Talán még nem késő az ötlet.
Valamit kezdeni kell a húsvétrõl maradt rengeteg sonkával, tojással. Megkapta a szemem valahol a neten, hogy robotgépben krémesítették a sonkát (már nem emlékszem a weboldalra).
A házi majonézt sem szabad sokáig tárolni. Akkor legyen belõle kence, amit kenyérre lehet kenni és nem olyan száraz.
Hozzávalók:
- 15 dkg füstölt fõtt sonka
- 1 tojásnyi a töltött tojásból
- 3 ek házi majonéz
- 1 kiskanál torma
- 1 kiskanál olivabogyó paszta
- 1 dl tejszín
- 3/4 tubus krémsajt
- 1 kiskanál mustár
- 1 kis csokor petrezselyem
- 1 szál új fokhagyma
- snidling, zsálya, oregano
- 4 tekerés feketebors (só nem kell, elég sós a sonka)
Felvágtam a zöldeket kicsire. A krémsajt persze lehet egy teljes rúd is, de én már elõzõ nap megvámoltam. A snidling kivételével mindent beletettem az aprítógépbe (erős turmixgép is jó, ha szét tudod szedni a mosogatásnál:). Jól összemixeltem, ami mindent szétcincált apróra. Kicsit még sûrûnek éreztem, hozzáadtam hát még egy kis tejszínt és majonézt. Ezt is összekutyultam, de még kívánt higítást! A snidlinget a legvégén kevertem bele, hogy azt ne zúzza szét a gép.
Jól záró dobozban eláll pár napig a hûtõben.
Kenyérre kenve uborkával vagy retekkel laktató reggeli vagy uzsonnatöltelék a suliba.
Ha újrakezdhetném, akkor tejszín helyett tejfellel lazítanám, majonézt is kevesebbet használnék, viszont vágnék bele még hagymát is.
De akkor akár villamos is lehetnék...