Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rozsdás marhaszeletek

2013.05.09. 07:00 Andrass9

Nem ismerem a hivatalos nevét, nálunk mindig is rozsdásmarhának hívták. Sültnek nem nevezhetem, mert párolt. Pároltnak sem, mert azért sült is. Szóval marad simán rozsdás marha.

Szintén a pisztráng készítésekor kezdtem ennek az ételnek is. Legalábbis aznap fűszereztem a pácolt rostélyos fűszerével egy szép darab magas hátszínt, amit szintén centisekre vágtam - de már nem szomorúan.

10.jpg

A fűszerek:

  • Oregano
  • Kakukkfű
  • Rozmaring
  • Snidling
  • újfokhagyma
  • 2 ek mustár
  • 4 ek olivaolaj
  • 1 ek szemes bors

Ezeket mind összezúztam a mozsárban, majd megkenegettem vele a szeleteket.

11.jpg

Mind összefogtam egy jól záródó zacsiban és eldugtam a hűtő hideg frontján hátul. Két nap múlva jött az ihlet, hogy ebből legyen rozsdás marha. Előszedtem hát a zacskót, kiteregettem belőle a húsokat egy tányérra:

12.jpg

Kicsit meghintettem liszttel mindkét oldalát

13.jpg

6 ek oliva olajat hevítettem a kis kuktámban, és a hússzeleteket átsütöttem mindkét oldalukon, de a közepe azért rózsaszín maradt.

14.jpg

Kitettem egy tányérra pihenni. (Picit azért ettem is belőle, de psssszt!)

15.jpg

Feldaraboltam négy fej vereshagymát, és a kuktába dobtam pirulni, meg hogy leoldja a rásült fűszereket, ízeket.

16.jpg

Felöntöttem húslevessel (többször is, mert besűrűsödött - de ez jót tett neki) és a húsokat a szaftjával együtt visszatettem a lébe. Ekkor még kapott sót és 4 nagy girizd fokhagymát.

17.jpg

Piszergett a kukta egy órán át, mielőtt kinyitottam. Addig megmelegítettem magamnak egy tányérnyit a sáfrányos rizsből, ami a hűtőben bújkált. Rászedtem jónéhány kanálnyi szaftot és két szelet húst. Egy kisüvegnyi uborkasalátával ettem meg ebédre.

18.jpg

Másnap viszont tökfőzelékkel, mert azt imádom :)

19.jpg

29 komment

Címkék: pác mozsár sáfrányos rizs

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr315284803

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2013.05.09. 07:13:04

Jó reggelt Mindenkinek!
Beindult a Pavlovi reklefszszsz, egyik jobb mint a másik! Érdekes, gyerekkoromban utáltam a tökfőzeléket, most meg két pofára zabálnám.A hús meg prémium! Hidegen még finomabb, apropó, van-e tökfőzelék fagylalt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.09. 08:17:05

@susztertangó: Jó reggelt!
Én már láttam valahol a lecsó fagylalt mellett. Valahogy egyiket sem kívánom (igaz, fagyit is ritkán eszem - mondjuk kétszer évente).

Topy 2013.05.09. 09:16:22

ez jó! :) rizzsel is, tökfőzelékkel is! :)
bár én sokszor úgy eszem a tökfőzeléket, hogy külön a feltétet, ne nyomja el a tökfőzelék izét :D

Negotiator 2013.05.09. 10:24:06

ez jó!
anyai nagymamám nem nagyon tudott főzni, de egy ehhez hasonló, végén tejföllel bekevert sertés ételét most eszembe juttattad.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.09. 10:29:01

@Topy: Tökfőzeléket korlátlan mennyiségben. Feltétnek meg ritkán van valami, mert magában szeretem igazán, csak most adódott :)
@Negotiator: Disznót rég csináltam. Tudod a nagyi receptjét - vagy legalábbis egy megközelítést?

1kutya 2013.05.09. 10:53:39

anyósom hasonlót csinál, csak sütőben először egészben süti, majd kiveszi felszeleteli, visszapakolja a szaftba, még kicsinység tuningolja és párolja. az sem rossz, gyerekem él-hal érte...

Isley 2013.05.09. 10:56:14

Sziasztok! A mi családi receptünk hasonló, csak kevesebb fűszer (só, őrölt bors, mustár) és alaplé helyett vörösbor. A rengeteg hagyma miatt "hsgymás hús" a neve.

süllőcske 2013.05.09. 14:56:44

De hiszen ez Petőfi "rostélyos"!
Csak éppen nem krumplifánkkal.
("Akárhogy is hívják, én szeretem!")

Topy 2013.05.09. 15:23:37

@Andrass9: érdekes egyébként a viszonyom a tökfőzelékkel...
kicsi gyereknek szerettem, aztán még gyerekként egyszercsak bekattant, hogy utálom és a hideg is kirázott a szagától (nem, nem a kapor, azt mindig imádtam), kerültem mint ördög a tömjént :)
vagy úgy 10 éve egy kajáldában megcsapta az orrom az illata és kitört rajtam, hogy nekem ebből ennem kell, viszont az is megvolt, hogy én utálom a tökfőzeléket; ennek az ellentmondásnak a feloldása tisztán pénzkidobásnak tűnt, így egy kollégámat rádumáltam, hogy vegyen már magának ebédre tökfőzeléket, aztán abból kunyeráltam pár kanállal :D
na azóta megint szeretem a tökfőzeléket :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.09. 15:31:21

@Isley: A vörösbortól még szebb színe lesz!
@Topy: Ez jó story. Az, hogy hirtelen megutálja az ember, azt értem, de mitől akar ismét olyat enni? Én a karalábot nem tudtam főzve megenni gyerekkoromtól. Mostanában már próbálkozom vele - de nem érzem, hogy nekem okvetlenül azt kéne enni.

Topy 2013.05.09. 15:43:27

@Andrass9: én sem igazán értettem, de illat alapján hirtelen meg voltam veszve utána :D
mint mikor a nőkön kitör az azonnal csokit akarok roham :D:D:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.09. 15:45:22

@süllőcske: A Petőfi rostélyos lecsóval vagy paprika-paradicsommal készül és nyomokban pirospaprikát is tartalmaz. Legalábbis, most, hogy utánaolvastam - ezek, meg a szalonnai is fontos alkatrészei.
A rozsdás marha nem látott paprikát se paradicsomot.
Toma krumplifánkja viszont jó lett volna hozzá :)

Llychllyn 2013.05.09. 16:00:57

@Andrass9: A tökfőzelék menő, egy darabig csömöröm volt tőle, viszont hidegen, ecettel még mindig isteni. És igen, feltét nélkül (feltétlenül... bocs).

Az viszont számomra rettenetes, amikor pörköltszaftot csepegtetnek a főzelékre, vagy ha szaftos húst raknak rá. Mondjuk hülye is vagyok, még a fasírtot vagy a tojást is menteném belőle:)

Topy 2013.05.09. 16:09:26

@Andrass9: és akasztott ember? ;)
(ahogy a mondás szól...)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.09. 20:21:48

Szép estét!
Igen-igen jó, szaftos lehetett a hús. De valahogy, nem is tudom. Ehhez nekem sem a rizs, sem a főzelék nem jönne be. Azt viszont ha megveszek, sem tudom, hogy mi passzolna hozzá. A szeletet inkább lapostányéron nyiszálnám, de a szaftnak jó lenne valami itatós. Törtkrumpli?

látjátok feleim szümtükkel 2013.05.09. 20:41:43

@Waka:
Jó estét!

Esetleg egy agad galuska, meg egy jó nagy adag friss fejessaláta?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.09. 20:46:46

@látjátok feleim szümtükkel: Esetleg. Ma bakonyi sertésborda volt ebédre, ahhoz bejött a galuska.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.09. 20:54:05

@Waka: Ahogy Süllőcskének már írtam, a krumplifánk vagy krumplislángos igencsak jó lenne mellé. Sajnos elfogyott a hús, így nem tudom kipróbálni ...

süllőcske 2013.05.09. 22:39:07

@Andrass9:
Igen. A lecsó valóban megkülönbözteti az ízvilágukat.
Csak a készítés módja hasonló.
Van viszont olyan étel, ami másképp készül el, de az ízvilága hasonló, a bécsi hagymás rostélyos, ahol is a hagyma nem ropogós, hanem szaftos. Az tésztakörettel érkezik.

Negotiator 2013.05.10. 07:22:55

@Andrass9:
én talán egyszer csináltam, de konzultálok anyámmal is a recept miatt.

susztertangó 2013.05.10. 13:55:54

@Topy: Szerintem csak akkor, ha minden kötél szakad.

Negotiator 2013.05.11. 16:50:14

@Andrass9:
nagyon sokra nem jutottam, abban is egyetértés volt hogy anyámnak sem sikerült soha reprodukálni. az egyetértés arra is vonatkozik, hogy sózott-borsozott-lisztbe mártott hússzeleteket sütött ki bő zsírban, a visszamaradó enyhén lisztes zsírból tejfel és pirospaprika hozzáadásával készített szószt, és ebben párolta tovább egy picit.
ha bárki ismeri ne fogja vissza magát:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.11. 17:09:09

@Negotiator: Köszi! Valami hasonló étel rémlik még gyerekkoromból, de anyámat már nem tudom megkérdezni...

Negotiator 2013.05.12. 07:21:00

@Andrass9:
Nagyanyámat én se tudom megkérdezni - és sosem gondoltam volna, de szerintem anyám sem, hogy nem tudjuk reprodukálni. Van jó néhány étel ami viszont megvan, olyan lesz mint amikor az a bizonyos valaki készítette el. Nekem ilyenkor jutnak eszembe, a Halottak Napja csak ráadás. Lehet hogy egyik-másik megér majd egy posztot.

xcv 2020.12.03. 22:01:53

@Waka: hagymás krumplisaláta

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.12.03. 22:05:16

@xcv: Azzal az a gond, hogy önmagában is szaftos, így extra szaftot már nem tud felvenni ...
süti beállítások módosítása