látjátok feleim szümtükkel posztolta a közelmúltban azt a receptet:
Pék kifli:
60 deka lisztet, 5 deka élesztőt, 4 deka vajat, 3 kockacukrot langyos tejjel, kis sóval ledagasztunk, és 3 cipóba osztva deszkán kelni hagyunk. Amikor megkelt a tészta, a cipókat késhát vastagságúra nyújtjuk és 8 darabba vágjuk, olvasztott vajjal megkenjük, majd szorosan felsodorjuk, tepsibe rakjuk, és kevés ideig kelni hagyjuk. Közben kétszer megkenjük a kifliket tojással, végül sóval, köménymaggal meghintjük, és megsütjük.
A receptet kipróbáltam, és bevált. Pár dolgot módosítottam csupán, a sóval való szórást kihagytam, mivel másnapi fogyasztásra szántam a kiflit, és tartottam tőle, hogy magába szívja a nedvességet. A köménymag éppen nincs ellenemre, de végül elfelejtettem. A kétszeri kenés háromszori lett, el akartam használni az összes tojást.
A kifli tekerhetőnek bizonyult!