Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Egyben sült fasírt

2013.03.07. 07:00 Andrass9

Volt már fasírttorta, fasírtgolyócskák, de klasszikus egybensült fasírtról még nem írtunk. Nevezhettem volna vagdaltnak, de nem az, mert darálthúsból készül.

Főztem lencsét, kéne hozzá valami húsnemű is. A mélyhűtőbe bekerült egy adag száraz sertéscomb még a töltött káposzta készítésekor. Fasírtot szeretem, akkor legyen az. Hidegen is jó, kenyérrel, mustárral!

Mivel a hús igen száraz volt, a szokásosnál több zsiradékot tettem bele:

  • 60 dkg darált comb
  • 10 dkg mangalica szalonna
  • 8 dkg főtt császárszalonna
  • 8 dkg felkockázott szikkadt kenyér
  • 1 fej hagyma
  • 1 + 2 tojás
  • kis csokor petrezselyem
  • kis fej fokhagyma
  • 1 dl tejszín
  • fűszerek:
    • 1 kk bazsalikom
    • 1 kk majoranna
    • 1 mk kakukkfű
    • 1 kk őrölt bors
    • 1 mk őrölt kömény
    • 1 kk pirospaprika

10.jpg

A kenyér héját eltávolítottam, belét felkockáztam apróra, majd rálocsoltam a deci tejszínt. Ennyiért nem akartam egy doboz tejet felbontani, inkább megittam a tejszín másik felét :)

11.jpg 12.jpg

Megfőztem 2 tojást keményre (8 perces). Kisütöttem a szalonnát és a zsírjába beleforgattam az apróra sarabolt hagymát a fokhagymával. Apróra vágtam a petreszelymet szárával együtt. A szalonnapörcöt késsel apróra vagdostam a főtt császár társaságában és úgy tettem a darálthúshoz.

13.jpg 14.jpg

Alaposan elkevertem a darálthúst a kicsit megdinsztelt hagymával, majd beleütöttem a tojást és rászórtam a fűszereket

15.jpg

A végén már csak az áztatott kenyeret tettem bele, amit már kézzel kevertem össze.

16.jpg

Egy jénaiba tapadásmentes alufóliát fektettem, amire egy kb 2 cm vastag réteget raktam a masszából. Erre ráhelyeztem a két lehéjazott tojást és szépen körbepakoltam további anyaggal.

17.jpg
18.jpg
19.jpg

Meglocsoltam kis maradék szalonnazsírral amit kézzel szépen rásimítottam. Formáztam már szebb bucit is, de a jénai alig volt nagyobb a húsnál, nem volt terem kibontakozni!

20.jpg

Ment is a 180 fokos sütőbe a fóliával betakarva 40 percre, amikor lehajtottam róla a fóliát és meglocsoltam a kisült zsírjával.

21.jpg

További 30 percet töltött így a sütőben. Néha meglocsolgattam a szaftjával.

22.jpg

Ítt volt az idő a ropogós kéreg sütésének, amit 5 perc alatt 220 fokon tettem rá. Ezalatt a kisült szaft is elfogyott a locsolgatással.

23.jpg

Mivel nem az összes bekevert hús került a tepsibe, a maradékból pici prézlivel diónyi golyócskákat gömbölyítettem és azokat olajban sütöttem ki.

24a.jpg 25a.jpg

Feleségem mustárosan ette

26.jpg

Én pedig lencsefőzelékkel

27.jpg

31 komment

Címkék: lencse golyó vagdalt fasírt

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr205111418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.07. 07:55:53

jól néz ki

én nem szeretem benne az egész tojást, ezért azt a trükköt szoktam alkalmazni, hogy apróra vágom, összekeverem csipet vegetával és sok petrezselyemmel, úgy teszem a közepébe.

susztertangó 2013.03.07. 07:56:46

Jó reggelt Mindenki!

Jelentem túléltem a kornyadozást és MHK!Medve doki , Kató néni köszönöm a tippeket!Andrass9 finom ez a fasirt azaz mivel többet csináltál, helyesen fáksírtak, bár énnekem fujtós lenne tojással, inkább kolbászt tennék bele . Jobban elindítja az emésztőnedveket.

susztertangó 2013.03.07. 07:58:29

Ja igen! Andrass9 hogy sikerült a vendéglátás?

Topy 2013.03.07. 08:30:43

mivel nálunk nem fogy el az egész és egy része megy a fagyasztóba - a főtt tojás meg fagyasztva katasztrofális tud lenni -, ezért én úgy szoktam, hogy egy részében tojás van, egy részében meg kolbász; a kolbászos rész jól fagyasztható, csak el kell találni, hogy melyik végén ugorjunk neki :D:D:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 09:24:40

@susztertangó: Jó reggelt!
Jó hogy felépültél!
Még csak ma este érkeznek a vendégek. A mai nap a főzésre fordíttatik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 09:25:37

@Babette_: Úgy is mutatós lehet, egyszer megpróbálom, köszi az ötletet!

susztertangó 2013.03.07. 11:09:34

@Andrass9: Látszik, hogy szétaludtam az agyam...

Fenchurch68 2013.03.07. 14:24:48

Nagymama sokszor csinált úgy fasírtot, hogy reszelt krumplit is sütött bele, nem kellett hozzá köret, sok salátával meg szószokkal ettük. Ez a lencsés tányér nagyon szép a képen, egy étteremben is elmenne!

medvedr 2013.03.07. 16:05:25

Libamellből tojás nélkül.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.03.07. 16:16:46

Kis hozzáfűznivaló! Utálom, ha olyan jut, amiben nincs tojás. Tojások végét levágom, s úgy rakom a tojásokat össze, mintha folyamatos tojáshenger lenne.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 18:11:54

@Kató néni: Főként kompótosnak használuk. Az egész garnitúránk hófehér fajansz. Semmi faxni. A színes leveses (müzlis) tálakat egyszerűen kaspónak hívom és utálom, mert melegebb lessz a mikróban, mint a benne lévő étel ...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.07. 19:30:51

Szép estét!
Szeretem én is, bár amikor a Stefániában felrobbant a tojás, a sütő nagyjából egy mészárszékre hasonlított.
Malacka is kérdezte egyszer, mikor levelet kapott:
- Hát nekem meg ki a fas írt?

Fenchurch68 2013.03.07. 19:52:45

@Andrass9: én az ételre gondoltam :) hogy az elmenne akár egy ilyen Csalogány féle helyen ebédmenüben, de amúgy nekünk is sima fehér étkészletünk van, emlékszik még valaki a nyolcvanasokból az Alföldi Porcelángyár Saturnus készletére? Még nászajándékba kaptuk, előrelátóan kettőt kértem. (Mármint két hatos készletet.) Megvan a dédi altwienje is, nagyon szép, de nekem egy szép porcelán elvonja a figyelmemet a kajáról.

Fenchurch68 2013.03.07. 19:54:07

Jellemző, gasztrosznob akartam lenni, és a "tányér" kifejezést alkalmaztam a kajára, na most jól megtanultam, hogy többé ne tegyek ilyet :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 20:08:43

@Kató néni: Szerintem meg az én értéssemmel van a baj. Nekem a tányér az a fajansz vagy porcelán :)
Köszönöm a dicséretet!!
Garnitúránk pedig 24-es, mert sok a vendégünk, vagy lusták vagyunk kettőért beindítani a mosogatógépet.
Volt már, hogy a gépbe nem fért be az összes tányér!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 20:10:30

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nálunk meg van aki nem szereti benne a tojást - ő kapja a két tojás közti szeletet. Mindenki csinálja valahogy (a fejtől lábtól tojások valóban megoldják a te gondodat).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 20:12:29

@Waka: Mikróban főzted a Stefániát???? És mit keresett a Stefániában a tojás?
Jaaa - hogy ez a fasírt lenne a Stefánia Vagdalt.... Én kérek elnézést, nem ugrott be..

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.07. 20:27:29

@Andrass9: Nem mikróban. Gáztűzhely sütőjében. Onnantól felezett tojásokat használtam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.07. 20:45:11

@Waka: Hogy tud egy tojás felrobbanni egy közönséges sütőben????

Fenchurch68 2013.03.07. 21:31:22

@Andrass9: nekem a fajansz az egész más... :D
Vannak ezek a finedining (irigyirgy!) gasztroblogok, és ott mondják a fogásokra, hogy "hmmm, milyen jól sikerült tányér".
A saját nászajándék szaturnuszom mellé elkértem anyukám nászajándék ugyanolyanját is, úgyhogy 12 van majdnem mindenből. Nincs mosogatógép, és amióta a lányok mosogatnak, azóta azért fogyik a tángyér...

susztertangó 2013.03.07. 21:35:38

Kapható Magyarországon is főtt tojás rúd, a Gugli megmondja hogy hol.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.08. 00:07:22

@susztertangó: Láttam rá trükköket, hogyan kell készíteni. Valahogy nem nyerte meg a lelkemet ...
Nekem speciel tetszik, hogy nem szabályos, de hát mindeki mást szeret,

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.08. 00:10:24

@Waka: Egyet tudok csak elképzelni, hogy a tojás nem főtt meg, csupán lágytojás volt. Ekkor belefér a robbanás, mivel a sütőbem a lágy sárgája felforrósodik, és gőzt is termel. Ezt a vízben való keményre főzéssel el tudod kerülni, mivel az a vízben nem forr fel, csak megkeményedik.
Azért ezt az elmefuttatást tudd be egy vendéglátástól igencsak elfáradt matematikusnak :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.08. 00:12:30

@Kató néni: Szándékos volt a fajansz kifejezés. Kíváncsi voltam, észreveszi-e valaki :)
Sajna mi már egy szóból is értjük egymást!
Muszáj volt mosogatógépet venni, mert fogytak a tányérok. Azóta is fogynak, de most nincs kire kenni ....

Pinka-Panka 2013.03.08. 07:03:47

Sziasztok!

Jó az ötlet, hasonlóan készítem, a szalonnát én nem szoktam belerakni ellenben a testvéremmel. Kömény is, volt, hogy dinszteltem a hagymát, volt úgy is, hogy nem. Babette féle petrezselyemmel is csak én az egészben kevertem.
A tojásokat és hosszában vágom félbe és úgy pakolom szorosan egymás mögé. Mivel én hosszabb és nem nagyon magas rúdat formázok a tepsiben.
Főzelékhez ez a vátozat kitűnő. Az én családom meg egy elkényeztetett banda ha választani kell, akkor a golyó fasírtra szavaznak, én a rúd változatra, könnyebb is és nem kell álldogálni.
Ugyanis fasírtból még nem csináltam annyit, hogy maradt volna.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.08. 08:12:25

@Pinka-Panka: Jó reggelt!
"Ugyanis fasírtból még nem csináltam annyit, hogy maradt volna." egy alaptörvény!!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.03.08. 15:08:45

@Andrass9: Ezt simán el tudom képzelni, én ugyanis nem tudok kemény tojást főzni. Ha én főzöm, fél óra múlva is lágy marad.

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.08. 18:40:29

@Waka: próbáld meg úgy, hogy meggyújtod alatta a gázt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.03.08. 18:42:04

@Babette_: Szerintem az túl bonyolult! Ilyet legfeljebb egy nő képes megcsinálni :)

Ugyandehogy (törölt) 2013.03.08. 18:56:17

@Andrass9: azt képzelni közben, hogy harcoltok. hátha segít.
süti beállítások módosítása