Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szerencsemalacsüti

2014.01.08. 07:00 Waka

Kicsit talán megkésett, de jóízű írás.

Vendégposzt Topy tollából

A receptet még ősszel találtam netes kutakodás közben, akkor elhatároztam, ez lesz a szilveszteri süti. Van már tapasztalat ilyen túrós tésztákkal, szeretem a savanykásságukat meg azt, hogy relatív alacsony a szénhidráttartalmuk. Nem bonyolult, gyorsan kész van, így harmincegyedikén délután ugrottunk neki a lányokkal. Az eredeti receptet annyiban módosítottam, hogy a lisztet kicseréltem teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztre.

 

A tésztához az alábbiakra lesz szükségünk:

30 dkg teljes kiőrlésű tönkölybúza liszt
25 dkg margarin (lehet fújolni! :) )
25 dkg túró
5 dkg füstölt sajt reszelve
1 csapott evőkanál só
1 kávéskanál őrölt fűszerpaprika
1 kávéskanál sütőpor

Valamint:

1 tojás a kenéshez
pár darab egész fekete bors a szemekhez

A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze, kicsit lágy tészta lesz a végeredmény.

DSCF0318.JPG

Kb. 3-4 mm vastagra kell(ene) kinyújtani. Elsőre igencsak gyanús volt, hogy meglehetősen aprócska korong lett a kinyújtott tészta - ebből nem lesz valami nagy konda, gondoltam. Műszaki ember lévén elvonultam egy vonalzóért, csináltam próbaszaggatást és megmértem: 1 cm vastag lett. Második kísérletre már "csak" 7 mm volt, harmadikra sikerült elérni a szükséges vastagságot - vagy inkább vékonyságot. :)

A szaggatáshoz egy nagyobb és egy kisebb pogácsaszaggatóra - vagy bármilyen, tésztakorong kiszaggatására alkalmas eszközre - lesz szükségünk. A nagyobbikkal a fejet, a kisebbikkel az orrát és a füleit szaggatjuk ki. Lehet matekozni :) : minden malackához egy nagy és két kis korongra lesz szükségünk. Ez a mennyiség kényelmesen két tepsibe fog beleférni, béleljük ki mindkettőt sütőpapírral.

Először szaggassunk ki egy nagyobb korongot, ez lesz a fej - tegyük a sütőpapírra. Majd szaggassunk ki két kisebb korongot. Az egyik az orra, ezt tegyük rá a nagyobb korongra, szélét annak széléhez illesztve. A másik kisebb korongot vágjuk félbe. Ez lesz a két füle, ezeket az íves felükkel felfelé illesszük a nagy korongra.

DSCF0320FEJ.JPG

Valahogy így kell kinéznie a végén - ennél kisebb orr talán jobb lenne, de ekkora szaggatónk van :)

 

Elsőre kézben megtekertem a füleket és úgy tettem őket a helyükre, de így kicsit nehezen kezelhető, másrészt figyelni kell, hogy melyik darabot merre tekerjük. A legegyszerűbb és leggyorsabb technológia, ha a két fél korongot először a helyükre tesszük, kicsit megnyomkodjuk, hogy összeragadjon a fejet adó koronggal, majd tekerünk egyet rajtuk lefelé.

 

DSCF0320.JPG
Alsó sor kész, felső sorban még csak a helyükre kerültek a fülek

 

Egy tepsibe csak tizenhatot raktunk, ugyan a tészta sütés közben csak kicsit dagad, lehetne sűrűbben is rakni, de szvsz akkor sem fog egy tepsibe beleférni az egész.

DSCF0319.JPG

Az első tepsi, a felső sor fülei még "lekonyításra" várnak :)

 

A felvert tojással kenjük meg a malackákat. Az orr lyukait fogpiszálóval alakítsuk ki - szívsz hurkapálcával elsőre is megfelelő méretű lenne a lyuk, fogpiszkálóval tágítani kell. Mi kenés előtt "orroztunk", a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a tojás hajlamos eltömni a lyukakat, így legközelebb kenés után fogunk csak lyuggatni.

Ha végeztünk, az egész borsszemekből csináljuk meg a malackák szemeit. Kicsit nyomjuk őket bele a tésztába, hogy garantáltan a helyükön maradjanak,

DSCF0325.JPG

Némelyik kicsit bandzsa lett :D

 

A végén megmaradt kis darab tésztával lehet szabadon garázdálkodni!

DSCF0322.JPG

A kondásról sajnos nincs sütés utáni fotó, mire észbe kaptam, valaki felfalta :)

 

A légkeveréses sütőt 180 fokra, normál sütőt 200 fokra melegítsük elő.

DSCF0325.JPG

Sütésre készen

 

A sütési időt sajnos elfelejtettem mérni, úgyhogy csak annyi instrukcióm van: szép barnára sütjük őket. :)

DSCF0329.JPG

Az első adag

 

Frissen igencsak veszélyes, de másnap is nagyon finom - ha marad. :)

Az alábbi malackával kívánok boldog új évet minden kocsmatölteléktársnak!

DSCF0336.JPG

123 komment

Címkék: túró paprika füstölt sajt szeme bors

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr395739673

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 17:35:49

@Pinka-Panka: Hát látni kéne, de talán nem tettél bele tojást. Én fél kiló húshoz adok hozzá egy tojást. Amikor főleg marhából csináltam, akkor nem is tettem bele tojást, szépen összeállt, mint a jó hamburger. Rizst is van, hogy teszek bele, van, hogy nem. Ha teszek, akkor legalább félig megfőzöm - ez is segít összetapadni a gombócnak. Ha viszont kenyérrel szaporítom, mindenképpen teszek bele tojást.
Ettem már olyat is, amit gerslivel csináltak, de annak nincs meg a pontos receptje.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 17:48:19

@Pinka-Panka: Félreértettem a kérdést az előbb.
Az is lehet, hogy a széteső gombócokban levegő maradt. Próbáld jobban összenyomni őket. Olyan csúnya feltételezéssel nem merek élni, hogy nem keverted rendesen össze a hozzávalókat ...

Pinka-Panka 2014.01.08. 17:56:30

@Andrass9: Én is tettem tojást, két kisebbet, mert olyan pici tojásunk van csak itthon.A riszt mindig előfőzöm, nem készre, csak 1 adag vízzel.
Arra gondolok, hogy a végén a gombócokat nem annyira formázhatom meg. Előfordul nálam, hogy sietek.
Mert más magyarázatot nem találok. Mindegy, mi megesszük így is,

Pinka-Panka 2014.01.08. 17:58:10

@Andrass9: összekeverem az nem gond, én is most írtam, hogy a végén nem formázom erősebben. Kicsit a balkezemmel néha béna vagyok, a töröttel. Meg kelekótya is vagyok, ha sietek.
Az lehet. Bevalom és elfogadom.

Pinka-Panka 2014.01.08. 18:00:00

Annyira érik bennem egy jó vadas készítése. És a zsemlegomóccal feltétlen.
Már úgy ennék azt.

Topy 2014.01.08. 18:03:24

@Pinka-Panka: vagy csak kicsit több volt a zsír a kelleténél...
én bizony egyszer jártam úgy, hogy kicsit zsírosabb lett a töltelék, na tojás ide, tojás oda, az összes gombóc szétesett, paradicsomos raguként ettük az egészet...

Pinka-Panka 2014.01.08. 18:07:08

@Topy: Csak a rizs alá teszek, mikor előpiritom, az is lehet, hogy több volt?
ja és nem keverem, csak rázogatom. Ez is megvan.
Azt hiszem az elhamarkodásom az ok.

Pinka-Panka 2014.01.08. 18:09:03

@Andrass9: Azért van benne ami szép, így lehet enni, de én most inkább zsíros kenyeret ettem lila hagymával. A fokhagymás pirtóson gondolkoztam, de a lila hagyma kívánatosabb volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 18:15:11

@Pinka-Panka: Nálunk nagyon kevés van, ami nem paprikába kerűl (én felvállalom mindenki paprikáját, mert a gyerekek nem szeretik, én meg nagyon), de azok is egyben maradnak (volt persze már nálunk is @Topy: paradicsomos ragu :)
Zsíros kenyérhez szép fehérkenyér kellene. Libazsír az van, vagy akár kacsa is, meg van lila hagyma is. Hmmm - azt is ennék. Szóval éhes vagyok!

2014.01.08. 18:32:54

Én nagymamámtól tanultam ezt a paradicsomos húsgombócos ételt. Nálunk senki nem szerette a paprikát, így a töltött paprika bizony zöldpaprika nélkül készült. Manapság is készítem a nagyi tiszteletére, feleségem imádja így.
Nos. Én nem főzöm elő a rizst, de nem is teszek bele túl sokat. Egy árnyalattal több tojással készítem, mintha fasírt lenne. A bekevert tölteléket állni hagyom minimum félórát, de inkább egy órát, a húsba benyomulnak a tojásfehérjék, dagad egy picit a rizs. Ezután formázom, egy picit mindig nedves kézzel, mintegy elsimítva a felületét. Lassan pötyögő és bő lébe teszem, egyrészt, hogy a gőzök ne nyomják szét a nyers gombócot, mielőtt összeállhatna, másrészt ne is hűtse le a levet maga körül. Ha mégis hűlne, várok fél percet, inkább több lépcsőben pakolom bele.
Na, így tuttira egyben marad!

Pinka-Panka 2014.01.08. 18:39:36

@pizzaszeletvágó: értem, s köszi, hogy leírtad. Tök égőn vagyok most, de tanulnom kell örökké, főleg a türelmet. S most jut eszembe, hogy nem hagytam állni sem. Szóval....a konyhai tudás a nulla hatványán áll lassan nálam:)Íze komolyan jó.
Megérdemlem, mert itt a minap nagy szám volt, hogy a pörköltöt milyen könnyű főzni, hát az még nem elég tudás.

2014.01.08. 18:49:31

@Pinka-Panka: Ugyan már! Gondolhatod hányat rontottam el, mire mindenre visszaemlékezve, mindenre rájöttem! Gyakorlás kérdése, nekem sokat kellett ebből csinálnom. Másnak egyszerű ételekkel pedig én kínlódom. Ezért is jó ez a blog(kocsma).

Pinka-Panka 2014.01.08. 18:53:59

@pizzaszeletvágó: hát, nekem tényleg jó a kocsma, mert tanulok, Igaz nem tudom meddig, mert elég öreg vagyok, hogy már azért tudni is kéne.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.08. 19:09:06

Szép estét!
Jópofák ezek a malacok, az ötlet remek.
A töltött paprikát én éppen paprika miatt nem szeretem, az íze kell bele, de a megfőtt paprikát nem tudom megenni.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.08. 19:12:14

@látjátok feleim szümtükkel: Küldtem neked mail-t, de mailer damon nevű munkatársad nem tudta fogadni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.08. 19:59:43

@Pinka-Panka:

Ezek szerint te nem tudod, hogy a jó pap is hóttig tanul. Te még pap sem vagy ( velem együtt ) miért ne tanulhatnál?

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.08. 20:27:16

@pizzaszeletvágó:

Kérnék, de nem volt a boltba csak világos, én meg csak a barnát szeretem. Világost csak nyáron jó inni.
Mondjunk azért egy kis borovicskát elérek, az van a kamarában is.:)

Pinka-Panka 2014.01.08. 20:32:35

Mindenkinek jó éjt! Szervusztok.Köszi a tanácsokat, jövök máskor is.

2014.01.08. 20:33:01

@látjátok feleim szümtükkel: akkor öntsünk, egészségedre!
Nyakonvágtad a Norman Mailer - Damon Hill-t?

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.08. 20:47:33

@pizzaszeletvágó:
Hát a fene tudja, hogy Norman-é vagy sem, de hogy szarul dolgozik az biztos.:)

Fenchurch68 2014.01.08. 20:54:49

"Szeme helyén bors van
Adják ide gyorsan!"

Pinka-Panka 2014.01.08. 20:59:56

@Kató néni: üdvözöllek:)

nem biztos, hogy nektek tetszik, de megosztok egy kis nyugodt szép zenét, így estefelén

www.youtube.com/watch?v=x1ByRGNIpFA

Fenchurch68 2014.01.08. 22:30:31

@Pinka-Panka: Ez jól esett.
Nemigen van időm újabban írni, főzni se nagyon, de olvasni azért tudok :)
(Bár karácsonykor életemben először sikerült olyan könnyű, de jó ízes és fűszeres zsemlegombócot főznöm, mint annak idején a nagymamám.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:31:34

@Kató néni: Isten hozott! Régen láttunk - igaz, kevés húsmentes posztunk volt az utóbbi időben.
További merényleteket tervezek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:33:03

@Kató néni: Na arra vevő lennék!
A szomszédasszony feladata a vadas, de én főzöm a gombócát, mert szerintük az enyém nagyon jó. Egy jó füszerezés nagyon jó lenne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:36:13

@Pinka-Panka: Wow! Panka, nem tudtam, hogy szereted Bachot. Érdekes ez az átirat, de nagyon tetszik.
Gyerekkorom a klasszikus zenével telt. Iskolám, családom mind arra tendált, csak én lettem unortodox matematikus a családból.

Topy 2014.01.08. 22:38:39

@Andrass9: nem csoda, e kettő igencsak közel áll egymáshoz

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:40:27

@Pinka-Panka: Ez a David Garnet egy Mága Zoltán kicsiben. Most meghallgattam egy nagyobb koncertjét is, ahol a modern zenét vitte át a klasszikusba. Tényleg érdekes!
www.youtube.com/watch?v=XsfLre6VQ28

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:41:00

@Topy: Sejtem ... Apám statisztikus és zeneszerző volt :)

Fenchurch68 2014.01.08. 22:41:40

@Andrass9: Hát, kicsit szégyellem magam, hogy ezt leírom, de a varázsszó a komolyabb kontingens Ikeás pirított hagyma beleborítása volt. Nem is, nagyon szégyellem magam, de ami jó, az jó.

Az a nagy helyzet, hogy szerencsém lett megszerelmesedni egy olyan emberbe, aki jól és ambícióval főz, és el is akar kápráztatni, melyhez hasonló jókat kívánok minden huszonöt évi rutin-háztartásvezetésbe belefáradt háziasszonynak. Az ünnepek alatt híztam három kilót, most már felülről súrolom a cementeszsák méretet.
Coming out: nem lehetett ellenállni a kedves töltött káposztájának, szóval ettem néhány tölteléket, húsosat, nagyon jó volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:46:03

@Kató néni: Hát ehhez csak gratulálni tudok!!!
Nem mindennap talál ilyet az ember :) A kilók majd lemennek, az miatt ne izgulj.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 22:49:25

@Andrass9: Minden hagját ismerem és rettentően szeretem. Nekem Kovács Dénessel és Kórodi Andrással tetszett nagyon, de akkor még gyerek voltam, és ők majd mindennapi vendégek voltak nálunk. Ahogy a zongoraversenyeket meg Bacher Mihály játszotta nekem a legszebben.
Huh, most elérzékenyültem ...

Fenchurch68 2014.01.08. 23:03:48

@Andrass9: Nem, ilyen tényleg nem terem minden bokorban.
www.youtube.com/watch?v=rw-C2GC0c2k
Ilyen érzés.

A kilók viszonylatában nem azért izgulok, hogy lemenjenek, hanem hogy fenn maradjanak :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 23:14:58

@Kató néni: Ahogy írod, a főztje jó. Akkor meg ne félj, fennmaradnak :)

Fenchurch68 2014.01.08. 23:24:00

@Andrass9: Tényleg nagyon jól főz, bár jelen állapotban a benzinbe áztatott fűrészport is megenném, ha elém tenné, de erről hál'istennek szó sincs. Ő kezdi megkedvelni a lencsefasírtot meg a spenótos lasagnét, én meg óvatosan kóstolgatom a töltött káposztát meg a baracklekváros oldalast, na jó, ahhoz legalább a lekvárt én főztem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 23:33:42

@Kató néni: Változatosság az élet sója! Még a végén te is velünk eszel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.08. 23:35:21

@Kató néni: Jó éjt, aludj jól, álmodj szépeket!

Pinka-Panka 2014.01.09. 08:15:21

@Andrass9: Hihetetlen, de nagyon kedvelem a zenét, a süket füleim ellenére. Bachot különösen, jó pár orgona hangversenyen voltunk. Most ezt a fiút is megkedveltem, annak ellenére, hogy a zenekritikusok giccses előadónak tituálják, amiatt, hogy lavírozik a klasszikus és a könnyű műfaj között. Így is van, rocksztárból lett, s kicsit a mai eladható könnyedébb stílusra váltott. Én szeretem így is, kicsit a kinézete miatt is, s szerintem szépen hegedül.

Szerencsém van, ha már nem nőttem fel úgy, hogy állandó hangversenyre jártunk volna, vagy sajnos nem tanultam zongorázni a tehetségtelenségem miatt, mégis sok helyre mentünk ahol megkedvelhettem a komoly zenét. /mint gyakorló református is/
S az én gimnáziumi barátaim jóvoltából anno sok koncertre jártunk, s a mai napig tartó, szinte napi kapcsolatunk nagy részét, a zene küldése egymásnak tölti ki, mivel máshol élnek.

Tegnap emellett népzenét hallgattam a a Muzsikus együttessel.

Nagyon laikus vagyok tudom, de ettől még nagyon szeretem hallgatni. Még annyit elárulok, hogy nekem kicsit menekvés is, igazi kikapcsolódás a zenehallgatás a napi ricsajból és nyűgből.

Pinka-Panka 2014.01.09. 08:16:56

Amúgy szép napot mindenkinek! Ma nem kell főzni!
Legyetek jól és jók!
Én is az leszek!

Pinka-Panka 2014.01.09. 09:08:26

@látjátok feleim szümtükkel: ez így van! Írtam is, hogy van kritika, ettől még lehet jó. Jó, hogy ennyi féle ízléssel élünk.
Ha arra gondolok, hogy az egyik habarja a főzeléket, a másik meg rántja, van aki keményitővel sűrit, az még jó. Így van ez más területen is.
S igazad van, hogy a nyomába sem mehet, én mint egy süket füllel megáldott embernek az este szépen hegedült:)

medvedr 2014.01.09. 11:16:10

Nagyon állat! Tetszik, nálunk is van hasonló pogi. Lehetne még Topy poszt?

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 12:47:45

@Pinka-Panka:

Ne értsd félre, szép az reggel is nem csak este, meg szép az nekem is, de abban biztos egyet értünk, ha választani lehet, akkor inkább Süllőcske készítse azt az előételt, Waka azt a halászlét, Andrass9 pedig azt a pogácsát, amit nekünk feltálalnak. Desszertnek a kecskesajtot adhatja Babett.:)

Jó, én adok a desszerthez vadkörte lekvárt, te meg megfésülhetnéd az összes kócost, aki beugrik a kocsmai vendéglátásra. :)
Ha meg nincs válogatási lehetőség, akkor minden, ami ehető, jöhet.

Topy 2014.01.09. 12:51:31

@medvedr: retteghetnek a fiúk, van már fotóanyag tartalékban :)

Topy 2014.01.09. 12:53:04

@medvedr: és köszönöm! :)

és éssel akkor is kezdünk mondatot :D

Fenchurch68 2014.01.09. 14:30:57

@Topy: Háttal is kezdünk mondatot, bár sokkal udvariasabb, ha szembefordulunk a partnerrel.

Ebből a túrós alaptésztából szoktam töltött krokodilt is sütni, szép és finom, leginkább spenótos-fetás-fokhagymás töltelékkel.

Kérek tippeket egy "megáll benne a kanál" jellegű bableves utáni második fogáshoz, huszonéves fiatal fiúk a célközönség, szóval a palacsinta nem jó ötlet, ha nagyon sokat kell sütni, megunom.

Topy 2014.01.09. 14:34:03

@Kató néni: Hát :D túrógombóc! :)

Topy 2014.01.09. 14:35:41

@Kató néni: Vagy lángos, van olyan tészta amit előző nap be lehet dobni a hűtőbe és csak a sütéssel kell foglalkozni (mondjuk több fő esetén kevésbé praktikus, mert nem készül olyan gyorsan, ahogy fogy)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 15:12:23

@Kató néni:
A császárvágben keresd meg ezt a kevert sütit, nagyon gyorsan elkészíthető:
látjátok feleim szümtükkel2014.01.05. 14:21:19

Nagyon gyors, én szoktam hígított és melegített lekvárral meglocsolni, de sodo, vagy csokiöntet is jó hozzá, főleg, ha jól megszórod pl. darabos dióval, mogyoróval sütés előtt.

2014.01.09. 15:12:37

@Kató néni: sztrapacska? Vagy édes kell legyen? /vagy-gyal is kezdünk mondatot.../
;)

Fenchurch68 2014.01.09. 15:36:30

Köszönöm mindenkinek, a sztrapacska nem jutott volna eszembe, de én nagyon szeretem :)
Túrógombóc meg lesz másnap nasinak.
Pizza van még betervezve, meg rakott krumpli, meg sok-sok sütike, köszönöm a kevert süti ötletet is. Máglyarakás... Mákos guba... Vargabéles... Rizskoch... beindítottatok, most már sínen leszek.

Topy 2014.01.09. 15:43:07

@Kató néni: egy jó túróscsusza sok szalonnapörccel, házitejfellel...

Topy 2014.01.09. 15:43:55

@Kató néni: jó ég, hányan lesznek? egy egész évfolyam? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 16:00:38

@medvedr: Amennyit Topy küldeni akar, azt mind feltesszük, ha ...

Fenchurch68 2014.01.09. 16:04:17

@Topy: Dehogyis, csak három jóétvágyú fiatal férfi, meg egy szintén jóétvágyú nem olyan fiatal férfi, meg én, akinek törékeny külseje elég nagy teljesítőképességet takar.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 16:07:48

@Kató néni: Namost cementzsák vagy liszteszacskó?????

Fenchurch68 2014.01.09. 16:20:49

@Andrass9: Hát a dizájnt tekintve nincs nagy különbség, bár az ötvenkilós liszteszacskó már erősen családi méret :)

2014.01.09. 16:21:00

@Topy: "huszonéves fiatal fiúk" ebből 2 is elég, hogy egy hétre való pusztítást okozzanak a spájzban. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 16:23:30

@látjátok feleim szümtükkel: Hát ... most direkt meghallagattam mindkettőt. Egymás mellett. és nem vagyok benne biztos, hogy egyetértek veled. Menuhin zseniális, de a zenekar és a karmester nyomába sem ér (a számomra teljesen ismeretlen) a magyar karmesternek és zenekarának. A hegedűsben is több életet véltem felfedezni, pedig eddig Menuhin volt a kedvencem.
Annak idején pont erre tanítottak minket a zenesuliban. Megérteni, mit akar az előadóművész tolmácsolni számunkra.
Nekem most ez az előadás kicsit "kiherélt", ha érted. Pont az ellentetje az előző fiatalembernek, aki élt és nevetett és sírt a zenével.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 17:23:08

@Andrass9:

Én veled szemben úgy gondolom, azt én értsem meg, mit akart a zeneszerző tolmácsolni a saját érzéseiről. Nekem. Azt, hogy neked mit akar bárki tolámácsolni az rám nincs hatással, az a te magánügyed. A zenével én akarok együtt élni, nevetni és sírni. Ha az előadó ezt eléri, akkor nekem ő NAGY előadóMŰVÉSZ.

Ez a fiatal ember kétség kívül a mai divatot követi, szerintem nagyon helyesen, és nekem is szimpatikus, de én a csúcsot a Menuhin-Ojsztrah korabeileknél látom ma is. Mondjuk Kovács Dénesben is.

Azért én nagyon szeretek minden zenét, még azt is, amikor az aluminium kannát döngetve, vagy két kanalat csattogtatva kornyítanak.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 17:31:14

Lehet, hogy egy igazi zenebar(b)át(r) téged keresztre feszítene azért, hogy a London Symphony Orchestra és sir Colin Dévis szerinted "...nyomába sem ér (a számomra teljesen ismeretlen) a magyar karmesternek és zenekarának."

Én csak csodálkozok rajtad, bár ennek sincs semmi jelentősége, mert igaza van Pinka-Pankának, még szerencse, hogy mindenki másként főz.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 17:50:05

@látjátok feleim szümtükkel: Állok bármely zenebarát elé - ahogy te is fogalmaztad, számomra is az az előadóművész, aki úgy tolmácsolja a művet, ahogy én szeretem hallgatni. Sajnos azt soha nem fogjuk megtudni, hogyan szerette volna a komponista, hogy halljuk.
Nekem Sir Colin Davis semmivel sem jobb karmester, mint Kórodi András volt vagy Herbert Von Karajan. Nem emlékeszem má a japánm versenyző nevére, aki megnyerte a magyar karmester versenyt valamikor a 60-as években, de ő inkább, mint ez a "Sir" :)
Tulajdonképpen nincs is értelme, hogy ezen vitatkozom veled, hiszen pont ez a lényege az előadóművészetnek - megfogni a hallgatót. Téged más fog meg, mint engem és ez így van rendjén. 30+ éves koromig a társasági életem a magyar zeneművészek, írók és színészek között zajlott. Ettől sem jobb sem több nem lettem, mint bárki más, de megtanultam szeretni a KLASSZIKUS művészeteket. Zenét, irodalmat, színművészetet azok kiemelkedő képviselői által. Nagyon szerencsésnek érzem magam!

Pinka-Panka 2014.01.09. 18:26:14

Na, szép estét mindenkinek!

Látom ma senki sem főzött:)

Pinka-Panka 2014.01.09. 18:28:45

@Kató néni: csinálj darázs fézsket, vagy arany galuskát, vagy buktát is lehet sütni sok töltelékkel, és sokfélével...
Vagy pogácsa, ha már itt van a sok recept, szép nagy krumplis pogácsákat, vagy grízes tésztát, vagy stíria metéltet, vagy kakaós vagy diós csigákat, vagy mittudom én:) fészket

Pinka-Panka 2014.01.09. 18:35:08

@látjátok feleim szümtükkel: értelek,. Azért írok a mondandomhoz tosztokat, mert állandó félreértésekkel élek az életemben, én is félreértek, engem is.
Inkább leírom, hogy felvállalom a gagyinak kikiáltott hegedűs nótáját,hogy az én fülemnek szép , de soha nem vitatkoznék hozzáértő fülekkel és szakértőkkel.

ezért jó, hogy mindenki más, attól még a világ szép is és jó is és attól még el is lehet fogadni, meg nem is és lehet is szeretni egymást ezért is, meg azért is.
na így:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 19:31:53

@Pinka-Panka: Én főztem egy "kacsacsigát", de majd csak máskor lesz belőle poszt, mert most hulla vagyok!
Eldugult hajnalban a csatornánk, azt kellett kipucolnom, utána meg elvittem a kutyát vásárolni (ahol ettem egy zseniális oldalaspörköltet lecsósan nokkedlivel). Aztán meg visszamásztam a fennsíkra, és megsütöttem a kacsacsigát, mire a feleségem hazaért. Szerencsére pontosan időzítettem és még finom is lett :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 19:38:28

@Pinka-Panka:
Dehogy nem, most lett kész. Hagymákon dinsztelt krumpli fűszeres tojással összesütve. Levesnek meg egy pohár paradicsomlé.:)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 19:41:13

@Pinka-Panka:
Én nem értelek félre, még akkor sem, ha néha úgy teszek. Szerintem neked sem kell magadról ilyet gondolni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 19:45:24

Ezen kívül elvetettem két sor kötöző (római) salátát és egy sor cukorborsót.
Szóval megdolgoztam a vacsorámért ma.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 19:50:25

@Andrass9:
Na akkor most főzted, vagy sütötted azt a kacsacsigát?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.09. 19:52:59

@látjátok feleim szümtükkel: Serpenyőben süttem, de nem sütemény, ezért mondtam először, hogy főztem :)

2014.01.09. 20:11:49

@Andrass9: na, ne csigázzál bennünket!

2014.01.09. 20:32:49

@Andrass9: most akkor vagy lassan készült az a kacsa, vagy megetetted a futókacsát meztelen csigával és úgy főzted meg, vagy az egész egy kacsa, de hogy valami csavar van benne, az biztos.

Pinka-Panka 2014.01.09. 20:34:40

@Andrass9: eszembe jutott Apám, hogy én mennyi oldalas pörköltet főztem neki és kuktában. Annyira szerette, hogy mi már enni se tudtunk, mert gyakori volt és untuk - így neki jutott bőven. Volt olyan, hogy kérte, hogy a krumplit is főzzem bele neki.
Anyám rengeteget dolgozott, így korán lettem konyhalány, s elég sokunkra főztem, s mindenki kedvére is.
de csinálnám!

Pinka-Panka 2014.01.09. 20:37:26

@látjátok feleim szümtükkel: ha jól emlékszem a Nagyanyám is csinálta ezt a tojásos krumplit. Tótkrumplinak hívta, mert negyedvérig az csörgedezett benne, s állította tótkrumpli az. Fogalmam sinncs ma, hogy csinálta.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.09. 21:06:59

@Andrass9: kobayasi ken ichiro a karmester neve.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 21:07:25

@Pinka-Panka:
Nálunk a következő a recept: a krumplit apró és vékony szeletekre vágva, zsiradékon párolt vörös és fokhagyma keverékre téve, fedő alatt puhára párolódik. Majd amikor már puha, és megpirult, akkor fűszerezett felvert tojást öntünk rá. Födő alatt sütjük, és mivel én szeretem ha pirosra sült, negyedekbe vágva meg szoktam fordítani, és így mind a két oldala szép pirult.

Szoktam nyáron zöldpaprikát, vagy más zöldséget is párolni vele, azzal is nagyon jó.

Ehhez most a múltkoriban emlegetett kiflikrumplit használtam, a szétfövős nem annyira jó, ez viszont darabos marad, nem lesz belőle püré.

Topy 2014.01.09. 21:49:46

@Pinka-Panka: tótgaluskát is csinált?

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.09. 22:01:54

@Andrass9:
Ráadásul nagyon gyorsan el is készül, egy személynek elég 3 nagyobbacska krumpli meg két tojás.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.09. 22:03:04

de finom ez a tojásos krumpli!licsit pirosra barnásra a krumplit és zutty a tojat rá....

nem mellesleg aki akarná kipróbálni-banán tojás összeturmix-kisüt mint palacsinta.megesz.
1 banánhoz 2 tojás.persze méretfüggő,de itt nem nyeretlen 2évesek vannak.
aki akar az tehet bele kicsi fahéj...

Pinka-Panka 2014.01.10. 02:07:24

@Topy: ha elmondod mi az, akkor megmondom:)

Pinka-Panka 2014.01.10. 02:09:36

@látjátok feleim szümtükkel: még kívánós is lettem, ez a recept lehet. Klassz, s jó, hogy leírtad és köszönöm:)

Pinka-Panka 2014.01.10. 02:12:26

Ilyenkor se voltam még kocsmában, úgy tűnik egyedül kortyolgatok, kávézom is már.

Pinka-Panka 2014.01.10. 07:10:47

Beköszönök! Hajnalban ácsorogtam kicsit itt a csendben.:)
Mindenkinek szép napot, megyek a dolgomra.
Főzzetek jót!:)

Topy 2014.01.10. 08:30:24

@Pinka-Panka: 2:12-kor még a kocsmában, 7:10-kor már indulóban a kocsmából... jól tolod! :)

Topy 2014.01.10. 08:30:52

@Pinka-Panka: szép napot, állítólag délutánra már napsütés is lesz! :)

Topy 2014.01.10. 09:28:18

@Pinka-Panka: (új)krumpli (újkrumpli esetén maradjon a héja! szerintem újkrumpliból a legfinomabb :) ) kisebb kockákra felvágva, megfőzve, , hagymás-paprikás zsíron átforgatva, mehet bele a kifőtt, jó kemény nokedli, egy jó adag petrezselyemzöld felaprítva, még egyszer összeforgatva
finom, egyszerű, gyors :) - viszont brutális kalóriabomba :(

Topy 2014.01.10. 09:30:08

@Pinka-Panka: @Topy:
természetesen só, ízlés szerint őrölt fekete bors :)

kísérve salátával, aludttejjel, tejföllel, kefírrel, joghurttal - kinek-kinek ízlése szerint :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.10. 13:09:02

@Topy: Süt a nap hatszázzal! Alig látom a képernyőt, mert belesüt.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.10. 13:53:29

@Andrass9:
Akkor nektek szerencsemalacotok van, itt borult és setét. Még a szellő sem mozog.

Pinka-Panka 2014.01.10. 14:21:53

@Topy: ez az! csinált ilyet a nagyim! Köszönöm a receptet!
süti beállítások módosítása