Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kirántott hús

2015.11.26. 07:00 Waka

Amikor először hallottam így nevezni, kicsit meglepődtem, de hát ahány ház... Végül is kirántják azt a húst, bár érdekes módon a sült húst nem hívják kisült húsnak.
Szóval, úgy esett, hogy végre-valahára eljutottam a háziorvoshoz. Csináltattam egy vérképet, és elmentem kontrollra. A vérvizsgálat eredménye megnyugtató lett, a húgysav például 290 volt a 206-428 referenciatartományban, és a többi is határértéken belül maradt.
- Ez nagyszerű - dicsért meg az orvos -, csak így tovább.
- Hát így azért ne - gondoltam -, egy kicsit hadd bűnözzek má'.


11.jpg


El is rongyoltam gyorsan a csarnokba kedvenc hentesemhez, és vettem két szűzpecsenyét. A húsok "derekát" kivágtam, lemetéltem a zsírdarabokat, és a hártyát is. A maradék ment a fagyasztóba, jó lesz valami wokos ételhez.

1.jpg
Ujjnyi vastagra vágtam és a szeleteket a tenyeremmel kilapítottam. Az elsőre a hüvelyujj párnájával tehénkedtem rá, majdnem lukat is nyomtam a közepébe. A többivel már óvatosabban jártam el.

2.jpg3.jpg

A húst vékonyan besóztam, majd különösebb faxni nélkül bepaníroztam.

5.jpg
Bő, forró olajban mindkét oldalát világosra sütöttem, hogy ki ne száradjon a hús.


7.jpg
A felesleges olajat papírszalvétán itattam le.

8.jpg
A hatvan deka húsból lett vagy húsz szelet.

9.jpg
Hasábkrumplit sütöttem mellé.

6.jpg
Gyömbéres céklasalátával és sült krumplival tálaltam.

10.jpg
Finom szaftos lett, talán érdemes lett volna egy kicsit vastagabbra szelni, de majd legközelebb. Piszkosul kívántam már, az apró szeletek éppen megfelelők voltak a fokozatos visszaszoktatáshoz. Túlzásba persze nem mertem vinni, a héten több alkalommal már nem ettem húst.

41 komment

Címkék: rántotthús cékla szűzpecsenye hasábkrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr78091880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2015.11.26. 07:52:16

Szép megoldás a hasábkrumpli:)))
Megadtad a módját, megkoplaltad előtte.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 14:58:53

hat 20 szelet az nem eppen fokozatos visszaszoktatas:)
en azert kicsit megpaskoltam volna klopfoloval, bar tulajdonkeppen en brassoit csinaltam volna belole

Topy 2015.11.26. 15:26:51

@hagyma: szűzpecsenyét klopfolni? ha tenyérrel jobban megnyomod, már akkor szétmegy (lásd Waka is majdnem kilyukasztotta az ujjával)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 15:39:43

@Topy: jo, akkor ugy mondom
szoval arnyalatnyival vekonyabban kedvelem a rantotthust, de mint mondtam nalam brassoi let volna
nalam rantotthus= karaj tenyerrel meg tovabb nyomtam volna, mint a multkor a ciganypecsemenyemet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 15:40:57

kicsit elcsusztak soraim...
sorry

Topy 2015.11.26. 15:42:56

@hagyma: perverz mód én szeretem a lakodalmas rántotthúst (is) - papírvékony karaj, mire megsül gyakorlatilag panírozott karajcsipsz :) - , de az is jó, ha van vastagsága, szaftos marad és bele lehet harapni :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 16:20:03

@Topy: en is szeretem vekonyan is
mondjuk a karaj mellett rogton / vagy elotte/ ha rantotthus akkor borjubecsi
de leggyakrabban rantottbol csirket eszunk
karajnal sokszor teszek a lisztbe pirospaprikat es borsot meg akar foGhagymat is
szoval neha varialok
mondjuk evente kb negyszer sutok barmi rantotthusfelet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 17:02:07

rantottat keszitettem kakastarej szalonnaval, lilahagymaval alatta
nejem mar jobban kedveli ezt a szalonnat, mint a szeletelt amerikai bacont
delutan 4-re asztalfoglalasunk van
thanksgiving buffet a belvarosban egy kellemes helyen
/szoval elmarad a kacsa, majd talan karacsonyra/
holnap black fraiday, szombat vasarnap pihi, bar hetvegere valamit fozni kene aze'

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.26. 18:03:47

Köszönök szépen!
@turósmácsik: A V-Gyulával szeltem fel, a formásabbját külön sütöttem ki a fotó kedvéért, a hasábrakás meg csak úgy eszembe jutott közben.
@látjátok feleim szümtükkel: Köszönöm!
@Topy: Akárcsak a bécsi szelet, az is papírvékony. Kistesó lányai kiskorukban panírfüggők voltak, leették a húsról, azzal kísérletezett, hogyan lehetne csak vékony panírt sütni.
@hagyma: Nekem a tarja a kedvencem rántva, de gondoltam, megadom a módját.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 18:25:40

@Waka: tarja multkor ciganynak keszult
en a tarjat szivesen beteszem a sutobe egyben / ha van jo kolbasz, azza megtoltve/ szalonnas hagymas krumpliagyon
azt nagyon kedvelem
lehet holnap sztnezek az europai boltban jo kolbasz vegett es ha kapok veszek tarjat
/mert holnap bevasarlonap, valahogy majd tulelem, nekem egy jo irodasi szekre egy bordzsekire es egy coltra faj a fogam, mar ki is neztem naggyabol, kb. 20 kilos ujsag jot ma a reklamokkal/

turósmácsik 2015.11.26. 19:59:43

@Waka: A kirántott hús jó mindenhogy, papírszerűen is karajból, de forrón, meg szaftos-fűszeres vastag tarjásan is. Kicsit mustárral megkenve, borsosan.
A papírféle sült krumplival, a tarja petrezselymessel, liba-kacsazsíron átforgatva. A kirántott comb hagymás krumplival. A sniccl vajas-tejszínes krumplipürével, esetleg bécsi krumplisalátával.
Volt már precedens görög rántott hús készítésre is: sok, nagyon sok aprított petrezselymes morzsa keveredett citromlével, és héjjal, egyik oldalán normál bundával, a másikon pedig ezzel a keverékkel meglapogatva.
A maradék kirántott átlényegülhet friss buciban salátával, majonézes alapon pár uborkakarikával.
Nálunk alig marad, vagy eldugom. Aki elmegy a tál mellett, az belecsíp, és köröm közül megeszi. Hiába pörölök, pedig másnapi uzsinak is szeretik.
És akkor most csak a disznóról esett szó.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.26. 21:06:36

@hagyma: Ha colt, akkor 1911M 45 ACP.
@turósmácsik: Bizony, bárhogy jó. Kistesónak van csalhatatlan érzéke, ha sütök, egyből betoppan, és addig sündörög, míg nem kap párat.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.26. 21:22:00

@Waka: forgotarast akarok, alultoltos mar van, meg egy Remington
de lehet puska less, meg kell egy Henry, meg egy soretes is
holnap majd kiderul
ha verge Mary elkeszul, el is indulunk pulykazni....

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.27. 08:59:14

@Waka:

Ezek szerint a panírfüggőség nem ritka. Nekem gyerekkorom ban mindig megsütötte anyámn a maradék tojást morzsával összekeverve, és én is megsütöm, mert mindenki szívesen megeszi. Készítettem anno lisztes időben magamnak olyan omlettet, amibe tettem kevés liszet és morzsát, de valahogy az nem volt az igazi. Gondolom azért, mert a maradék mindig utolsónak sül, a zsiradékot pedig addigra már átjárja a sült hús és a panír íze.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.27. 15:19:05

Szép jó napot mindenkinek.
Megérkeztem, végre lett néhány számítógépem (mondtam már, hogy utálom a Microsoftot????), elkezdtem írni releváns és fura ételek posztjait.

Vaczak2 2015.11.27. 15:40:03

Rántott borjú/sertésláb beindítja valakinek a fantáziáját?

Topy 2015.11.27. 16:17:06

@Vaczak2: Van? Hova kell menni érte?

Vaczak2 2015.11.27. 16:37:01

Hát...csak úgy eszembe jutott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.27. 17:19:27

@Praliné.: Már teljesen meg vagyok habarodva ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.27. 17:20:48

@Vaczak2: Disznóság! Beindítod itt az emberek nyálelválasztódását, oszt hoppon maradnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.27. 17:26:26

@látjátok feleim szümtükkel: Most éppen süt a nap és 15 fok van. Az éjjel -12 volt ...
Túlvagyunk a pulykán, meg a fekete pénteken. Eddig a legkellemesebb BlackFriday ez volt: semmi tömeg, rengeteg áru, üres pénztárak. 49"-os HD televízió 150 dollárért

turósmácsik 2015.11.27. 18:20:36

@Vaczak2: Igen!
Csak nagyon macerás elkészíteni, vendéglőben szoktam kérni, ha látom az étlapon, és csakis hasábbal és tartárral.

Vaczak2 2015.11.27. 19:41:47

Én ha nekiduráljuk magunkat a Laci barátommal néha még ma is készítünk szigorúan sertéskörömből (borjuhoz nem nagyon jutunk hozzá). A kocsonya után a második legkedvesebb felhasználási módja a disznólábnak. (A harmadik a körmös pacal). Hja, élni tudni kell...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.27. 19:44:15

@Andrass9: utolag is thx
halistennek mi is tul vagyunk a feketepenteken
egy bordzseki 100 dollarert /valodi buuur/ 450-rol learazva es 80-ert egy irodai szek 96-rol
ezek amugyis kellettek volna
itt sem volt nagy tomeg ez egy kis varos
jelenleg 70 F, ejjel sem 45 F ala
/fegyverkezni nem fegyverkeztem, nem volt leeretekelve:), majd rendelek a net-rol/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.27. 19:45:14

szek 196-rol
dzseki enyem, szek az asszonye
meg aprosagok

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.27. 20:07:38

@Vaczak2:

Sanos beindítja, mert az kukor icza lisztjével rántva nem jó.:(

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.27. 20:14:23

Nem bonyolult a rántott lábat készíteni, csak türelmesen,
lassan, jó zöldségesen meg kell főzni, a lábakat kiszedni, hagyni kihülni, és akkor kell kicsontozni. Ha jól főztük, a levéből kiváló kocsonya tálalható. Csak azt kell eltalálni, hogy mikor jön ki a csont szinte magától, ám a bőr még nem esik szét.
Ettem már étteremben csülökből készítve is ( keresztbe szeletelt volt ), nem volt rossz, de a csontozott körömből az igazi.

turósmácsik 2015.11.27. 20:29:07

@Vaczak2: A Bosnyák téri piacon gyakran van csontos, és lefejtett borjúláb is a belsőséges hentesnél. Itt szinte mindig van ököruszály és borjúmáj, de a tüdő, a vese, a szív, marhából és sertésből is állandó árucikkek.
Szóval érdemes kinézni, és terepfelderíteni.

turósmácsik 2015.11.27. 20:31:04

@turósmácsik: A pacalt, velőscsontot, körmöt, csülköt nem említettem, de szépen tisztítottan lehet kapni szintén mindig.

Vaczak2 2015.11.27. 20:39:28

@turósmácsik: Ritkán kivetődök a Bosnyákra, túl zsufi hely az már nekem vidékinek. Tüdőt és borjumájat vettem már. Majd nyitva tartom a szemem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.27. 20:49:32

rantott velo...
hmmm
de megeszem a rantott csirkemajat is ha ugy adodik
/ mondjuk nem adodik ugy/

turósmácsik 2015.11.27. 22:05:30

@Vaczak2: Hétközben nappal kényelmes. Szombaton 7 óra előtt is az.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.27. 22:08:45

Köszönök szépen!
Holnap születésnapra marhapörköltet főzök egy társaságnak, gyakorlatilag a nulláról kellett összehozni. Még a gázégőt is nekem kellett beszereznem. Nemrég végeztem a világ leginasabb marhanyakával, hogy a fene enné meg a hentesét.
@látjátok feleim szümtükkel: Én liszttel sütöm a maradék tojást, kis szódabikarbónával vegyítve, hogy könnyebb legyen. Csontnélküli néven fut felénk.
@Vaczak2: Be ám. Egy volt sorkatonám húsboltban dolgozott leszerelés után, onnan vettem borjúlábat aszpikhoz. Születésnapomra várszegi aszpik volt a menü, paradicsompürével színezve, sok izgalmas belevalóval. A megfőtt borjúlábat - ami mellesleg olyan szőrös volt nyers korában, hogy elkopott rajta egy Wilkinson penge - eltettem a fagyasztóba. Pár hétre rá rántottam ki, valami fenséges étel, de rohadt nehéz, egy darabka bőven elég volt egy kazal sült krumplihoz. A sertésláb sem rossz, kicsit macerásabb. Egy ecetes-hagymás marinádban kihűtve igen ízletes.
@hagyma: Nem tudom, mire akarsz lőni, de a pisztoly gyakran jobb, mint a revolver.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.27. 22:47:38

@Waka: semmit nem akarok loni
bar, koltozes utan lehet igyekszem kitanulni a vadaszatot
ezt nehez megmagyarazni
en orulok neki, hogy minden kulonosebb ize nelkul lehet itthon 2 puskam, 2 coltom
/amellet azert ha elkoltozunk nagyon videkre nem is art, bar isten mentsen, hogy valaha is ember ellen Kelljen emeljem/
/maroklofergyverek Marynek vannak, a shootgunok az enyimek:)/
ma majdnem megvett egy rozsaszin puskat, de kirohogtem:)

Tangó Suszter 2018.05.13. 05:46:17

Nyílik a lonc az udvaron, micsoda illat!!!
süti beállítások módosítása