Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Babette ecetes uborkája

2014.08.16. 07:00 Andrass9

Uborkadömping van a veteményesben! Átlag kétnaponta kell szednem, akkor lejön 10-12 darab, amit megenni nem bírunk. Egy részét elajándékozzuk, de idén a nagyját elteszem mindenféle ecetes uborkának.

15.jpg

Kifutottam a receptekbõl, de Babette segítségemre sietett. Most ezt a változatot mutatom meg.

Ecetes uborka/paprika/bármi 7dl-es üveghez (ebben az a jó, hogy akár egy üveggel is készíthetõ, ha folyamatosan érnek a cuccok):

  • uborkát belerakom az üvegbe, rá
  • 1 babérlevél,
  • 1 kk szemesbors
  • 1 kk koriandermag
  • 1 kk mustármag
  • 2 tk só
  • 2 ek cukor (én 4-et szoktam, édesebben szeretem)
  • 6 ek 10%-os ecet
  • borsónyi szalicil vagy Na benzoát
  • feltölteni hideg csapvízzel

10.jpg

Én is az édesebb ízek felé tendálok, 3 ek cukrot számítottam üvegenként, merthogy két üvegre való uborkát tettem el. Nem kellene így tálakba előre kiszedni az összetevőket, de a fotózás kedvéért megtettem. Beleszórtam a szárazanyagot az uborkákra. Szalicil nincs itthon, de NaBe az van, így azt tettem tartósítószernek.

11.jpg

Rákanalaztam az ecetet is. Nálunk csak 20%-os ecet van, így fele annyit tettem bele.

12.jpg

Feltöltöttem az üvegeket vízzel. Az öntöttvas lábasba papírtörölközõt tettem 2 réteget, és beleállítottam az üvegeket. A kupakokat csak lazán tettem rá.

13.jpg

A lábast feltöltöttem vízzel - így kb 3/4-ig ért az üvegnek a víz -, majd a teraszon felforraltam (33C meleg van, nem fûtöm a lakást), és 5 percig hagytam forrni, majd megszorítottam a kupakokat az üvegeken és lezártam a rezsót, és együtt hagytam õket lehülni.

14.jpg

Kinyomtattam a cimkéket az elõzõ üvegekre is, amikbe kapor is került.

16.jpg

Ugyanezzel a recepttel elõkészítettem a kecskeszarv paprikámat, amiből pont egy üvegnyi érett meg. Mivel a paprika sokkal hosszabb, mint amilyen mély az üveg, ezért a végüket letörve tettem az üveg aljába. A lábasban való forralás helyett a mikrót választottam, amiben éppencsak felforraltam, majd rázártam az üvegre a kupakot.

17.jpg

41 komment

Címkék: koriander cukor mustármag ecet babér babérlevél feketebors ecetes uborka kecskeszarv hűtőházi savanyúság

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr136572195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 11:36:35

Szép napot!
Én az uborkáért annyira nem vagyok oda, de az ecetes paprikát hasonló módon készítem, pár gerezd fokhagymával megfejelve.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 11:37:13

Persze zöld csiliből, mert az jó.

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.16. 12:13:27

@Waka:
Megposztolhatnád ezt az ecetes paprikát. De ha lehet még az idén.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 12:28:12

@látjátok feleim szümtükkel: Ezzel az a gond, hogy szezon végén szoktam készíteni, mikor már látszik, hogy jön a hideg, és nem fog beérni a maradék.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.16. 13:08:31

ha nem toritek le a paprika veget, meg kell bokodni, kulonben megromlik

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.16. 13:09:01

@Waka: en is csinaltam chilibol, igen jo, egy paprika egy falat

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 13:20:02

@Babette.: És azt te meg bírod enni????? Jézus anyám!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 13:22:28

@Babette.: Ez egy fura dolog. 4 éve teszem el ezt a kecskeszarv paprikát, mert imádjuk. Van üveg, ami megforr, de semmi baja nem lesz, van ami csak zavarosodik és szintén semmi baja nem lesz. Minden esetre soha nem böködtem meg.
Megnézve feleségem almapaprikáját, az sincs megböködve. Nem is értettem, miért megy bele mégis a lé ...
Pont emiatt nem aggódtam, hogy letöröm a végét.

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.16. 14:01:02

@Andrass9: hat azert nem teli pofara. foleg mostanaban. bar volt olyan idoszakom, amikor vajaskenyerre vastagon kentem az erospistat. de elmult.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 14:01:48

@Waka: Eddig én is, de most oly sok a csili, hogy muszáj elkezdeni. Fogok készíteni jalapenot savanyítva. Az alapfűszer a Nachos-hoz (tortilla chips, olvasztott cheddar cheese, bab, avokado).

Ugyandehogy (törölt) 2014.08.16. 14:02:17

@Andrass9: kepzeld, nekem ket evs paprikak vannak, mind gyonyoru, es vilagos is maradt.
a lekvarok is ketevesek, akkr tul sokat sikerult eltenni:D

legalabb iden nem kell vele bibelodnom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 14:19:03

@Babette.: Most elmeséljem, hogy a kamrában van még jócskán üveg 2001-ből? :)
Pláne most, hogy a gyerekek már kirepültek, sokkal kevesebb fogy. Bár ... A fiú már rászokott, hogy minden látogatásakor megdézsmálja a kamrát :)

Llychllyn 2014.08.16. 15:30:29

voltam egyszer egy falumúzeumban vagy miben, voltak ott szőttesek meg bútorok meg minden frinc-franc, a konyhaszekrényen meg lekvárok sorakoztak. Beszélgettünk a felügyelő nénivel, aki bevallotta, hogy ő már így kapta meg vagy tíz éve a berendezést, minden leltárban van és muzeális érték és így tovább, de hát a szilvalekvárt egy idő után nem bírta nézni, úgyhogy nagy titokban felfőzte, és úgy rakta vissza a polcra... :)

Nekünk minden savanyúságunk tönkrement tavaly, akkor próbálkoztunk meg vele talán másodjára. Egy kivétel volt, az ecetes hagyma, az isteni lett. Nem értem. Én egy kicsit megböködtem az almapaprikákat, de úgy is megromlott. :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 19:53:00

Szép estét!
Újabb nap, újabb kosár paradicsom.
@Babette.: Nálam többféle csili van, némelyik 15 centis (Cayenne), abból kitelik három falat is. Van egy hagymaszeletelőm, azzal szoktam megböködni. Ilyesmi: m.blog.hu/ka/kaja/image/0Tus/HagymaV/0h2.jpg
Üvegbe rakom, felöntöm lével, és hagyom egy napot állni, hogy teleszívja magát. Másnap megint felöntöm, és dunsztolom.
Némelyik fajta - mint a csokros csili - igen haragos, de hősiesen esszük, és csuklunk, mint a busz.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.08.16. 20:48:27

@Llychllyn: Van az, hogy egyik évben minden jól sikerül, máskor meg alig. Múlt évben minden paradicsom meg lecsóféle jó lett, most meg naponta, sorban öntjük ki anyám "zöldségeit" mert tönkremennek.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.08.16. 20:49:07

Uborka kapcsán jut eszembe, anyám csinált kovászos uborkát krumplival, jó lett. Már mutatóba sincs.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 20:49:52

A zöldségek szépek és érdekesek, de semmi értelmük nincs a nagy szelet hús nélkül ... Fran Lebovitz

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 20:50:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nekem is ajánlották, de nem mertem kipróbálni, most meg itt a temérdek paradicsom, az uborka ugrott egy időre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 20:51:32

@hajdulaszlo (volt hajdul): Most, hogy mondod, megnézem az uborkakordont és csinálok egy újat. Pár szem van már csak az előzőből. (Persze csak holnap!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 20:53:00

@Waka: A csokrost érdemes hagyni megérni és megszárítani. Kávédarálóval remek csilipehely készül belőle.

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.16. 21:22:31

@Andrass9:

A habaneroból mit érdemes készíteni?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.16. 21:25:03

@látjátok feleim szümtükkel: Anyóspörköltet. Imádni fogja. :D
Én krémet készítek szinte az összes csípős paprikából, nyersen, kevés kápiával vagy paradicsompaprikával vegyítve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.16. 21:33:52

@látjátok feleim szümtükkel: Most termelek először, így nincs benne tapasztalatom. Lehet, hogy nem is lesz, mert egyszerűen odaadom Vörösbor(de)Minőséginek :)

Pippi Harisnyás 2014.08.19. 07:46:53

A 3 mokkáskanál borkén kb hány dkg?

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.19. 08:49:47

@Pippi Harisnyás:
Valamikor régen én úgy tanultam, hogy ha egy adag por ( vagy puha és osztható anyag ) súlya ismert, azt úgy osztjuk kisebb adagokra, hogy a mennyiséget elfelezzük, majd azt is elfelezzük, és ezt addig tesszük, amíg a gramm mennyiséghez közelít a felezés ( ezt még akkor tanultam, amikor nem voltak digitális mérőeszközök, csak karos mérlegek. Amennyiben van mérleged, próbáld a lehető legkisebbet adagot kimérni, azt osztd el, és ahhoz viszonyatva el tudod dönteni mennyi lehet a te mokkáskanaladdal mért borkén mennyisége.
Ha nincs semilyen mérleged, akkor a borkén összes mennyiségével kell elszórakozni a felezéses folyamatot ( a csomagoláson rajta van mennyi az összsúly ). Egyébként meg szerintem ha gazdaboltba érdeklődsz, ott biztos árulnak olyan olcsó mérőeszközt, ami porok mérésére szolgál. Mérőhenger biztos van folyadékhoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.19. 09:16:39

@Pippi Harisnyás: Az én mokkáskanalammal:
1 csapott mokkáskanál borkén 1,7 gramm
1 púpos mokkáskanál borkén 2,6 gramm

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.08.20. 11:33:18

@látjátok feleim szümtükkel: Jó cikk, de tele van tárgyi tévedésekkel, és pár borzalmas nyelvtani hibával.

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.20. 15:00:28

@Waka:

Nem kell festeni, lehet röviden is írni úgy, hogy rossz.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.20. 19:26:02

Mellesleg ezt írta a szerző: "Szerettetel várom a javító észrevételeket és kiegészíteseket!"

Aki tuggya csinája, aki nem az taníccsa.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.20. 20:52:07

@látjátok feleim szümtükkel: A maradék meg pénzt keres a publikálásával :)
Szerinted nem sértődik meg, ha "javító szándékkal" megkritizálnám???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.20. 21:28:47

@látjátok feleim szümtükkel: Jó kérdés :)
Valahogy beépült, hogy ha nem muszáj, nem bántok meg senkit :)

susztertangó 2014.08.21. 05:40:56

@Andrass9: Ha érdemes kritizálni és udvarias is akarsz lenni, megteheted priviben.

Pippi Harisnyás 2014.08.21. 10:43:35

Ó! Én rendszeresen benézek ide. Nagyon kellemes, üde a blog, tetszik a receptek körítése. Sokszor jókat mosolygok, szeretem az ilyen kézzelfogható dolgokat.

látjátok feleim szümtükkel 2014.08.21. 15:02:13

@Pippi Harisnyás:

Aki benéz, az le is szokott ülni. Ha meg tucc valamit, ami eddig nem volt, akkor azt mindenki tunni szeretné:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.08.21. 20:02:52

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon jól lett meghatározva! Ha valami újat kaphatunk, akkor azt nagyon lekesen fogadjuk! Hogy a fenébe tanuljunk friss dolgokat enélkül?
süti beállítások módosítása