Feleségem leszalad kenyérért, mert nekem már nem volt. Eszembe jutott, hogy halat lehetne enni. Ezt persze ő nem eszi, de azért megvenni még meg tudja, és erre van a mobil telefon kitalálva. Kértem, hogy hozzon valami halat, aminek szép csillogó szeme van. Lehet pisztráng, kárász, durbincs vagy barramundi vagy akármi.
Nem hívott vissza, ezek szerint valamit sikerült vennie :) Én aranydurbincsra saccoltam, szerinte királydurbincs. Mivel se ő, se én nem vagyunk igazán járatos a halakban, elfogadtam az ő véleményét - a halas csak tudja mit ad el ...
Szóval kaptam egy szép 40 dekás halat.
Persze nem volt megtisztítva, de azon túltettem magam a nagykéssel.
Lekapirgáltam a pikkelyeket, levágtam a farokúszóját - azt úgysem eszem meg és a kutya örült neki - és alaposan leöblítettem a halat.
Szedtem a kertben 2 ágacska zsályát, egy szál friss kaprot, egy szál oreganot és pici csomó snidlinget. Gondolom, ennyi fűszer elég lesz hozzá.
Felaprítottam és rápacsmagoltam a halra. A hasába egy vékony szelet citromot tettem, majd megszórtam kóser sóval.
Ghí-t hevítettem az öntöttvas serpenyőben, majd beletettem a halat úgy ahogy volt.
5 perc mulva megfordítottam. Hát bizony kicsit túlsült, de reméltem, hogy azért még jó lesz.
Feltálaltam magamnak a curryből maradt falatnyi rizzsel és frissen szedett salátával.
Az íze remek volt, de túlsütöttem, így száraz lett. Legközelebb kevesebb ideig kell a serpenyőben hagynom!
A fejéből (ami maradt) a macska lakott jól ...
Roppant gyorsan elkészíthető étel, még ha nekem kellett megtisztítani is a halat!
Elfelejtettem említeni, hogy csak nagy csontok voltak benne, így azoknak is javaslom (mint én magam), akik félnek a szálkától.