Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (41) kakukkfü (114) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Lavinia tészta spenóttal és shiitake gombával

2014.04.10. 07:00 Andrass9

Jó blikkfangos cím, de azért lefordítom: a lavinia olasz tészta egy nagyon öblös, de kisméretû (3 cm-es) kagyló, ami rengeteg szószt képes tárolni.

33.jpg

A spenótot remélem értitek, viszont a shiitake gomba egy japán gombafaj, íze és illata leginkább a tinóruk világához hasonlít, de annál sokkal kisebb. Bizonyítottan remek megelõzõje a ráknak. (Láttál már rákos japánt? Én is csak akkor, amikor a bostoni reptéren dobozokban vitték a fedélzetre az élő homárt/langusztát - szóval egy rákot, mert Japánban a gatyájukat ráfizetik.) Elnézést, ha izléstelen volt a tréfa, de manapság már azt is megkérdezik, hogy hallottál-e izlandi szamarat szárazon köhögni ....

Az egész úgy kezdõdött, hogy a helyi magyar multiban akciós volt a shiitake gomba, amit én nagyon szeretek, nomeg nyugdíjas lévén még 10% kedvezményt is kaptam rá :) Állítólag ugyan akciós termékre nincs ez a kedvezmény, de mivel a gomba ára 3 nap alatt egymás után nem volt kiírva, nem különösebben izgattam magam miatta. Persze, ha ez nincs, akkor is vettem volna valamilyen gombát, mert már nagyon ráéheztem. Volt ugyan portobelló is, amit szintén egy szuper gomba, de most ennél kötöttem ki. A portobellót sokkalta több egyéb célokra szeretem használni, minthogy megtölteni, vagy kirántani esetleg vajban sütni ...

Beraktam a második adag sóletet a sütõbe (mert a nagy sikerre való tekintettel meg kellett ismételnem) és itt éheztem reggeli meg miegyéb nélkül. Beugrott rögtön a gomba, ami a hûtõben várja végét, de azzal valamit kezdeni is kellene. Pár napja már gombás tojásnak megettem egy adagot, az hát szóba sem jöhet.

Irány a kert: ott mosolyog 5 sor spenót, ami már április elején fel akar magzani (?), szóval arról ezeket a renitens szárakat leszedtem. Aztán az oregano, kakukkfû, zsálya és snidling is kínálja magát, nomeg van petrezselyem kazalszám. Akkor ebbõl fõzök.

A receptet kétféleképpen is megcsináltam, mert feleségem nem igazán eszik gombát (vagyis soha), dehát neki is kedveznem kell.

Hozzávalók (két személyre):

  • 25 dkg Lavinia tészta (mert ez sok szószt felvesz - és ezt találtam a kamrában)
  • 15 dkg shiitake gomba
  • 1 fej vereshagyma
  • 20 dkg friss spenót
  • 1 nagy csokor petrezselyemzöld
  • 1 csomó snidling
  • 4 girizd fokhagyma
  • pici zsálya, kakukkfû, oregano, csombor, bazsalikom meg ami van otthon
  • 2 ek liszt
  • 3 dl tej
  • 2 ek olivaolaj
  • só, fekete és fehér borsok frissen õrölve (ha lehet)

10.jpg

Elképzeltem, mit fõzök, és nekiestem az alapanyagoknak. Gondoltam, a hagymákat és zöldfûszerféléket megpárolom kis oliván. Persze ehhez fel is kellett őket kicsire aprítani.

11.jpg

Mind beletettem egy új teflonos serpenyõbe, mert most még nem kell kettéválasztanom a dolgokat (gombaügyileg).

12.jpg

Amig az pirulgatott, felaprítottam a gombát vékony szeletekre (merthogy ez a tésztára megy szószként, nem lehet túl nagy darabokban). Mindenki azért jajong, hogy a shiitake gomba szára kemény. Hááát - nekem bejön. Valóban keményebb a kalapjánál, de ezt már megtanultam a laskagomba sütásekor is. Attól még vékonyra karikázva az is belemehet az ételbe (szerintem).

13.jpg

Itt az alkalom, hogy kettébontsam a serpenyõket egy gombásra és egy gomba nélkülire. A teflont lehúztam a tûzrõl és a pirított hagyma/fûszerek felét áttettem egy másik serpenyõbe. Adtam az újabb serpenyõhöz kb 3 dkg vajat, mert a gomba és a vaj ...

14.jpg

Akkor most a gomba pirul (nem párolódik - nem fedtem le) mindaddig, amíg el nem kezd nedvedzeni, vagyis a benne lévõ víz meg nem jelenik a serpenyõben. Ekkorra azonban már szép barna lesz. Ezalatt mint a villám, megmostam a spenótot, leszaggattam a vastagabb levélnyeleket és szárakat és az egészet laskára vagdostam. Ez itt csak az egyik fele, de nem untatlak a másikkal. (Mintha valami ropogna a fogam alatt ...)

15.jpg

Szépen összeesett a gomba, lássuk hogyan tovább. Mivel egy sûrû és krémes szószt álmodtam, megszórtam a gombát egy evõkanál liszttel, amit heves kevergetéssel rápirítottam a serpenyõre. Ebbe beleöntöttem kb másfél deci tejet (pizzaszeletvágó kedvéért mellőztem a tejszínt). Nem mértem, csak addig öntöttem, míg besamelszerû krémet kaptam. Persze tejszínnel és liszt nélkül ...

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg

A sûrû gombás keverékbe beleszórtam a felaprított spenót felét.

20.jpg

Megszórtam sóval, borssal (feketével és fehérrel is), valamint felaprítottam a petrezselyem harmadát, amit a bazsalikommal belekevertem a mártásba. Nem volt sok bazsalikomom, még csak most indult meg a palánta rendesen, de azért abból már lehetett szedni.

21.jpg

Addig kutyultam, amig a spenót is összeesett. Ekkor lezártam alatta a tüzet.

22.jpg

Most felraktam a tésztafõzõ fazekat sós vízzel. Dolgozzon, mig a másik serpenyõvel végzek! Azt is felforrósítottam, kanálnyi liszttel megszórtam. Ebben csak a hagymák és snidling meg a zöldfûszerek voltak. Lepirítottam a lisztet, felöntöttem tejjel és besûrítettem.

23.jpg 24.jpg 25.jpg 26.jpg

Megkapta ez is a spenótrészét, amit lerottyantottam hogy összeessen.

27.jpg

Ellentétben a gombás változattal, a tiszta spenótos csak a végén kapott petrezselyemzöldet, de akkor sokat!

28.jpg

Kifõtt a tészta! Gyorsan feltettem a szószokat nagylángra, majd szûrõkanállal belemertem a tészta felét-felét a serpenyõkbe.

29.jpg

Most kivételesen nem kellett a tészta fõzõlevébõl külön hozzáadni a szószhoz, mert ezek a kicsi öblös kagylócskák elég sok levet vittek magukkal:

30.jpg 31.jpg

Minden ellenkező ajánlattal ellentétben, PIROS tányérban tálaltam magamnak egy kis frissen reszelt parmezánnal feldobva.

32.jpg

Eszméletlenül jólesett!

Feleségem reakciója a gomba nélküli változatra még estig várat magára ...

Az ő része is elfogyott egy ülésre :)

78 komment

Címkék: spenót gomba fokhagyma tészta zsálya oregano snidling portobello shiitake kakukkfü

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr585996978

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.10. 07:35:01

Eszméletlenül jó néz ki. Mármint a piros tányérból.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 08:42:51

Itt állok egy óriás fazék sólettel, amiben a bab olyan kemény, hogy csak. 14 órát áztattam. Már akkor gyanút kellett volna fognom, hogy áztatás után is kopognak a babszemek. Ezután 10 órát főtt 95-103 fok körül. Megfőtt, de akkor is kemény maradt. Olyan roppanósak a babszemek.
Ilyenkor mi a teendő (a kutya táplálásán túl)? Van valakinek valami ötlete?
Egy biztos, hogy az összes babot a komposztba rakom a kamrából. Legalább 10 évesek, ha nem több ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.10. 09:55:09

@Andrass9:
Állítólag szoktak bele szódabikarbónát tenni, az segíti a fővést. Ha ez sem használ, akkor csinálj csúzlit, és a bab a seregélyek ellen jó lesz golyónak .:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 11:41:29

@látjátok feleim szümtükkel: Az már eső után köpönyeg. A csúzli jó gondolat :)
Még a kutya is gyanakodva kóstolgatta, de győzött az éhség!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 14:00:54

Esőt emlegetni jót jelent :)
Úgy nézem, Wakát most öntözgeti valami, bár az egyetem automatája szerint még csak fél miliméter esett. Komolyabb csapadék Balatonon látszik.

Isley 2014.04.10. 14:40:11

Dél-Budát most verte el a jég :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 15:36:01

@Isley: Azt megúsztuk, de csak 2,5mm eső jött le. Az még a fűnek is kevés :(

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.10. 18:12:04

Szóval ez a piros tányér nagyon tudja izgatni az étvágyat. Ráéheztem én is egy kis tésztára, de nem volt itthon csak csiperke gomba, ezért ez a változat kiesett. Volt viszont egy adag túró, így lett belőle spenótos túrós tészta, fütöltszalonnás zsírral. Nagyon jól sikerült, persze nagyon friss volt hozzá a spenót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 18:19:01

@látjátok feleim szümtükkel: Valóban nem ártott neki a piros tányér!
Én biztos megcsináltam volna a csiperkével is :) Gomba az gomba, szeretem mindet. Persze a Shiitakenak sokkal jellegzetesebb íze van.
A túrós spenótos is jól hangzik, bár én nem tennék alá füstös zsírt. Az olyan, mint egy túróscsusza, amiről lelopták a pörcöt :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 18:19:58

@látjátok feleim szümtükkel: Éppen tűnődtem, hogy Waka esetleg ciánozott az éjjel, mikor befutottál.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.10. 18:36:45

@Andrass9:

Volt rajta pörc illetve szalonna kocka is.:) A spenót kisebb darabos volt, és éppen csak meg volt párolva. Nagyon jó lett. Ez is jól nézett ki a tányérból, sajnos nincs piros tányérom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 18:46:33

@látjátok feleim szümtükkel: Biztos tudnám a színeit értékelni, ha nem lennék vörösvak. Piros, fehér, zöld és az aranyló szalonnakocka!

susztertangó 2014.04.10. 19:54:37

Turmix sóletkrém öreg babból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 20:08:05

@susztertangó: Gondolkodtam ezen is! Végül is sokat megettünk belőle, az íze nagyon jó.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.10. 21:12:52

Szép estét!
Most végeztem a következő poszttal.
Gomba, petrezselyem zöld, vaj, tészta. Jöhet. A spenót is finom, csak...
Hát eső volt egy kevéske, többször is megeredt. Délután háromszor néztem végig, ahogy a város felé vágtató sötét felleg szétnyílik, és két irányból megkerüli.

1kutya 2014.04.10. 21:17:31

@Andrass9: no meg az öreg ebbel sem kellett kicseszni, gondolom retriever létére a fél világot be tudná falni, ha füstült húsból és babból lenne :-DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.10. 21:24:32

@Andrass9: Puszta bab paszta, avagy a füstölt húsos gesztenyepüré.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 22:12:02

@1kutya: Bizony, neki a világ semmi kajája sem elegendő!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 22:13:12

@Waka: Hagyd ki a spenótot és adj hozzá háromszor annyi petrezselyemzzöldet. Szerintem lesz olyan jó, mint a spenótos (kérdezd meg Pinka-Pankát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 22:14:26

@Waka: Pontosan ez volt a halmazállapota: Mint mikor a gesztenyét megsütöd, és majszolod. Roppan, de lisztes.
A fene akart füstölt gesztenyepürét enni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.10. 22:15:41

@1kutya: Nem fiatal már, de még mindig örül minden ízmolekulának.

susztertangó 2014.04.10. 22:35:24

@Waka: Hosszú úval is oké.:-((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 12:57:50

Megvan a csodahüttő utódja! Vasárnap hozzák. A mostanit még az USA-ban vettem 1991-ben, ahonnan azután a költözőkonténerben hazajött. Kétajtós, 620 literes, 220 l mélyhűtő és a maradék a normál. Akkoriban Európában sem volt ekkora hűtő, nemhogy Magyarországon. (A nagylánynak már 720 literes kellett kettejüknek - go figure).
Egy ideje elég hangos már, és mivel a nappali légterében van, nehézkes a TV nézés mellette. Rettegtünk is, mikor megy tönkre. Kinéztünk egy hasonlót: Samsung, 10 év garanciával. Amikor először néztük, még csak 220k volt az ára (bizony sok!) Most már viszont 270k. Érdekes, nem sokkal az akciók előtt emelték az árát (persze ez nyugati darab, az euró árfolyam határozza meg az árát ...)
Tegnap emailben jött egy kuponlap a madarastól: 20% kevezmény minden Samsung nagy háztartási gépre, ami nem akciós. Biztos ami biztos, telefonáltam nekik, de valami gikszer lehetett, mert az automata mondta, hogy visszahívnak.
Osztottam szoroztam - ennél olcsóbb nem lesz. Reggel jön a telefon a madarastól: igen, van még egyetlen darab a solymári üzletükben. igen, érvényes rá a kedvezmény, mert nem akciós.
Irány a bolt. Nagy betűkkel ráragasztva, hogy KIÁRUSÍTÁS meg AKCIÓ és 250k az ára. Keresem az eladót: Maga telefonált? Igen, én voltam. Jó, akkor nézzük, sérült-e, mert kiállítási darab volt, ezért az olcsóbb ár. Sérülés nincs és a kupon is érvényes. Megvettem 200-ért, ami még a régi (olcsóbb) árhoz képest is kedvezőbb.
Vasárnap át kell pakolni a 600 litert ebbe a 600 literbe :)
Szóval szerencsénk volt!

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.11. 16:10:07

@Andrass9: ezt most irigylem.
mondjuk a komplett komnyham nem került ennyibe:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 17:21:13

@Babette_: Ne haragudj, hogy említettem, de az ember életében egyszer-egyszer sokat is költ. Ez az az az egyetlen alkalom volt. Igazad van, nem volt illő beszélni róla, de rohadtul örültünk neki ... Ilyen az életünk!

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.11. 17:22:24

@Andrass9: nem úgy értettem, csak dicsekedtem:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 19:15:05

@látjátok feleim szümtükkel: Elolvastam. Hogy micsoda illatok szállnak egy rendes sólet után a lakásban ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:04:11

Szép napot!
@Andrass9: Használd egészséggel. Most már tudjuk, hogyan lehet annyi minden a csodahűttőben.
@Babette_: Az semmi. Az én konyhám bele is férne. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:06:50

@látjátok feleim szümtükkel: A Brit tudósok már számos esetben álltak elő meglepő eredménnyel. Amennyi pillangós/hüvelyes növény van a földön, amit az állatok esznek meg magostul, az ember teljesítménye talán ki sem mutatható.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:08:20

@Waka: És akkor még a kérődzőket nem is számolták ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.11. 20:09:35

Szerintem az nem dicsekvés, ha valaki elmondja milyen beruházást eszközölt miután összegyűjtötte a rávalót, különösen, ha matuzsálemet cserél egy korszerűbb eszközre.
Általában a matuzsálemek után már az ember tudja, hogy mit érdemes megvenni, és az bizony néha nem az alapszinten muzsikáló herkenytű, így az ára is borsosabb. Nekem kisebbekre fussa ( nagyot most még nem kell cserélni ), most pl. egy elektronyos zöldségszeletelőre, miután sikerült a körmömet is belereszelni a zöldségbe.

@Andrass9: Természetesen angol tudósok érnek rá ilyeneket kutatni. De azt is kikutatták már, hogy a tevék által termelt metángáz nem felelős az üvegházhatásért.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:09:46

@Waka: Köszönjük! Ritkán örülünk valaminek ennyire, mint most az új csodahüttőnek :)
Nem illett volna elmesélni, de tényleg nagy öröm.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:09:47

Én például nem eszem babot, de a temérdek zöldség-gyümölcsnek köszönhetően jelentékeny mértékben hozzájárulok az üvegházhatású gázok termeléséhez.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:10:24

@Waka: Azt hittem csak a hüvelyesek segítenek be a gázháztartásba ...

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.11. 20:12:20

@Waka:

Majd néhány tízév múlva Babette_ sem bánná, ha az ő konyhája is beleférne.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:12:27

@Andrass9: Tényleg, mi lesz a régivel? Kiadod albérletnek? Egy nálunk tanuló csóró eszkimó diák tuti lecsap rá, csak ügyelj, hogy rendesen fizesse a villanyszámlát. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:13:20

@Andrass9: A rost a lényeg. Nálam - mint súlyos almafüggőnél - az biztosítva van.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.11. 20:13:36

@Andrass9:

Veled örülünk, és reméljük, hogy sok csudát tudsz majd előhúzni belőle a jövő posztjaihoz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:13:37

@látjátok feleim szümtükkel: Na ja - akkor tevét kell tartani!
A köröm nem finom a reszelt zöldségben. Szerintem. De példul kisebb beruházás is lehet nagy öröm, amikor az teljesíti azt, amit elvárunk tőle.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:15:03

@látjátok feleim szümtükkel: Az elektromos jó, nem áll meg a körömnél, egyből viszi a többit is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:15:25

@Waka: Nem tudtam, hogy almafüggő vagy. Majd az új szezonban figyelmeztess, hogy egy mázsával meglepjelek :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:17:42

@Andrass9: Jöhet. Ma 280-ért vettem olcsón almát. Nagyon hiányzik a cigaretta, naponta 3-4 almát elmajszolok helyette.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:17:49

@Waka: Terveztem, hogy megtartom és húst fogok benne érlelni. Aztán elkezdtem számolni, és úgy döntöttem, inkább megveszem a Józsinál, mint hagyom a hüttőt futni hetekig :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:19:07

@Waka: Amikor én leszoktam, az alma nem segített. Meg semmi sem segített. A fene egye meg!
Végülis abbahagytam, de nagyon hiányzik!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:20:04

@Waka: Most már öreg a maradék almám, azt nem ajánlom. Édes, mint a méz, de száraz - lévén öreg szegényke.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:21:10

@látjátok feleim szümtükkel: Köszi! Tudod, hogy a csodahüttő az egyik sarkallatos darabja a konyhánknak :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 20:32:45

@Andrass9: Majd ősszel. Épp ma csekkoltam a kis fleini fámat, elég szigorúan metszettem, nem terem rajt sok, de talán szép lesz. Viszont a sárgabarack valami istenien néz ki. Elég sok van rajta, már jó 12-15 mm-esek a gyümölcsök, és eddig bio.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 20:37:19

@Waka: A barackod ezek szerint jóval előbbre van, mint az enyém. Jó esetben találok rajta megfogott szemet. Bezzeg a kivágásra ítélt mandula - az tele van másfél centis kezdeményekkel :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.11. 20:39:29

@Waka:
Ez nem, mert nem fér oda a köröm sem, meg az ujj sem. A régi botmixerhez való kiegészítő egység, és egyik kézzel a botmixert kell tartani, a másikkal meg a zöldségeg kell belenyomni, kb. úgy, mint a gyümölcscentrifugába. Szóval biztos, hogy a kezemen marad a körmöm.:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.11. 20:48:37

@látjátok feleim szümtükkel: de én ügyes voltam,azert dicsekszem, az eredeti adnak fele sem volt,es csak két éves.allitolag.
egy miatt aggódóm,hogy a gepek működjenek rendesen,mert meg nem tudtuk kipróbálni.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.11. 20:50:14

@Andrass9: gyerekkorom ota hatalmas konyhára vagyom,hatalmas,dognehez asztallal,amit jol körbe lehet ulni. Most meglesz.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.11. 20:55:10

@Babette_:
Szólhattál volna, van egy felesleges öreg disznóvágó asztalom.

vörösbor(de)minőségi 2014.04.11. 20:59:50

@Andrass9: al dente :)) miért csak tésztával lehet?

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.11. 21:18:16

@látjátok feleim szümtükkel: az mekkora?felenk a disznovago hastok csak egy kisebb pad méretű.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 21:21:41

@Andrass9: A barackom igen korai fajta, június végén érik.
@látjátok feleim szümtükkel: Természetesen viccnek szántam. Viszi csuklóból, nem vacakol a körömmel. :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 21:41:37

@vörösbor(de)minőségi: Már tésztában sem lelkesedtem az al denteért, de babban ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 21:43:44

@Babette_: Én vettem egy dögnehéz nagy asztalt amit körülülünk, és teljesen megértem a vágyadat. Jó nagy, nyolcan ülhetünk kényelmesen köré.
Egy asztal az álljon a helyén, és ne mocorogjon, ha valaki feláll vagy vágja a kaját!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 21:48:17

@látjátok feleim szümtükkel: A mérnökök és az Isten versenyeznek. A mérnökök hülyebiztos berendezéseket terveznek. Az Isten csak embereket. Egyelőre Isten vezet ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.11. 21:52:16

Szerintem nekem most aludni kell menni. Holnap fideszpiac és húsvét előtt ez az utolsó, szóval füstölt árut és tojást is kell venni. Most látom, hogy a pénztárcám kong, tehát valahol egy ATM-et is kell még találni :(
Vasárnap meg mint írtam fontos pakolások lesznek.
Aludjatok jól!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.11. 21:56:44

Holnapra egy kis cipósütést tervezek, gondoltam összedobok egy gyors kovászt. Délután - mielőtt lementem volna a kertbe - összekevertem 2,5 deka élesztőt 10 deka liszttel meg egy kis langyos vízzel. Az egészet egy befőttesüvegben készítettem el, de a kupakot nem mertem ráhúzni - szerencsére - csak lazán rátettem. Mire hazaértem, a fele cucc az asztalon volt, onnan mertem vissza az üvegbe. Fürge anyag lett, el ne szaladjon sütés közben. :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.12. 06:37:54

@Babette_:
Akkora, mint amekkora asztalt szeretnél.

susztertangó 2014.04.12. 06:43:08

Apám 80 éves volt és az utolsó éveiben sok olyan helyre eltrabantoltunk ahol gyerekeskedett, vagy valami fontos helyszíne volt az életének.Pécsre, Szolnokra, Kaposvárra-sajnos Kassára már nem. De az újjáépült Siklóra még sikerül és elvittem az angyalföldi Kisgömb utcába, ahol laktak egy szoba konyhás lakásban, ami már akkor se volt egy Centrál Parki minőség-magyarul: lepra. Elmerengett, majd amikor a mellette levő ház ablaka alatt mentünk el, megszólalt: "Itt egy csapat kölökkel meg szoktunk állni és kórusban kiabálni, hogy Bözsi Néni babot főz, segge lukán gyön a gőz! és elszaladtunk." De ezt már meséltem.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Csütörtökön be voltam rendelve barátnőmhöz ablakot pucolni, függönyt le föl rakni stb. Azért volt némi pálinka-létrázás után- meg sült hús, "törött krumpli" cékla.A hús érdekes formájú volt, szerinte disznó lábszár és csak ritkán van. Tegnap a Lehelen vettem egy kilót, jó lesz az.

látjátok feleim szümtükkel 2014.04.12. 07:34:42

@susztertangó:

Hát igen, akkoriban nem volt tv, számítógép, gördeszka, bicikli meg miegymás, a gyerekek ezért kénytelenek voltak magukat elszórakoztatni. Úgy, ahogy éppen sikerült. Bözsi ( Julis, Terus,stb. ) nénit meg néha megütötte emiatt a guta.:)

Fenchurch68 2014.04.12. 11:10:33

@susztertangó: Lehet, hogy már meséltem, akkor bocsi, de állítólag ükanyám Brassóban azzal szórakoztatta magát öregasszonyként, hogy kiült a szaletlibe szépen felöltözve, persze mindenki köszönt neki, aki csak arra járt, ő meg bájosan mosolyogva integetett, és mormolta az orra alá, hogy "Leck' mich in Arsch!"
@Andrass9: Gratulálok az új hüttőhöz, mi ma konyhabútor-ajtókat fogunk nemsokára lakkozni, múlik az ipari jellege a konyhának :) Nagyon fel tudja dobni az embert egy ilyen invesztíció, luxusra én sem szeretek költeni, de ami az embernek örömet okoz és még hasznos is, az arra kiadott minden fillér jó helyre került!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.12. 11:11:28

@Waka: Elszaladt az összes, vagy már ki is dagasztottad a cipót, hogy vihesd a pékhez?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.12. 11:12:57

@Kató néni: Nem csak az ükanyád tette, de az én nagyanyám is Baján :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.12. 11:16:40

@susztertangó: Szerencsére csak létrázás után pálinkáztál, mert aztán úgy jártál volna mint a rendőr, aki a felakasztott függönyt vasalta :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.04.12. 11:18:09

@Andrass9: Egy próbasütés lett a Húsvéti menühöz. Jól sikerült, holnap viszem a hegyre útravalónak.

Ugyandehogy (törölt) 2014.04.12. 11:53:39

@látjátok feleim szümtükkel: mondjuk olyan ketszer egyes?
mert akkor otletelkunk.

2014.04.12. 20:20:03

Jól néz ki minden, szép.

Jaj, én nem akarnám meghatározni a tejszín trendet a blogkocsma konyháin, légyszi zúdíts bele annyit, amennyi jólesik, nem teszem többé szóvá! :)))

10 éves bab? Az kibabrál veled. Én pontosan 7 évvel ezelőtt dobtam volna ki... :)

@susztertangó: az a bizonyos disznó lábszár jó falat. Hentesek szokása, ha nem megy el az anyag első csülökként, akkor kicsontozzák, úgy teszik a pultra, bizony nagyon ízes pörköltnek való, akár bográcsba is. Minap is készítettem egy ilyet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.04.12. 20:43:07

@pizzaszeletvágó: Trend az nincs, viszont ahogy vegának nem főzök húst, így tejszinnemszeretőket se tömök tejszínnel. Ki-ki izlése szerint kap itt a kocsmában enni :)
7 éve kidobtam volna, ha tudom, hogy ott van.
süti beállítások módosítása