Feltételezem, hogy ilyet már láttatok, ettetek, nekem mégis újdonság volt, mert a teraszon készült öntöttvas edényekben. Na jó, az uborkasaláta nem találkozott öntöttvassal :)
A hagymás krumplihoz egy méretes vereshagyma, 5 szem közepes krumpli, kacsazsír és só kellett.
Megdinszteltem a felkockázott hagymát 2 evõkanál zsíron. Szórtam rá sót is, így hamarabb kiadja a levét. Zsírjára lesütöttem és a darabokra vágott krumplival lepirítottam. Eredetileg lefedve terveztem párolni, de olyan gyorsan megpuhult a krumpli, hogy arra nem is volt szükség.
Volt még három nagyra nõtt uborkám a veteményben. Azt meghámoztam, hosszában félbevágtam (mert vastagabb volt, mint az uborkagyalum), dobozba gyalultam és alaposan besóztam. 3 girizd fokhagymát kipréseltem az ecetes/cukros salátalébe, kicsit meg is borsoztam. Az uborka levét kinyomtam de végül ment az is a salátalébe.
3 csirkecombot hozott a feleségem, amihez begyûjtöttem 1 szem zsályalevelet (õ nem eszik zsályát, ne szóljatok neki!), kakukkfüvet, rozmaringot és kis bazsalikomot. Jött még egy kis fej fokhagyma és egy frissen szedett puha füge!
Egy mélyebb öntöttvas lábasban kacsazsírt forrósítottam, amin körbepirítottam a kettészedett, letisztított és alaposan besózott combokat. Felvágtam a zöldfûszereket, a fokhagymát és a combokhoz adtam. A fügét is belevágtam meg egy decinyi félédes fehérbort (ezt nem vágtam fel). Az egészet lefedve pároltam 25 percig.
Annyira éhes voltam, hogy csak akkor kaptam észhez a fotózásra, amikor már jócskán belaktunk belõle.