Túlságosan belemélyedtem a munkába és teljesen elfelejtettem, hogy ebédet kéne fõznöm magunknak. Pedig a csirkecombok már be is vannak sózva.
Nosza mi a leggyorsabb módszer? Hát serpenyõben pirítva/párolva. Gyorsan posztoljuk is.
- valahány csirkecomb
- 1 fej vereshagyma
- 3-5 ek kacsa- vagy libazsír
- egy marék fokhagymagirizd
- 2 tk majoranna
- 2 dl rozé vagy fehérbor
- 3-4 ek só
A csirkecombokat még reggel beirdaltam, hogy jobban felvegye a sót, majd beledörzsöltem egy jó adagot. Letakarva visszaköltözött a hûtõbe, ahonnan a megkésett szakács figyelmetlenségével vettem ki, és úgy hidegen megszórtam majorannával.
Innentõl felgyorsultak az események. Irány a teraszon várakozó indukciós rezsó, mert az jó a hirtelen fõzéshez. A kedvenc kék öntöttvas serpenyõben felolvasztottam egy adag kacsazsírt, majd azonmód bele is pakoltam a combokat. Pont öt comb fért ebbe a serpenyõbe! Mindkét oldalát pirosra sütöttem a nagyon forró zsíron. Felöntöttem 2 deci kékfrankos rozéval.
A hagymát felnyolcadoltam, a fokhagymát csak megpucoltam és a combok közé beügyeskedtem mind.
Egy fél órát hagytam kisebb lángon (teljesítményen) párolódni, majd kitettem tányérra.
A maradék szaftot alaposan besürítettem, jó lesz az még kenyérre :)
A serpenyõbe egy kis friss kacsazsírt tettem, amin a megpuhult combokat visszapirítottam (hopp - most látom, hogy egy combot valaki ellopott közben?)
Pont idõre elkészült! Apró uborkával és kenyérrel ettük meg, mert köretre már nem jutott idõ ...
Azért nem volt igazán villámgyors, mert bõ egy órát elpepecseltem vele, viszont nagyon finom a boros párolástól.
/OFF
Feleségem meg hozott egy "kis" gránátalmát a gyerekeknek: