Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Káposztával töltött miniatűr savanyú paprika

2012.09.29. 07:00 Andrass9

Mikor a csili magokat rendeltem, az eladó küldött ajándékba egy kis zacskó paprikamagot is, amire Mini Yellow Bell Pepper volt írva, a képen pedig duci kerek sárga paprikák. Lusta voltam, nem néztem utána, ez milyen paprika - gondoltam ez is egy csili fajta. Ültettem is 15 palántát 15 centinként.
100.jpg


Szép dzsungel lett belőle így őszre! A veteményes a kert végében van, - ellentétben Wakával - még oda is lusta lennék kannában cipelni a vizet, hát csepegtetős locsolórendszert raktam a növények tövéhez, amin 6 collonként voltak a lukak - innen a 15 cm-es ültetési távolság (az a kék-fekete cső a kép alján).

Amilyen peches vagyok, nem látom a színekben a pirosat, igy fogalmam sincs mikor lesz sárga a zöld paprika. Kérdezgettem rendszeresen a feleségem, de mindig lelombozott, hogy azok bizony még zöldek. Azért zölden is megkóstoltam - nem volt csípős. Az internet szerint ez olyan, mint a kaliforniai paprika, csak éppen picike és van belőle piros is.
Hát végre beérett egy része - gyerekeim és feleségem le is szüretelték. Lett közel 3 kiló, ami ebből a miniből elég sok darabot jelent. Már az elején eltökéltem, hogy ebből káposztával töltött paprikát fogok csinálni. Utána is jártam a weben, milyen receptek vannak, de a végleges lökést Öreg Sam savanyúság felöntő leve adta. Két nekifutásra készült. Egyszer már panaszkodtam is, hogy megforrt, de kiderült, hogy csak a káposzta leve keveredett a felöntőlével.


A recept:

  • 2 kiló apró paprika
  • 3 kiló fejeskáposzta
  • 1 kápia paprika
  • sok szemesbors
  • egy bő marék tiszta meggyfalevél (opcionális)
  • 6-8 bambusz rablóhús pálcika (opcionális)
  • Savanyúságleszorító szerkentyű: lehet fa spatula, bambusz pálcikák vagy a boltban készen kapható savanyú leszorító műanyag rács. Én ez utóbbit használtam, és igen meg voltam velük elégedve.


A káposztára:

  • 6 dkg só
  • 1 kávéskanál őrölt fehérbors


Felöntőlé 3 literhez:

  • 2,7 liter víz
  • 3 dl 20%-os ecet
  • 30 dkg só
  • 2 ek mustármag
  • 2 ek koriandermag
  • 1 ek feketebors
  • (lehet bele babért is tenni - én nem tettem)
  • 10 szem borókabogyó
  • 1 dkg citromsav
  • 1,5 dkg Nátrium Benzoát
  • 10 dkg cukor
  • (borkén, timsó nem volt - hát azt nem tettem bele)


A felöntőlevet felforraltam és hagytam kihülni.
A káposztát leveleire bontottam, hogy a vastag ereket ki tudjam belőle szedni. Ezek a paprikák nagyon kicsik, ezért kénytelen voltam egészen finomra szeletelni a káposztát. Megsóztam és meghintettem a fehérborssal - így legalább lesz valami csípős is a savanyúban. Alaposan összekevertem, majd megzúztam-tömörítettem az edényben.

13.jpg 14.jpg 15.jpg


Ennek kellett bő 2 óra pihenő, hogy a levét kiadja. Kétszer megforgattam és újra csömöszöltem ezalatt.
Amíg a káposzta a leve eresztésével volt elfoglalva, kicsumáztam a paprikákat. Hát nem irígylem, aki ebből 10 kilót akar eltenni! Szerencsére van egy kis dinnyefarigcsáló szerszámom, amivel golyókat lehet faragni a sárgadinnyéből. Ez az eszköz éppen belefért a paprikába, vele ki lehetett kapirgálni a magokat (persze kávéskanalat is használhattam volna, de ez csak most jutott eszembe:). A kápiát felszeleteltem 1 mm vékony karikákra.

11.jpg 12.jpg 16.jpg


Mire végeztem a csumázással, a káposzta is kiadta a levét. Alaposan kicsavartam, hogy minél kevesebb jusson a paprikákba. Minden egyes paprikát megtöltöttem jó szorosan a káposztával. A befőttes üvegek aljára egy pár meggyfalevelet tettem, majd beleillesztettem a paprikákat a befőttes üvegbe.
17.jpg
Kérdezhetitek, minek vannak a pálcikák beleszúrva a paprikába?
Kettős előnye van az ilyetén kezelésnek:

  • Elsősorban egy luk lesz a paprikán a legtetején, ahol majd könnyebben kimegy a levegő, amikor feltöltöm a lével.
  • Másodsorban segít az üvegen belüli elrendezésben, hogy minden paprika a káposztás felét mutassa kifelé. Nem vagyok kreatív személy, de a jó ötleteket  szívesen felhasználom.

Amikor megtelt egy üveg, leszorítottam, hogy ne ússzon fel a paprika a lében.

18.jpg

19.jpg
A paprikák mosolyát a kápiaszeletek és két szem bors segítségével varázsoltam oda. Csak arra kell ügyelni, hogy kicsit belenyomjuk a bors szemet a káposztába, ki ne essen, amíg az üvegbe kerül. Ezt a trükköt almapaprikával is meg lehet csinálni és remek ajándék lesz belőle!

20.jpg


Az üvegeket felöntöttem a hideg lével és a bambuszpálcika segédletével kilyuggattam a makacsabb paprikákat, hogy minden levegő távozzon belőlük. A kupakot rátéve még fel is borítgattam minden irányba az üvegeket, mielőtt a kamrapolcra tettem. Kell neki vagy két hónap, mire jól összeérik.


80 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr244798955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.29. 07:44:27

minden elismerésem!egy finommechanikai műszerész kézügyessége és egy macskaidomár(ez igen ritka)türelme szükséges ehhez.innen már könnyű elképzelnem amikor a rizsköretből egy kisebb katedrálist formázol és úgy tálalod.gratula a végeredményhez-én ki sem bontanám-hagynám a diszletben az idők végezetéig!

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.29. 08:03:03

Andrass9 te művésze vagy a "szakmának". Ha ételre lehet azt mondani, hogy gyönyőrű, akkor erre ezt kell mondani.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 08:12:36

Köszönöm a szép szavakatm de az igazi dícséret persze az ötletadót illeti - én csak reprodukáltam :)
A macskát pedig már nagyon sokmindenre megtanítottuk. Például ha azt mondom, hogy ÜL!, akkor tényleg leül. A konyhába nem megy be, pedig nincs ajtó. A földszinten semmilyen bútorra sem ugrik fel. 13 éves elmúlt már és közel 8 kilós :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 09:09:02

Hiába, no, ügyes ember vagy. Egy hibád van csak: mindenből rengeteget ültetsz, aztán dolgozhatsz a sok terméssel.

süllőcske 2012.09.29. 09:17:40

@Andrass9: Megszelídíted a makacs anyagokat és a kisoroszlánokat.
Nagyon aranyosak a paprikák így, a színviláguk is tetszetős. Külön tetszik az aprócska méret.

1kutya 2012.09.29. 11:19:05

ügyes! most már valami durva perkeltféle kellene hozzá, megkóstolni!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.29. 11:19:22

@Mitzi von Küche: Mert annyi mag van egy tasakban, ami több hektárra elég. Valaki csinálhatna kiskerti szaporítóanyag mixet.

Pinka-Panka 2012.09.29. 11:35:29

Sziasztok! Lementem ma a piacra, csak rózsáért, zsenge kolbász babbal tértünk haza. Most fő, főzelék lesz, ha kész lesz, szűzpecsenyével.

Pinka-Panka 2012.09.29. 11:39:26

@Andrass9: ügyes vagy. Jópofák a mosolygós arcok, nekem jó ránézni.
Én is túl vagyok rajta, jó néhány üveg savanyút tettünk el, mivel amit én rendeltem mennyiséget a férjem megduplázta, így szerintem az egész utca enni fog.

Topy 2012.09.29. 11:39:49

@Andrass9: tisztelem a türelmed, mind a macskát, mind a paprikákat illetően! :)

1kutya 2012.09.29. 11:43:42

@Pinka-Panka: kolbászbab az milyen?:-DDD

Pinka-Panka 2012.09.29. 11:46:26

@1kutya: mielőtt félreértenéd, az a fajta, mifelénk így nevezik, amelyik gömbölyű, tehát nem lapos, mint a juliska féle..

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 12:04:05

@Pinka-Panka: Szia! Én tengeri süllőt sütök petrezselymes krumplival.

Topy 2012.09.29. 12:04:37

mondjuk jelenleg én is a türelem erényét gyakorlom, valami gyros szerűséget barkácsolok gombából, serpenyőben... na mire a másfél kiló felszelt gombát apránként megpirítom, egy buddhista szenthez válok hasonlatossá :D

1kutya 2012.09.29. 12:12:02

@Pinka-Panka: így értem, azt hittem vettél kolbászt is, meg babot is, csak elírtad:)

süllőcske 2012.09.29. 12:27:40

@Mitzi von Küche:
Ma jön haza a dalia, fél szemünk fénye, tyúkleves lesz, rántott gévagomba, krumplipyré, mártás vargányaesszenciából, plusz valami zöld.
Szemünk másik csillanása a Vígszinházban Eszenyi Enikő pálcája alá rendelve díszletet fest,tanul ezzel, s pízt keres.

Hurri Kán 2012.09.29. 13:16:42

András, le a kalappal, gasztresztétikai élmény nézni a képeket. :)

@1kutya:
totalbike.hu/tesztek/2012/09/29/kavezoban_csajozni_igy_lehet/

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 14:04:38

@Topy: annyi szent nincs a világon, mint amennyi egy kocsmában összegyűlik ;):DD

3 órát ültem a fodrásznál, a végén a téboly határán álltam (na most ültem vagy álltam??), egy óra múlva meg itt vannak anyósomék. Tegnap elbébetűztem a férjem szülinapi tortáját, bőgtem mint egy gyerek és káromkodtam mint egy kocsis. helyrehoztam, megnyugodtam, most már utolsókat simítgatok, este jövök :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 14:05:08

egy üveg savanyúságot ebből teleportálhatnál, @Andrass9: ! :)

Pinka-Panka 2012.09.29. 14:23:40

@1kutya: nincs kolbászvásárlás:) a főzelék jó lett, hús nélkül ettem...

Pinka-Panka 2012.09.29. 14:24:56

Ma nem vagyok valami tevékeny:) Nincs front? vagy mástól?:)

Hurri Kán 2012.09.29. 14:34:21

@anica inkognitóban:
Helyrehoztad? Ma már káromkodtál, mint egy gyerek, és sírtál, mint egy kocsis? :-DDD
*Elbújik a pult mögé és onnan kér egy fröccsöt*

@Pinka-Panka:
Szia!
Ebéd utáni pihitől lehet :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 14:37:45

@gyvy: megkapod a fröccsöd, ne izgulj! :D
á, ma fel vagyok pörögve :))))

Hurri Kán 2012.09.29. 14:39:31

@anica inkognitóban:
Én meg lerogytam, mint bivaly az iszapba! :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 15:36:19

De megbecsüljük már ilyenkor, szeptember végén ezt a kis meleget és napsütést.

1kutya 2012.09.29. 16:00:57

@gyvy: olvastam.

@Mitzi von Küche: az imént itt csapott egy kis eső...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 18:23:35

@Mitzi von Küche: itt egész nap sütött, rövidujjúban flangáltunk.:) még most is nyitva ajtó-ablak.:)
@gyvy: plasztikus kifejezés :DD

Pinka-Panka 2012.09.29. 18:25:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): ez jó ötlet, ki is megyek a vadrózsásba, míg jó az idő...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.09.29. 18:34:08

@Andrass9: Cím a szerkesztőségben. Jól csomagold be, nehogy eltörjön!
@anica inkognitóban: Nekem nem izzad a nyelvem alja, az tény és való. Hóhatár, 1500 méter, ezért holnap nem megyek Crans Montanaba.
@Pinka-Panka: Helyedben várnék a bogyózással, míg a dér megcsípi.DDD

Pinka-Panka 2012.09.29. 18:37:49

@dömbi:a mostani bogyóban még nincs vitamin?

Pinka-Panka 2012.09.29. 18:58:01

András, meg is eszitek ezt a sok savanyút? Csak azért kérdem, mert mi igen, de sokat ismerek, akik semmihez nem esznek salátát, savanyút. Én el se tudom elképzelni, ha mást nem akkor paradicsomot szeletelek a hús mellé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 19:20:18

@Benikuty: Most akkor hogy is van ez? Az István gazda féle kolbász azonos a Mészáros Gábor féle szalonnával???
Az FB oldalon, amit likeltél, 7 órával ezelőtt:

"István Gazda féle kolbász és Mészaros Gábor féle szalonna" cim alatt a kommented:

"Mészáros Gábor: A kettő ugyan az:)
See Translation
"
www.facebook.com/r.php?fbpage_id=363744693687805&r=111

Mindíg tanul az ember valami újat!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 19:21:52

@Mitzi von Küche: Pukkadj már meg!!! Mindig olyat főzöl, amit éppen ennék, de 200 kilométerre vagy :(
Kénytelen vagyok ismét sült paradicsomokat készíteni, mert megint leérett 9 kiló, ahelyett, hogy süllőt ennék ....

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 19:22:12

@Pinka-Panka: Apám családjában nem volt szokás az ebédhez savanyúságot kínálni, ezért aztán anyukám sem adott. Nekem ez újdonság volt később. Ma is csak a kovászos uborkát, meg a céklát szeretem, na meg a zöld leveles salátákat.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 19:24:17

@Andrass9: Na, szép kívánság! És még az is kiderült, hogy titkos facebook-ozó vagy...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 19:26:44

@Andrass9: hát, Főnök, elkéstünk vele, de rendes vagy :)
@Mitzi von Küche: mi sokat: savanyúságot, befőttet, friss zöldséget. de ahogy figyelem, pl. itt, Nádudvaron nem annyira jellemző, anyósomék családjában (márpedig elég sokan vannak)nem automatikus, legtöbbször eszükbe sem jut.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 19:29:10

@Pinka-Panka: Mi mindenhez eszünk, amihez illik. Mondjuk egy hentestokányhoz nem :)
Persze ez sem fog elfogyni, mint semmilyen savanyú, amit készítek, de ezt legalább lehet ajándékozni!
Váj mi-nak üzenem, az előző adag nem forrt meg, csak a káposztából kijőtt a sós lé. A mostanit jobban kicsavartam!
Csipkebogyó most is jó, csak olyat szedj, aminek vastag a húsa. Feleségem tavaly majd egy egész évi ellátmányát megszedte az őszön, de megutálta március körül. Nem irigyeltem érte.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 19:31:10

@Mitzi von Küche: Nem én! Csak kíváncsi voltam, mit linkel be Benikuty. Holnap átvonulok Szentendrén, gondoltam megnézem, de ez tegnap és ma volt csak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 19:55:02

@dömbi: Csak fénypostával tudom küldeni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 20:43:14

Megjelenek, erre mindeki elhúz. Megyek is vissza paradicsomot sütni!

youlopukku 2012.09.29. 20:57:20

gyorsan le kéne utánozni mielőtt divat lesz...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 21:01:05

@youlopukku: már láttam vagy fb-n, vagy blog.hu-n...de jópofa..:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 21:44:26

@anica inkognitóban: Ilyen nekem is terem csak én már megszoktam őket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 21:47:08

@Andrass9: ha tudnád, itt keleten '86. után (Csernobil) milyenek teremhettek...:S

süllőcske 2012.09.29. 22:01:29

Hujj, csukák néznek vadul a csendéletemen, hagymák, paprikák társaságában. Ma megint jól ment, de majd kidőlök, úgy elfáradtam.
De a rántott gévagomba finom volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 22:02:48

@süllőcske: azért, ha lesz a kiállításmegnyitóról újságcikk, belinkeled nekünk, ugye?:)

süllőcske 2012.09.29. 22:28:39

@anica inkognitóban:
A szegedma.hu-n egészen biztosan lesz hír, a dorozsmai stációk avatásáról is van egy kis anyag.
Ezenkívül még lesz az-az, majd szólok. Robinak elküldtem a meghívót, hogy tegye ki ide.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 22:34:56

@süllőcske: oké, köszi:)
kár, hogy nem élőben, de hátha lesz rá alkalom még :)

süllőcske 2012.09.29. 22:47:57

@anica inkognitóban:
Minden évben van kiállításom, néha hogy több is.

süllőcske 2012.09.29. 22:49:32

@süllőcske: Miket fogalmazok! Bocsi, elpilledtem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.29. 22:50:02

@süllőcske: akkor igen :)
pihenj, mert még kell az erőd az utolsó simításokhoz! és péntekre topon kell lenned :)

én megyek, lehanyatlok, jó éjt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 22:51:30

@süllőcske: Nincs ott semmi gond - így is értettük :)

süllőcske 2012.09.29. 22:59:33

@anica inkognitóban: Jó éjt!
@Andrass9: András, lemennek a sürgős dolgaim, van bőven posztanyagom, csak mindig közbejött valami, azért küldtem ilyen keveset.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.29. 23:03:41

@süllőcske: Szuper - még van anyagom pár napra, de azután megint sült paradicsomok jönnek!!!!! Az az 1kutya ellustult - csak Mitzire és Anicára számíthatok. Szegény Waka sem győzi anyaggal. Jó hogy mondod - meg is interjúvolom Vacakot, van-e jó sztorija.

süllőcske 2012.09.29. 23:11:08

@Andrass9: Ha gondolod, küldhetek egy kedvcsináló szép fotósort Erdélyről, kevés szöveggel(a minőségi ételposztra fejben rá kell állni), lennének benne festmények, életképek, tájak, ilyesmi.
Később jöhetnének a székely ételek, amik kint készültek.

süllőcske 2012.09.29. 23:31:15

Tuskóalvás következik, arivederci!

Benikuty 2012.09.29. 23:59:06

Szép álmokat! (egy hosszú, és fárasztó nap végén jó volt titeket olvasni)
www.youtube.com/watch?v=4O_YMLDvvnw

Pinka-Panka 2012.09.30. 08:01:00

@süllőcske: tudom, rendszeresen nézem a Szeged ma oldalait és a múlt héten láttam is a kiskundorozsmai avató ünnepség képeit...:)

Pinka-Panka 2012.09.30. 08:02:36

@Mitzi von Küche: igen, biztos ezek olyan otthonról hozott szokások, mi ettük, így én is viszem tovább.
Persze nem mindig savanyú, saláta is rengeteg, minden zöld...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 08:35:21

@süllőcske: Persze, hogy jöhet egy erdélyi képsorozat. Nem kötelező folyton csak enni meg enni (legfeljebb éhenhalunk :) .

Pinka-Panka 2012.09.30. 08:54:08

@Andrass9: Te csak ilyet ne gondolj, hogy éhen halunk. Tele a hűtttőd és a kamra, majd vendégségbe megyünk:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 09:34:12

@Andrass9: elég érdekes dolgokat mormoltam el az orrom alatt szabadidőről meg ilyenekről...igen, az ördög ügyvédjenként..

1kutya 2012.09.30. 20:49:41

@Andrass9: nem, csak nem ér rá! hétköznap meló, hétvégén szüreti és betakarítási szezon. ma is cefrét csináltam, kádakat/ballonokat mostam, kint voltam a kombájnnal a mezőn. elnézést, ha nem tudok o/24-ben a blog rendelkezésére állni, remélem kitart, míg én is nyögdíjas leszek...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 20:52:26

@1kutya: ennél sokkal durvább volt az a verzióm, amit kitöröltem a feletted lévő komment írásakor...

1kutya 2012.09.30. 21:06:25

@anica inkognitóban: nyugodtan be lehetett volna írni, bírjuk a minősítést (látod, egymás között is)...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 21:09:37

@1kutya: hát, ismerve a vehemens érzelmi kitöréseimet, ha átgondolod: jó lett volna?:D

1kutya 2012.09.30. 21:19:44

@anica inkognitóban: tudod, hogy én az ilyeneken lépek át, mint a fűszálon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 21:42:56

@1kutya: Én is szívesen lennék már nyugdíjas ...
De megértelek, betakarítási szezonban csakis az a fontos. Ezért is posztolok betakarítós akciókat, mert magam is avval foglalkozom - csak kisebb nagyságrendben :)

1kutya 2012.09.30. 21:49:43

@Andrass9: oké! gond egy szálse (ha minden igaz jelentkezem 1-2 elmaradt poszttal a héten:)

Benikuty 2012.10.01. 02:30:41

@Andrass9: Kedves András!
Természetesen pontosan érted te, mire gondoltam, vagyis, hogy a két személy egy és ugyan az. A képet mondjuk árnyalja, hogy a társam neve István, tehát ő is "gazda".
Remélem, most egyértelmű voltam, "jóindulatodat" eltettem a helyére:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.10.01. 07:58:20

@Benikuty: Kedves Gábor!
Most már sikerült teljesen összezavarnod.
Most akkor ki az a két azonos személy? Társad és te egy személy vagytok?
Ha nem haragszol ez így még kevésbé értelmes, és továbbra sincs fogalmam sem, mire gondoltál.
Rosszindulat pedig nem volt szándékomban, csupán egy furcsaságra hívtam fel a figyelmedet.
süti beállítások módosítása