Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Kétféle címlap van: Van a blog.hu címlap, ahonnan legfeljebb pár olva... (2021.09.27. 22:06) Bécsi palacsinta
  • Andrass9: @Boar.: Ahogy mondod! Kedvenc szomszédasszonyunk öccse főz remek hallevest! Ráadásul csak a maga f... (2021.09.25. 19:11) Egy ötcsillagos bográcsgulyás
  • Andrass9: @Juaniita: Egészségedre váljon!!! (2021.09.25. 19:09) Tökéletes májkrém maradék resztelt májból
  • szivar: @Andrass9: Egyszer próbáld ki a molnárkát (kalácstésztából kenyér alakú apró izé, hamburgerféleség... (2021.09.23. 01:45) Minek nevezzelek?
  • Andrass9: @Waka: Viszont úgy nem lenne remek csontalaplevem... Nem tudom, mit szólna a káposzta, ha fél napi... (2021.09.22. 21:14) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (337) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (36) citromlé (45) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (460) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (97) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (348) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (134) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (33) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (11) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (175) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (344) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (39) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (222) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (241) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (46) zellerlevél (40) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Ördögszekér gomba reggelire

2013.07.10. 07:00 Andrass9

Hamár pereszke, akkor legyen ördögszekér is. Ezt a gombát elõször abban az óriási ázsiai áruházban láttam, amirõl meséltem a mexikói utunk elótt. Akkor nem volt alkalmam kipróbálni, most viszont a Lidl ázsiai nap vásáron lehetett kapni 3 darabot egy dobozban (igaz, a dobozra 2 db volt írva, mint mennyiség).

Megkértem a fiam, hogy vásároljon be nekem mindenféle ázsiai dolgokat - errefelé nincs Lidl. Ma reggel viszont eszembe jutott. hogy ott les a hûtõben a gomba, meg kellene enni. Csak én eszem itthon gombát, hát nem volt vele sok gondom. Szedtem a kertben egy nagy csokor római salátát (kötözõ salátának is hívják, de én nem kötözöm), és egy szál rozmaringot. Elõkerestem egy citromot és oliva olajat is, hogy csinálok öntetet a salátára (én, aki száz évben egyszer fanyalodtam nyúlkajára!). meg persze só, bors - különösen az utóbbi, hiszen a bors kebelbarátja a gombának. Kellett egy ki szalonna is, amin megpirítom a gombát.

10.jpg

Felszeleteltem hosszában fél centi vastag szeletekre a gombát, megsóztam és daráltam rá 5 tekerést a durva borsdarálóval. Vágtam két vékonka szelet szalonnát, amit felcsikoztam és kisütöttem a zsírját. Félrehúztam a serpenyõben, és a forró zsírra fektettem a gomba szeleteket. Míg a gomba egyik oldala pirult, a rozmaring leveleket apróra vágtam (jó, jó, nem olyan apróra).

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Megforgattam a gombát a serpenyõben és rászórtam a rozmaringot - az csak nem árt neki?

15.jpg

A salátaöntetet is megcsináltam, míg a gomba hátoldala is megpirult. 1 rész citromlé, 3 rész oliva olaj és 2 rész olasz fûszerkeverék. Ezt egy kis befõttesüvegbe tettem és alaposan összeráztam, amivel egy tipikus emulziós olasz saláta dresszinget nyertem.

16.jpg

Abbeli félelmemben, hogy a gombával nem fogok jóllakni, felvertem 3 tojást kicsit és a zsírjába beleöntöttem, amit egy könnyû rántotta formájában fejeztem be. Tálaltam még hozzá egy zsemlét is, mert kenyerem az nem volt ...

17.jpg

Konklúzió:

Az ördögszekér gomba kalapja kicsiny és sütésre mint a vargánya, úgy reagál (magyarul nyálkás és puha lesz). A szára viszont mint a laskagomba szára: egy finom, minõségi radírgumi! Ezt a gombát KERESZTBE kell szeletelni!!!!

Persze, ha megkérdeztem volna Süllőcskét, akkor nem ér ez a meglepetés ...

28 komment

Címkék: tojás gomba salátaöntet római saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr365378152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.10. 09:06:59

Ez nagyon jól néz ki. Még ilyen gombát nem ettem ( szegény ember vízzel főz :) ), lilapereszkét és vadon termett laskát már igen. Azért gondolom, ez is nagyon jó ízű lehet, főleg ezen leírás alapján:

www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=%C3%B6rd%C3%B6gszek%C3%A9r%20gomba&source=web&cd=3&cad=rja&ved=0CDcQFjAC&url=http%3A%2F%2Ffaronkos-gomba.u-web.hu%2F%3Ftype%3D6%26page%3D1&ei=3QbdUY_EIuqq4ATjl4DACA&usg=AFQjCNGDvF4H8J5JzwCgVSBb9Jp5D5WSfw

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.10. 13:32:29

@látjátok feleim szümtükkel: Ha ezt tudom, többet rendeltem volna. Még mindig olcsóbb, mint a gyógyszereim!
Privátot is küldtem más tárgyban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.10. 14:13:59

@látjátok feleim szümtükkel: Akkor küldj emilt légyszi, amire válaszolhatok az andras kukac andras pont net-re

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.10. 14:16:41

@susztertangó: A salátaolajnak való igen finomat egy barátunktól kapom Olaszországból. Az egyéb célokra használtat meg Metro, Auchan - ahol elfogadhatót látok. A igazioliva.hu volna az ideális, de az kicsit drága.

susztertangó 2013.07.10. 16:57:07

@Andrass9: A baráti olaj a legjobb.:-)) Egyébként a pomáziakat akartam javasolni-bár lehet, hogy már megtettem. A fejemben lévő memória lemezt nem lehet frissíteni? Egyre töredezettebb:-((.

susztertangó 2013.07.10. 16:59:51

De az igaziolivát olvasni érdemes és ingyenes.Legalább úgy látszik mintha értenék hozzá...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.10. 17:15:24

@susztertangó: Profi csapatnak tűnik és nem akarnak mindenkit lerabolni. Nekem már ezért is szimpatikusak. Azért jellemző rám, hogy nem is tudtam milyen közel vannak!
Memorialemez töredezettségmentesítésére (jó hosszú szó) nincs varázsszerem, pedig nekem is kéne ...

susztertangó 2013.07.11. 00:20:09

@Andrass9: Személyesen is azok és a házuk is.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.07.11. 08:04:00

Oszt milyen íze volt annak a gombának?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.11. 11:56:15

@PO: A kérdésed jogos, de még soha nem próbáltam egy gomba ízét leírni. Talán a rugalmas hús kicsit borsos beütése dominált, ami különbözött a rádarált borsétól. Mintha fehérbors lett volna? Meglepően kevés volt benne a víz is. Hasonlított a laskagombához, de ez nem csoda, hiszen ez is egy laskagombaféle.@látjátok feleim szümtükkel: által adott linken sok jó tulajdonsága olvasható.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.11. 13:22:35

@PO:
Én minden gombát első alkalommal úgy kóstolom meg, hogy vörös és fokhagymán megpirítom ( szó szerint ), és max kenyeret eszek hozzá. Ezzel megtapasztalom a gomba ízét. Határozottam merem állítani, hogy még egy fajta sem mindig ad azonos ízvilágot, kivéve a termesztettet, de abban is akad eltérés. Mondjuk ezzel a módszerrel meg is jártam, mert kaptam egy adag gévagombát, és az ezzel a készítési móddal bizony nem volt jó. Bár aki adta, azt mondta, hogy tejben megáztatva rántsam ki, én meg ragaszkodtam a saját módszeremhez.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.07.11. 18:17:47

Szép estét!
Kicsit odavoltam a Bükkben, de már megjöttem. Majd mesélek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.11. 20:07:21

@Waka: Isten hozott idehaza! Remélem jól érezted magad? Mi most tervezünk néhány nap Gárdonyt (Bud Spencer fesztivállal spékelve a lyánynak)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.07.11. 20:14:35

@Andrass9: Munka volt, de találtunk némi időt a szórakozásra is. Lőttem egy nagy halom képet, összedobok egy úti beszámolót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.12. 10:02:15

15 kiló gönci sárgabarack is üvegben van már!

1kutya 2013.07.12. 13:02:11

@Andrass9: legalább pálinkásban? ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.12. 13:50:49

@1kutya: Szerintem Fűszeres Eszter agyon is csapna érte ...
Bő fél óra sorbanállás, millió ember, de nagyon finom barack!
fuszereslelek.blog.hu/2013/06/29/gonci_barack_ujra

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.13. 20:47:13

Jó estét, sehol senki? Ki szolgál ki? Vagy ez a kocsma már nemzeti, és este nincs kiszolgálás?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.13. 21:13:02

@látjátok feleim szümtükkel: Kiszolgálok, ha megmondod mit kérsz. A vendégek meg trafikot keresnek ...

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.13. 22:00:42

@Andrass9: :):):)

Egy savanykás fröccs bejönne.
Színesedik a koktélparadicsomom, meg egy másik piros fajta is. A koktélon eszméletlen mennyiségű bogyó van szép fürtökben.
Az utolsó adag sárgabarack is lábosban van, valami kajszi féle. Zöld állapotban nem láttuk a fán, hogy mennyire sok termés lesz.
Mivel gasztrokocsmában vagyunk., főzzünk is:
( a kerti, és konyhai munkák mellett ) feltaláltam a gyors, és nagyon ízes nyári levest. Kihűlt főtt célka, és ( só nélkül ) főtt vörös lencse a főzővizével együtt összeturmixolva, maggi ételízesítő folyadékkal, sóval ízesítve, kevés olivaolajjal dúsítva. Elbírt volna egy kis citromot, meg friss zöldfűszereket is, de nem akartam a lencsét elnyomni, valamint éhes voltam. Laktató, és nagyon jó volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.13. 22:45:04

Van itt valami cserszegi fűszeres. Az jó fröccsnek.
Feleségem valami hasonlót kreál, csak curryvel és cayenne borssal fűszerezi. Nekem nem jön be ...
Amúgy éhesen tilos vásárolni, viszont érdemes főzni!

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.14. 06:14:56

@Andrass9:
Jó reggelt!
A cserszegit nem szeressem.
Mi nem jön be, a cékla és a lencse, vagy a fűszerezése? Bármelyik kiváltható.

Fenchurch68 2013.07.15. 14:12:32

@Andrass9: Anyuék környékén nyílt vagy öt dohányáruda, na most ott elég sok a turista, és mondta anyám, hogy nemigen mernek bemenni. Idegen nyelven ugyebár nincs kiírva, hogy mit árulnak odabenn, a lesötétített kirakatok meg a nagy 18-as karika miatt pedig azt hiszik, hogy valami kukkolda, vagy szerelmi segédeszköz szaküzlet...

turósmácsik 2013.07.15. 20:15:11

Hiába, bővérű a magyar, no...

süllőcske 2013.07.19. 21:36:24

@Andrass9: Igazán jó gombaétel.
Az ördögszekérlaskáról annyit még, hogy itthon is terem, bár az utóbbi időben megritkult.
Te egy termesztett változatot vettél, ami soha nem olyan izgalmas ízű, mint a nálunk vadon termő.
Nálunk nem fa alatt, hanem mezőn, jellegzetesen a mezei iringó, vagyis az ördögszekér korhadékán él.
Kimondottan őszi gomba, igen későn is terem, akkor, amikor az elszáradt ördögszekereket repítik az októberi szelek és ökörnyál szálldos az utolsó, még a vénasszonyok nyarára jellemző verőfényben.
Az iringók száradt tövén ilyenkor barnállanak,fénylenek az asszimetrikus, kajla,
izmos kalapok. Ez a gomba nagyon jóízű, aromás, a legkiválóbban szárítható. Annyira, hogy szeletelni sem kell. Beáztatva teljesen friss érzetű, látványú, még a kalap fényessége is megmarad. A világon mindent lehet vele csinálni a konyhán, nagyon szeretjük és keressük.
süti beállítások módosítása