Bármilyen furcsán hangzik, pizzát is lehet grillezni! Lyányom sütötte búcsuvacsorára én meg közreadom mindenki örömére.
Pizzasütés errefelé nagyon meg van könnyítve. A boltban van mirelit pizzatészta, amit otthon is a mélyhűtőben tárolunk, és 8 órával a felhasználás előtt előveszünk. Igy kiolvad és éppen megkel, mire sütni akarjuk. A zacskóban szépen feldagad - volt már, hogy ki is pukkasztotta azt!
Egy zacskós tészta nála két adagra való, de elég vastag tésztát süt.
Előkészítette az összes feltétet, hogy kinek-kinek izlése szerint készitse el az egyedi pizzát.
- Gomba
- Reszelt chedar sajt
- spenót
- pizzaszósz
- articsóka szív
- paradicsom
- cukkini
- kecskesajt
- parmezán
- pizzafűszer
- só
- oliva olaj
- garnéla rák (nekem)
Egy adag tésztát a kezében kinyújtott, megkente rendesen olivával.
Feltette a grill rácsára olajos felével lefele és megolajozta a felső felét is.
A kissé megégett pizzát megfordította, bekente kiadósan pizzaszósszal (síma bolti szósz, semmi faxni).
Egyet megrakott spenóttal, articsókával, gombával és chedar sajttal - mellé tette a grillre a garnéláimat is (bár azoknak elég lett volna a 2 perc sütés).
Megszórta kis pizzafűszerrel is.
Majd feltette a grill kevésbé forró rácsára utósütni. Ekkor általában be is csukja a grill tetejét, hogy lassan összeérjenek az ízek.
Ez utóbbit a férjének szolgálta fel.
A második kettőt is hasonlóan készítette, de ebben gomba helyett cukkini volt.
Felkerültek a felső polcra némi végső díszítéssel, mielőtt becsukva 2 percig még sültek volna.
Feleségem sem panaszkodott - volt benne minden, mit szeretett!
(Azért akkor is az én garnélásom volt a legfinomabb :)