Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazuza (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olivaolaj (119) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (53) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (34) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Rántott kacsamáj és egy májpástétom

2014.11.29. 07:00 Andrass9

Szép pecsenyekacsamájhoz jutottam a madarasban. Nem mirelit - csupán elõhûtött volt. Régen ettünk rántott májat, itt van hát a lehetõség.

10.jpg

Persze az ilyen vákumcsomagolt májak sokkal nagyobb kiszerelésben jönnek, mint amennyit egy ülésre ketten megeszünk, ezért adódott, hogy a maradék májból májkrém/pástétom/püré/akármi (nem kívánt rész törlendõ) legyen.

Mivel valami körítés is kellene hozzá, egy kis adag krumplipürére szavaztam. Azt is rég ettünk már. Elég kevés hozzávaló kellett:

  • 1/2 kg pecsenyekacsamáj
  • 1 fej hagyma
  • 1 jalapeno csili
  • majoranna
  • bors
  • kacsazsír

11.jpg

A rántott májhoz persze panír hozzávalók is kellenek. A krumplipüréhez

  • 6 szem kisebb krumpli
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tej

Errõl kép nem készült. A májakat megtisztítottam, lebenyekre bontottam (úgy egyszerûbb panírozni) és majorannával, borssal megszórtam. Kicsit meg is sóztam. A baromfimáj nem keményedik meg, ha fõzés elõtt sózzuk!

12.jpg

A májkrém:

A csilit és a hagymát apróra vágtam. A kacsazsírban megpirítottam. Levettem a rezsót 350W-ra, majd beletettem a kacsamájat. A kutya vigyázott rá, senki el ne lopja! Az öntöttvas edény jól tartotta a hõt, 30 perc alatt krémesre sült benne a máj. Ekkor egyszerûen belenyomtam a botmixert és krémmé daráltam.

13.jpg 15.jpg 39.jpg
16.jpg 17.jpg 18.jpg

Már csak kis lapos sajtkrémes dobozokba kellett kiszedni, és lehûteni.

19.jpg

Az ebéd:

Amig odakinn sült a kacsamájkrémhez a máj, bepaníroztam a többi májat a szokásos liszt-tojás-prézli kombóba.

20.jpg

A krumplit már elõbb feltettem hajában sós vízbe fõni, az mostanra el is készült. Betettem hát a mikróba a tejet felforralni, mig a krumplit hámozom, kinyomom. A kinyomott forró krumpliba darabonként beletettem a vajat, majd a legvégén beleöntöttem a felforrt sózott tejet is. Az RG25-ös robotgéppel habosra kevertem.

21.jpg 22.jpg 23.jpg

A panírozott májat forró olajban pirosbarnára sütöttem.

24.jpg

Fehér tányéron befelé nézõ kés éllel terítve a pürével és egy kis friss vegyes salátával körítve tálaltam. Persze, hogy a salátalé befolyt a tányér közepére ...

25.jpg

Jutott mellé csepp majonéz is, mert elfelejtettem tartárt kikeverni.

26.jpg

40 komment

Címkék: saláta hagyma majoranna kacsamáj csili jalapeno

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr996837511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2014.11.29. 14:41:18

Szép nagy fekete kuty.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.29. 14:42:04

Szép napot!
Irigyellek, három éve nem ettem májat. Talán az ünnepek alatt megkockáztatom.
Amúgy ciánoztak?

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.29. 15:05:14

imadom a rangott majat
rizibizivel:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.11.29. 15:06:08

@Waka: mi szobat festunk
tegnap meg vizsgaztam
meg meg mas is volt, dd nem publikus

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.29. 15:10:38

A fene essen ebbe a szép napba! Egész nap ködöl, minden csupa nedves.

A rántott máj a legfinomabb ételek egyike, ezért gyakran veszek is a Spárban, mert jobban én sem tudom megsütni. Monjuk az nem kacsa, csak csirke, de legalább annyira finom egy kis házi paprika-, vagy paradicsomkrémmel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.29. 16:27:10

Kész a kolbász, a fagyasztóban pihen, jöhet a tél.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.29. 17:05:29

hat nalunk a maj lekerult a menubol, mert Mary nem eszik belsoseget, pedig egy jo libamajat nagyon megennek, de magamnak es annyiert...
mikor meg otthon voltam elfelejtettem
na majd '16-ban megyunk haza megint
/mennyivel szebb igy a kes allasa, naugye, a szemnek is adni kell, a salatale teljesen rendben van/
ebben semi csont, mit evett a kutya?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.29. 17:10:38

@Waka: jovore koltozunk normal privat hazba, mar eleve a kereses egyik feltetele, hogy fustolohaz legyen hozza
nekem fustolt less a kamaraba:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.29. 19:49:14

ja a belsosegrol jut eszembe
/maniakusan rakattintok ha kajablogot latok/
talan az origon volt egy hozzaszolas, valahol valamikor
szabadon idezve
en szeretem a belsosegeket, maj, sziv, tudo, vesepecsenye:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.29. 23:17:11

es most a hambi vacsora
nem olyan sokszor eszunk am, de most a masodik 2 heten belul
de ezzel el is fogyott
fagyasztott a burger is, meg a krumpli is de kifejezetten jo
a buns friss
a zoldsegek es a sor is
azutan jonnek a jeghokimeccsek
holnap football
hogy holnap mit eszunk meg nem tudom
lehet adni otletet

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.29. 23:17:43

mar ugy ertem ki mit foz, hatha nekem is jo lenne

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:28:09

@hagyma: Drukkolok, hogy olyat kifogjál. Odafenn (North NH) egy cseh kollégám vett házat, de neki építenie kellett a füstölőt, mert arrafelé ez nem divat. Irígyeltem is rendesen.
Oszt itthon nincs is füstölőm ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:29:04

@hagyma: :) Végülis az is belül van, nem?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:34:34

@hagyma: Javaslom, hogy vegyél friss marhát. nem szükségszerű. hogy tenderloin legyen, én sirloin tipset javasolnék. Éles késsel vagy éles darálóval aprítsd, ha hozzájutsz beef suet-hez, akkor azt, de ha nem, akkor plain salted pork fat-et is darálj hozzá 25%-ot. Ezt keverd össze, adj hozzá csepp borsot és sót, és olyan hamburgerpogácsád lesz, amit fagyasztva soha nem kapsz. Elismerem, legalább 20 perc az elkőkészítése, de szerintem többet soha nem veszel fagyasztottat, inkább lefagyasztod a sajátodat. Ja - ehhez kell egy húsdaráló is a kenyérsütő mellé (amiről elfelejtettél beszámolni).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:35:15

@Waka: Beköltözhetek a téli időszakra?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:37:26

@látjátok feleim szümtükkel: Azt mondod, hogy panírozott csirkemájat veszel?
Ami meg a ködölést illeti: egy oda-vissza út Zalaegerszegre a ködös, vizes éccakában nem volt egy leányálom ... Rókát is láttunk, de szerencsére nagyvad nem volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:38:48

@Waka: Engem nem bánt a máj, bár Miluriton vagyok (100 mg). Más sem ... Próbáld a dokit rávenni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 03:40:29

@susztertangó: utsó ma éjjelre: Nagyon jól vigyáz a teraszon lévő rezsóra! Miránk is, ha netán szánkózni próbálunk, mert szerinte az veszélyes, és megpróbál leszedni a szánkóról :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.30. 04:36:55

@Andrass9: kenyersuto meg mindig log a levegoben
tegnap nem volt kedvunk menni sehova
na sem:)
nem akarom internetrol
ugyhogy dolgozik az ugy

hat itt ami hazakat neztunk, 80 szazalekban van a haz mellett kis fustolo epulet
na nem ez az elsodleges, de jo latni ha van

vann hogy magunknak csinaljuk a hamburger, persze hogy job, de sokszor cask kivesszuk a fagyasztobol a boltbol, vagy ekhozzuk a hentestol
vannak kifejezettenn jok
/ most persze eszembe jutott, hogy apam biztos elkergette volna anyamat ha mirelit fasirtot vesz, dehat mas idok mas vilag es tenyleg nem rossz/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.30. 05:53:10

@Andrass9: ja es javaslom vegyel egy friss libat
tomjed
hozzajutsz olyan libamajhoz, amihez semmi vakumcsomagolasu kacsamaj nem er fel:)

susztertangó 2014.11.30. 06:08:18

@Andrass9: :-))))))))))))Csányi szerint a kutyák szőrös gyerekek.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.30. 10:18:56

Szép napot!
Csak nem tudok megülni a seggemen, nekiláttam egy rapid baquette-nek, meglátjuk, hogy sikerül.
@Andrass9: Persze, csak hozz valami piát. :D A dokival már egy ideje nem konzultálok, tünetmentes vagyok, csak nem akarok kockáztatni. A rántott májnál is nagyobb kedvenc a csirkeszív. Nem is örültem a májnak, ha nem volt mindegyiken szív. Egyszer vettem jó kilónyit, kirántottam. Na akkor elég lett egy időre. Olyan, mint a pilótakekszben a töltelék. Finom, de magában megcsömörlik tőle az ember.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 10:52:14

@Waka: Valamelyik régebbi posztban volt libaszív. No én akkor csömörlöttem meg tőle. Sok volt főételnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 10:53:27

@hagyma: A poszt ugyan pecsenyekacsamájról szól, de valóban finomabb a saját tömésű libamáj. Csak a két dolog nem igazán hasonlítható őssze :)

Isley 2014.11.30. 11:18:25

a máj jó. nemrég ettem nyúlmájat /először életemben/ az is jó volt.

Éljenek az Andrások!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.11.30. 11:52:58

@Isley: Basszus, tényleg! A különféle napokkal mindig bajban vagyok.
@Andrass9: Névnapod alkalmából boldog névnapot kívánok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 12:59:07

@Isley: @Waka: Nagyon szépen köszönöm! Igaz, soha nem tartottam névnapot, de akkor is jól esik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 13:03:14

@Isley: A nyúlmáj remek! Feleségemnek sütöttem még a kapcsolatunk elejefelé, de csak másnap mondtam meg neki, hogy nyúlmáj volt. Nagyon gyorsan rohant a WC-be ...
Sajnos ő
"Vadat és halat, s mi jó falat
Szem-szájnak ingere,"
nem eszik. Gombát sem.
Evvan :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.11.30. 20:07:06

@Andrass9:

Nekem is jól esett az a pohár bor, amit az egészségedre ittam.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 20:36:04

@látjátok feleim szümtükkel: Sajna az időjós is működik :( Feleségem szerint én vagyok a legrémesebb időjós, mert csak rossz időt jósolok...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.11.30. 20:37:14

@susztertangó: Háromszor is meg kellett néznem, mire leesett (a pezsgősdugó) :)

susztertangó 2014.11.30. 20:45:25

@Andrass9: Mikor másoltam, a teljes képernyőt kitöltötte, úgy azért egyértelműbb volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.11.30. 21:13:48

@Andrass9: na, a jo helyen vet jo marhahuspogacsa az altalam gyartottal osszehasonlithato
nem job mint az enyem, de idot es energiat tekintve nem sokkal rosszabb:)
amugy mindig van sutnivalo krumpli meg burger a fagyasztoban
ha eppen sem ido sem otlet, hipp-hopp megvan
es a jo arfekvesu jo is

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2014.12.01. 22:09:09

Én P.A. nyomán a marhahúshoz adok negyedrész vesefaggyút. Amit házi marhavágásnál ingyen vágnak hozzám...
A végeredmény? ;)

Ma véletlenül vettem kilónyi csirkemájat. Szívvel... Na, lesz nemulass! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.01. 22:57:24

@PO: Ilyen finomságokhoz egy átlag pesti nem igazán jut hozzá, hacsak nem Gál Józsitól.
Szerencsére nem szeretem annyira a hamburgert :)