Kaptam egy fél kiló gyönyörű apró újkrumplit. Ebből azonnal főzni kell valamit, mert, ha nem, éhenhalok! PO mester kabátgombja megihletett, de akkor se csinálok belőle salátát. Viszont milyen lenne zsenge friss spenóttal? Mind a kettő újdonság ilyentájt, muszáj, hogy szeressék egymást.
Szedtem is vagy 6 deka spenótot a kertben, meg két véknya petrezselyemzöldet is találtam. Mivel a fokhagyma a spenót legjobb barátja, azt is előszedtem egyet. A fokhagymás spenót viszont jóban van a frissen tört feketeborssal. Biztos kell vaj a pirításhoz, pároláshoz is.
A fokhagymát később felcseréltem egy új fokhagymára - ne legyen már olyan erős az íze.
A krumplit picit lekapirgáltam, mert feleségem nem szereti a krumplihéjat. Úgy lejött róla, mint az őszibarack héj, amikor érett! A nagyobb szemeket kettévágtam, a többi maradt egyben. Kerestem egy pontméretű serpenyőt, aminek van teteje is. Ebbe bő kanálnyi vajat hevítettem és beleszórtam a megsózott krumplit.
Jól összeráztam a fedővel rajta, hogy egyenletesen bevonja a zsiradék.
A parajt megmostam, leszárítottam és kisebb laskára vágtam, hogy egyszerűbb legyen megpárolni. A petrezselymet és a fokhagymát is felvágtam és az egészet alaposan borsoztam és sóztam.
Mivel a krumpli épp kész lett, azt kitettem egy tányérba, hogy ugyanabban a serpenyőben a spenótot is megpároljam.
Mikor besötétedett a levél, láttam, hogy nem árt ennek egy kis aprítás, mert túl nagyok a darabkák, hát a kisdeszkát kicsit még vagdostam rajta.
Vissza a serpenyőbe és beleforgattam a krumplit.
Valamit kell vele ennem, gondolom egy tükörtojás megteszi. Persze ahogy PO sem, én sem írom elő az olvasóknak, mit egyenek egy ilyen friss körethez!
Felvágtam még egy friss retket is mert csak.
Megérte a munkát!!!