Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Grillkolbászok Pan Haggertyvel

2015.10.27. 07:00 Andrass9

Na ezt most jól elneveztem, pedig nem is az ír Pan-ről szól a poszt :)

Szóval lévén Októberfeszt, mindenféle bajor kolbászkákat lehetett kapni. Azután piacon jártomban vettem még hozzá egyéb - kifejezetten grillezésre ajánlott - kolbászokat is.

32.jpg

Vendégeket vártunk, amihez az Ököruszály leves már elkészült, de a kolbászhoz kell valami körítés is. Lehetõleg könnyû! Ámde már napok óta felbukkan a gondolataimban a Northumberlandből származó Pan Haggerty, az angolok olcsó rakott krumplija.

A webet böngészve újabb változatokért, a BBC-n találtam a legfontosabb megjegyzést: remekül passzol a sült kolbászhoz!

Nahát akkor ezt készítem a kolbászhoz körítésnek! Mire befutnak - átsül a sütõben.

  • 3 nagy krumpli (Mozart), 90 dkg
  • 3 méretes vereshagyma (a harmadikat a feldolgozáskor adtam hozzá)
  • 35 dkg mindenféle sajt, ami van a hűtőben
  • 1 girizd fokhagyma
  • 1/2 szerecsendió
  • feketebors
  • 2 dkg vaj
  • Az Eredeti Német V Szeletelő (született Börner Gyula - Benikuty kutatásai szerint)
  • Káposztareszelõ a sajthoz

10.jpg

Meghámoztam a krumplikat, és a V gyaluval vékonyra szeleteltem. Igazság szerint elõ kellett volna vennem az újabbikat, mert ez már elég vastag szeleteket gyártott, az uborkagyalumat pedig a macska elszörmölte valahova.

11.jpg

Hamár íly ügyesen felszeltem a krumplit, egy piszokkal a 3 hagymát is karikákra szeltem vele (hámozás után, persze). A legnagyobb kerek jénaimat kikentem vajjal, úgy kevésbé ég bele a krumpli. Lehetne persze sütõálló serpenyõben is készíteni, ahogy az eredeti receptek ajánlják, csak az nekem nincs ...

Nomármost, a krumpli és a hagyma elõkészítve. A sajtokat kibontottam, a tekerõs sajtreszelõbe Maasdammer (ementáli jellegû) sajtot tettem, a finom kézireszelõbe egy kisdarab maradék parmezán került egy darab 6 hónapos káptalantótii sajt társaságában (hasonlítanak). A friss sajtokat pedig a durva reszelõ mellé helyeztem, hogy minden kéznél legyen.

A jénait kibéleltem egy réteg krumplival (az oldalát is), arra rászórtam a vékonyra vágott fokhagymát és egy réteg hagymakarikát. Reszeltem rá szerecsendiót és õröltem frissen több tekerés feketeborsot, végül mindenféle sajtokat reszeltem a tetejére.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A következõ réteget ismét krumplival kezdtem, de ennél már nem kellett a jénai oldalát is berakni, azt az elsõ menetben megtettem. Félvén, hogy száraz lesz esetleg az étel, egy kispohár joghurtot osztottam el a második sajtréteg tetején. Jó szolgálatot tett volna egy tubus krémsajt is (amivel Vaczak2 urat is boldoggá tettem volna), de azt még tegnap megettem.

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

Újabb réteg következett, amire már az összes maradék hagymát is rátettem, reszeltem a friss sajtból egy adagot, és betakartam a krumplival. Rá a jénai tetejét, és lökném be a 220 fokra elõmelegített sütõbe.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Na ja, de elfelejtettem a tetejérõl a sajtot! Gyorsan gyalultam egy adagot, mert szeletben szíveseben teszem rá, mint reszelve (másképp pirul meg).

24.jpg

Így már jó, akkor mehet ismét a sütõbe.

25.jpg

Az eredeti recept ekkor azt javasolja, hogy a lángon pirítsuk le az alját a krumplinak, mielõtt sütõbe tennénk, de ezt most elhagytam. 50 perc múlva levettem a jénai tetejét.

26.jpg

Visszatoltam a sütõbe tetõ nélkül.

27.jpg

Így a burkoló sajtréteget a grill alatt szép pirosra süthetem.

28.jpg

Befutottak a vendégek. Begyújtottam a grillt, amíg az Ököruszály levest ették. Rátettem a kolbászválasztékot.

29.jpg

Jutott is mindegyik félébõl mindenkinek. A krumpliból tortaszeleteket vágtam, saját mustárt adtam hozzá, hogy teljes legyen az élvezet, amikor beseprem a dícséreteket...

30.jpg

A krumpliban jóformán teljesen eltûnt a sajt, de a hagyma szépen megpuhult, ellentétben a krumpli egyes szeleteivel, amik még roppanósak maradtak. A csuda érti! Tény, hogy vastagabbra szeltem, mint máskor, de viszont 10 perccel tovább sütöttem. Ami igazán érdekes, hogy így sokkal jobban is izlett, mint a teljesen puhára párolódott krumpli!

33.jpg

Másnap gyors reggelire is ezt a könnyû ételt ettem :)

 

31.jpg

Tanulság: A sütnivaló kolbász csak véges ideig áll el a csodahüttőben. Fél éven túl ajánlatos megsütni a kutyának.

Jaaaa! A legjobb grillkolbász címet egy Nürnbergi kolbászka nyerte el. A csomagolást kidobtam, mielőtt fotóztam volna, de 10 darab, pirinyó, vékony, fehér rudacska volt benne...

36 komment

Címkék: krumpli hagyma fokhagyma bors vaj sajtok szerecsendió

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr967940856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaczak2 2015.10.27. 07:16:51

Ajjaj, boldog vagyok én krémsajt nélkül is.

Topy 2015.10.27. 08:38:29

hát ennyi sajttal nem lesz éppen olcsó az a rakott krumpli! :)
jó ez a kaja, tetszik! :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.10.27. 13:18:48

hat a nemet konyha sosem tartozott a kedvenceim koze
nem szeretem sem a kentereiket sem a vilaghiru kolbaszaikat
nem mondom, hogy nem eszem meg, de nem favorit
kozel sem
a sor az jo
a krumpli is
mondjuk en tettem volna bele tejfolt joghurt vagy kremsajt helyett
sot ha mar nemet vonal, akar sauerkrauttal is lehetett volna lucskositani
bar nem tudom hogy viselkednek a sajttal egyutt
en a grill szelen elterulo 2 hosszu vekony kolbaszra csaptam volna le igy ranezesre
a kicsi feheret egyek a bajorok
UFF

A fickó 2015.10.27. 14:12:05

@hagyma: Pedig a német kenyerek, pékáruk, kenterbe verik a hazai durrantott lufi és gyurma kenyereket, azokban van teljes értékű gabona.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.10.27. 17:36:30

Köszönök szépen!
Ha ezt előbb olvasom... Most egy tejfölös-kefires, kevés ecettel csorbított krumplifőzeléket főztem. Az ételt mindenesetre felvésem magamnak, nekem akár önálló ételnek is megteszi. Mondjuk, egy kis csilivel azért meg fogom bolondítani, az prímán illik a fokhagymához.
@Csupacsí: A kínai Savanyó Jóskáról lehet szó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:42:57

@Topy: Ne feledd, hogy alapvetően a hüttő mélyén elfekvő maradéksajtokat teszik bele, ami hamarost kuka lenne máshol ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:45:17

@Csupacsí: Mi lehet az a rántott szójaszósz? Vagy inkább rántott szójaszószmártásos tészta?
A savanyó-t már láthatóan próbálták retusálni, mert nincs hosszú Ú betűjük :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:47:32

@A fickó: A hazai JÓ péktermékekben is benne van a jó liszt. A "gyári" az télleg nagyon vacak. A németeknél olyan finom a pékáru, akárhol próbáltam, hogy az csuda.

Topy 2015.10.27. 18:47:51

@Andrass9: jaaaaa!!! nálam a maradék sajt ismeretlen fogalom :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:49:18

@Waka: Nekem akkor is izlett, amikor először készítettem, ezért a repetázás. Csilit tán elvisel, de nem ez jut eszembe elsőre az ízesítésénél :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:51:17

@Topy: Olyan kicsi a hűtőd????? Nálam eltűnik valahol a rejtett résekben, azután hirtelen előkerül. A penészbevonatot le szoktam róla vágni, de amúgy ehetők maradnak. Különben is, a sajtnak jót tesz egy kis érlelés :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:52:13

@látjátok feleim szümtükkel: Én is olyan tisztán énekeltem 4 évesen, de népdalokat ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.27. 18:56:09

@Vaczak2: Az neked biztosan jó, de így nem inspirálsz a krémsajtok használtára :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.10.27. 21:31:33

@Andrass9: Ha önálló ételben gondolkodom, kell valami plusz, és nekem a csili ugrik be elsőnek. Ráadásul mostanában igencsak rákaptam a csípősre. Nálam a sajtvégek a fagyasztóban landolnak, a hétvégén éppen sajtmártást tervezek, abba pont jó lesz.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.10.27. 21:54:51

@A fickó: egyek a barnakenyeruket
en anromalis jo Magyar kenyerrol beszeltem, nem a tescos elorecsomagolt szleteltrol
tavaly nagyon jo kenyereket ettunk
persze meg kell fizetni az tenyuallas
@Andrass9:
kb az ilyen atmeroju es meretu hazikolbaszt kedvelem, ha jol van elkeszitve, vagyis toltve
a wurstokat nem kedvelem
a conchitat kulonosen nem
uff

Topy 2015.10.27. 23:11:33

@Andrass9: nem kicsi, meg szoktam enni őket! :) én mindig képben vagyok, hogy milyen sajt van a hűtőben :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 09:57:47

@Topy: Akkor a feleséged nem garázdálkodik arrfelé. Nálunk egy óra alatt minden máshova költözik - elég csak kicsit elfordulnom :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 09:58:39

@hagyma: Nem szeretem az égett bajusz szagát, így a Conchita kóstolás elmaradt :)

Topy 2015.10.28. 10:52:20

@Andrass9: jó nevelés, tudja, hogy nem tanácsos átrendezni a hűtőt, mert morogni fogok :) mostanra már a lányaim is egész jól ráállrak, hogy ne forgassák fel a normál hűtőt;
ja, és tudják a fő szabályt: apa sajtjaihoz nem nyúlunk! :D egyszer valami isteni hosszan érlelt cheddart küldtek rá valami májkrémes melegszendvicsre, ami még csak-csak, de aztán nyakon bólintották annyi ketchup-pal, hogy mást se lehetett érezni csak azt - na akkor gyorsan felülvizsgáltuk a sajthasználati szokásokat :) megegyeztünk, hogy hova tesszük a melegszendvicsre való hétköznapi sajtokat, hol lesznek a salátára reszelhető, vagy magában is fogyasztásra érdemes :) sajtok és hol vannak azok, amelyek tiltott terület ;)

egyébként meg hetente egyszer - általában péntek esete - végig szoktam futni, hogy mi van benne; egyrészt ilyenkor a legüresebb, másrészt így látom, hogy mit kell esetleg venni majd szombaton a hétvégi kajához valókon kívül; aztán szombat reggel full-on lesz megint (ilyenkor van, hogy valami elkerül a megszokott polcáról/helyéről, hogy elférjünk, de ezeket automatikusan vissza szoktam rakni, ha már van hely)

reggelente robotpilóta vezérel, így baromira nem mindegy, hogy olyankor csak benyúlok és ott van amit keresek, vagy fel kell túrni a hűtőt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 11:46:15

@Topy: Na ja, ha valaki sajton él ... :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 17:41:09

Szép jó estét! Látom mindenki kihasználja az utolsó szép időt :)
Én befejeztem a paradicsom felszedését, elpakoltam a kordonokat, stb. Szóval rendet csináltam. Annyira, hogy a nagydiófa leveleit is összeszedtem fűnyíróval és bezsákoltam. Az induló 1,5 m3 átalakult 350 literré, így elfért négy zsákban:) Jó dolog ez a fűnyírós kompaktálás. Holnapra maradt négy adag paprika leszedése, feldolgozása, de valószínű nem fog az összes beférni az időmbe, mert kacsát is kell sütnöm.

Topy 2015.10.28. 17:55:37

A hétfőn nyilvánosságra hozott tanulmány azt írja, hogy már ötven gramm feldolgozott kolbász- és szalonnaféle napi szintű fogyasztása tizennyolc százalékkal növeli a vastag- és végbélrák kockázatát – számolt be róla a HVG.hu.

Orbán János Dénes, erdélyi költő a hír hallatán kifakadt és a következőképpen fogalmazta meg dühét a Facebookon:

„FÖLIDEGESEDTEM! Ha jól emlékszem, ezek a kretének, ezek a nyomorult idióták kampányoltak annak idején a tojás ellen, és próbálták lenyomni a torkunkon a fucking, kőolaj ízű margarint. Mégis, mi a halál pöcsét akarnának etetni velünk? Hihetetlen, mennyi idiotizmust hablatyolnak össze, és hihetetlen ez a bunkó média is. A múltkor a hagymát kiáltották ki rákkeltőnek. Kilószámra zabálom a jó magyar és székely házikolbászt, hurkát, szalonnát (minél füstösebbet), csülköt, kanállal eszem a zsírt, és évi 100 kiló hagymát tolok be, és garantáltan ott fogok állni ezeknek a szójába, lightos margarinba, müzlibe és kukoricakeményítőbe nyuvadt gennyedékeknek a sírjánál, öntelten rágcsálva egy szál csabai kolbászt.”
:D

látjátok feleim szümtükkel 2015.10.28. 18:26:33

Azért érdemes ezen a témán elgondolkodni. Ha a sertéshúst úgy tartósítanák, mint 50 évvel ezelőtt, akkor nem jutna a szervezetbe annyi tartósítószer, mint a mai termékekből. Gyerekkoromban legfeljebb a befőttekbn tettünk télen egy kevés szalicilt, ami nem ártott meg, ezen kívül a só volt a tartósító szer. Most meg ki tudja melyik fedolgozott élelmiszerben mi és mennyi van. Nem vagyok szakembere a témának, de szerintem az immunrendszer leépítésében a sok megevett tartósítószer is közrehat.

Topy 2015.10.28. 18:55:39

@látjátok feleim szümtükkel: a feldolgozatlan vörös húst is oda sorolták...
mondjuk reggel volt egy dietetikus a rádióban, aki végigolvasta a tanulmányt meg a hivatkozásokat és próbálta árnyalni a dolgot, hogy egyrészt egyénre vetítve a kockázat nagyon alacsony, másrészt megfeleően kiegyensúlyozott táplálkozással a rizikófaktor gyakorlatilag nullázható, harmadrészt lehet, hogy 18 év múlva ez a tanulmány is a tojással és vajjal kapcsolatos régi tanulmányok sorsára jut...

meg egyébként is, egy kutatóorvosok mellett dolgozó mérnök mondta egyszer: egy munka nélküli orvoscsoport bármiről képes bebizonyítani, hogy rákkeltő

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 20:36:21

@hagyma: Sikertelen proofreading :) Kösz, javítottam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.10.28. 20:38:46

@látjátok feleim szümtükkel: 50 éve is salétrom ment a sonkapácba, most is. Szalicil helyett van NátriumBenzoát. Akkor is éltünk, meg most is :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.10.28. 21:03:05

Köszönök szépen!
Azért - valljuk be - a füst karcinogén hatásáról már jó pár évtizede tudunk. Valamilyen hatása minden élelmiszernek van. A sok só a keringésnek árt, a zsír a koleszterinszintet növeli, a purin a húgysavat növeli, a sok tej a vesének árt, cukor és szénhidrát a cukrosoknak, rost a bélbajosoknak, koffein a magas vérnyomásnak, a zöldségen ott a sok kemikália, stb. Azért gondoljuk át. Szerintem a mértéken múlik a dolog. Senki nem eszik napi rendszerességgel, kilószám füstölt húst, hagymát, akármit. A rizikó fennáll, de ha ettől fosunk, voltaképpen semmit nem ehetünk.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.10.28. 21:43:40

@Andrass9: szeretem ha a nevemet pontosan irjak
uff
@Waka: a merteken es a genetikan /oriasi kulonbsegek vannak ahogy egyesek szervezete reagal bizonyos dolgokra/
es a minosegen

legyen az hus zoldseg kenyer sor bor palinka
süti beállítások módosítása