Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kacsaszárnytő sörös pácban

2013.09.15. 07:00 Andrass9

Mindenféle madárnak finom a szárnya (már amelyeket ettem eddig). A madarasban beleütköztem szép bõröshájba, amibõl lett tepertõ, de megláttam egy tálca kacsaszárnytövet is, ami két-három embernek remek étel lesz. A körítésen még gondolkodom, de mire megsül, addigra tudni fogom azt is.

Kellett hozzá:

  • 1,2 kg kacsaszárnytõ
  • 2 ek kacsazsír, ami ugye 22-es csapdája, mert amíg nem sütöm ki a szárnyat, nincs zsír. Ezért a tepertõ :)
  • 1 közepes fûszercsokor a kertbõl: petrezselyem, kakukkfû, zsálya, majoránna.
  • 1 fél kis fej hagyma
  • 4-5 girizd fokhagyma
  • feketebors, szinesbors, só
  • PO féle füstölt csili paprika
  • 2 dl sör

10.jpg

A képen szerepel még egy Jamaikai jerk fûszerkeverék is, de végül nem használtam fel. A borsokból egy-egy kis maroknyit tettem a mozsárba, megszórtam durva sóval (az segíti a többit is megtörni), valamint egy evõkanálnyit a füstölt csilibõl. Elkezdtem megtörni.

11.jpg 12.jpg

Leszáraztam a fûszernövényeket, felkockáztam a fél hagymát, megaprítottam a fokhagymát. A megzúzott borsokra öntöttem 2 evõkanál kacsazsírt, amit az elõtte sült kacsatepertõbõl vettem ki. Beledobáltam a mozsárba a fokhagymát, összezúztam. A hagymával is hasonlóan cselekedtem.

13.jpg 14.jpg 15.jpg

Ebbe a zúzalékba beletettem a megvágott zöldfûszert is, de mivel már eléggé szárazka volt, felöntöttem a sörrel. Kívánt a pác még egy evõkanálnyi PO féle füstölt csilit, meg egy teáskanálnyit a saját csípõs csilimbõl. Ezt mind alaposan összezutyultam.

16.jpg 17.jpg

Az emígy összeállított pácot rápacsmagoltam kézzel a szárnytövekre, és egy jól záró dobozba sorakoztattam õket. A maradék pácot a tetejére öntöttem, majd a dobozt lezártam és a hûtõ 3C körüli részére betettem éjszakára.

18.jpg 19.jpg

Eljõ a másnap délután, tovább nem halogathatom a körítés kitalálását. Ismét gyõzött a veteményes! Van sok zöldség a kertben, vagy egy nagy csomag szusi rizs, amit kifejezetten rizottó célra vettem, hogy kipróbálom. Mégsem kerül vagyonokba, mint az Arborio rizs.

Egy zöldséges rizottót fogok fõzni, amihez összeszedtem:

  • 20 dkg kerekszemû rizs
  • 2 kis padlizsán
  • 1 cukkíni
  • 2 paradicsom
  • 1 kis fehérhagyma fele
  • 1 sárgarépa (ez bolti volt)
  • kis csomó lila zöldbab
  • kis darab karfiol (ez is bolti)
  • 1 érett csípõs kecskeszarv paprika
  • 3 dl húsleves alaplé
  • kis csokor petrezselyemlevél
  • olivaolaj
  • só, bors

20.jpg

A hagymát apróra vágva olivában feltettem pirulni (nem dinsztelni). Amig ez dolgozott a tûzön, a sárgarépát karikákra, a többi zöldséget pedig kockákra aprítottam.

21.jpg

A megpirult hagymához elõször a csípõs paprikát adtam, majd a sárgarépakarikákat szórtam bele, lévén ez fõ meg a leglassabban. Utánaöntöttem a rizs úgy ahogy van, minden mosás nélkül. Mindezt addig kavargattam, míg a rizs átlátszóra pirult.

22.jpg 23.jpg 24.jpg 25.jpg

Belement a cukkíni és a padlizsán kis frissen darált borssal fûszerezve. A paradicsomokat sajnos elfelejtettem meghámozni, legközelebb szóljatok rám! Legvégül a zöldbab/karfiol keveréket szórtam be a már kicsit megpárolódott zöldségek közé. Aláöntöttem egy löttyintésnyi fehérbort, és még kevergettem egy darabig gyakorlatilag szárazon.

26.jpg 27.jpg 28.jpg 29.jpg

Felöntöttem a húsleves egy részével, és lassan forraltam. Közben elökerült egy darabka fagyott csirkealaplé is, azt elrejtettem a rizs között, hogy majd elolvad. Az összes húsleves belement, a rizs pont jó keménységû lett.

30.jpg 31.jpg 32.jpg

Így nézett ki, amikor késznek nyilvánítottam:

34.jpg

Persze a kacsaszárnytöveket még az egész köretkészítés elõtt betettem egy tepsibe, amibe még két deci sört öntöttem és lefedtem alufóliával. Bõ másfél órát párolódott 160 fokon, de bizony kettõ is rá fért volna. Kapott még 20 percet fólia nélkül forró sütõben, hogy ropogós legyen.

33.jpg

Az asztalra feladva szinte pillanatok alatt került mindenki tányérjára az ételbõl.

35.jpg

Én kivártam a sorom, még kovászos uborkát is jutott idõm szedni a dobozbol :)

36.jpg

Tanulságok:

  • Minimum 2 órát pároljuk, ha nagyok a szárnyak. Ez általában utal az madár idõs voltára.
  • Hámozzuk le a paradicsomot - a pöndörödõ paradicsomhéj nem túl vígasztaló látvány a rizsben.
  • Ez a szusi rizs (Auchan-ban kapható, 800Ft körül van kilója) teljesen megfelelt rizottónak.
  • Egy újabb étel, amit nem főzhetek a feleségemnek :( Nem szereti a rizottót és nem izlett neki a kacsa sem.

67 komment

Címkék: fokhagyma rizottó padlizsán sárgarépa cukkíni alaplé füstölt csili

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr15499829

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.15. 08:21:53

ez a zöldséges rizs csinos, de nekem se jön be, túl sokféle dolgok vannak benne, nincs karaktere. ettől még persze nem rossz, csak nekem nem.
ráadásul 800 forintos rizsből, kérem szépen, ez pazarlás.

képzeljétek, a teszkó sajátmárkás rizse pont olyan, mint egy alsó középkategóriás jázminrizs, és csak 200 forint körül van.

és füstölt paprikám, ugye, még mindig nincs:(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.15. 10:32:56

Szép napot!
A madár jóféle, bár nekem sok a bőr, combja, melle még elmenne, Rizs, zöldség és ezek bármilyen elegye jöhet (borsó, brokkoli nélkül).
Éppen fő egy poszt a konyhában, én meg próbálom kicsit kipihenni magam közben. Tegnap szüretelni voltam Gyulakeszin, délre végeztünk, és este hét után értem haza. Tovább nem is ragoznám...

susztertangó 2013.09.15. 11:09:15

Andrass9 Őnagysága kedves feleséged netán Jasmuheen szakácskönyvének fogásait kedveli???
---------------------------------------------------
Küldtem valami privátot, átment?

2013.09.15. 11:22:00

Szépek ezek a szárnytövek! Én ennél csököttebbeket látok mindenhol.
Valóban nagyon gazdag étel készült, a hús fűszerezése tetszik, a rizs valóban egy kicsit túl sok összetevőt tartalmaz, de szép és valószínűleg be tudnék zabálni belőle.
Andráss9! A paradicsomot hámozd meg! Remélem most még időben szóltam... :)

Én pénteken ákciós hízott kacsamellet vettem, ákciós hízott kacsamájjal. Még nem tudom mi lesz belőle. (na jó, halászlé nem...)

Off: valami Malackaraj megy éppen a TVPaprikán. Mintha olvastam volna itt utalásokat rá, ha érdekel valakit....

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.15. 13:45:53

ma reggel levágtunk egy óriásnyulat, mert az istennek sem akart vemhesedni,
hát nem csoda, úgy el volt hízva, mint egy disznó.
de én szeretem a zsíros húst, a nyúlnak meg kifejezetten jót tesz.
olyan óriás, hogy nem fért a cserépedénybe, a gerincét meg a hátsó lábát lefagyasztottam.
a cserépedénybe tettem alá szalonnát meg hagymát, föléje meg zsályát.
uhh, így jobb, mint egy paprikás.

2013.09.15. 14:27:00

@Babette_: olyan óriásnyulad nincs, amelyiknek a hátsó lába átér, átlóg az én cserépedényembe? :)

Topy 2013.09.15. 14:32:57

én meg csináltam egy zöldséges gombalevest sajtos galuskával, aztán csirkepörköltet, mert már nagyon rég volt és megkívántam :)
és egy kis paradicsomsalátát, jó sok lilahagymával :D

susztertangó 2013.09.15. 14:54:17

@Babette_: Hát ez az óriás rászexuált az asszexre.../Bocs, tán elmegy egy kocsmában/.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.15. 15:36:19

@pizzaszeletvágó: @susztertangó:
hát pedig jó lett volna, igen hatalmas, és a kicsinyei is gyorsabban nőnek, de etettük fél évig, mehetett a bakhoz, de semmi eredmény.
megmérni elfelejtettem:) de akár át is lóghatna a lába:)

2013.09.15. 15:47:59

@Topy:
"zöldséges gombalevest sajtos galuskával"

ez érdekelne...

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.15. 19:51:23

Jó estét!

Sört ide?

Mondja már meg valaki, ehhez a sörben pácolt sült kacsához mit illenék inni?

süllőcske 2013.09.15. 21:27:25

Kettő darab jó ételt látok itt, egymás mellé tálalva.
Össze lehet őket tenni, mint a harcsapörit a túrós csuszával és biztosan finom is.
Habár az én ízlelésem szerint a nagy ízkombinációhoz jobban válaszol a kevesebb tételből álló, inkább a másik csoportot íz,és fűszerszinten befogadó elem.
A magam részéről nem nagyon hiszek a hosszú készítésű anyagok hűtőben tartott fűszeres pácában.
Elég ezeknek a készítési meleg pác.
Ez alól csak az érlelést gyorsító pácok kivételek, de a kacsaszárnytő esetében legfeljebb a sóvíz lehet eredményes.
Különben ez a húsféle a legeslegjobb csak a saját zsírjában lassan, óvatossan konfitálva lesz.
A szuvidálást a kacsa esetében elfelejteném, hacsak nem kívánunk agyszövetekbe hatoló kacsaízt.

süllőcske 2013.09.15. 21:35:59

@Topy: Jó is az! Ezúton szeretném értesíteni a kocsmatagokat, hogy elindult a vadgombák csudás őszi szezonja. Nőnek a kalaposok.

süllőcske 2013.09.15. 21:38:16

@Babette_: Hujj, a kutyafáját! Cserépben, zsályával, az méltó finis!

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.15. 21:49:16

@pizzaszeletvágó:
Én is hasonlóan éreztem, elő is vettem egy üveg cseh barnát.:)

Topy 2013.09.15. 22:46:49

@pizzaszeletvágó: egy fej finomra vágott hagymát megdinszteltem libazsíron (rádobtam egy kis maradék szalonnabőrt, ártani nem érthat alapon :) ), rádobtam a felkarikázott zöldséget (3 sárgarépa, két petrezselyem); kicsit pirítottam, aztán rá a nagyobb cikkekre vágott fél kiló gomba; felöntöttem vízzel, kapott sót, 8 szem borsot, két kicsike babérlevelet, két gerezd fokhagymát, egy paprika csumáját, nagy kanál paprikakrémet, borsikafüvet, egy kis csokor petrezselyemzöldet összekötözve; míg fött, összeraktam a galuskát: két tojás, só, őrőlt bors, finomra vágott petrezselyemzöld, jó púpozott marék reszelt sajt, teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt, pici víz; mikor a zöldségek megfőttek, kiskanállal beleszaggattam a galuskát (most inkább gömbölyded galuskákat csináltam, a sajt szálai miatt a hosszúkásak hajlamosak voltak kicsit "morzsálódni"), megrottyantottam, aztán mikor lezártam, kapott még egy jó adag finomra vágott petrezselyemzöldet a tetejére

Llychllyn 2013.09.16. 01:48:05

@süllőcske: Kész, akár esik, akár nem, holnap megyek az erdőbe. Már egy hete erre a jelre várok:)

Mondjuk mifelénk az egyik szomszédos öreg jelentése szerint péntek magasságában még nem volt semmi - de hallottam rebesgetni, hogy itt-ott már bődületes vargányatermés akad (sajnos ott, és nem itt).

Nálunk most indiai volt a menü, vindaloo-pasztás joghurtos-gyömbéres csirke rizzsel. Ennek is voltak tanulságai, most kicsit sok lett a szósz, kevésbé intenzív a fűszerezés, és így már hiányzott belőle a zöldség, hogy legalább legyen benne valami (krumpli mindenképpen, répa talán, de most mindkettő kimaradt).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.16. 20:34:22

Szép estét!
@látjátok feleim szümtükkel: Nem, szerencsére errefelé nem volt jég, mondjuk eső sem sok.

2013.09.16. 21:07:25

@süllőcske:

"..a vadgombák csudás őszi szezonja"

Kedves süllőcske! A mai napon sokat emlegettem ezt a mondatodat, miközben üres kosárkámmal bóklásztam Szahara szerű erdőkben. Illetve nem csak a mondatodat emlegettem... :) Nem csuklottál? Esetleg valami telepatikus bizsergés tarkótájon? :)
Végül is a napi cardio megvolt, 8 kilométer séta hegyen-völgyön, jó levegőn, csodálatos kiránduló időben.
Persze olyan még soha nem volt, hogy semmit se találjak, így lett egy darab őzláb, (már az is jobb lett volna, ha 4 darab őzláb, némi gerinchússal összekötve), de ezt is csak a kocsiból láttam meg, egy árokparton, egy buszmegálló mellett szomorkodva álldogált, biztos bántotta a magány és a buszra várt, hogy elutazzon testvérkéihez.
Abba nem is gondolok most bele, hogyan élhette túl a száraz nyarat ez a gomba a földben, egy erdőszéli buszmegálló mellett, buszra várva, a várakozó ember sok mindenre képes, izé, locsolhatták esetleg. :)
Mindenesetre a benzint hozzászámolva drága gomba volt. :)

süllőcske 2013.09.16. 22:13:10

@pizzaszeletvágó:
Szidjál, csak nyugodtan! Attól még teremhet a gomba. Igaz, elfelejtkeztem leírni, az eredményes gombászathoz kell még valamelyest tapasztaláson alapuló elképzelés is.Évek sem elegek, évtizedek kellenek hozzá.
Ez ilyen műfaj. Az év minden hónapjában van gomba.
Őzláb, helyenként, most ládaszám terem.
Bocsi, nem bántásként mondom. Bíztatásul. Jövő hétvégén talán jó lesz ott is, ahol jártál!

2013.09.17. 10:34:27

@süllőcske: dehogy szidlak süllőcske! Remélem nem értetted félre ironikusnak szánt megjegyzésemet! Ugyanis tőled függetlenül mindenképpen elmentem volna gombászni, egyrészt mert pont ráértem, másrészt meg ha már itt nő a kertben a szalonnasütő körül a csiperke a fűben, akkor el szoktam indulni. :)
A tapasztalatról meg annyit, hogy van egy terület, ahová majd 30 éve járok, ismeretség okán, és így még előretolt kémem is van, a várható gomba termést illetően, tehát tulajdonképpen nem csalódtam.
Legutoljára nyár elején szedtem a területen vargányát, a májusi esőknek köszönhetően, de azóta egyetlen csepp sem esett arrafelé, teljesen kimaradt a rókagomba sőt még a keserűgomba is, a császárgombáról már nem is beszélve. Még a nem ehetők se teremtek.
Annyira nagy a baj most arrafelé, hogy a mostani bőséges esők is úgy tűnik hiába estek. Azért még egy hét múlva meg lehet próbálni, valóban. Ha akkor sem indul be, akkor már vargánya arrafelé nem lesz, legfeljebb egyéb ehetők.

Llychllyn 2013.09.17. 16:19:57

@pizzaszeletvágó: Bizony, itt, a Pilisben is hasonló a helyzet, én is vérszemet kaptam, és felnéztem a bevált őzlábas környékére... Még csak tintagombák növögetnek itt-ott, én is üres kosárral jöttem haza, de jót sétáltam (igaz, fújt a szél és esett, de amíg nem szakad rá a fejemre egy fa, addig nekem mindegy). Kell még pár nap - de legközelebb csak a hétvégén juthatnék el a hegyre, akkor viszont egy másik hegyen fogok szüretelni (de nem gombát):)

Rókagombát évek óta alig találok, császárt nagyon ritkán (nem csoda, hisz ritka is, viszont sokan a faluból le sem szedik, nem ismerik:)). Nyár elején találtam utoljára én is pár tinórut, azóta kb semmit.

De nem szabad csüggedni, az esős hét után elindul majd a dolog, no meg ha más nem is, sárga gévagomba és gyűrűs tuskógomba csak akad (ez utóbbiról nehéz lemaradni, mert a kert végében nő:)). A sötét trombitagomba meg a rókagomba sem veszett ügy még, tavalyelőtt novemberben találtam belőlük viszonylag sokat.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.17. 17:24:00

@süllőcske: szerintem is mindenhol van gomba, csak meg kell találni. én mondjuk sose látok...mert amatőr vagyok. vagy olyannak nem mutatják magukat, aki úgyse szedi le...

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.17. 18:12:44

@Babette_:
Azért ez nem teljesen helytálló, hogy mindenhol van gomba, csak találni kell. Annyiban igaz, hogy sok helyen lehet találni, de nem mindegy, hogy a malaca körmén, vagy a bokorban találja az ember.:)

2013.09.17. 18:31:26

@Llychllyn: igen, ez is az Északi-középhegység csak jóval keletebbre. Ott sincs semmi.
A gyűrű nélküli tuskógombát ismered? Csoportos tuskógomba a tankönyvi neve, kicsit kisebb az átlagos kalapméret, de egyébként ugyanaz. Jobb években már augusztus 20. környékén megjelenik, azaz jóval hamarabb, mint a gyűrűs haverja. Tegnap abból találtam egy foltot egy tuskó körül, de én igazából nem nagyon szeretem ezt a fajt, otthagytam, de fénykép készült, mindjárt kiteszem, ha nem ismerős miről beszélek.

2013.09.17. 18:50:16

@Babette_: miért nem szednéd le?

2013.09.17. 20:26:01

@Llychllyn: Neked, meg akit érdekel, a tegnapi tuskógombák.
indafoto.hu/pizzaszeletvago/gombak

(A képek dátumát ha nézitek, nem valós, nem volt beállítva a fényképező. A képeket meg sietve feltöltöttem úgy, hogy nem töröltem a fáljokból ezeket az adatokat, már mindegy. Szóval ezek tegnap készültek.)

2013.09.17. 20:51:43

@Waka: Köszi! :) Azért szeretek gombát fotózni, mert nem mozog a szélben és nem kell megkérni, hogy mosolyogjon! :)
Tegnap készült még egy, szerintem szép kép, világító tölcsérgombáról, mérges, de nem látszik rajta, mindjárt azt is közéjük dobom, hátha érdekel valakit.

2013.09.17. 20:59:05

@Waka: azt a képet is feltettem, amit az előbb mondtam

Llychllyn 2013.09.18. 02:42:30

@pizzaszeletvágó: Köszönöm, nem emlékszem, hogy ilyennel találkoztam volna, de legközelebb nem megyek el mellette (bár nem szoktam elmenni a gombák mellett amúgy sem:)).

A gombafotózás menő, nem szalad el, mint a szarvas, nem vág hülye pofákat, nem sértődik meg... Én is szeretem.

A tölcsérgomba szép, valamikor találtam sárga kénvirággombát, az is igencsak jól mutat, no meg a lila pereszke is, csak sajnos nem kategorizáltam az elmúlt évek iszonyú mennyiségű fotóit. Nemsokára jön a légyölő galóca, az aztán igazán fotogén gomba:)

@Babette_: Nem kell tőle félni, még mi is élünk:) Én úgy vagyok vele, hogy azt szedem csak le, amit apámtól tanultam, tudom is, hogy mi az, ezen túl meg van még egy csomó gomba, amit nyugodtan meg lehetne enni, de mi nem tesszük, mert esetleg össze lehetne keverni valami mással (amit szintén ismerünk, de ez még egészséges paranoia, ha nem lenne más, megenném azt is).

Az egyetlen olyan gomba, amit tökéletesen lehetetlen összekeverni valami mással, az az óriáspöfeteg, de sajna idén nem lehetett dőzsölni, annak kell a víz (rántva pedig ez a legjobb, mérföldekkel előzi a vargányát és az őzlábat is). Galambgombával mellé lehet nyúlni, ha keserűt vagy hánytatót szedsz, de egy kis kóstolás azonnal elárulja, ha valami baj van vele. Ha az ember megmarad a viszonylag veszélytelen fajtáknál, nem halhat bele (ehhez mondjuk nem árt ismerni valamennyire őket, no meg a sátántinóru állítólag kegyetlen fosást hoz, de én még a változékonyt se szedem le). Aki meg csiperkének nézi a gyilkos galócát, az ne szedjen gombát, maximum messziről hasonlít egymásra a két cucc.

Mondjuk a faluban - ahogy írtam - nem igazán szedik a császárgombát, pedig isteni, viszont a vargányának és a pöfetegnek van az utcában egy szakértője (vagyis az öreg akkor is talál, ha mi nem, de most ő sem járt sikerrel). A kucsmagomba alsó hangon 3-4 km túra lesz tavasszal, idén csak négy-öt darabot találtam, de a szemközti hegyeket jobban szereti, ahogy a májusi pereszke is (a kucsmagomba bolti csiperkével vegyítve végül kiváló tejszínes tésztaszószként nyert értelmet, de ha többet és nagyobbat találnék, a juhtúrós-zöldfűszeres töltött gomba jobban vonzana).

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.18. 07:00:00

@pizzaszeletvágó: ezzel mások is így vannak, amíg nem látják, hogy nem eszem privátim szedett gombából,
pedig mindig kell valaki, aki tudja tárcsázni a mentőket,
és én ezt felvállalom:)

2013.09.18. 16:35:03

@Babette_: Nahát! Ezek után le merném fogadni, hogy a sofőr is te szoktál lenni, mikor a társaság alkalmat talál az alkohol nagyon mértékletes, óvatos és kulturált fogyasztására. Tippeltem, bejött? :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.18. 16:36:54

@pizzaszeletvágó: hát nos, nagyon sok éve nem iszom egy csepp alkoholt sem:)

2013.09.18. 16:40:03

@Babette_: Azonnal rohanok a lottózóba, most vagy soha...! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.18. 23:15:39

@Babette_: Ebben veled tartok. Pláne, hogy még a színekkel is bajban vagyok!
Ha elmegyünk valahova, én sem iszom - nem tudnám elviselni, hogy valaki más vezet (és milyen pocsékul!!!)

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.19. 09:21:07

@pizzaszeletvágó: :)))
@Andrass9: én már annyit vezettem életemben, hogy szívesen átengedem a férjemnek, de csak neki;)

hát még ha azt is tudnátok, hogy csak a világos színű sütiket eszem meg:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.19. 15:46:26

@Babette_: Most kezd a helyzet érdekessé válni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.19. 15:57:09

@Babette_: Én igazán csak a piskótát szeretem, hamár süti. Most valami zserbóval próbálnak etetni, de nem jön be. Ez utóbbi egy setét ...
Ami a levezetett mérföldeket illeti - már a félmillión túl vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.19. 16:28:56

@Andrass9: piskóta valami fehér krémmel, az az igazi:)

2013.09.19. 16:57:46

@Andrass9: @Babette_:
Rigó Jancsit nem is esztek? :)

2013.09.19. 17:26:06

@Andrass9: nem tudom kimoderálják-e errefelé a blogszoftverek, de megkockáztatom a szót: négercsókot se esztek? :) Volt ez a gyári, bolti süteményke pár évtizede.

Llychllyn 2013.09.19. 17:39:48

@pizzaszeletvágó: valahol láttam még tavaly is, csak épp német volt és nem így hívták, de a lényeg ugyanaz:) Jól emlékszem, hogy nem csak vaníliás (vagy milyen - fehér belsejű, na) volt belőle, hanem piros is?

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.19. 18:21:09

@pizzaszeletvágó: én nem

@Andrass9: na abból egyszer megcsináltam az eredeti, macerás verziót...húúú

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.19. 18:22:23

@pizzaszeletvágó: annak fehér a belseje. de amúgy nem, de csak azért mert szörnyű lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.19. 18:24:22

@pizzaszeletvágó: Már akkor is a világosat kedveltem - ha egyáltalán ettem édeset.
Most meg borban is a vöröset preferálom :)
Apropó Rigó Jancsi: a napokban a helyi Gourmand CBA-ban rendelt a feleségem egy RigóJancsit, én meg bedőltem egy Ruszvurm krémesnek. Nos, a Jancsi zöldes penészben pompázott. Az eladó pedig csak annyit mondott, hogy de hisz a hüttőben van ...
A krémes viszont tényleg friss volt - még ropogott a lapocska a tetején!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.19. 18:25:03

@Babette_: ha kerek szülinapom van, akkor feleségem is megdolgozik vele :)

2013.09.19. 18:41:51

@Andrass9: hát a prímás Jancsi nem mai gyerek, az biztos, elfér rajta egy kis nemes penész :)))

Vöröset én is.

@Babette_: megnyugodtam... :)

2013.09.19. 21:33:20

@Babette_: ez most így utólag nekem is talány... miért izgultam? :)

Llychllyn 2013.09.20. 02:44:54

@pizzaszeletvágó: ha láttam volna anno, nem is kóstoltam volna meg:) No de én még (majdnem) kölök vagyok, a nosztalgia mégis mindent megszépít (négercsók, eperhab, citromhab, hatalmas sóskifli, fekete zörgős csomagolású túrórudi (ez volt az igazi) stb.). Pedig egész fiatal vagyok, még 30 sem (jesszuslassanharmimcúristen), és folyik a nyálam a gyerekkori ízekre, de eltűntek.

Mondjuk azóta csak egy helyen sikerült olyan kiflit ennem, amilyet gyerekkoromban, és ahhoz is utaznom kellett kb. 200 km-t.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.20. 07:50:42

@Llychllyn: Mit fogsz hatvanon túl csinálni, ha már most nosztalgiázol? A te gyerekkorodban sem tudtak már kiflit sütni :)

Llychllyn 2013.09.20. 12:08:11

@Andrass9: Dehogynem, de kizárólag egyetlen boltban árulták:)

Hatvanon túl valószínűleg a húsz évvel azelőtti eseményeken fogok nosztalgiázni, a régebbieket meg elfelejtem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.20. 13:30:47

@Llychllyn: Az Alzheimer a rövidtávú memóriát teszi tönkre!
Vagy inkább a hosszút ... miről is beszéltem?

2013.09.20. 21:46:11

@Llychllyn: @Andrass9:

Az "50 első randi" "50 first dates" című film jutott eszembe. Felejtés ellen van benne megoldás.
süti beállítások módosítása