Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sonkakrém

2014.04.26. 07:00 Andrass9

Talán még nem késő az ötlet.

Valamit kezdeni kell a húsvétrõl maradt rengeteg sonkával, tojással. Megkapta a szemem valahol a neten, hogy robotgépben krémesítették a sonkát (már nem emlékszem a weboldalra).

16.jpg

A házi majonézt sem szabad sokáig tárolni. Akkor legyen belõle kence, amit kenyérre lehet kenni és nem olyan száraz.

Hozzávalók:

  • 15 dkg füstölt fõtt sonka
  • 1 tojásnyi a töltött tojásból
  • 3 ek házi majonéz
  • 1 kiskanál torma
  • 1 kiskanál olivabogyó paszta
  • 1 dl tejszín
  • 3/4 tubus krémsajt
  • 1 kiskanál mustár
  • 1 kis csokor petrezselyem
  • 1 szál új fokhagyma
  • snidling, zsálya, oregano
  • 4 tekerés feketebors (só nem kell, elég sós a sonka)

10.jpg

Felvágtam a zöldeket kicsire. A krémsajt persze lehet egy teljes rúd is, de én már elõzõ nap megvámoltam. A snidling kivételével mindent beletettem az aprítógépbe (erős turmixgép is jó, ha szét tudod szedni a mosogatásnál:). Jól összemixeltem, ami mindent szétcincált apróra. Kicsit még sûrûnek éreztem, hozzáadtam hát még egy kis tejszínt és majonézt. Ezt is összekutyultam, de még kívánt higítást! A snidlinget a legvégén kevertem bele, hogy azt ne zúzza szét a gép.

11.jpg 12.jpg 13.jpg

Jól záró dobozban eláll pár napig a hûtõben.

Kenyérre kenve uborkával vagy retekkel laktató reggeli vagy uzsonnatöltelék a suliba.

14.jpg

Ha újrakezdhetném, akkor tejszín helyett tejfellel lazítanám, majonézt is kevesebbet használnék, viszont vágnék bele még hagymát is.

15.jpg

De akkor akár villamos is lehetnék...

84 komment

Címkék: tojás sonka tejszín majonéz snidling torma petrezselyem

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1006067778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.26. 10:44:07

a lényeg, hogy tanulj meg csengetni

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2014.04.26. 11:09:28

Jó ez a kence , de én ajánlanék egy másik hasznosítási módot, mert nagyon szeretem a sonkás kockát:gasztropusztitas.blogspot.hu/2012/04/a-sonkas-teszta.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 11:49:08

@Az amatőr hagyományörző: Az is egy remek eledel. Külön tetszik ez a tésztabatyus megoldás, bár a fodros nagykockából készült tepsis változat is tudott finom ropogós lenni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 11:49:35

@Babette_: Csakis álmomban, de akkor csengetek kicsit.

2014.04.26. 12:13:12

"akkor tejszín helyett tejfellel lazítanám"

:))))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.26. 12:28:05

Szép napot!
Jóféle. De jóféle mixer/aprító kell hozzá. A tejfeles megoldás nekem jobban tetszik.
Kiköltöztettem az amarilliszeket ez erkélyre, októberig ott laknak majd. Megfőtt az ebéd is, meggyleves és bácskai rizses hús.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 15:27:17

@Az amatőr hagyományörző:
Igazad van, na de hol lehet már olyan disznót találni, amelyik legalább egy évig nő az ólban, és nem eszik tápot? Az ilyen disznót, már ha létezik, arany árban mérik.:(

2014.04.26. 16:45:44

@Waka: jó menü. Sajnos egyiket sem ettem már "ezer éve", mert itthon nem szeretik, magamnak meg nem éri meg, ha közben mást is kell csinálni.

Én kacsát sütöttem, a belsejét jól megtömve almával. Hozzá összedobáltam egy tepsire való zöldséget, céklát, brokkolit, répát... jól meglocsolva a kacsa zsírjával, és egy kis Ella szerű sárga krumplit még plusz egy tepsivel. (a zőccséges esküszik az életére, hogy Ella, mármint a krumplija Ella) Előételnek megkívántam egy kis adag velős pirítóst, vörösborral, ebből csak én eszem, mások undorodnak tőle, de sebaj. ;)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.26. 17:28:44

@pizzaszeletvágó: A kacsát szeressük, zöldséggel különösen. :) A velőst is, de az erősen listás nekem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 17:57:44

@pizzaszeletvágó: Az melyik velős pirítós volt? Csont vagy agy?

vörösbor(de)minőségi 2014.04.26. 18:51:02

jókor jött ötlet mert már én is tologatom a hűtőben azt a 15-20dekás sonkamaradékot,minden esetben azon gondolkodva....dekéneebbőlvalamit-
hát itt van.
arányokon belevalókon lehet változtatni-de a lendületet megadta.
3x hurrá.
holnap közvetlen nagymise után:)))

susztertangó 2014.04.26. 18:52:58

@Andrass9: Hogy én egy milyen vagyok! A csontvelő jöhet, az agynál én megyek.(Ebbe bele lehet bonyolódni, hogy ki, mi megy el...) Voltam Vásáron direkt nem is esett,csak mikor haza értem , ez egyre gyérebb :-(((( A GASZTRONÓMIÁT a kitelepült büfések jelentették.Valaha a felső részben tényleg voltak klf. élelmiszer termelők, titkon holmi Farkas féle fűszerpaprikában reménykedtem.NO, sajtosok voltak és egy diszóságos is. Vettem szembe szomszédnak virágzó mini kaktuszt, had örüljön, tegnapi vendéglátóimnak Ciszterci nővérektől paprika krémet, hogy még hívőbbek legyenek- Icának egy palack dörgicsei 2011 es Szürkebarátot (mint a cseppentett méz)nekem belépő jegyet.@látjátok feleim szümtükkel: Talán Rózsa Péter Virágoskútról szolgálhat ilyesmivel, bár ott a mangalic kondában/csürhében él mezőn és nem ólban és igen rideg népség.@Az amatőr hagyományörző: Vasziszdasz:porló?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 19:02:46

@susztertangó: Feleségem járt pénteken a vásárban. Pont kifogta azt a 4 órát, amikor nem esett az eső. Nagyon panaszkodott, hogy ez már nem az, ami volt. Idén már nekem nem volt kedvem kimenni a tavalyiból tapasztalva. Még egy nyavalyás permetszeres sem volt kinn!!!
Megyek is lefújni a fákat, hátha nem lesz éjjel eső.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 19:18:40

@susztertangó:

Az, amire apám azt mondta, hogy olyan, mint a rántás.:)

@Andrass9:

Mi befejeztük a mai permetezést, holnap folyt,köv., közben meg a guta kerülgetett. Szerdán ültettem egy csomó paradicsomot, sok fajtát, és kis műanyag cimkéket kötöztem soronként, ráírva melyik milyen fajta. Ma egyet találtam, még a madzag is eltünt. Dunsztom sincs hová, csak tippelek, esetleg madarak vitték el fészek tölteléknek. Csiga és giliszta ugyan is nem eszik műanyag madzagot.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.26. 19:39:37

@látjátok feleim szümtükkel: Én a paradicsomot és a paprikát fajtánként számozott pohárba vetettem. Tegnap vittem a listát, és jegyzeteltem: melyik fajta, hányadik sor, hányas hely. Aztán zsebre vágtam a papírt, este bepötyögtem a gépbe, hétfőn kinyomtatom, laminálom, meg ne ázzon, aztán leviszem a kertbe jelmagyarázatnak.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 19:56:41

Ez nem rossz, én feliratos pohárba raktam, de csak két fajtánál hagytam ott a poharat sajnos.:(
Jövőre nem lesz ennyi fajta, ami az idén jó lesz, abból marad csak, meg a fekete paradicsomból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 19:58:34

@látjátok feleim szümtükkel: Abban a pillanatban, amikor elkezdtem bekeverni a permetszert, nekieredt az eső. Az időkép szerint Magyarországon sehol nem esett ...
@Waka: Én csak számoztam a cserepeket kis zászlócskákkal, ami persze adatbázisban van :) 58 féle magot vetettem, ebből 6 féle nem kelt ki. A többi a jövő héten megy a szépen letakart ágyásokba, oszt meglátjuk. A paprikákat már poroznom kell, mert annyi a virágja, benn meg nincs méhecske.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 19:59:36

@látjátok feleim szümtükkel: A madarak mindent begyűjtenek, ami mozdítható! Különösen a verebek és a szarkák, bár a szajkót se kell félteni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 20:10:00

Felénk csak seregély, feketerigó, veréb, meg több féle apró énekes madár van, de valaki haszontalankodott közülük.

Paprikám nincs poharazva, de palántázható már, kivéve egykét csilit, azok nagyon nehezen nőnek, igaz nem is vittem őket az állandóan meleg helyre, ahol vannak, ott meg éjszaka 16-18 fokig lehül.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2014.04.26. 20:26:56

@susztertangó: A porlós tészta es ist ein paraszt alaptészta ! Íme egy egyszerű recept .Hozzávalók: 50 dkg finomliszt, 1 csésze zsír, 4 db tojás, 2 dl tejföl, 1 tasak sütőpor, egy csipet só , egy kis tej .Elkészítés: A hozzávaló tésztát zsírból, 4 tojássárgájából, 2 dl tejfölből, sütőporból és lisztből készítjük. Ehhez egy kis tejet adva jól összegyúrjuk, majd félretesszük állni, hogy a tészta hadd keljen, finomodjon. Egy óra múlva félujjnyi vastagra nyújtjuk. A tepsit vagy a vastagfalu öntöttvas lábast kizsírozzuk, és a nyújtófára feltekert tésztát belefektetjük.Ezután megtöltjük az elkészített sonkás kockával ,a tetejét ráhajtogatjuk ,tojásfehérjével lekenjük, és villával megszurkáljuk, majd a lábast a sütőbe toljuk és addig sütjük míg a teteje szép pirosra sül. Van egy másik sonkás tészta receptem is ,egy tepsis ,porlós kabát nélkül , amolyan panelkonyhás változat kis olasz beütéssel :gasztropusztitas.blogspot.hu/search/label/sonk%C3%A1s%20t%C3%A9szta

2014.04.26. 20:29:03

@Andrass9: agy

www.youtube.com/watch?v=3MgyRO3c870
1:56-nál.

Ez bizony durva sertés agyvelő volt, fehérállománnyal, szürkeállománnyal, kisaggyal, agytörzzsel, némi gerincvelő nyúlvánnyal együtt, undorító egyeseknek, szerintem meg csak egy koleszterin bomba, mert ha volt is lelke a desznyónak az már jó helyen van, nem kell misztifikálni vele, ellenben pirított hagymával, majorannával, borsosan, csipet őrölt köménnyel, a végén zöldpetrezselyemmel, opcionálisan egy kevés tojással, de azt csak már a tűzről levéve, na így ez egy táplálék.
Karajba töltve is szeretem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 20:42:34

@pizzaszeletvágó: Tavaly nyáron ettem először életemben Füreden egy éjszakai csavargás alkalmával, amikor találtam egy nyitott borozót. Arrafelé sok helyen láttam kiírva, de még csak csontvelőset ettem.
Hát mit mondjak, fenomenális volt!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.26. 21:00:53

@pizzaszeletvágó: @Andrass9: Van olyan hölgyismerősöm, aki nyakló nélkül ette, míg meg nem mondták neki, miből készül. Azóta nem kívánja.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 21:43:50

@Az amatőr hagyományörző: Szindbád csontvelőt evett :)
Zseniális film, remek szinészek!

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 21:48:29

@Andrass9:

Azért ne felejtsük el, hogy a két velőnek nem sok köze van egymáshoz, ízben, állagban jelentősen eltérnek. Ennek ellenére mindkettő remek étel, bár én a csontvelőt sokkal jobban szeretem, úgy magában kenyér nélkül is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.26. 21:52:11

@látjátok feleim szümtükkel: Amióta azt a velős krumplipürét megcsináltam, már háromszor újra főztem a receptet. Régen csak pirítóson borssal és sóval, de most pürében! Még van egy szép példány a csodahüttőben ...
Kenyér nélkül nekem nehéz, ha nagy a csont.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 22:28:33

@Andrass9:
Sertés velőscsontból meg birka csontból szoktam kiszedni a velőt. Ja, és amikor körömpörköltet főzök, azokból a csontokból. Amióta fűsrészelten árulják, gyakran el van vágva a láb velőscsontja is és kiszedhető a csontból a velő, no az valami csudás a pörköltbe megfőve.

2014.04.26. 22:38:25

Nemkülönben az osso bucoban is szeretjük a csontvelőt.
Ám én nem azt kívántam meg mára, hanem az agyat.

@Andrass9: a legjobbat én is egy jó hírű szálloda éttermében ettem, neves szakács készítette egy borvacsora alkalmával, hol neves, számomra kedves színészek is alakították közben az irodalmi hangulatot, én azt nem tudom utánozni, próbálkozom, de úgy sohasem sikerül.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 22:50:16

A legjobb velőt én magam készítettem, különösen a velős palacsinta és a rántott velő ( tartárral ) sikerült nagyon jól ( mindig ). Mostanában hagymán egészben sütöm fedő alatt pirosra, héna paprikásnak főzöm jó szaftosra. Étteremben még nem ettem jót, csak nagyon régen vesevelőt. A rántott velő azért nem volt sosem nagy durranás, mert a velőt símn panírozták és megsütötték, de én a panírozás előtt fűszerezem, és a panírba is megy fűszer.

2014.04.26. 22:57:51

@látjátok feleim szümtükkel: bizony, hogy jól csinálod.
Te tudsz még olyan éttermet, ahol az étlapon egyáltalán szerepel? Én egyet tudok, ahol "velőrózsa" rántva másik helyen velővel töltött karaj valami fantázianéven szerepel. Étteremben ilyet rendelni manapság valóban bizalom kérdése.

2014.04.26. 23:10:12

@Az amatőr hagyományörző: a "porlós kabát" nélküli változatod tetszik jobban. valami hasonlóra most készültem, de időközben elfogyott a parasztsonkám az utolsó húscafatig. :))) Írásodat könyvjelzőztem, lesz még alkalom.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.26. 23:52:26

@pizzaszeletvágó:
Felénk néhol még a velővel töltött rántott szelet előfordul, és van egy hely, ahol jól is készítik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 07:42:02

@látjátok feleim szümtükkel: Mindenféle velővel rendelkező csontokat jó kiszopogatni. Ezért is szeretem nagyon a körömpörköltet, mert abban sok pici csont van. Marha velőscsontot viszont aranyárban mérik - de legalábbis húsárban :(
Én viszont még nem főztem agyvelőt, pedig már kacérkodtam vele sokszor. Itt újra bejön az egyszemélynek való főzés gondja ...

susztertangó 2014.04.27. 08:32:28

@Az amatőr hagyományörző: Köszönöm a receptet. Most már csak a tészta neve érdekel porló=porzik? Vagy ez valami idegen szó?
----------------------------------------------------Ma kacsahónalj lesz a fagyasztóból már tegnap kiszedtem. Most jöttem a Kaiser's ből /ex/ magamnak is vettem bort, két lityi pillepalackban , származási hely EU.Vörös. 599.-huf, a tegnap Icának vett dörgicsei több mint 6 x ennyibe került. De jó ez nekem panelprolinak, izé nem is, mi a pol.pandantja ennek, birkamenetes(?)-Icunak meg -aki komenista- jó drágát. Hát így élünk Hunniában.Na megyek , összekapom a lakást, tokozom a kacsát, meg vörösbort iszok.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2014.04.27. 10:50:02

@susztertangó: Nem porló , hanem porlós ! A név a tészta állagára utal , mert omlós mikor beléharapol ,porlik széjjel mivel zsírral és sütőporral készül !

2014.04.27. 14:16:22

@Az amatőr hagyományörző: jól néz ki!
Most, hogy mondod, nem lehet ismeretlen dolog a levesek disznó agyvelővel való sűrítése, eddig egyet ismertem, az a jászberényi pandúrleves.

www.videkize.hu/pandurleves_jaszsagi_modra

2014.04.27. 14:25:59

Gyorsan hozzá is teszem, az előzőhöz, hogy a jászsági pandúrleves éttermi találmány a legeslegújabb korból. Viszont gondoljunk bele, hogy ilyeneket az éttermi séf sem véletlenül talál ki. Az ilyen ételek mögött azért mindig motoszkál valami hagyomány is.

@susztertangó: ki mit érdemel, ugye. :)

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2014.04.27. 14:55:18

@pizzaszeletvágó: Ha már így akkor a tárkonyos bárányfejleves se semmi amibe a kettévágott bárányfejet agyvelőstől főzzük bele a szemeivel együtt !

susztertangó 2014.04.27. 17:42:47

@pizzaszeletvágó: Ide egy nyelv öltögetős szmájlit képzelek-Ica meg röhög :-))

susztertangó 2014.04.27. 17:47:32

@Az amatőr hagyományörző: Azért nem állnak az ember mellett egy pisztolyt a fejéhez szorítva, hogy:"Márpedig megeszed, vagy a birka agya mellé kerül a tiéd!"

Llychllyn 2014.04.27. 19:23:50

@Az amatőr hagyományörző: Azért valahol én is meghúznám a határt, a kaja ne kacsintgasson rám, csak semmi bizalmaskodás...:)

A rántott velőrózsától nem voltam elájulva, viszont Tihanyban valami isteni velős kenyeret ettem, nem is volt drága, utána mozdulni sem bírtam... Otthon nem valószínű, hogy nekiállnék megcsinálni, de az egy komoly kaja.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 19:51:25

@Llychllyn: Az a velős kenyér egy házmesterrel lekísérve ... ha azt én zongorázni tudnám :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.27. 20:08:39

Szép estét!
@látjátok feleim szümtükkel: Azt kellett volna látnod, mikor - még altisztként - a legénységi étkezdében püföltem ki kanálba a csülökcsontból a velőt, csak úgy zengett belé az egész kajálda, a tisztiről meg kukucskáltak át, mi az a ribillió?
@Az amatőr hagyományörző: Ez azért nem akkora szám, én rengeteg nagy halfejeket szoktam felfalni, a szemével együtt, sőt a csirkefej a kedvenc falatom. Igen, az is szemestül. Csak a szemgolyót nehéz elrágni, mert igen kemény főve.

susztertangó 2014.04.27. 20:26:10

@Waka: Hű, de gonosz vagy :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

2014.04.27. 20:33:11

@Waka: ha kemény a szem, akkor 2 eset van: vagy ne rágd el, vagy ne főve! :)))
Ha egészben nyeled és rákötsz egy kamerát, megvan a gasztroszkópia is. Halszemoptikával. :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 20:38:54

Ma kirándultunk és utasaink is voltak. Elutaztunk 100 km-t, és amikor pakoltam mi, megláttam, hogy a kocsi oldalán a sárvédő felett, sárga pöttyök vannak. Előbb azt gondoltam valami virágpor féle, aztán kissé közelebbről megvizsgálva kiderült, hogy egy marék apró, idén kelt pókocska ( keresztes vagy virág pók ), akik szépen odakötözték magukat az egyik hajlatban a karosszériához. Nem bántottam őket, viszont oda sütött a nap, így melegük lett. Ezért a csapat nagyobb része leköltözött a sárvédő belső pereme alá, és ott övezte be magát. Szépen vissza is jöttel velünk a védőháló alatt. Talán csak 8-10 pókocskának szóltam, hogy na lefelé, vérfrissítést végrehajtani a környéken, és ők maradtak.

2014.04.27. 20:42:36

@látjátok feleim szümtükkel: két napig pötyörgött egyfolytában, pénteken és szombaton, néha erősebben is, milliméterre nem tudom, de átázott a föld. A felső rétegben okés a helyzet, mélyebben, gyümölcsfáknál lesz még gond. Most várom, hogy száradjon annyira, hogy palántázzak.

2014.04.27. 20:51:42

@látjátok feleim szümtükkel: ne is mondd, én egyszer-kétszer hagytam lehúzva az ablakot a garázsban vagy 6 éve, és annyira beköltöztek a kocsiba, ha 2 napig nem megyek vele, pókhálózni kell a kormányt és a vezérlő egységeket, rohadjanak meg. Én egyszer vérfrissítés céljából 1000 kilométerről hoztam haza egy házilegyet kocsival. :)
Ha már áttértünk a természet megfigyelésére, az előbb voltam kint az udvaron, ott szorgosan köröz egy denevér. Mindig csodálom a hangtalanságát, egy madár szárnyának mindig van valami surrogása, ez meg némán csapong a levegőben. Igaz, ha 20 kHz fölött hallanánk nem lenne néma.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 20:52:11

@látjátok feleim szümtükkel: Nálunk azok a pókok elég rövid életet éltek volna. Feleségem se pókot, se békát nem tűr meg a háznál. A béka viszont most bevette magát a tavamba, így nincs beleszólása :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 20:53:47

@pizzaszeletvágó: A lyánykám biz hallja.
Van egy ugatáscsökkentö kézi készülékem, ami ultrahangon veszekszik a kutyákkal, ha azok ugatnak. Na a lyány azt is hallja!

2014.04.27. 20:58:49

@Andrass9: de nyugtass meg, ugye humán, nem alien? :)))
Várjuk a békacombos posztot... :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 21:02:58

@Andrass9:

Nálunk az ugatáscsökkentő készülék két dugó.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:04:21

@Waka: Jóstét!
A szemeket hagyjuk csak békén! A szemorvosom nem hajlandó szemüveget írni, azt mondja szürkehályogműtét kell. Én meg azt mondom, hogy nem. Most keresek másik szemorvost. Ez a műtét egy érzéstelenítő injekcióval kezdődik a szemgolyóba - mindjárt el is ájulok még a gondolatától is!!! Nemhogy megenni ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 21:05:02

Nálunk rengeteg pók van, főleg virág és keresztes fajta. a virágból több féle is. Gyakran a lakásba is bepakolnak, de azokat megfogom és kiviszem. Ha nem muszáj, soha nem ütök agyon pókot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:05:28

@pizzaszeletvágó: Békacomb most nem lesz - ahhoz kicsi a brekusz. A lyány az valódi! @látjátok feleim szümtükkel: igazolhatja!

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 21:07:53

@Andrass9:

vakvaganyok.blog.hu/2013/10/22/hihetetlen_de_elmeny_792

Egy ismerősőm ma mesélte, hogy két órával a műtét után haza engedték. Szerinte nem fájt semmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:08:26

@látjátok feleim szümtükkel: Meginvitállak egy napi munkára és utána egy éccakai alvásra a 2 dugóval, oszt majd meglátjuk elég-e.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:11:04

@látjátok feleim szümtükkel:
1, Anicának azt sem hiszem el, hogy él
2, A szememhez senki nem nyúlhat, mert lövök.
Esetleg altatásban elfogadnám, ha muszáj, de jól látok, tehát nem érdekel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.27. 21:13:07

@susztertangó: Dehogy is. :D
@látjátok feleim szümtükkel: Határozottan, csak úgy meg nagyon síkos.
@pizzaszeletvágó: Egyben szoktam, a csarnokvízzel könnyű lenyelni.
@Andrass9: Pár éve túlestünk rajta, egy hónap alatt megvolt mindkét szem, reggel mentünk délben már itthon voltunk. Nem volt injekció a szembe, csak sok szemcsepp.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:17:00

@Waka: Mindenki ezt meséli, de én még a gondolatától is rosszul leszek, hogy a szememhez ér valaki. A szivemet piszkálhatták, az nem zavart :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 21:29:38

@Andrass9:

Nyugi, én kaptam egy nevet és címet, meg is fogom tekinteni addig, amíg látok.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.27. 21:33:03

@Andrass9:
A munkára nem kell invitálni, van az nálunk is, nem is kevés.:)
Aki pedig a munkában elfárad, annak még dugó sem kell, egy sem, nem hogy kettő.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:38:53

@pizzaszeletvágó: Köszi, érdemes volt elolvasni párat belőle, hogy megnyugtassam magamat - nincs szükségem műtétre (egyelőre). Jól látok, nagyjábol egyforma a két szemem, napszemüvegre már gyerekkorom óta szükségem van, szóval semmi sürgősség, viszont rendes szemüveg. Megyek is keresek másik szemorvost!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:44:13

@látjátok feleim szümtükkel: Azt azért megnézném, hogy te tudnál-e ezek mellett a dögök mellett aludni. Kb 70 dB hangerő éjszaka nem igazán hívogató (csendes lakóterület éjjel 40 dB) ...
Szerencsére a nagyobbik megtanulta az ultrahangot, ezért ő csöndben marad. Marad a másik, amelyik megőrül attól, hogy a többi kutyák letojják, ezért egyre hangosabban ugat, hogy vegyék már ót észre. A többi kutya meg csak nyugodtan továbbál :)
A gond alapvetően a tulaj, aki nem foglalkozik a kutyáival, akik ezt igényelnék.

2014.04.27. 21:45:20

@Andrass9: ismered a viccet, hogy ha mi nem működik akkor mit kell lecserélni... :)

Én annyit láttam benne, ha egyébként jól látsz, de mégis zavaróak a szembe jövő fények, nappal is az autó lámpák vagy hasonlók, akkor lehet valami indikációja a műtétnek. Bevizsgálta, belenézett a szemorvos vagy csak hasára ütött?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:50:21

@pizzaszeletvágó: Belenézett, ami valószínűleg elegendő a diagnózishoz. Nem zavaróak nappal a fények, de éjjel valóban nem szeretek már vezetni. Szerencsére nem is kell :)
Szóval indikáció van, de én egy új szemüveget akartam feliratni - 1/4 dioptriával gyengébbet, amire nem volt hajlandó. Közölte, hogy előbb műttessem meg magam az általa ajánlott csapattal, mielőtt felírja. Na ezért keresek másikat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:52:54

Hogy lehet a sonkakrémtől eljutni a szürkehályog műtétig :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 21:55:43

Sikerült viszont lepermeteznem a fákat két eső és három szélroham között!
Tegnap kipakoltam este a gépet, bekevertem a löttyöt, erre amikor bindítottam volna, elkezdett esni. Ma reggel meg erős széllel indult a nap. Végül 1/2 8-kor elállt valamennyire. Gyors nylon teregetás a salátára, petrezselyemre és a spenótra, majd rohamfújással kiment 16 liter anyag az összes fára!
Most megnyugodtam!

2014.04.27. 21:56:46

@Andrass9: hát az agyvelőn keresztül! :))

Topy 2014.04.27. 21:58:46

@Andrass9: hát ha bármilyen témától két mondaton belül el lehet jutni a p.n.ig, akkor ezt is megoldjuk valahogy! :D

2014.04.27. 22:03:11

@Topy: nyilvánvalóan. Kocsmában amúgy sem szokatlan az összefüggéstelen beszéd! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.27. 22:06:51

@pizzaszeletvágó: A p.n.ig teljesen összefüggű beszédben el lehet jutni két mondattal!

susztertangó 2014.04.27. 22:30:10

Bejött napokban a kisfőnök (kb30 év körüli) és közölte a kolléganőkkel, hogy rájött, hogy a lányokkal azért kell jóban lenni, mert az összes p.n.a. ná luk van. Szerintem a Facén olvasta.A csajok vihogtak.
A nyolcvanas években 23 30 kor elmentem futni nap mint nap.Azért ekkor, mert akkor már kevésbé volt híg mérgesgáz az utcán, pihentek az autók. Csak 3 km volt , kertes házak általában földszintesek. A kutyák folyamatosan adtak át egymásnak, előttem, mögöttem szólt a kórus. Aztán néhány idegesebb pógár felkért, hogy máshova fussak...elég egyértelmű volt.
Ha elég fáradt az ember, tud aludni nagy zajban is.Mint tudjátok, vitéz koromban hiradó voltam és légfúrósok jöttek a táborba gyakorlatozni. A mi alakulatunk volt a vizsga bizottság, mi osztályoztuk őket. Igen sok légvédelmi ágyú pukkangatott egyszerre. Én meg a teherautó alatt jól aludtam.

2014.04.28. 08:46:04

@Andrass9: akkor tényleg jó a látásod. Átlátsz a szitán! :)))

susztertangó 2014.04.28. 15:18:40

@pizzaszeletvágó: Az operált szemére féldió formájú fém szemellenzőt tettek anyámnak, az volt luggatott, szita szerű.
süti beállítások módosítása