Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (315) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) Chipotle (2) chipotle (4) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (141) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (62) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (28) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (52) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (440) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (93) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (332) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (24) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (52) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (90) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (28) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (80) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (156) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (57) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (75) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (8) olivaolaj (130) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (3) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (87) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (78) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (168) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (20) (320) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (36) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (65) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (90) tejfel (63) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (213) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (11) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (226) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (6) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Hólyagosra sült krumpli - borkorcsolya

2015.01.16. 07:00 Andrass9

Elegünk lett a télbõl, pláne, hogy 15 fok meleg volt hajnali kettõkor! Tiszta diliház, ezt a telet el kell temetni! Meg is invitáltuk az utcát egy kis esti sültkrumplira, borozásra téltemetés címszó alatt.

11.jpg

Ha ennyien temetjük, talán sikerül is :) Ez az étel gazdaságos, könnyû elkészíteni és majdnem mindenki szereti.

Alig kell hozzá pár dolog (14 fõre):

  • 3,5 kg krumpli (apróbb szemûbõl csinosabb, ízletesebb, de nagyból is sikerül)
  • 5-8 dkg só
  • vaj
  • libazsír
  • kacsazsír
  • savanyúságok
  • sok vörösbor (vagy fehér. Vagy vodka ...)

10.jpg

A krumplit alaposan le kell sikálni, mert a vendégek nagy része héjastul megeszi. Nálunk erre a célra egy körömkefe van rendszeresítve. A megmosott krumplikat feldarabolom a méretétõl függõen kettõbe, négybe, vagy hat darabra.

12.jpg

Ezután egyesével megsózom a vágott felületeket (vágás után már nem mosom meg, mert a keményítõre a felületén szükség van).

13.jpg

Amikor mindet besóztam, alaposan összerázom, hogy a kioldott lé bevonja a héját is, így mindenfelé egyenletesen sós lesz. A sütõt elõmelegítettem 220 fokra, a krumplikat héjukkal lefele pedig a sütõrácsra sorakoztattam.

14.jpg

Egy órát sült két rácsnyi krumpli a sütõben, amikor készre jelentettem. A vendégek is épp befutottak az illatra!

15.jpg

Egy nagy fatálba terítõ közé tettem a krumplit, hogy melegen maradjon, közben meg sült a harmadik rácsnyi is.

16.jpg

A zsírokat egy-egy tálkában szolgáltam fel hozzá, a vajat pedig a vajtartóban. Ki-ki eldönthette, milyen zsiradékot eszik hozzá, meg a salátákból/savanyúságokból is válogathat. Az idei saját uborka és kecskeszarv paprika volt a két nyertes közülük.

Bor meg sör rendesen fogyott az est folyamán ... Az időjárás ismét a +15C felé tendál a napokban!

156 komment

Címkék: burgonya krumpli vaj libazsír kacsazsir

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr867067797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 12:22:33

@Topy: Gondolod, hogy ez a "feltaláló" Miksa herceg vaján tesztelte a 452 évet?

Topy 2015.01.17. 14:57:59

@Andrass9: ha empirikusan tesztelte, másképp nem megy
1563 szeptember 8-án koronázták magyar királlyá Miksát, az kb. 452 éve volt :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 15:06:02

nalunk a margarin van a hutoben
a vaj az asztalon a konyhaban

Topy 2015.01.17. 15:07:14

@Topy: ja, és nem magamtól vagyok ilyen okos, Google a barátom :)
mindig csodálattal figyeltem mikor valaki kapásból vágja, hogy hol található a bayeux-i szőnyeg, viszont lövése nincs, hogy egy tonna hány mázsa

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 15:23:16

@Topy: 10 korul lehet
most eszembe jutott eltem egy szakasza mikor eleg jelentos mennyisegu cementeszsakot pakoltam le teherautokrol

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.01.17. 15:35:27

@hagyma: Az nem nagy kunszt, egy cementeszsák legfeljebb 30 deka. Egy zsák cement, az már valami.

Topy 2015.01.17. 15:36:00

@hagyma: nem csak körül, hanem pontosan 10 :)

susztertangó 2015.01.17. 15:38:59

@Andrass9: A Hason Ló a Hason Lónak örül, VMF=Vagy Mi a Frász?(Psssszt! Igencsak jobbos, höhö).Basszus, most meg má' Adresew is..El kell ismerni a túloldali tehetségeket is , sajna.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 15:57:15

@Waka: hehe
a 25 kilos valtozatra gondoltam
@Topy:
thx:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 16:34:33

@hagyma: Nálunk nincs margarin. Most már még véletlenül se!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 16:39:07

@Topy: Mindig is kettes voltam töriből! Gratulálok, hogy te emlékszel nevekre és számokra.
Még matematikusként is bajom volt a nevekkel, mert mi köze egy tételhez XY-nak? Mi a tétel, oszt bebizonyítom, de a nevét ne kérdezd. Veszekedtem is sokat Szőkefalvi Nagy Bélával ezen, de végül elfogadta az érvemet, mert be tudtam bizonyítani a tételt... Leindler viszont nem fogadta el, meg is vágott rektorira a szigorlaton, amitől viszont kirúgtak az Eötvös koleszból. Hosszú sztori, nem ragozom, viszont szert tettem a feleségemre, amit nem bántam meg azóta sem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 16:40:34

@susztertangó: Eléggé szomorú is vagyok miatta, mert valahol a Bacher kategóriában volt Andrassew is. Pláne, hogy ő is Iván ...

susztertangó 2015.01.17. 16:48:39

@Andrass9: Gondolom nem vígasz, de az SI faktorom az egekbe szökött, ha őket olvastam :-(

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 16:49:59

@Andrass9: lehet nem margarin
az a szurkedobozos country rock
az van a hutoben
az igazi vaj csinos kis vajtartoban a konyhaban
amugy rettenetesen keves zsiradekot, olajat stb. hasznalunk

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 16:53:26

napraforgo olajra en szoktattam at Maryt, lehet nem jol tettem/az ilyen osszevissza olajokbol/
es oliva van persze
de nagyon ritkan hasznaljuk es ha igen nagyon keveset
nem sok etelhez kell

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 16:57:01

@hagyma: Feltételezem, hogy a Country Crock Spread-ről beszélsz, ami bizony egy szar margarin.
Egy review:
"Margarine is disgusting and is being proven to actually heighten levels of LDL cholesterol. Can't you just make a real butter product and encourage the use of it in moderation?? Please."
Erre mostanában rájött persze a margaringyártó ipar is, és elkezdtek vaj ízű margarint reklámozni :)
Sok évembe telt, míg leszoktattam a feleségemet arról, hogy margarinnal süssön...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 16:59:45

@hagyma: Állítólag a repceolaj egészségesebb (Canola oil), mint a napraforgó, meg jobban tűri a melegítést is. Mi azért maradtunk a napraforgónál és az olivánál, bár néha használjuk a repcét is.
A szőlőmag olaj, meg - horrible dictu - KÓKUSZOLAJ még nem találta meg az utat a konyhánkba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 17:01:55

@Andrass9: Példa a Country Crock-tól:
"Country Crock® Spreadable Butter with Canola Oil is made with real butter and just a touch of canola oil so it spreads straight from the fridge. Now, you can enjoy the fresh buttery taste of Country Crock® with the goodness of canola oil."

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 17:51:10

@Andrass9: 3-4 honapja kokusz maniaja van
minden feluleten:)
az a szar margarin tok eleg ha teszem aZt alateszem a krumplinak, ra a csirek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 17:52:16

en, ha mar olaj, napraforgo parti vagyok

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.17. 17:55:37

Végre egy blog ahol nincsenek "szuper" fényképek hanem komponálás nélküli ahogy esik, úgy puffan fényképek.
(Ez már csak azért is jó mert én sem vagyok nagy szám a főztjeim fényképezésnél és ez mindig is zavart.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 18:15:14

@the.man: Épp ma néztem a blogodat, és jó csinálsz. Nekünk szerencsére van kis kertünk (vagy nagyobb :), ahol saját területet művelünk. Ettől függetlenül tetszik amit Hugh csinál :)
Ez a city allotment egy jó ötlet, kár, hogy idehaza nincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 18:17:58

@hagyma: A krumpli vagy csirek alá inkább kis kacsazsír vagy akár csirkezsír volna jó, de semmiképpen nem margarin. De azért ne sértődj meg, én zsigerből gyűlölöm a margarint :) Amugy ilyen házi zsírokat odakinn is tudsz magadnak csinálni, és még tepertőd is lesz !!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 18:48:32

@Babette .: Hát ez meglep! Ez a hólyagos krumpli omlós, sós és csodálatos! A hólyagok meg külön finomak, mint a rántotthúson a panír :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 18:55:36

@Andrass9: dehogy sertodok
ebben az esetben cask az a lenyeg, ne egjen le krumpli
kacsazsirhoz jutni itt eleg korulmenyes:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 18:59:34

@Andrass9: nem ragos
egyik kedvenc krumplim
bar en altalaban szeretem az osszes krumplit, minden formaban
nalam jo par eve elonyt elvez a zsiradek nelkul keszult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 19:01:12

de szeretem a kesz etel zsirjaban felfuttani, ha van az etelnek zsirja

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:10:24

mondjuk az elet nehez
2 ora es meg nem reggeliztem
a fiam felfalta a maradek pizzat
Mary ugy dontott most kell kitakaritania a villamytuzhelyt
elotte elment a boltba
ha valakinek vagya lenne hogy amerikai not vegyen el, kulonosen kentuckybol, az jol gondolja meg

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:14:39

es 10 ora kornyeken megkerdeztem, megis, mi less a reggeli, azt modta
majd O tudja

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:14:45

@hagyma: Legalább annyira körülményes, mint kacsát venni :) Na nem piszkállak, mert mint tudjuk, nemakarásnak nyögés a vége ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:15:34

kb 30 perc
ennek negy es fel oraja

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:16:50

@the.man: Köszi, ezt ismertem. Szerencsére van saját kertem, az teljesen kitölti az összes időmet :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:18:08

@Andrass9: nezd ebben a varosban nem egyszeru ilyen dolgokhoz jutni
nem lehetet;en, de korulmenyes
es az ember szereti a konfortjat
most nem megyek ki egy kacsaert egy farmra
a vicc, hogy a mul;tkor rendeltem interneten kacsazsirt
ez a mostani elet

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:18:59

@hagyma: Ezek szerint a fiad most veletek van? (ami jó!!!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:19:57

@hagyma: na látod, hogy mégis van kacsazsír, csak akarni kell :)
Az internetes rendelés még a lustaságot is segíti!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:21:12

@hagyma: Amugy a Whole Foods Market nincs tul messze tőled (a te véleményed szerint sem), ott meg kapni, vagy lehet előre rendelni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:23:02

@Andrass9: az en legnagyobb vagyam, hogy visszamenjek a termeszetbe, a hegyek koze, vadaszat horgaszat, par allat, semi tv vagy internet, cask Mary es en
O is benne van
tehat megoldjuk

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:24:07

@hagyma: Jó is az, ha el tudjátok magatokat tartani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:25:41

@Andrass9: van kacsa
draga
nem er annyit
raadasul a csirket jobban szeretjuk
es hat neha hasznalunk margarint
nagyon kozel vagyunk hozza, hogy visszamenjunk a termeszetbe
es ettol boldog vagyok
ott less 2 kacsam is:)
dehogy ki fogja levagni???

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:26:40

@Andrass9: hat van x osszeg biztos penz havonta

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:29:28

@Andrass9: deeeeeee
az en vagyam, hogy cask vadaszatbol es halaszatbol, munkaval el tudjam tartan magunkat
jo, tuti nem fog menni 100 szazalekig
pl nem hiszem hogy fogok sort foZni es klotyopapir is kell
de ez az almom es Mary benne van

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:31:25

@hagyma: :))))
Én sem vágnám le magamtól ... Pláne, ha kettő lenne :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 20:32:43

@hagyma: Kemény meló, de megéri!!!
Drukkolok nektek, hogy sikerüljön (ha ez valamit is számít).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:35:13

@Andrass9: az alattartassal, ha komolyan beszelunk rola, a legnagyobb gondom, hogy keptelen vagyok egy csirket is kivegezni
es a baj az , hogy Mary sem
akartam is babettetol kerdezni, hogy kepesek egy nyulat megolni
talan meg csirket
es megengedobb vagyok a vadallatoknal
mindegy bele kell vagnom
ezt akarom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:37:57

@Andrass9: ezt akarom
ez less
a hazat /kisebb farmot/ keressuk hozza 2 eve
ahogy beut
megyunk
lehet az internetrol nem tudok lemondani, de minden masrol igen
ez egy elgondolt tortenet, a vadszpuskat sem disznek vettem 2 eve
kiderul

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 20:52:25

na megjott a reggelim
nehezen tudnam osszefoglalni
roots beef szendvicskemyerben lilahagymaval, spenottal
koretnek paprikas sult krumpli
nagy adag kv

1kutya 2015.01.17. 20:57:51

@hagyma: hát, ha oda a kentucky/nyugat-virginia/virginia környéki erdőkbe akartok kiköltözni, akkor minimum egy 30.06-os browning-ot minimum ajánlok!!!

ha netántán sikerül kitelepülnötök, azért egy 2-3 hetes vadászatra szóló meghívót minimum elvárok (legfeljebb én nyúzok meg belezek és elvágom a kacsa nyakát is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:00:16

@hagyma: Jó étvágyat!
A vadászuskával is leölheted a csirkét/nyulat. Kicsit ólmos lesz, de majd köpködtök :) Viszont azért valahogy ki kell véreztetni az állatot, hogy legalább kóser/halal legyen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:01:38

@1kutya: Szerintem Hagyma NC-ben gondolkodik. Ott szépek a hegyek, az erdők és nem olyan durva a tél sem.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.17. 21:07:56

@Andrass9: no akkor nem mutattam semmit. Mondjuk ha tavasszal haza nézek egy ilyet megnéznék.

Topy 2015.01.17. 21:11:23

@Andrass9: francokat emlékszem, írtam is utána, hogy nem vagyok ilyen okos, csak a Google a barátom :)

1kutya 2015.01.17. 21:15:44

@Andrass9: hát azért ott a 81-es és a 87-es út közötti erdőtömb sem kutya (sic!) :-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:19:01

@the.man: Én kettőt láttam. Az egyik a Millenáris parkban volt Budán, a másik Balatonfüreden a Malackrumpli gerillaakciójában. Az utóbbiról tudom, hogy még létezik, viszont a Millenárison rég jártam.
Tetszett mindkettő!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 21:20:45

@1kutya: megbeszeltuk
szerintem 2-3 honap es koltozunk
jelenleg egy 770-es remingtonom van, de vagyam egy 70-es winchester@Andrass9: basszus ha ezzel a medveolovoel lelonek egy csirket, abbol ember nem enne

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 21:21:50

@Andrass9: igen, itt akarok maradni
felmerult meg alaszka is, de elvetettem
nekem az hideg, megha romantikus is

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 21:25:43

@1kutya: az a apalache csodalatos, ha az ember elmegy mas fogalmai lesznek az erdorol, mint otthon
gyerekkormban meg az is kaland volt, ha felmentunk az Egedre
mas itt az erdok es hegyek fogalma

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.17. 21:31:27

@Andrass9: A millenárison levőről láttam képeket, csak aki azt a kertet ill. bogot írta már kint él Írországban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:32:48

@hagyma: Nevelj olyan nagy csirkéket, mint egy medve, akkor nem lesz gond :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:34:14

@the.man: Lassan már mindenki kinn él valahol ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 21:35:00

nagyim meg nem ismerte a bontott csirket
vasarnap, lehet szombat, reggel hozta a piacrol
es nyissz
nem vagyok ra kepes
vagyis tuti kepes lennek ha szukseges lenne
viszont kepmutato modon a reggelihagymas vert igen bezabaltam
csirkerol jutott eszembe meg, de ez nem erdekes, mikor egyszer egyutt mentunk a piacra es az elo csirke ment a halos szatyorba, mi meg haza es a fo ut kozepen a csirke kisfosott a halos szatyorbol, telibe egy embert
marmint a nadragjat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 21:37:56

@Andrass9: nekem ez tenyleg fennallo problema
szeretnek nehany allatot tartan
dehogy elvagjam a torkat es kivereztessem....
ehhh
nemm tudom
mondjuk nem lehetek olyan seggfej, hogy videken akarok elni de nem olom meg a kacsat
hat ezek dilemmak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.17. 21:49:26

@hagyma: Gondolom, ha oda jutsz, majd meg is oldod. Kár rajta előre meditálni.

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.17. 21:55:30

@hagyma: én is pont ezzel a gonddal küzdök, még lenne is hol tartanom őket. Viszont a levesbe való első lépéssel van gond.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 22:52:41

@Andrass9: @the.man: hat egyszer at kell lepnunk a kuszobot

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.17. 22:59:10

ki olt mar itt allatot?
halat nem fogadom el

susztertangó 2015.01.18. 05:07:15

@hagyma: Légpuskával egy galambot, kismacsekot ajtóval :-(, nagymacsekot Wartburg jobb elő kerekével...

Fenchurch68 2015.01.18. 11:14:31

@hagyma: Csirke számít? Vidéki rokonoknál, még gyerek voltam, megmutatta nagynéném, hogy kell, én meg csináltam. Magától értetődő volt. Nem élvezném, ha most muszáj lenne, de megcsinálnám.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 12:19:48

@susztertangó: najo verebet en is csuzlival...
az mas
maga a kivegzes fogllakoztat
@Kató néni: honne szamitana
ha muszaj lenne tuti en is megcsinalnam
az ehseg nagy ur
a dilemma az, hogy tartsunk-e nehany szarnyast a koltozes utan, mert Mary kijelentette, hogy O keptelen kivegezni egyet is, en meg nem tudom kepes lennek-e?
hobbybol meg nem erdemes tartani 3 kacsat 4 libat 1 kokast es 4 csirket

Fenchurch68 2015.01.18. 12:52:36

@hagyma: Exanyósomnak van egy helyes barátnője, aki fönn él a hegyen, van hatvan-hetven tyúkja, a tojást eladja. Tyúkok nála végelgyengülésben múlnak ki, akkor sírva eltemeti őket. A szomszéd fiú egyszer egy tyúkját fejbedobta csúzlival, szegény nem pusztult el azonnal, kihívta hozzá az állatorvost, aki értelemszerűen azt mondta, nem tud vele mit kezdeni sajnos, vágja le. Seprűvel kergette ki a portáról. Szóval ilyen is van, lehet választani :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 13:07:51

@Kató néni: oh annyit nem akarok
tulajdonkeppen nem is ertek az egeszhez de sose keso tanulni
en emlekszem a nagyimra, nyissz, forro viz, pucolas
hagymas ver
husleves
csirkeporkolt, nokedli

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 14:57:06

@the.man: en egyszer az egri strandon a platan farol lecsuzliztam egy gerlet
le is esett
nem fogod elhinni, de ujraelesztettem
adtam neki vizet ilyenek
volt meg az - az emberben a vadaszoszton letezik -
csapdat csinaltam a gerlekne
mer nagyapam aszonta gerleleves finom
ami baromsag, de mindegy
kitettem a fa ala egy szitat felpockolve
ala kukorica
10 meteres zsineg
vadaszfigyelomod
es mukodott
de rohantam kiengedni oket

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 15:00:05

de
most ugy ezem megerett ferfi lettem, hogy szarvasokat lojek
halakat zsakmanyoljak

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.18. 16:03:25

@hagyma: Azt azért majd megnézem, amikor egy szarvast feldolgozol szarvától a farkáig :) Lenyúzod, kibelezed, csontozod és lefagyasztod télire ...

Ugyandehogy (törölt) 2015.01.18. 16:21:16

@Andrass9: en csak azt szeretnem latni, hogyan huzza fel egy renfara egyedul:-)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 17:30:54

@Andrass9: @Babette .: tanulom
jo egyelore cask tv-bol es netrol
tudom sokkal hatasosabb ha az ember beleszuletik a szituacioba ,de akar kepes is lehetk ra
nekem most ez az almom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 17:33:04

@Babette .: renfa nem feltetlenul szukseges, amugy aprobb vadakkal fogok kezdeni
lepesrol lepesre

the.man · http://rivercottagenyomaban.blogspot.com/ 2015.01.18. 18:25:51

@hagyma: Ha van ismerősöd aki vadászik az megkönnyíti a dolgot. Igazából nme olyan vészes dolog. Ha dolgoztál már fel csirkét akkor tudod milyen. csak véresebb és kicsit büdösebb.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 19:03:09

@the.man: igen, nekem is az a tervem, hogy gyakorlati segitseget kerek
@Babette .: attol is fugghet hogy hol
alaszkaban a havon siman mukodik

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 19:23:49

@Babette .: OK
most komolyan gondolod lefekszek egy szarvas melle a hoba?
Mary meg haggyan...

Topy 2015.01.18. 20:23:49

@Babette .: átdob egy kötelet egy vastagabb ágon, egyik vége a szarvason, másik vége a pickup vonóhorgán; kis gáz, finom kuplungkezelés és már nyúzható is :)

Topy 2015.01.18. 20:27:29

@hagyma: ő lefekszik a szarvas mellé?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 20:30:08

@Topy: lsd fent
15 eve nem hasznalok kuplungot
de a problema tenyleg foglalkoztat
oneallato akarok lenni
es nem viccelek

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 20:32:13

@Topy: Ok nyulat olnek
nekem a nyul, a hazinyul nem etel
a vadnyul talan
teljes eletmodvaltason gondolkodom
az a baj, hogy mary nagyobb csikken mint en

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 20:33:51

de miert ne cserlhetnenk utolso 10-20 evunkre?
vadaszni es halaszni akarok, haziallatot tartan, szeretkezni es leszarni minden mast

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.18. 20:43:24

es erre az amerikai torvenyek halaegnek lehetoseget is adnak
meg egy kis hazat kell talalnom

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.18. 21:28:42

@hagyma: A törvények biztos engedik, hogy így élj. Kérdés, hogy a zsebetek is engedi-e.
Azzal azért tisztában kell lenned, hogy önellátó farm kiépítése kb 10 év, amit finanszíroznod is kell, valamint 2 ember nem tudja fenntartani. Azután jönnek a szabályzók, hogy mit adhatsz el és milyen feltételekkel. Persze, ha vastag a pénztárca/örökség/hozomány, akkor ez nem kérdés, megveszed, ami hiányzik.

1kutya 2015.01.18. 22:50:27

@hagyma: nem jobb, mint a 770-es remi (ami egyébként gyak. az én x-bolt browningom). jó lesz az a hegyekbe, csak ne fuss össze egy 6-7 mázsás grizzlyvel ;)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.01.19. 01:53:25

@Andrass9: a nem
nem akarok farmot epiteni
kis haZ par haziallattal
es akarok jarni vadaszni meg horgaszni
a bevetelunk ennelkul is fedezi a megelhetesunket
@1kutya: grizzly nincs erre a feketemedve meg cask les engem
süti beállítások módosítása