csak a hideg zsíroldót kell bekészíteni :)

neki van igaza! :):):)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 13:01:42

@Fenchurch68: Ne is mond! Kéne sütnöm gyorsan egy adagot! Sajna a feleségem nem enné meg. Inkább hajában főtt krumplit főzött magának. De most fel is teszek egy gulyást - legrosszabb esetben csak én eszem :)
Amiből elloptam 25 dekát, hogy krumplis kenyeret süssek, mert olyan még nem volt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 13:02:06

@Andrass9: Sikerült összekevernem a mondatokat ...

medvedr 2016.04.21. 15:14:03

A jó kúrás fogyókúrás, (ahogy belgyógyász ismerősöm mondja), nem ez az. Ettől még enném.

Fenchurch68 2016.04.21. 15:48:17

@Topy: Viccen kívül, mióta rászoktam arra, hogy mikor a még tűzforró sütőből kiveszem a kaját, beteszek a helyére egy pitli forró szódabikarbónás vizet, semmi bajom a sütőpucolással, ha kihűlt, két mozdulattal kitörlöm a sütőt és csillog.

Akkor kaptam rá erre a módszerre, mikor egy komolyabb nagytakarításnál szétszedtem a sütőajtót, három réteg üveg, és az egyes rétegek közül is alig bírtam kivakarni a cuccot.

Jelentem, a kacsa belül puha, kívül meg ropog, módszer bevált.

Topy 2016.04.21. 15:59:25

@Fenchurch68: ha már kacsazsír - múlt hétvégén húslevest csináltam, megláttam a csirkésnél egy árválkodó kacsafarhátat szárnnyal és négy(!) lábbal, gyorsan lecsaptam rá;
lebontottam róla a zsíros részeket - kicsi húst is farigcsálva a farhátról, hogy jól ropogjon -, egyrészt ne tocsogjon a leves másrészt némi kacsatyöpörtyű reményében;
mivel a két jó nagy férfimaréknyi hájat kevésnek találtam, gyorsan kiszaladtam a henteshez és vettem még hozzá vagy hetven deka bőrös hájat;
kisütöttem az egészet;
végére lett baromi sok kacsazsírom a hűtőbe és elkeserítő mennyiségű - kb szűk gyerekmaréknyi - töpörtyűm...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 17:03:17

@Topy: A kacsából alig lesz töpörtyű ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.04.21. 17:07:25

@Topy: Tegnapelőtt fél kacsasültet ettem a cseheknél. Volt 2 combja, másfél melle, de nem találkoztam szárnyával. Szóval ez egy 4 lábú kacsa lehetett ... Amúgy tökéletes volt!!!

Topy 2016.04.21. 17:13:49

@Andrass9: vettem észre :) annál több zsír, ezért is javasoltam a poroltót, hideg zsíroldót :)

Topy 2016.04.21. 17:15:05

@Andrass9: gyanús, hogy már a második négylábú kacsával találkozunk; honnan hozzák ezeket? valami pripjatyi farmról?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.04.21. 20:01:53

@Topy: Egy igen régi Ludas Matyis poén jut eszembe.
A képen két fura madár beszélget:
- Mindig csak a szex. Biztosan ezért tenyésztenek minket libákat hat combbal!

Benikuty 2016.04.21. 21:50:53

@A fickó: @Fenchurch68: szerintem az optimális alapanyag összetétel: 50% krumpli, 50% tojás-kolbász-szalonna. Véleményemet tapasztalataim is alátámasztják! :)
A kolbászt én is megsütöm a szalonna zsírjában, s mivel közel-távol nem kapni ehető kolozsvárit, kipróbáltam a jó érett(6 hónapos) fűszeres mangalica tokaszalonnával. A tányérban megnyílt a negyedik dimenzió! :)
süti beállítások módosítása