Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (24) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (50) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olivaolaj (129) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csepenye pacsa - akarom mondani pecsenye kacsasült párkáppal

2013.10.01. 07:00 Andrass9

Ez nálunk valahogy beidegzõdött!!! Valójában kacsapecsenyét sütöttem szülinapi alkalomra (ezuttal más volt a célszemély). Valószínûleg történelmi jelentõsségû lesz az esemény, mert egy speciális tepsiben sült. Tavaszi USA beli látogatásunknál megragadta a fantáziámat a nagylyány tepsije. Magas pereme van és egy szuper rács lóg benne valami szilikon párnácskán. Elképzeltem, milyen jól lehetne nagyobb méretû szárnyast sütni benne (mint kiderült, a lyány pulykával avatta fel). Azt is láttam rajta, hogy roppant nagy - nem biztos, hogy befér a sütõnkbe. Hivtam is a fiamat, hogy mérje le a sütõt, de ez egy mérnök képességeit meghaladó feladat volt, így tepsi nélkül tértünk haza.

Az élet viszont forgandó (ha mi tekerjük a hajtókart). A nyár folyamán a fiam ment ki az USA-ba, és a nagylyány figyelmeztetett, hogy mérjek sütõt. Nahát, én nem vagyok mérnök - fogtam a centipétert, és kimértem. A lyány is mért. Megállapítottuk, hogy a tepsi pontosan 8 milliméterrel hosszabb, mint a sütõ. Ez ne okozzon már gondot - hozza haza a fiú, itt meg behajlítom a fogóit, és megnyerem a túllógó 8 mm-t!

Jött feleségem nagy és kerek szülinapja és kacsasültet kért. Nem azt az agyonfûszerezett kacsaszárnytövet, mit legutóbb készítettem, hanem klasszikusat. Hagyma, fokhagyma és zsír csupán.

Ám legyen!

Vettem hát két pecsenyekacsát, ami arról nevezetes, hogy egy kacsa két embernek kevés, kettõ meg sok. Sebaj - egyszer élünk, legyen hát két kacsa, vagyunk rá öten - bár a kisebbik lyány nem szereti a kacsát. Így legalább az egyiket készíthetem fûszeresre, míg a másik lehet klasszikus. Biztos ami biztos, a nagy alkalom elõtti nap megvett kacsákat 6%-os sóoldatban áztattam (ami - mint már tudjuk medvedokitól - nem fiziológiás oldat, viszont tökéletes helycserét végez a sejtek közöttí folyadékállománnyaL, JÓL FELSZAFTOSÍTVA ÉS NEDVESÍTVE AZT. (Elnézést, CapsLock beragadt). A kacsáról levágtam a szárnyait és összecsomagoltam az aprólékkal egy későbbi kacsaleves poszt alapanyagaként a csodahüttőbe.

10.jpg

Éjszakára így tettem a hûtõbe, egy üvegtállal a tetején, ami a sóoldat alá nyomta a madarakat.

11.jpg

Nem ünnepi ebéd, ha nincs húsleves. Tudom, már a hátatokon jön ki, de akkor is kell egy kiadós húslevest készíteni - hamár sikerült kis velõscsontokat is beszereznem.

  • 3 kicsi velõscsont (nekem!)
  • 60 dkg marhanyak
  • 40 dkg marhacomb (mert a csodahüttõbül az is kerekedett)
  • 1 sárgarépa
  • 2 gyökér
  • 1 vereshagyma
  • 1 krumpli
  • 1 nagy hüvelyknyi gyömbér
  • 1 girizd foGhagyma
  • 1/2 zeller
  • 1/2 zöldpaprika
  • 1 paradicsom és végül
  • 1 zöldpaprika csuma, ami mindenbe kell!
  • a füszerek listáját a képen látni, kivéve a borókabogyót a jobbszélen

12.jpg

Találtam még maradék póré leveleket is, amit cérnával összecsavartam és az egész hóbelecuccot felforraltam.

13.jpg

Amikor már jól habzott, azt leszedtem róla és a legkisebb gázlángon éjjelre magára hagytam. Még nem voltam eléggé álmos, hát gondoltam, hogy a párkápot gyorsan megcsinálom. (A gyorsan-ban segített egy üveg vörösbor is.).

Elõkészítettem:

  • 2 ek cukor
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 1 citrom
  • kacsazsír
  • 1 kisebb lilakáposzta
  • Õrölt kömény
  • kellõ mennyiségû minõségi száraz vörösbor.

14.jpg

Az utolsó tétel felhasználásában a szakács is segített, de nem sokat!

Pár evõkanál kacsazsírban karamellizáltam a cukrot

15.jpg

A káposztát felkarikáztam, majd vékonyra szeltem. A karamellizált cukorba borítottam az apróra vágott vöröshagymát, amit megpirítottam. Utána ment a káposzta, amit pároltam egy darabig. Tettem bele három babérlevelet is, majd Jamie Olivier módszerével a kezemet használva szûrõként, belefacsartam a citrom levét (minden új módszert ki kell próbálni! - Működik! Úgyis folyton kezet mosunk főzés közben.). Hozzáadtam két evõkanál õrölt köményt és felöntöttem a vörösborral. Az egész keveréket folytonos keveréssel addig pároltam, míg a bor elfogyott (kicsit én is segítettem még az üvegből ...).

16.jpg 17.jpg 18.jpg 19.jpg
20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Most már késõ éjjel van, a káposzta kész. Igenám, de a velõ is megfõtt a húslevesben - azt nem lehet holnapra halasztani!

24.jpg

Jól megérdemelt alvás (meg apró civakodás reggel, hogy mikor jutok már be a konyhába a sütõhöz) után leöblítettem a sós lében éjszakázó kácsákat. Mindkettõ hasába betoltam egy méretes petrezselyemcsokrot, egy-egy frissen leszedett jonatánt és egy-egy kisebb vöröshagymát. A szerencsésebb kacsa kapott még egy csokor majorannát, valamint a zsírja és a húsa közé rozmaringot is.

25.jpg

Megszórtam még egy kis szárított majorannával és a tepsi rácsára helyezett vastag hagymakarikákra fektettem õket. A lábaikat madzaggal összekötöttem.

26.jpg

A kacsákat lefedtem további hagymákkal, hogy ne égejenek meg a sütés kezdetekor. Az egészet betakartam alufóliába és bő két órára a sütőbe küldtem őket 180 fokon.

27.jpg

A húslevesbõl kivettem az éjszakai mûszak alatt ronggyá fõtt zöldségeket. Ettem belõle egy adagot, de a többi a kutya ebédjében végezte. Viszont friss zöldségekkel ismét bezöldségeltem, mert azt is megesszük.

28.jpg

A kacsáról 2,5 óra sülés után levettem a fóliát, hogy a maradék 40 percben 220 fokon már igazi piros pecsenyekacsa formára alakuljon.

29.jpg

Szép tálalón szolgáltam fel:

30.jpg

De a fogyasztók egyhangúlag követelték, hogy feldaraboljam.

31.jpg

Krumplipüré és a párolt lilakáposzta társaságában szolgáltam fel.

32.jpg

Az ünnep nem ünnep torta nélkül, de ezt a kislyány követte el, így most recepttel nem szolgálhatok, csak két képpel.

33.jpg

Valamilyen gyümölcsös túrótorta volt piskóta alapon. Még nekem is izlett!

34.jpg

(A zselatint kifelejtette a túróból, így az alufóliát vissza kellett köré csavarni ... )

56 komment

Címkék: alma bor hagyma gyömbér húsleves párolt káposzta rozmaring velőscsont sóoldat krumlipüré

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr365526687

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 10:31:20

Ehhez a szép ( és biztosan jóízű ) kacsához válasszon a szülinapos egy szép savanyúságot:

szem-szajnak.postr.hu/ig-kell-elrakni-telire.

Andrass9 te meg készítsd el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 11:52:43

@látjátok feleim szümtükkel: A lökött blogmotor persze a végére tett pontot is hozzávette a linkhez ...
Azért valami hasonlóval már én is kisérleteztem:
blogkocsma.blog.hu/2012/09/29/kaposztaval_toltott_miniatur_savanyu

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 11:57:28

@Andrass9:
Tudom, el is mentettem egy pislogó üveget, azért is küldtem, hogy fejleszthesd a technikád.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 12:46:44

@látjátok feleim szümtükkel: Megkövezhetsz, de már jó ideje a Szatmár Aranya iciripiciri uborkáját főzzük be, meg az utolsó nagy kovászos uborkát.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 13:39:24

@Andrass9:
Semmi gond, lesz még savanyúság eltevés jövőre is, addig változhat az ízlésetek. A képek ettől függetlenül nagyon jók.

Llychllyn 2013.10.01. 14:21:46

Azért kamatostul visszaadod, hogy provokáltalak a barnasörös disznócombbal a minap...:)

Jól néz ki, most már nem úszom meg, hogy lassan lenézzek a piacra, és vegyek némi kacsát, kedvet kaptam hozzá (bár sokat segítene, ha nem csak kedvet, hanem fizetést is kapnék:)).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 14:30:46

@Llychllyn: Néha arra is szükség van. Ez a kacsa a madarasból van, ott most 1000 Ft kilója, piacon biztos jobb árat kapsz. 9 adag jött ki belőle összesen 5500-ért + a munkadíjam :) Nem mondanám, hogy olcsó, de szép tiszta és ízes volt.
A gondunk a pecsenyekacsával, hogy egy embernek sok, kettőnek meg kevés, oly picike tud lenni.

2013.10.01. 18:46:08

@Andrass9: egy embernek sok? nekem ilyen gondom nincs vele... :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 19:16:19

@pizzaszeletvágó: Elég nagyétkű vagyok/voltam, de egy teljes kacsa nekem azért sok :)

Pinka-Panka 2013.10.01. 19:18:45

Sziasztok!

Jól néz ki nagyon. Mit mondjak nekem egy comb is sok:) A lila káposztát én is így karamellizálom alapra helyezem, de az egész köménnyel együtt. Nem okoz nekünk gondot, hogy egészben van rajta. Mostanában volt nálunk is.
A húslevest azért nem unom, mert marhahúsból csináltad András, a többit én is unnám:) Nálam az jön be legjobban.

Pinka-Panka 2013.10.01. 19:58:40

Most úgy belegondoltam, hogy októbert kezdtük írni mától, lassan a Márton lúdját is sütögethetjük. Eszméletlen, ahogy robog az idő. Jó bejönni ide a kocsmába...

Pinka-Panka 2013.10.01. 20:05:49

Mondjuk ha többen vagyunk arra gondoltam:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.10.01. 20:19:10

Nagyon szép lett még a színe is annak a kacsának!
Andrass, ugyan nem írtad, de remélem, abból a levesből ettél egy jó zuppa pavesét is!

Van egy új inspirációm. Mostanában sok kacsazsírt nyertem. Leszűröm és majonéz!!! lesz belőle! :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.01. 20:22:10

Szép estét!
Szép kerek egész, úgy, ahogy van. Talán csak a pürét cserélném le egy pirított burgonyára.

2013.10.01. 20:28:11

@Andrass9: Ma 7 óra hosszát veszélyes fákat vágtunk ki, szám szerint 4 veszélyes fa, 2 egyéb, darabolás, gallyhordás.
Egy kérdésem van egy kacsa után. Hol a második? :))))

2013.10.01. 20:39:28

@PO: Az ötlet kiváló. Megpróbálom én is.

(ja, az előzőhöz: a veszélyes fák egy-két-három emelet magasak voltak, nehogy valaki azt gondolja, hogy kutyaólra akartak dőlni... éhes vagyok!!! :) )

2013.10.01. 20:41:18

@Waka: a püré jó hozzá, ha a kacsa sült zsírjával készül.

2013.10.01. 20:48:57

Ö, izé, de bunkó (favágó) vagyok, szóval nagy szeretettel sok boldogságot mindenféle nagy kerek évfordulóhoz!
A túrótorta meg zselatin nélkül az igazi!
Feleségem nagy mestere ennek a fajta túrótortának, de kezére szoktam ütni a zselatinnál. :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 20:49:35

@PO:
Most olvastam valahol, hogy zsírból nem lesz majonéz, ezért kíváncsi vagyok az eredményre. Lehet, hogy holnap kipróbálom magam is.

2013.10.01. 20:57:35

@látjátok feleim szümtükkel: emlékszel beszéltünk már majonéz készítésről, tehát
a sav, az előre küldött sav, az fogja megoldani a kacsazsírnál is. Ettől még PO elronthatja. :))) De nem fogja. :)

süllőcske 2013.10.01. 21:03:45

PFFF! De jó!
Lehet majonéz a kacsazsírból, jó kémiával.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 21:11:09

@pizzaszeletvágó:
valami olyanról szólt az írás, hogy miként készüla magarin, és ott írták, zsírból nem lesz majonéz. Tényleg kipróbálom, bár sajnálom a finom zsírt, kenyéren jobb.

2013.10.01. 21:14:12

@látjátok feleim szümtükkel: :) szerintem is!
Vagy legfőképpen levesek alapjaként az a drága jó kacsazsír! PO írta, hogy sok van neki...

süllőcske 2013.10.01. 21:14:35

Andráss, gyönyörűen készítetted el!
Én is inkább a törtkrumplit adtam volna, de ez lényegtelen. Több minden megy ehhez.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 21:28:46

Waka vagy már alszik, vagy sajnálja a kocsmától a sütit.:)

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 21:30:17

@süllőcske:
Régen mindig kacsához bontották először a cseresznyebefőttet. Kacsát meg az októberi búcsú tiszteletére sütöttek.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.01. 21:33:33

@pizzaszeletvágó: Akkor rendben van.
@látjátok feleim szümtükkel: A kalács alapanyag lesz a holnapi főzéshez, majd abból kaptok.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.10.01. 21:53:28

Azt gondolom, h a zsírnak vízmentesre sütöttnek és langyosnak kell lennie. Ha lehűtjük, megborul az egész emulzió (ha egyáltalán létrejön). Tehát csak frissen kikever, majd ráönt és gyorsan megesz! Devajonmit???

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 21:56:09

@PO:
ha sikerül, akkor névadót rendezünk neki.

Daró 2013.10.01. 22:05:25

Vannak dolgok, amiket az ember nem ront el. Kacsazsír kizárólag kenyér, só, paradicsom társasábában kerüljön szóba! Illetve még a következő módon:

Érdekes ez a köret mindenkit felizgatott. Nekem a kacsazsírral tört krumpli a nyerő, nálunk kacsához míg világ a világ az lesz. (azt azért még hozzáteszem, nálunk a pecsenye az nem kacsa, a kacsa az tömött. Punktum.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 22:10:21

Azért amikor az ojalból kikeveredett a majonéz, biztos volt, aki azt mondta, hogy a jó dolgokat nem kell elrontani. Most azt mondjuk, a majonézt nem kell elrontani, mert az jó dolog.
Várjuk ki a végét, még jó is lehet az a nevenincs zsíros, tojásos kerevék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 22:13:03

@PO: Természetesen zuppa pavese mindegyik húslevesből lett - több is! Ez a kacsazsír majonéz érdekes kísérlet. Nekem például nem is szilárdult meg a kacsazsírom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 22:17:22

@süllőcske: Rég volt már piré, meg a piacon úgy adta a néni, hogy annak való (egy frászt volt annakvaló. Rendes rózsa volt az).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 22:18:23

@látjátok feleim szümtükkel: Szóval akkor október végén is süssek? Cseresznyebefőtt van bőven!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 22:20:12

@Waka: Csak nem mákos gubát készítesz, mert akkor jövök :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.01. 22:26:29

@Pinka-Panka: Lettünk hirtelen többen is...
A marhahúsleves az nálunk bármikor készülhet és el is fogy. A gyerekek is szoktak belőle rendszeresen kapni nagy befőttesüvegben, nem úgy, mint amerikás Hagyma elvtárséknál.
Ahogy PO is rákérdezett - az a zuppa pavese egy gyönyör minden alkalommal. Jut bele hús, zöldség. Néha még tészta is :)
Na bedugulok mán, ne féljetek ...

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.01. 22:28:50

@Andrass9:
Hát, ha lenne aki levágná, akkor én minden héten, nem csak október végén sütném.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.01. 22:40:32

@Andrass9: Nem guba lesz, hanem valami más finomság.

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.02. 20:14:46

Mi gondolsz?
Inni se lehet?
Milyen világ lesz námitten? A kácsa is elfogyott, linuxot is bekaptátok, eccerű kocsmatötelék meg lakjon kívül?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.02. 21:04:12

Szép estét!
Van egy kis Gösser, meg ágyas szilva, ha valaki inni vágyik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.02. 21:05:53

@látjátok feleim szümtükkel:
Bocs, hogy hallgattam, de a routerem még mindig nem százas. Meg az a metszőollót is kifizettem, mint ajándékot magamnak :)
Inni meg három napja nem ittam, pedig kellene. Most iszom is egy kupicával.
Mit kértek? Van fehér rum, Villányi cuvé, meggyszörp és szódavíz

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.02. 21:06:18

@Waka: Gondolatomat találtad el :)
Jo estét neked is!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.10.02. 21:55:12

@Andrass9: Fehér rum meggyszörppel és szódával. Akár egy koktél, csak valami találó név kellene neki. Molyirtó?

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.03. 07:01:56

Azért érdekes, bementem a sütétbe, oszt Pizzaszeletvágó ott lapult magában.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.10.03. 08:14:54

@Waka: Abban reménykedtem, hogy ma kapunk abból a finomságból :)

látjátok feleim szümtükkel 2013.10.07. 18:29:47

@PO:

Nos, hol a kacsazsíros majonéz?

Én kikevertem, de nem valami nagy szám. Szerintem nem kellene szabadalmaztatni.
süti beállítások módosítása