Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gyors serpenyős csirkecomb

2015.05.02. 07:00 Andrass9

Túlságosan belemélyedtem a munkába és teljesen elfelejtettem, hogy ebédet kéne fõznöm magunknak. Pedig a csirkecombok már be is vannak sózva.

21.jpg

Nosza mi a leggyorsabb módszer? Hát serpenyõben pirítva/párolva. Gyorsan posztoljuk is.

  • valahány csirkecomb
  • 1 fej vereshagyma
  • 3-5 ek kacsa- vagy libazsír
  • egy marék fokhagymagirizd
  • 2 tk majoranna
  • 2 dl rozé vagy fehérbor
  • 3-4 ek só

10.jpg

A csirkecombokat még reggel beirdaltam, hogy jobban felvegye a sót, majd beledörzsöltem egy jó adagot. Letakarva visszaköltözött a hûtõbe, ahonnan a megkésett szakács figyelmetlenségével vettem ki, és úgy hidegen megszórtam majorannával.

11.jpg

Innentõl felgyorsultak az események. Irány a teraszon várakozó indukciós rezsó, mert az jó a hirtelen fõzéshez. A kedvenc kék öntöttvas serpenyõben felolvasztottam egy adag kacsazsírt, majd azonmód bele is pakoltam a combokat. Pont öt comb fért ebbe a serpenyõbe! Mindkét oldalát pirosra sütöttem a nagyon forró zsíron. Felöntöttem 2 deci kékfrankos rozéval.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A hagymát felnyolcadoltam, a fokhagymát csak megpucoltam és a combok közé beügyeskedtem mind.

16.jpg

Egy fél órát hagytam kisebb lángon (teljesítményen) párolódni, majd kitettem tányérra.

17.jpg

A maradék szaftot alaposan besürítettem, jó lesz az még kenyérre :)

18.jpg

A serpenyõbe egy kis friss kacsazsírt tettem, amin a megpuhult combokat visszapirítottam (hopp - most látom, hogy egy combot valaki ellopott közben?)

20.jpg

Pont idõre elkészült! Apró uborkával és kenyérrel ettük meg, mert köretre már nem jutott idõ ...

19.jpg

Azért nem volt igazán villámgyors, mert bõ egy órát elpepecseltem vele, viszont nagyon finom a boros párolástól.

/OFF

Feleségem meg hozott egy "kis" gránátalmát a gyerekeknek:

22.jpg

43 komment

Címkék: hagyma fokhagyma csirkecomb majoranna kacsazsír

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr887238671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.02. 11:37:54

Köszönök szépen!
Pont jó lenne, ha az a kutya orvos nem tiltott volna el egész augusztusig a hústól. Nem, mintha nem ennék meg szinte bármit, csak egyre nehezebb kitalálni, mi legyen, meg aztán meg is kell főzni, közben nyakamon a kerti szezon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 13:37:36

@Waka: Jónapokat!
Akkor most te inverz paleo diétán vagy?
Faggasd ki Susztertangót, hogy ő mit NEM főz és eszik - máris megvan a menüd :)

Topy 2015.05.02. 13:59:50

eddig dőzsöltünk, tegnap elcsábultam egy kis friss tökre, úgyhogy tökfőzelék volt, ma meg spárgalevest csináltam (nagyon szép spárgát sikerült vennem, a legtöbbje sehol nem volt fás, alig kellett kidobnom belőle)
úgyhogy holnap spórolunk: vendégségbe megyünk ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.02. 16:59:45

paprika krumplit fozok ujkrumplibol
meg derby nap

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.02. 18:45:52

@Andrass9: Pirított rizs volt ma, meg nagyon kívántam az édességet, összedobtam egy rapid zserbót.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.02. 19:09:19

Ezek szerint nekem a legjobb, mert ma vacsorára friss kacsatepertő lesz héjába főtt krumplival ( kenyér helyett ).
Nagyon jó kis eső volt az éjjel, meg ma majdnem egész nap, és nincs is nagy meleg, csudásan néznek ki a paradicsomjaim.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.02. 19:11:43

Azért, hogy a gazda sem érezze magát 1kivert kutyának, nagyon jó ötlet ez a csirkecomb sütés, és mivel kenyér nélkül is ehető, ki is lesz próbázva.Gondolom, egy krumplisaláta nem rontaná el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 19:35:29

@látjátok feleim szümtükkel: Krumpli bármely formája jó hozzá :)
Irigyellek az esőért, nálunk csak 6 mm jött le. Be kell locsolnom az ágyásokat, hogy ne a porba ültessem a palántákat.
Ki kellene gyomolnom a petrezselymet is, de a térdem még nem engedelmeskedik ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 19:37:17

@Waka: Még soha nem csináltam pirított rizst. Bizisten nekiveselkedem a jövő héten (mint hagyma a mákostésztának :)
A zserbóhoz meg jó étvágyat kívánok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 19:38:49

@Topy: Abból a tökből teleportálhattál volna egy tányérnyit ...
Zölborsóleves volt a mai étkem, készülök a holnapi makrélákra!

Topy 2015.05.02. 20:19:36

@Andrass9: a friss zöldborsóval is szemeztem :)

susztertangó 2015.05.02. 21:03:52

Egy ideje konfúz érzésem van, valamit elfelejtettem és nem a mindennapi bzdmg!ek. Idén nem volt születésnap vagy én néztem el?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 21:52:39

@Topy: Nem kaptad meg? Biztos vasrács van az ablakodon ...

Topy 2015.05.02. 21:55:08

@Andrass9: az nincs
de huzat az volt, biztos bejött az egyiken a huzat meg kivitte a másikon :)

susztertangó 2015.05.02. 21:58:51

@látjátok feleim szümtükkel: He?! D Ott azért még nem tartok, azt Fater csinálta közvetlen agyembólia után.Nekem csak olyan, hogy levetem a munkaruhám utcait veszek fel, de a cipőt visszaveszem a civil meg marad a táskában vagy töltőn hagyom a telefont és elmegyek otthonról vagy az említett tojás odakozmálás, égve hagyott lámpák. De van vígaszom, tegnap mentünk ki a házból és a szomszéd autóstáskája a kukán ücsörgött. És ő csak 64...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 22:32:30

@susztertangó: Igazság az, hogy elfeledkeztünk róla.
Tán jövőre (ha kitartunk addig), amikor megütjük az egymillió oldalletöltést :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 22:37:14

@látjátok feleim szümtükkel: A "földelés" baromság (bocs a kifejezésért), de a többi a helyén van. A 14 évet sokallom, dehát a brit tudósok mindent tudnak ...
Viszont a cikk eredete sajna reménytelen (a filantropikum), mert ott annyi a butaság, hogy sírni tudnék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.02. 22:38:18

@Topy: A fene ... az utolsó tányérra valót most ette meg a kicsilyány, nem maradt küldésre :(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.05.02. 23:38:45

2-9-18-at fogadtam trifecta box
a derbyre az amatorok vagy a gazdagok fogadnak
sokszor jon a papirforma, ami kis lovera nem fizet, ha meg meglepetes van, akkor sose talalod el 20 lobol
de tradico let mar evek ota 12 dollar Marynek, meg nekem is
se tobb se kevesebb:)
meg egy ora
a derby miatt paprikaskrumpli holnapra maradt, levettunk bablevest a fagyasztobol
husveti emlekek:)
egyszer less makos is
nem holnap

susztertangó 2015.05.02. 23:43:10

@Andrass9: Lehet, hogy "baromság", de gyerekkoromban nyáron bekéredzkettem a Makura Juliska néniék hálószobájába mezítláb, mert nagyon finom érzés volt a sározott padlón???? járni. Nem fapadló, hanem föld, selymes érzet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.03. 07:51:19

@susztertangó: Gyerekkoromban az én feladatom volt a nyárikonyhát fellocsolni és felseperni. Olyan szép nyolcasokat kellett leírni vékony vízsugárral a kannából. Azon jó volt meztélláb mászkálni, mert hűsített és tényleg selymes volt.
Ha viszont kiszáradt, akkor volt haddelhad! Meg porfelhő :)
Később még ebben a nyárikonyhában tanultam meg gázzal hegeszteni egy nagy acetilénes gázfejlesztő készülékkel. Egész jó gépjármű karosszérás lett belőlem, mire autót faragtam a Zastava 600-ból. Ment is az az autó még vagy öt évet.
Azután beépítettük a konyhát, lett belőle kövespadlós, meg így termett fürdőszoba és WC is a parasztházhoz, meg egy pirinyó dolgozószoba, ahol anyám fordított még vagy 30 éven át tavasztól őszig.

susztertangó 2015.05.03. 09:51:35

@Andrass9: Bächer írta, hogy mindig így látta Édesanyádat, hogy fordít valamit.A sározott földpadlón nem lehetett "alakizni" (már ha mond neked ez a kifejezés valamit, Wakának bizti), mert feltört, óvatosan kellett mászkálni rajta. Gyanítom senki nem vizsgálta, milyen hatással van az ilyesmi az emberre pölö. a szalmazsák, csövek garmadája.@látjátok feleim szümtükkel: "..egyre többször felejtem el ki...."
www.youtube.com/watch?v=PLGQ-1nssWI

susztertangó 2015.05.03. 10:13:52

@Andrass9: A 70es trolival arra járván mindig feljön, hogy most nincs is hideg!:-)

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.03. 15:22:43

Tényleg, a nyolcasok. Miért pont az?

A szalmazsák volt szerintem a legegészségesebb matrac. Az ember belefúrta magát a friss szalmába, kialakult egy forma, és abban el lehetett aludni kényelmesen egész sokáig. Ha megunta, akkor csak fel kellett rázni a szalmát, és kezdődhetett elölről. Nagyon szerettem a nyári meszelést, este a friss mész tiszta illata, és a megnapoztatott szalmazsák napszítta illata a legfinomabb parfümnél is jobb volt. Sajnos a mai szalma már nem alkalmas szalmazsák töltésére, kézzel meg már sehol nem aratnak. Ezen kívül a szalma nagyon jó hőszigetelő, télen nem kellett derékalj sem, bár aki libát tartott, annak volt.

@susztertangó: Ha otthon történik illen mulasztás, az nem akkora baj, legfeljebb gyakran teli lesz a szárító.
Arra azért vigyázz, ha el mégy otthonról, a be ne felejtődjön el.:D

susztertangó 2015.05.03. 16:47:56

látjátok feleim szümtükkel: Csak az a zipzár, csak azt tudnám feledni!! Ha oda csuk!A napon szárított ruha is jószagú.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.05.03. 17:17:10

@látjátok feleim szümtükkel: a nyolcassal tudod legegyenletesebben elosztani a vizet úgy, hogy állandóan folyik. Ezen kívül könnyen megtanulható mozdulat is :)

susztertangó 2015.05.03. 18:13:43

Icuka állandóan azt mondja, hogy: ISTENI, ISTENI! De hogy egy tárgyra mondja, nahát! A tárgy pedig egy rakat most sütött-naná, hogy általam- forrázott kefíres palacsint.Kazalnak van egy kupléja"...és a vici összespricceli.!" de nem, találtam. A vizes nyolcas miatt kerestem. Helyette itt van egy másik.
kecel.jobbik.hu/?q=toth_arpad_koruti_hajnal

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.03. 18:44:46

Köszönök szépen!
@látjátok feleim szümtükkel: Néztem a radarképen, irigyeltelek is rendesen. Itt ma egész délelőtt szemetelt, elvégre búcsu volt e hegyen. Számottevő eső persze nem volt, csak amennyi elriasztotta a népeket. Messziről megnéztem, alig lézengtek.
@susztertangó: Megnéztem. Nem rossz, de nincs ennyi időm főzni.
@Andrass9: Amikor pontyot szaporítottunk, az ikrát is nyolcas alakban kellett keverni. Mindkét kézzel és persze órákon át. Majd' leszakadt a karom délutánra.
Elkészült ma a borsó támrendszere, de nagyon elment vele az idő, alig tudtam mást is csinálni.

süllőcske 2015.05.03. 19:03:37

@látjátok feleim szümtükkel: @susztertangó:
Ejnye, ejnye, ezek az illatok! Hogy milyen mélyen befúródnak az ember emlékezetébe, milyen eleven a felidézés!
Tényleg, a napozott vásznak, lepedők este még meleg illata, a locsolt padló, friss mész, száradó paprikafüzérek, pince alma, bor, kamra sonkaillat, hasogatott fa, égő kukoricacsutka, hamvadó parázs, konyhafüst. Hajnali főttkrumpli, vizes kukoricadara, verandán birs és körte illatozott.
Természetes otthonok természetes valósága.

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.03. 20:51:05

@Waka: Pont ma gondoltam rá, hogy egy éve is erre viszonylag sok és jó eső volt, felétek, meg Pest körnékén meg száraz volt az eresz.

Fenchurch68 2015.05.03. 20:53:40

@süllőcske: A gyerekkori solti rokonoknál töltött nyaraknak volt ilyen illata, a mai napig szeretem a csirkeól-szagot :)
(A puszpáng illatáról meg mindig a balatoni nyarak jutnak eszembe, a nagybátyáméknál abból volt a sövény Fenyvesen. Sem a hekk, sem a vízszag, de a puszpáng mindig előhozza az emlékeket.)

susztertangó 2015.05.03. 21:49:29

@Kató néni: NLPvel kikezelhetik a csirkeólszag fóbiát...:-)))))))))))))))))))))))

susztertangó 2015.05.04. 05:38:35

@Waka: Ó, halak szaporító anyagát kézzel órákon át ke verni mecsoda perverzió...tiszta Szodoma és Gonorrhea..

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.05.04. 22:50:24

@látjátok feleim szümtükkel: A tavalyihoz képest a mostani borzalom.
@susztertangó: Kanál volt a kezünkben, de volt olyan stáció, ahol az sem. Azért nem volt semmi teremtőt játszani, ott zajlott a genezis az asztalon a műanyag tálban. :D

látjátok feleim szümtükkel 2015.05.04. 23:48:34

@Waka:

Valóban érdekes az idei év. Ősszel az udvarban a kocsibejáró mellett felástam egy méter széles sávot, és jácint meg tulipán hagymákat ültettem bele. Márciusban a jácintok elkezdtek kibújni, de van, amelyiknek a virágja már a földben elkezdett kinyílni, és ott is maradt, nem nőtt ki. Ilyet még soha nem láttam.
süti beállítások módosítása