Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Letekerve!

2013.02.26. 07:00 Waka

7.jpg

látjátok feleim szümtükkel posztolta a közelmúltban azt a receptet:

Pék kifli:

60 deka lisztet, 5 deka élesztőt, 4 deka vajat, 3 kockacukrot langyos tejjel, kis sóval ledagasztunk, és 3 cipóba osztva deszkán kelni hagyunk. Amikor megkelt a tészta, a cipókat késhát vastagságúra nyújtjuk és 8 darabba vágjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd szorosan felsodorjuk, tepsibe rakjuk, és kevés ideig kelni hagyjuk. Közben kétszer megkenjük a kifliket tojással, végül sóval, köménymaggal meghintjük, és megsütjük.

A receptet kipróbáltam, és bevált. Pár dolgot módosítottam csupán, a sóval való szórást kihagytam, mivel másnapi fogyasztásra szántam a kiflit, és tartottam tőle, hogy magába szívja a nedvességet. A köménymag éppen nincs ellenemre, de végül elfelejtettem. A kétszeri kenés háromszori lett, el akartam használni az összes tojást.

A kifli tekerhetőnek bizonyult!

1.jpg

2.jpg3.jpg4.jpg5.jpg6.jpg

36 komment

Címkék: kifli tekergeted a macskát

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr715101696

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaczak2 2013.02.26. 08:15:36

Királyság. Megcsinálom. (Kiflifüggő vagyok).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 08:33:48

Szuper recept! Én is kipróbálom majd az USA-ban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 08:34:24

@Vaczak2: Ilyen a napszemüveggel én is inkább kiflifüggő lennék :)

Vaczak2 2013.02.26. 08:48:27

@Andrass9: Ez kérlekalássan dioptriás. Borzalmas nagy a fejem és nehéz találni rá megfelelő szemüveget ami nem hat komikusan, ezért örültem meg ennek a darabnak. A fotó alapján viszont röptében tagadná meg tőlem a vízumot a nyugati civilizáció bármely állama. Közel-Keleten meg polgármestenek választanának (ha van ott ilyen).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 08:52:49

@Vaczak2: Gyanakodtam is, hogy a keleti szél hatása alá kerültél ...

medvedr 2013.02.26. 12:00:26

Klassz! Megpróbálom én is, bár manapság ciabattára vágyok, de ez azért valami.

süllőcske 2013.02.26. 12:39:49

'sten! Tetszik a kifli.
De ha kimaradt a só, kömíny, engedtessék meg, hogy a hírös tápai sóskiflit posztolhassam. Sütök egy egész gyíkínyszatyorral.
Tegnap fogtam pontyot, kárászt, törpét, halászlé lett a vacsora.

Vaczak2 2013.02.26. 12:59:23

A síklemez olvasztott vajjal történő BŐSÉGES kenése a tekerhetőségi koefficiens mibenlétének záloga.
Én u.n. "sváb kifliket" szoktam csinálni, azok ugyanígy készülnek, csak fele ekkorák. (Könnyebb tartani).Melegen/langyosan vajjal-kéksajttal-pirosretekkel magukra rántják a söröskorsót.
Odakinn süt a nap, közelg az "open-air" sörözés évada. Csak szólok.

Fenchurch68 2013.02.26. 17:50:13

@Vaczak2: Hmmm. A szemüveg nagyon szexi, viszont ez a "fele ekkorát könnyebb tartani" duma nem, csaxólok.
Szurkoljatok, most készül egy unortodox túrógombóc, anyukámnál ettem és finom volt, most bemutatom a családnak is. Főzni kell egy tejbegrízt, és belekeverni a túrót, utána már csak a morzsában hempergetés jön. A tejbegrízen már túl vagyok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 18:10:26

@süllőcske: Posztold légyszi. Egyrészt mert az imádtam, míg Szegeden éltem, másrészt meg mert.
Gondolom a halakat nem kevered bele ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 18:13:11

@Vaczak2: Nekem mondod? néhány üveget már betoltam.
Amúgy van egy kis gondom ezzel a letekert kiflivel. Kötve hiszem, hogy a cucilizmusban mázsa vajakkal kenegették a pékek a Retek utcai pékségben éjjel a tésztát, hogy hajnalban kaphassak a pinceablakon ár kettőt éhhalál ellen!
Egyszer, max kétszer még elhiszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 18:14:50

@Kató néni: Ezt az unorthodox módszert többen emlegették már. Hadd legyen meg a szabadságom, hogy az a gríz akkor és ott főjjön meg, amikor én akarom :) A morzsát meg tegyük félre.
Na jó - csak a pohár bor beszél belőlem, nem kell ide hallgatni ...

Vaczak2 2013.02.26. 18:34:59

@Kató néni: A bókot köszönöm, a többit meg...
Én tényleg feleakkora kifliket csinálok, amiket tényleg könnyebb tartani. Ez fizika.
Nálunk ez nem uzsonnaalapanyag, hanem sörkorcsolya.

@Andrass9: A cucilizmusban még nem volt "antioxidánsokkal dúsított szívbarát margarin" tehát a cucilista pék cucilista (árú) vajjal kenegetett bármit. És ha elég öreg volt, (a pék) akkor a kapitalizmusban tanulta a pékészetet ezért a kiflije is "kapitalizmusban eredeztetett cucilista kifli" volt. Ha nem tévedek.

Fenchurch68 2013.02.26. 19:03:24

@Andrass9: nem lett rossz, megették. Nekem jobban bejön a klasszik. Mivel gyorsabb, lehet, hogy máskor is lesz ilyen, de ez inkább túrós tejbegríz, mint túrógombóc.
Most önkritikát gyakoroltam.
@Vaczak2: érted a tréfát, csak nem szereted? :D
Még tízórai kiflinek is piciket szoktam csinálni, inkább adok kettő helyett hatot, a hozzávalót úgyis külön csomagolom hozzá, szívesebben megeszik. Remélem, a suliban nem söröznek. Vagy legalább alsó tagozaton még nem.
Nagynénikém férje pék volt, már a kapitalizmusban is, a cuclizmusban meg pláne, és az ötvenes években azért tartottak tehent, hogy legyen vaj...

Pinka-Panka 2013.02.26. 19:22:39

Gyerekek ez nagyon jól néz ki! Waka miket tudsz Te?
Hát ezt én is megsütöm. És köszönjük az eredeti receptet is.

Gondolom a családod két pillanat alatt elfogyasztotta.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.26. 19:35:03

Szép estét!
Szépen elfogyott mind. Lassan eljő a kerti szezon, onnantól mással ütöm el a vasárnap délelőttöket. Majd posztolok gereblyét. :D

Vaczak2 2013.02.26. 19:44:17

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Hát köszönöm szépen
Emlékszel erre?
www.youtube.com/watch?v=5T_uxoV5FuQ

Na ebből a szakállas muki ugyanaz, csak kb. 30 évvel öregebb

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.26. 19:55:30

Na, azt hiszem most fogom elkérni a Veszprémi kifli receptjét. A konyhánk híres erről a finomságról, messze földről érkező vendégek is folyton ezt kérik.

süllőcske 2013.02.26. 20:37:49

@Waka: Ma valósággal megrohantak a pontyok.Alig volt egy órácskámnyi időm, gondoltam, szívok egy kis levegőt. Bedobáltam a pícéket, már csavarta is. A másodick potykám kidűtötte az ágasokat, berántotta a szerkót a vízbe, én meg trappoltam utána, a gumicsizmával a vízben. Még éppen elkaptam, mielőtt elmerült volna a lében.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 20:52:22

@Waka: Most akkor ez így hogy? ha eddig is volt kiflirecepted, miért próbálkoztál mással?
Most állhatok neki kitörölni a fejemből az eddigieket és ezt az újat megtanulni ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 20:53:56

@süllőcske: Pedig hideg még a víz, nem?
Iríglem tőled az idődet és a lehetőséget, de nagyon szeretem az eredményt, amit ebből elénk társz. Köszönöm szépen!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.26. 20:57:07

@süllőcske: Szerencséje annak van, aki ott van.
@Andrass9: Ez más, afféle "büfékifli", hidegtálakhoz, vagy csak kávé-ásványvíz mellé kínálják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 20:58:00

@süllőcske: Ha már a fogásról beszélünk.
Fogtam a piacon egy kiló gyönyörű libaszívet. Letisztítottam és kettéválasztottam. Egy 25 dekányi rántanivalónak és a maradékot (50 dkg tisztítás után) ragunak, thainak vagy pörköltnek. A többivel a macskát tettem boldoggá :)
Namármost a thai felhasználása evidens, szintúgy a kirántott szív gondolata is.
Hacsak nincs valakinek jobb ötlete! Lepucolva, kevés bors és egyéb fűszerek terhe alatt várja a feldolgozást.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 20:59:11

@Waka: Mindég elfelejtem, hogy mások esznek kifliket, mert nem kergetik őket a dietetikusok :)
Elnézést kérek a gyanúsítgatásért!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 21:00:21

@Waka: Apropó idegtál. Ma ettem tonhalsalátás szendvicset és jó volt!

süllőcske 2013.02.26. 21:12:07

A ton csak nyersen igazi. Esetleg olívában zsengélve.No, de akkor manna.

vörösbor(de)minőségi 2013.02.26. 21:26:22

@Kató néni: hajrá unortodox túrógombóc.én is anyukámtól tanultam de lelustitottam oly módon,hogy
prézli megpirit alulra elrendez-ráönt a grizestúrósfinomság-felűlre ismét a pirított prézli-és mikor kihűlt(nemtom mé akkor szeretem)akkor kockák lesznek nem gombócok de persze bármely vicces alakzatban is lehetne "szeletelni"ebben az a jó,hogy kicsit több prézli bír rátapadni a cuccra.
gondolom anno mikor praktikusan kellet olcsón finomat-akkori a recept.boldog 60as évek?..kb

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.02.26. 21:44:16

@süllőcske: Vörös tonhal nyersen, papírvékonyan szelve egy kis saláta tetején ... nyammm :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.02.26. 22:13:38

@Andrass9: Soha nem veselkedtem neki, valahogy mindig került a buliban az asztalra.
@süllőcske: Egy kis citromos-fűszeres marinádban megforgatva, pirítóson tálalva. Netán sashiminek.

vörösbor(de)minőségi 2013.02.27. 12:43:14

@Andrass9: ööö melyik része is lenne a hanyatlás?...:)))
süti beállítások módosítása