Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (49) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (323) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (42) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (6) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (49) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (144) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (446) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (339) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (53) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (91) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (33) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (18) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (31) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (59) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (122) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (97) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (76) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (131) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (57) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (128) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (145) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (4) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (21) (326) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (19) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (38) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (91) tejfel (65) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (217) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (45) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (228) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (36) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (7) zsálya (43) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (71) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Grenadírmars

2015.06.15. 07:00 Waka

A körülmények szerencsés konstellációja következtében múlt hétvégén gránátoskockát ettem.
Úgy esett, hogy a kertben ismét igencsak szép lett a kapor. Ehhez mondjuk nem sok köze volt a szerencsének, mivel tavaly ősszel a talajmechanikai folyamatok utolsó stációja rendre az volt, hogy megszórtam egy bő marék saját szedésű kapormaggal, majd elgereblyéztem. Egy szó, mint száz, kapor lett bőven. Hozzájutottam viszont egy adag kovászolni való uborkához, arcpirítóan olcsón. Ezt talán ne is feszegessük, nem szeretnék estére valamelyik lámpavason lógni. Tehát volt kapor és uborka, innen egyenes út vezetett a kovászos uborkához. Volt azonban egy kis ládányi Chérie burgonya is a Hegyen a pincében. Mondjuk, ez sem a szerencsén múlt, az viszont igen, hogy milyen remek állapotban volt még június elején is. A tészta meg csak úgy volt, a múltkori spájzfeltöltés alkalmával vettem. Nekiláttam hát, és főztem egy krumplis tésztát.

9.jpg


Hozzávalók:
- 1 kg ókrumpli
- 0,5 kg fodros nagykocka
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 evőkanál sertészsír
- só
- őrölt fekete bors

A krumplit héjastul megfőztem.

1.jpg
Míg a krumpli főtt, az apróra vágott vöröshagymát a zsíron aranysárgára pirítottam.

2.jpg
Kicsit félrehúztam hűlni, majd belekevertem a pirospaprikát és megborsoztam.

3.jpg
A megfőtt krumplit meghámoztam és a reszelő öregebbik részén belereszeltem a hagymába és jól összekevertem.

4.jpg5.jpg6.jpg
Kifőztem a tésztát, leszűrtem és alaposan összeforgattam a krumplival.

7.jpg8.jpg
Pár kovászos uborkát tettem mellé és alaposan bekajáltam.

10.jpg

Finom volt, mint rendesen, amit főzök. A hagyma lehetett volna kétszer ennyi, a burgonya meg valamivel kevesebb, az uborkán is érződött még az évi első eresztés suta bizonytalansága, de azért jó volt.

59 komment

Címkék: burgonya krumpli vöröshagyma pirospaprika feketebors krumplis tészta grenadírmars gránátoskocka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr727539156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.15. 08:55:52

Az már nagy baj, ha az ember a saját főztjét nem dicséri az egekbe.;D

A krumplis tésztát én is nagyon szerettem, de a gluténmentes tésztából nem jó. Az a megoldás, hogy hájában főtt krumpliból készül, és lereszelted a tésztát, nekem új megoldás, felénk szét fővős krumplit kockára daraboltak és kevés vízben megfőzték, a levéből lett a tojásos rántott leves, a krumplit meg a megpirított vöröshagymán átforgatták, közben jól szét nyomódott, és arra tették a tésztát. Piros paprikát nem használtak, pedig az apám paprikás vidékről származott. :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.15. 09:04:32

@látjátok feleim szümtükkel: Elvetted a kommentemet!!! :)
Én meg még ennél is másképpenebbül (micsoda szó) készítem, mert én kicsire vagdosott nyerskrumpliból készítek egy hagymás paprikáskrumplit (legfeljebb szalonna, no kolbász), amit szaftostul belekeverek. De az inkább a slambuc/öhöm. A posztolt módom még nem is ettem azt hiszem :)

turósmácsik 2015.06.15. 11:27:06

@látjátok feleim szümtükkel: Gondolom Waka azért reszel, hogy lazább legyen. Mármint a krumpli, nem Waka. Ha összenyomja az ember, akkor nagyon tömbszerű, összeragadt lesz a gremadírmars, mi is inkább azért kockázunk.
Fejes salátával is jó!

Topy 2015.06.15. 11:41:33

háááááááát, ennyi szénhidrátot már évek óta nem láttam egy kupacban...

jó házi aludttejjel szeretem igazán :)

Benikuty 2015.06.15. 13:02:17

Mind a három készítési variációt ismerem, de ez vált nálunk is általánossá. Ki tudja, hogy miért...Mostanság csak nézem, ahogy eszik, nekem a kovászos uborka fér bele a 160 gr-ba, szezonon kívül pedig a savanyú.
Fejes saláta tipikusan tojásos nokedlivel az igazi.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.15. 13:34:40

mi ketfele variacioban csinaltuk
van ez a paprika
es van ami paprika nelkul tejfolt belekeverve cask sozva + tejfol talalaskor is

Topy 2015.06.15. 13:55:11

nagymamám csinálta ennek egy kora nyári "átiratát" - mert ahhoz újkrumpli kellett; ő tótgaluskának hívta (igen, általában sztrapacskát szokták így nevezni)

kisebb kockára vágott újkrumplit megfőzött, összeforgatta a paprikás-hagymás zsírral, kifőtt nokedlit kevert még hozzá majd az egész kapott még petrezselyemzöldet
jó volt :)

vörösbor(de)minőségi 2015.06.15. 17:10:23

...és akkor itt az olasz változata-azaz magyar honleány hogyan varázsol ilyet-de ott:))

a hagymapirításig minden ugyanigy,majd a krumplikat uborkagyalun áthúzogatva zutty bele a paprikás borsos kicsi paradicsom is benne-szaftba.
majd amikor összebarátkoztak,akkor lasagne tészta összetörve kisebb darabokra-és belefőz.
ebből valami olyan de olyan finom selymes állagú valami lesz ami nem folytós,nem tocsogós,egy éppen jól összeállt valami.nagyon finom.
azóta itthon is ezt kopírozom jó hatásfokkal.
:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.15. 18:37:32

@vörösbor(de)minőségi: Csak ne próbáld meg frissen gyúrt tésztával. Az ugyan nem fojtós, viszont egy kulimász lesz :)
blogkocsma.blog.hu/2014/10/14/10_tojasos_hazi_teszta_es_az_egyfazekas_grenadirmars

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.15. 20:18:53

@Topy: Ez a jó a blogban, hogy mindig tanulok valami újat! Ezt például nem is ismertem, de kipróbálom. Érdekes lehet a petrezselyem a paprikás hagymával ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.15. 21:53:14

@Andrass9: nekem meg mindig eszembe jut valami mas
felterkepeztem a konyhat es holnap csinalok tejfolos sonkas tesztat
sima gepsopnlaval, sajttal/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.15. 23:18:02

@hagyma: Az jó!
Mákostészta nem szokott eszedbe jutni?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.15. 23:52:34

@Andrass9: a macska az uton mar tul van a dolgon...
megkivantam egy jo kis bekebeli hadsereges sonkas tesztat
es mindenem van hozza
gyors es munkaigenytelen
az less holnap
ma sult krumpli in hawk es brokkoli sajtmartasban
kis bacon, tejfel

Fenchurch68 2015.06.16. 08:44:33

(Kató néni voltam, ezentúl fenchurch, és igen, a Galaxis útikalauz miatt)
A grenadírmarsnál csak a káposztás cvekkedli meg a grízes tészta jobb, szénhidrát szénhidráttal :)
Nálunk a paprikás krumpli lényegült át másnapra grenadírmarssá, anyósom fehéren csinálja, pont annyira nem szeretem, mint a lecsóját: fél paprikák és paradicsomok úsznak rózsaszín vízben.
Ma reggel piacon voltunk, úgyhogy a mai menü eper, cseresznye, dinnye és sárgabarack. (Ez utóbbi kóstolás után kutyahajigálásra alkalmas. Én szóltam előre, de a kedves ignorálta, mert a barack esztétikus.)

Topy 2015.06.16. 08:48:18

@hagyma: azért jobb lenne az darált füstölt sonkával... még az iskolai menzán és a seregben is így csinálták
én szóltam! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 09:56:19

@Fenchurch68: A Kató nénit jobb szerettem, de ez csupán magánvélemény ...
A káposztás cvekkedli a legjobb szénhidrát (szerintem), de az kakukktojás a listádon :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 10:51:18

@hagyma: A macskát nem értem. @Topy: -nak nagy igazsága vagyon. De ha már nincs olyan, akkor legalább pirítsd le a gépsonkát.

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.16. 11:56:20

@Fenchurch68:

A kutyadobálás helyett a barackot megmosás után vágd szeletekre, pirist serpenyőben cukrot, tedd rá a barackot és addig párold, amíg a cukor el nem olvad, fahéj és egyebek kellemes kiegészítők.

látjátok feleim szümtükkel 2015.06.16. 11:56:46

Ja, még szeszet is lehet hozzá lötyögtetni.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 12:17:12

@látjátok feleim szümtükkel: Pedig cipőt is kéne venni hozzá :)
Nem tudom mi lett Tangóval, remélem nem bántódott meg!

Topy 2015.06.16. 12:28:59

@Andrass9: addig cukkoltátok szegényt, hogy elbujdokolt; az utóbbi időben már csak a Face-en forgalmaz

Benikuty 2015.06.16. 12:37:25

@Topy: nagyon el lehet keseredve, mert még engem is ismerősnek jelölt :) Vagy talán rosszul gondolom, és csak emberi tartás jutott neki, ami ritka kincs.

Fenchurch68 2015.06.16. 14:49:41

@Andrass9: Én is jobban szerettem Kató nénit, de gépestül elpusztult.
@látjátok feleim szümtükkel: Valami ilyesmi lett belőle.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 16:47:53

@Topy: persze, hogy jobb lenne, de ilyen sonka van itthon
megjarja igy is
altalaban szendvicsekhez hasznaljujk, ma tesztan lesz
@Andrass9: persze hogy lepiritom, amugy enyhen fustolt
/ah regi kft szam, a lenyeg, a makoson mar tul vagyok/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.06.16. 16:57:14

Köszönök szépen!
Tegnap elég rondán elhajoltam, hajnali fél kettőkor még Bushmills-t szopogattam.
@Fenchurch68: Remélem nem fog éjszaka pucéran repkedni. :D

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.16. 17:37:06

hát ez elég fura
főtt krumplival

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.16. 17:45:56

@Topy: na most akkor megpróbálok rájönni, te ki vagy az ismerősei között:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 17:58:03

@~~Babette~~: hat a krumplis tesztat fott krumplival keszitik felenk is...
mondjuk ugy remlik mi megpucoltuk elotte es ugy kockara
de ma mar nem pucolnam sem elotte sem utana

Fenchurch68 2015.06.16. 18:09:26

@Waka: Á, az a lényeg, hogy eleve nem éri a lába a földet :)

Még ma is csíp a kezem a lecsófőzés után, pedig este fürödtem is, reggel mosakodtam, ebéd után mosogattam, evőeszközzel ettem, és nem is tettem bele az összes csípős paprikát, csak a felét.

Topy 2015.06.16. 18:10:19

@~~Babette~~: :)
szerintem nem lesz nehéz :)

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.16. 18:42:26

@Andrass9: te beszélsz?? fönn se vagy:D

@Topy: tippeltem.

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.16. 18:43:00

@hagyma: úgy érted, ott úszkálnának a főtt krumplihéjak??

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 19:56:52

@~~Babette~~: nem uszkalnak azok
nagyon oreg krumplt talan megpucolnek, de amugy nem
a tesztaban hol uszkalnanak mar?
felenk nagyon sokfele krumplinak rajta hagyjak , nem cask az ujnak
ezt atvettem

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 19:58:12

@Andrass9: szerintem mondjuk Topcsanyi? tomcsanyi, ilyetenek
benikuty nem valoszinu:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 20:02:21

@~~Babette~~: Lusta amerikaiak ezt úgy adják el, hogy "home style", pedig csak utálnak krumplit pucolni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 20:04:32

@hagyma: Állítólag 11 ismerőse van, de csak 9 képet látok. És különben is csak vicceltem, hátha bejön :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 20:06:11

@~~Babette~~: Attól még megnézhetem őket?
Tango amúgy a konkurrenciát boldogítja, vagyis rendben van, nem breteg! Kicsit fura volt az utóbbi időkben, meg panaszkodott is, ezért aggódtam miatta.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 20:23:24

@Andrass9: vettem, hogy humor
en most nem megyek a facera Topyt keresni
jo ha havonta felnezek
ha van valami erdekes, Mary szol, neki napi program/ max feloras/

Ugyandehogy (törölt) 2015.06.16. 20:32:58

@Andrass9: azzal semmi gond ha megsütik, én is szoktam úgy, tök más íze lesz.
de képzeld el, hogy belekockázza a dinsztelt hagymába, majd jó ideig rotyogtatja a krumplis tésztához, annak le fog válni a héja, és apró barna uszadékként fog úszkálni, majd megtapadni a tésztán.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 20:37:19

@~~Babette~~: Ezek után képzelj el egy szép fehér tejszínes krumplipürét, amiben szintén barna uszadék található...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 20:56:30

hat mi kicsit maskeppen keszitjuk a krumplistesztat, mint ez a recept
alapbol ugye red potatoesszel keszul/ de golddal is lehet csinalni, ujkrumplival is/
es nem nem uszik semi sehol
krumplipuure is igy keszul
nem uszik
barna uszadek plane nincs

Topy 2015.06.16. 20:59:07

@Andrass9: vizuális típus vagyok
elég borzasztó vízióim lettek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.06.16. 21:17:18

@Topy: Én is vizuális vagyok és "borzasztó vizilóim"-nak olvastam :)
Bármennyire is tiltakozik hagyma, igenis látszik benne a héja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.06.16. 21:34:05

@Andrass9: persze, hogy latszik
de nem uszik
es nem barna uszadek
abban van a vitamin:)
mar krumplilevest is foztem ugy es semi gond nem volt vele
de mint emlitettem volt az oreg barna krumplit, ha olyat veszunk, azt pucolom
de ritkan veszunk olyat
mondjuk rakottkrumplihoz, de ahhoz pucolom
80 %-ban nem kell

Topy 2015.06.16. 21:50:48

@hagyma: az, de ott olyan nincs :)

vörösbor(de)minőségi 2015.06.17. 00:47:01

@Andrass9: tulképpen én szeretem ha kicsit "fojtós"
nem tudom miért,de valahogy jobban mint a "selymesen lágy" változatot.
biztos a gyermekkori fixálódott izék....
:))
süti beállítások módosítása