Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tejszínes tarjás egytálétel

2012.11.14. 07:00 Andrass9

Nem tudom minek nevezzem. Sehonnan nem olvastam a receptet - egyszerűen éhes voltam. A feleségem elővarázsolt a csodahüttőből 2 szelet tarját, mert tudja, hogy azt én szeressem. Sajnos ő nem. Miután leszedtük az Idaredet (kb 150 kilót), megéheztem. Igenám, de már majdnem 6 óra, ami után nem ehetek a doki szerint! Azt viszont nem tiltotta meg, hogy főzzek!

Beugrott a neve: Scalloped potato - legalábbis így hivják az USA-ban. Magyar nevét nem ismerem.

Két személyes adag csupán:

  • Volt tehát 2 szelet csontos tarja
  • Elővettem 6 krumplit, meg is hámoztam
  • Találtam 2,5 dl tejszínt a hűtőben, amitől eszembe jutott valamilyen francia krumplis étel tepsiben.
  • Ehhez biztos kell másfél fej hagyma (mert volt egy fél maradékban)
  • A hús ízesítéséhez kell pár girizd fokhagyma, mustár, só, bors, olaj,
  • Worchestershire szósz, mert az minden húshoz kell a feleségemnek.
  • Szerecsendió - mert úgy éreztem, jó lesz hozzá.

10.jpg

Persze nincs minden a képen, de azért érthető - remélem.

Megsóztam, borsoztam a húst és bekentem mustárral. Beletettem egy nagyon forró serpenyőbe, amiben olivát forrósítottam. Nagyon nagy lángon mindkét oldalát pirosra sütöttem, majd egy tányérra félretettem.

11.jpg 12.jpg

Persze rengeteg finom odasült dolog maradt a serpenyőben - ezt fel kell használni! Rádobtam tehát a vastag félkarikára vágott másfél hagymát pirulni. Fel is szedte a hagyma az odasült ízek nagyját.

13.jpg 14.jpg 15.jpg

Kipakoltam a húsos tányérra vigyázva, hogy az olaj a serpenyőben maradjon, majd a fél centi vastagra szeletelt krumplit kicsit megsózva szintén a forró olajba dobtam. Sercegett, ropogott, de én kevertem doszt! Csak éppen, hogy kérge legyen.

16.jpg 17.jpg

Előhorgásztam egy jófajta jénai fedeles lábast, amibe elkezdtem rétegezni az alapanyagokat. Elsőnek krumpli, majd kis hagyma, megint krumpli, megint hagyma. Ezután egy kis reszelt "alpesi" sajt.

18.jpg 19.jpg

Ráterítettem a két szelet pirított tarját. Szerencsére fotóztam, így most már tudom, milyen irányban kell kettévágnom az ételt, hogy eltaláljam a húst! Ráreszeltem további kis sajtot - az nem árthat. Ment a maradék hagyma is a tetejibe. A maradék krumplit is ráfektettem.

20.jpg 21.jpg
22.jpg 23.jpg

A serpenyőben persze még mindig van maradék lesült krumpli, húslé, mustár. Ezekre ráöntöttem egy merőkanállal a zöldborsólevesből - csak nem vesznek össze? Adtam pár csepp Worchestershire szószt is, hogy a feleségem is szeresse a húst. (Nem szerette :( ) Mikor a leves feloldott minden finomságot a serpenyőből, beleöntöttem a tejszínt is és felforraltam.

24.jpg 25.jpg

A forró tejszínes levet ráöntöttem a jénaiban várakozó krumplira/húsra. Amilyen szerencsém volt, éppen elérte a krumpli szintjét, vagyis nem kellett tovább higítanom. Az volt a hátsó gondolatom, hogy így szépen megfő majd a krumpli, amíg a hús is puhára párolódik.

26.jpg 27.jpg

Rátettem a fedelét, majd belöktem a sütőbe kb 180 fokra.

28.jpg

Felhúztam a vekkert 1 órára, és megnéztem, mivel tudom feleségem almaszortírozását könnyebbé tenni. Csak csipketeát kért ... látszik, hogy ő nem főzött! Belekukkantottam a sütőbe, és úgy éreztem, érdemes lenne a tetejére is reszelni kis sajtot:

29.jpg

Mire homokóra lejárt, az eledel is elkészült.

30.jpg

Belekóstolgattam, és jónak ítéltem. Sajnos 6 óra elmúlt, enni majd csak holnap fogok belőle. Feleségemnek izlett a krumpli! Fél siker :)

Addig is szép álmokat!

Mondtam már, hogy a kerámiabevonatos serpenyő sucks?

31.jpg

Azért van tanulság is:

  1. A tejszínt célszerű tejjel kicsit higítani, mert ennyi zsítól nehéz lett az étel.
  2. Melegítve sem rossz, de frissen az igazi, amikor még van szaftja. Azt a krumpli beszívja az éccaka.

98 komment

Címkék: krumpli tejszínes tarja Scalloped potato francia rakottkrumpli

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr364886152

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.11.14. 07:15:13

Szép reggelt mindenkinek!

na ez jól hangzik, még így elősütve érdekesebb. Minden rakott husis, krumplis, hagymás, lecsós, bármi jó cucc:)
Girizd:D ezen jót nevettem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 07:45:50

@Pinka-Panka: Jó reggelt!
Ezt most is meg tudnám enni így reggelire :)
Mint minden rakott ételt!

Pinka-Panka 2012.11.14. 07:50:17

@Andrass9: mintha a férjem hallanám:) no meg a gyerekem, képesek reggelire is meleget enni:)
Jó reggelt neked is:) Szépen süt a nap.
Ma rizses húst csinálok, azt szabad, remélem holnapra is marad...

Topy 2012.11.14. 09:47:00

@Andrass9: felvettem a kipróbálandók közé! :)
mi a gond a kerámiabevonatos serpenyővel? nekem eddig jobbnak tűnik, mint a teflon...

süllőcske 2012.11.14. 10:11:06

@Topy: Épp akartam kérdezni, ahogy megláttam a képen, mi a tapasztalásotok erről a szerkezetről?@Andrass9: Főnök, ez nagyon jó!
Ez a rakott hús hidegen is finom lehet.

Topy 2012.11.14. 10:29:14

@süllőcske: ugyanúgy kell rá vigyázni, mint a teflonra, de egyébként ugyanúgy működik

a teflonnal nekem az (volt) a bajom, hogy egy idő után lerakódott rá egy réteg amire aztán tapadt minden; sőt öregebb teflonok látszólag rendesen elmosogatva egy idő után olajat "izzadtak"; hogy most én csesztem-e el valamit, vagy a Tefal csak ennyit tud...

kerámiánál nem tapasztaltam ilyet, igaz még csak úgy bő egy éves lehet a legöregebb...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 11:26:41

@süllőcske: Valóban finom volt hidegen is. Nem soká tartott, míg elfogyasztottam!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 11:30:57

@Topy: Két kerámiaserpenyőm van és mindkettővel az a bajom, hogy nagyon kemény munka kitisztítani. Könnyen ráég minden, viszont ott is marad. A fehér kerámia pedig szép lassan szineződik is. Elvileg lehet benne fémmel dolgozni, de azt én nem szoktam.
Egy tojásrántottát nem lehet benne úgy megsütni, hogy ne ragadjon mindenhova a tojás az edényben.

A teflonokra ez az "olajos" állag nálam is jellemző - ugyanis a teflon felülete felszakadozik, és tart magában csöpp olajat a használattól. Sokféle teflonom is van - főleg Tefal. Ezt a jelenséget nem tartom nagy gondnak.
A legjobbak még mindig az öntöttvas serpenyőim :)

süllőcske 2012.11.14. 11:45:50

@Topy: A teflon az én tempóm mellett, és ez nem kicsi, 3 évet bír ki. Többet nem. Ennyit is csak a 10 e körüli minőség, jó aljjal.
Kerámiást még nem próbáltam. Szerintem hasonló lehet.
Jól bejáratott vasserpenyő, vastag, falú az jó.
Olvastam valahol, hogy a francia szakácsifjoncokat ütött, kopott, lelakott vasserpenyőkkel látják el.
A kiképzés része, hogy ebben kell tökéletes omlettet, báránygerincet készíteni. Aki itt átmegy, még szakács is lehet.
A Pásztortűzön most látható sültet egy aprócska, új vasedénykében sütöttem. Székely módra, nagyon forróra, majdnem tüzesre hevítve a vasat. De csak harmad- negyedjére lett olyan, amit Erdélyben láttam, ettem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 12:04:20

@süllőcske: Úgy rémlik említettem már valahol - talán a praktikák között, hogy a vas edényeket be kell avatni. Rendes füsttel jár a procedúra, de megéri. Olajjal kicsit jobb, mintha zsírral csinálod, de például a palacsintasütőim nem sok olajat láttak még, zsírt viszont rendesen.
Kevés olajat az edénybe, majd addig forrósítani, amíg füstölni kezd. Akkor körbeforgatni egyenletesen a zsiradékot, hogy barna löttyé váljon, egész sötétbarnává. Míg kihül az edény törölgessük egy papírtörölközővel, hátha még több feltapad rá. Ezt az eljárást új edénynél célszerű vagy háromszor megcsinálni!
Normál használata, mintha teflon volna (nem vágunk benne és nem is sikáljuk mosószeres vízzel) pici zsiradék persze kell alá főzéskor, de éppen csak, hogy megkenje a bevonatot. Bizisten tán még jobb, mint a teflon!

Pinka-Panka 2012.11.14. 12:47:31

Szép napot nektek!

Lesétáltam a Dunához, már jól feltúrtak mindent, gátügyben. Olyan szépen süt a nap, hogy tavaszt éreztem:)
Gyümölcsleves és rizses hús, fejes saláta, semmiség, de éhenhalás ellen megfelel.
Jó kommentelést:)

süllőcske 2012.11.14. 13:18:29

@Andrass9: Igen, ez PO-nál volt, és új edénykéjét be is avattuk, feketére. Ez volt az első lépés. Utána jött a bárány. De az elején még nem működött jól a parasztteflon.

süllőcske 2012.11.14. 13:38:17

@Andrass9: Akarom mondani, ezzel kapcsolatban, hogy összejöttem egy vasöntödei gyerökkel.
Megbeszéltük, bármiféle edényt kiöntenek nekem, ha pozitív formát adok a homokformázáshoz.
Ez lehet már meglévő edény, lehet olyan is, amit megcsinálok, pl gipszből.
Ilyesmi nekem nem megoldhatatlan feladat. Nagyon rákattantam a dologra.
Erdélyben, ahol, az a sóvíz van, A hargitáról sok ércet bányásztak, ősidők óta. Vasverő, vasöntő népek élnek ott.
Persze, mindent sikerült tönkretenni, ezt is.
Régebben, a helyi vasöntödékben maguk számára öntöttek edényeket a népek. Én már csak azt látom, hogy az ottani háztartások teli vannak mindenféle öntöttvas, ötletes edényekkel.
Lásd pl a gölődőr levest, miben főztük.
De hát, hiába vannak ezek ott, nem nézitek, csak , hogy ízlene-e a véres.

Topy 2012.11.14. 14:21:40

@süllőcske: az a sült a Pásztortűzön, na az igen szimpatikus! :)

Topy 2012.11.14. 14:23:11

@Andrass9: érdekes a tapasztalatod... én meg pont a kerámiában csinálom a rántottát, mert az öregedő teflonban már kezd leragadni
akkor készüljek, hogy előbb-utóbb a kerámiában is ragadni fog? :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 14:51:14

@Topy: Lehet, hogy az enyém túl öreg már, de őszintén - soha nem volt szimpatikus, pedig amikor megjelent, azonnal szerettem volna egyet. Kaptam is karácsonyra (pár éve), azóta használjuk. Úgy rémlik, újkorában nem ragadt, de ezt felülbírálja a jelenlegi állapot :(

vörösbor(de)minőségi 2012.11.14. 16:21:21

@Andrass9: elszineződésen segit egy iccaka ecetes(20%)vizes "borogatás":))lehet a tapadást is megoldja?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 16:32:17

@vörösbor: Próbálva / negativ. Ami működött, az a hideg zsíroldó (tiszta nátronlúg), de azt csak ritkán használom, mert nem igazán érdekel a színe - hál istennek színtévesztő vagyok :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.14. 18:04:36

Jó estét! Van inni?
A étel remekül néz ki, magam is szoktam hasonlót elkövetni, kicsit másként, de a lényeg ugyanaz.
Kerámia serpenyőm nincs, a palacsintának vettem egy teflon, de nem nagyon vált be, a régi vas palacsintasütőmnek viszont nyoma veszett. Van egy drága inox serpenyő, meg egy lábos, nem a piacos (bár abból is van egy sorozat), hanem tényleg igazi, vastag aljú edény, azokban szoktam elintézni a hús sütést, meg a lerben való párolást.
Elfűrészeltem az idei első tököt, a színe alapján isteni lesz, de hogy honnan szerzem a következőt, nem tudom.

süllőcske 2012.11.14. 18:06:28

@Andrass9: Nátronlúgot használok festőszerek elszappanosítására (pl viasz). Mosogatásra Anahita sima hamulúgot készít, ennyi.

süllőcske 2012.11.14. 18:15:16

@Waka: Sütőtök? Milyen fajtájú?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.14. 18:23:08

@süllőcske: Nagydobosi, természetesen. Az a sütőtök. Sajnos, elég nyeszlett, olyan 6 kiló körüli, de érettnek tűnik.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.14. 18:27:05

Hasonló, csak éppen hosszúkás fajtát kaptam párszor, de színre, húsra azonos volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 18:47:10

@Waka: Most néztem a helyi abc-ben. Volt nekik egy 32 kilós felszeletelve eladó. Ritka hóka színe volt, ezért nem próbálkoztam vele, pedig az igazi "parázstök" az igazi :) Szóval az a szürke kívül, sárga bévül valami és óriási!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 18:48:51

@Waka: Inni most Szekszárdi Bikavér van, ha az megfelel.
Palacsintasütőt pedig vasbul lehet a madaras tecsóban kapni. Csak azért nem vettem, mert van 3 és annál többel egyszerre nem bírok :) Amúgy jónak nézett ki!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 18:50:56

@süllőcske: Egyszer készítettem nátronlúgot magam is, amikor kaptam egy palánkos kajakot, amit át akartam festeni. Magyarul le kellett róla a régi festéket szedni. No ahhoz a Kromofág csak kisfiú!!!
56 kilós volt a kajak és 25 lett, miután levakartam 25 éve festékét, és újrakentem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 18:52:09

@süllőcske: Ez az öntödei dolog esetleg érdekelne. Van egy-két főző edény, amit érdemes volna elkészíteni. Majd még beszélünk róla!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.14. 19:12:09

@Andrass9: Tavaly a zöldségnepper ismerős hozott két darab 10 kilósat a nagybaniról, hibátlan volt. Sötét narancs hús, édes, parázs. A mostani is vérnarancs, de majd lesz kép. Egy-két pohár veres jöhet.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 19:39:09

@Waka: Jó! Vereseket legurítottam meg továbbítottam :)
Megnyugtattál, hogy csak a setét sárgát szabad megvenni! Szóval a hóka az nem véletlenül nem passzolt az érzéseimbe :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.14. 19:45:51

A barátságokat ápolni kell! Megjöttem. A cucc jó.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 19:48:57

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Igazán és őszintén örülök, hogy befutottál! Isten hozta a barátot!
Ezt a cuccot enném még, de nem maradt!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.14. 20:52:03

@Andrass9: @süllőcske: Ha eljuttok egyszer Salgótarjánba, érdemes benézni a Vasöntöde és tűzhelygyár mintaboltjába. Vannak ám ott csuda dolgok. Mikor még Pesten laktunk álmodoztam egy sparheltről, s ide, ahol lett volna hely, elfelejtettem beterveztetni.
www.wamsler.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=196%3Aoentveny-edenyek&catid=33%3Aoentvenytermekek&Itemid=55&lang=hu

Topy 2012.11.14. 21:12:09

@hajdulaszlo (volt hajdul): és van nekik vasalthús sütőjük is! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 21:22:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): Pont ez történt velünk is. Felépült a ház, és kicsi lett a konyha! Well... Kicsi lett, amíg a gyerekek itthon voltak. Most meg már túl nagy, pedig főznék benne.
Arról álmodozom egy ideje, hogy kemencét kéne építeni. De minek? Kettőnkre?
Fene ette az egészet :(

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.14. 21:28:58

@Andrass9: Kemencét a barátoknak, rokonoknak kell építeni. A gyerek építsen magának.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.14. 21:30:52

@Topy: Jók a cuccok nem? Full extrás country grill-em van.

_Remy_ 2012.11.14. 21:43:03

Hasonlót szoktam készíteni, de egyszerűbben. A tarját nyersen bekenem mustárral,sok bors és csak nyersen rétegezem rá a hagymát, a krumplit, a tetejére kolozsvári szalonnát. Tejszín kimarad.

Topy 2012.11.14. 21:50:56

@hajdulaszlo (volt hajdul): jók bizony! irigykedem is! nálunk a szomszédok nem biztos hogy díjaznák, ha feldobnám ide az erkélyre :D

_Remy_ 2012.11.14. 21:51:21

Van egy öntöttvas lábosom, nagymamámtól örököltem.
100 éves, nagyon csúnya, de finomakat lehet benne főzni. Nem kérdés hány évig bírja. Azt hiszem tovább, mint én.

_Remy_ 2012.11.14. 21:57:12

Amennyiben a szalonna az. akkor igen!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 21:58:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): Akkor én most mit csináljak? A gyerek benn lakik a városban, tehát ő biztosan nem kér kemencét. Rokony nincs, maradnak a barátok.
Kérdésem, hogy kit nevezünk barátnak? Aki a hátadba lő? Aki terrorizál? Vagy egyszerüen úgy dönt, hogy ami eddig a tied volt, most már ő akarja dirigálni?
Na feledd el. Nem akartalak belerángatni.
Kemencét pedig akkor is AKAROK!!!! Legfeljebb nem lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 21:59:35

@"Remy": Tudomásom szerint a kolozsvári szalonna igenis diétás eledel!!!

Daró 2012.11.14. 22:11:47

A recept jó.
További szép napokat mindenkinek, remélem még találkozunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 22:19:30

@"Remy": Ezt kifejtenéd részletesen is? Barát, dirigálás, kemence?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 22:22:08

@Pinka-Panka: Jó estét :)
Valamit adhatok inni a kocsmában?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 22:23:58

@Daró: Jó napokat neked is. Rég láttunk!

_Remy_ 2012.11.14. 22:29:26

Igen. Barát, dirigálás. Úgy indult ez annak idején, hogy az a kis csapat folytatja tovább, amit ott csináltunk. Minden elismerésem, hogy felvállaltad a kezdeményezést. De ez már nem arról szól, hogy jól érezzük magunkat, hanem, hogy minél többen itt legyünk. Vagy neked nem a régi csapat számít?

Benikuty 2012.11.14. 22:44:10

@Andrass9: ez a maszatolás vitte a blogot a szakadék szélére. Meg az, hogy a drukkert ellendrukkernek bélyegezted. Csalódtam benned, eljátszottad a bizalmam. Félek, nem csak az enyémet, és tényleg nagyon bánatos vagyok. Azt hittem ide tartozom, de már világos. NEM.

Hurri Kán 2012.11.14. 22:47:45

Jó estét.
Egy utolsó pohárral kérnék. Sajnos keserű lett.

Hurri Kán 2012.11.14. 22:53:50

Anica kérésére bemásolom, amit ide írni szeretett volna:
"Sajnálom,hogy megosztottam a legbelsőbb érzéseimet a posztjaimban egy olyan helyen, ahol kizárják azt az admint, 1kutyát, aki szintén posztolt, aki tartotta a frontot, amikor kellett. Jobbító szándékkal tett javaslatot arra, hogy posztoljunk ritkábban, hátha jót tesz a blognak, kár, hogy ezt @Andrass9: nem úgy értelmezted, ahogyan talán kellett volna. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a TE BLOGOD, jópár alkalommal rámutattál erre.
Kívánom, hogy pár év múlva, amikor a BK még mindig virágzik, a régi posztokat is jó szívvel olvasgasd.
Viszontlátásra, köszönöm a játékot, ami az elején volt."

_Remy_ 2012.11.14. 22:54:11

"Anica icognitóban"Sajnálom,hogy megosztottam a legbelsőbb érzéseimet a posztjaimban egy olyan helyen, ahol kizárják azt az admint, 1kutyát, aki szintén posztolt, aki tartotta a frontot, amikor kellett. Jobbító szándékkal tett javaslatot arra, hogy posztoljunk ritkábban, hátha jót tesz a blognak, kár, hogy ezt @Andrass9: nem úgy értelmezted, ahogyan talán kellett volna. Tisztában vagyunk vele, hogy ez a TE BLOGOD, jópár alkalommal rámutattál erre.
Kívánom, hogy pár év múlva, amikor a BK még mindig virágzik, a régi posztokat is jó szívvel olvasgasd.
Viszontlátásra, köszönöm a játékot, ami az elején volt.

_Remy_ 2012.11.14. 22:54:52

Ezt azért nem kellett volna András!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 22:57:36

@Hurri kán: Viszlát - adok egy édesítettet - hátha az segít. Örülök, hogy megismertelek.
Sajnálom, hogy egyesek úgy határoztak, hogy mostantól ők akarnak dirigálni. Akár zsarolással is.
Mondjam, hogy szomorú vagyok?
Felesleges, egyikőtöket sem érdekel.

_Remy_ 2012.11.14. 22:58:05

Ki lett tiltva Anica is, meg 1kutya is, miért???

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 22:59:01

@"Remy": Mond - megosztották veled azt is, ami ide vezetett?
Csak kiváncsi vagyok.

_Remy_ 2012.11.14. 22:59:45

@Andrass9: Nem gondoltam, hogy te akarsz dirigálni. Azt hittem ez egy jó kis csapat. Tévedtem.

Benikuty 2012.11.14. 23:03:07

@Andrass9: "Felesleges, egyikőtöket sem érdekel."
Mindenkit érdekelt, s hogy már nem, köszönd magadnak.
:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 23:04:06

@"Remy": Ez egy jó csapat volt, mindaddíg, amig egy része a hátam mögött el nem kezdett "beszélgetni", majd engem kész helyzet elé állítani.
Szó sem volt itt ajánlásról vagy javaslatról. Én nem akarok dirigálni, csak a felelősség az enyém. A többieknek könnyű.

_Remy_ 2012.11.14. 23:04:37

Persze, hogy meg! Azt hitték( hittük), hogy ez egy közös játék, még ha te is vagy a gazda. Csak segíteni akartak, te meg félreértetted.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 23:05:54

@Benikuty: Megkérhetnélek, hogy most ebből maradj ki?
Köszönöm szépen előre is!

zorro001 2012.11.14. 23:15:01

Na, akkor a tisztánlátás végett!
Kedves András, szerintem úgy szövegelni, hogy kizárod azokat, akiket negatív színben kívánsz feltüntetni, nem igazán korrekt dolog! Pedig te annyira korrekt vagy.
Posztíró társaid mindenesetre a kizárás előtt egy mailt igazán megérdemeltünk volna, úgy gondolom.
Másrészt marhára nem értem a "hátam mögött" kitételt. Itt senki nem a te beosztottad, tulajdonod. Mindenki úgy beszélget bárhol a többiekkel, ahogyan jólesik neki, senkinek nem kell ehhez senki engedélyét kérnie.
A zsarolás pedig gondolom arra utalás, hogy nem posztolunk, nem kommentelünk? Hát, ez ugyebár nem kötelező.
ja, én ezennel lezártam a dolgot, nyugodtan kitilthatod ezt a regemet is, még van vagy három, de ne aggódj, én is kiveszem kedvencekből az oldalt, ahogyan mások is.
Kár érte.
Köszönöm, hogy megköszönted a munkáját azoknak, akiktől vészhelyzetben segítséget kérhettél.

Sosem bocsájtom meg neked, hogy Robival ezt megtetted.

Anica

_Remy_ 2012.11.14. 23:15:19

Megváltozott a blog. Nem az volt, amiért az egészet létrehoztad. Amott ment a hülyeség, a huszadik komment már nem a posztról szólt, és ez hiányzott innen. Nem kellett volna ilyen komolyan venni. No. meg volt egy pár kommentelő, akit inkább ignorálni kellett volna.

Benikuty 2012.11.14. 23:16:25

@Andrass9: kimaradok! ...és minden továbbiból is.

zorro001 2012.11.14. 23:16:36

@"Remy": hát megtette, nem? :DDDDDDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 23:30:46

@"Remy": Szóval nem nyilvános, hogyan "határozott" a facebookos csapat, és hogyan szövegezték meg.
A blog valóban megváltozott.
Elindultunk egy olyan irányba, ahol a posztolók büszkék lehettek arra, hogy hirdetések nélkül is menő blog lehetünk.
Csacsogni továbbra is tudtunk, bár voltak zavaró elemek. Igazad van, inkább ignorálni kellett volna őket.
Ezek után kapok egy levelet, ahol a második admin "Nagyon sok, nálunk komolyabb blog is üzemel" jelzővel próbál meggyőzni, hogy kevesebbet posztoljunk, mert .. miért is?
"a kényszeres naponta posztolással már futottunk bele enyhe szívásokba" . Nem igazán értem. Egyszer kértem meg a szerzőtársakat, hogy segitsenek ki - határidőm van.
És hogy még szebb legyen - az egészet anyám temetésére időzítették. (Erről persze nem tudhattak a delikvensek)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.14. 23:48:28

@zorro001: A tisztánlátás végett:
Egy dologban igazad van - nem kellett volna titeket blokkolni. Ez az én hibám és elnézést kérek érte.
Minden másban jobb lenne, ha magadba néznél, mielőtt farkast kiáltasz. A visszaszámlálásom még most is tart - ha emlékszel.
Mivel kis baráti köröd úgy határozott, hogy bojkottáljátok a BK-t, biztonsági okokból Robit kénytelen voltam kivenni az admin listáról - az ördög se tudja, mire veszitek rá, viszont a felelősség az enyém!
A köszönettel meg nem vagyok adós, azt mindenki megkapta.

Boar. 2012.11.15. 00:37:37

@"Remy":
"Amott ment a hülyeség, a huszadik komment már nem a posztról szólt, és ez hiányzott innen."
Engem többek között ez zavart ott.
Ha egy blog gasztroblognak van aposztrofálva, akkor legyen gasztroblog. Itt is ment az offolás de valahogy nem távolodott el annyira a témától és mindig volt valaki aki visszalökte a "megfelelő" mederbe a társalgást.
A "veszekedések" is azon törnek ki általában, hogy a világnézeti kérdések jönnek elő...már persze eltekintve attól amikor rossz napom van és belekötök az élő fába is... :-)
DE egy csomó olyan hely van a neten ahol balhézni lehet...ilyen haspárti közösség viszont ritka. Szvsz. vigyázni kellene rá, nem szétverni.
Nem ismerem a háttérsztorit, olyan nagyon nem is érdekel mert minek pofáznék bele, de nem kevés fórumos tapasztalatom azt mutatja, hogy mind az agyonszabályozás, mind a túlzott megfelelési kényszer megöli a fórumot, a közösséget. Kicsit kípitízi oszt meglátjuk.

susztertangó 2012.11.15. 04:20:19

"Szavak, ablakok vagy falak."

Daró 2012.11.15. 05:44:34

@Andrass9: Félreértettél.
Azt hiszem, én voltam az első, még hónapokkal ezelőtt aki a ritkább posztolás lehetőségét felvetette. Akkor még nagyon egyedül voltam a gondolatommal, volt aki meg is sértődött. Azért, mert a színvonal láthatóan hanyatlott, egyre kevesebb kedvvel jött be az ember. Boar szerint ez egy gasztroblog, hát akkor legyen sok élvezetes cikk, ne csak azért írjunk hogy teljen a füzet! Elnézést a kivételtől.
Mások szerint ez egy játszótér. Láthatóan egy olyan játszótér ahol felügyelő áll bottal a homokozó mellett, ha nem kéttornyú várat építünk, odacsap! Én nem így játszom.
Szerintem ez így már semmi csak egy üresedő kocsma. És egy kocsmába kizárólag inni járnak az emberek. Én pedig nem szeretek minden este részeg lenni.
A remélem még találkozunk ez esetben azt jelenti, majd néha benézek, de ne számítsatok rám sűrűn.
Választ nem várok, az lenne az egyetlen kérésem, rágd meg jól amit írtam, írtunk. Gondolkozz rajta, és rájöhetsz, ha nem is mindenben de legalább felerészben nekünk is igazunk van.
Tanultam matematikát. Be tudom bizonyítani hogy minden szám prím, de ez ettől még nem igaz. Remélem értettél.

Konyec Vilma 2012.11.15. 07:38:57

Ritkább posztolás jót tenne a minőségnek! (A nyári paradicsomdömping pl. unalmas volt).

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 09:11:10

Már nem emlékszem, de mintha több esetben, olyan valakitől kaptam idézetként a poszt mottóját - " Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz." - aki most valami okból kifolyólag a partvonalról beszél. Én azt gondolom, hogy bizony elvártam a napi posztolást, mint ahogy egy kocsmabútor is naponta bemegy a társaságért. Előfordult, hogy egy-egy poszt nem tartozott a high cuisine remekei közé, de a kocsmában is előfordul, hogy koszos ruhában, kevés pénzzel vagyok, csak tudom, hogy a csajok ott vannak, s olyan jó nézni őket.
A blog= webnapló. Ha valaki naponta eszik-iszik, (..szik) akkor miért ne írja le. Ha még meg is tiszteli a kocsma közönségét, akkor köszönettel vesszük. Legfeljebb beszólunk.
Van egy baráti társaság akik együtt isznek, s van aki nem tartozik a körbe, de az is mindig itt van az asztal sarkánál. S vannak akik bejönnek, isznak egyet, kicsit hallgatóznak.
Vannak aztán a gecik, akiket egy jó kocsmában a kocsmáros eltűr egy ideig, ha csak a kocsmárossal pattog, de amint egy másik vendégbe beleköt, kivágja mint macskát szarni.

Azt meg elmondananám, hogy a közeli Zöldfa kocsma sem szokott bezárni, ha nem megyek be. Ha jól viselkedem, akkor nekem tartanak pilsenit, s mindig elmondják, hogy miattam van, de idővel éppen el is feledkezhetnének rólam.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.15. 09:41:12

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Arról nem is beszélve, hogy a kocsmában néha pofonok is röpködnek.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 11:17:01

@látjátok feleim szümtükkel: aztán másnap ott folytatjuk az ivást, ahol abbahagytuk. Bár mindig az sértődik meg, aki kezdte.

Boar. 2012.11.15. 11:23:27

@Daró:
"hát akkor legyen sok élvezetes cikk, ne csak azért írjunk hogy teljen a füzet! "
Te hányat írtál?

Daró 2012.11.15. 11:32:12

@Boar.: Írói kvalitásam sajnos nincsenek, belátom. Volt egy gyengécske próbálkozás, aztán úgy döntöttem, hagyjuk meg ezt annak aki ért hozzá.

Boar. 2012.11.15. 11:44:54

@Daró:
Na látod.
Nekem sincs igazán összeszedett stílusom csak a nagy pofám, ezért aztán nem írok. Viszont nem is kérem számon sem a mennyiséget, sem a minőséget.
(A tartalmat esetleg igen, amikor kimondottan káros nézeteket terjeszt valaki, lásd S.G.)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 14:21:52

@Boar.: @Daró: Azért naplót bárki írhat.Ezek az opuszok nem az írói kvalitásról szólnak, hanem a kajákról, ötletekről, barátságról.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 14:23:45

@Konyec Vilma: Akkor én is úgy gondoltam, sok a paradicsom, de ha valakinél tényleg érik a paradicsom, akkor miről írjon naplót?

Én még azt is szívesen olvasnám, hogy valaki hogyan vett zacskós levest, s ette meg egy borongós novemberi estén (egyre esedékesebb)

Benikuty 2012.11.15. 15:34:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): rendkívüli élvezettel olvastam eszmefuttatásod, és a kategorizálásod fantasztikus lényeglátáson alapszik, stílusod egyenesen káprázatos. Minden elismerésem a tiéd, de...
Egy fontos kategória kimaradt, de ezt tudod, nem részletezem, többször utaltam rá.
Azt viszont halkan és barátsággal megkérdezném, honnan veszed a jogosítványt, hogy másokat mocskos jelzőkkel illess, gecinek nevezz? Vagy neked ezt az ordenáré stílust lehet?
Csak emlékeztetnélek rá, hogy én a bicskával ökörködtem, aztán kaptam a kocsmárostól hideget- meleget. Igaz, nem mellette korteskedtem, de ez már a kettős mérce kategóriája.
Kérlek, gondolkozz azon, hogy jelen helyzetben az ilyesfajta árokásás segít-e, és remélem, nem ellendrukker vagy, mint ahogy rólam azt terjesztik egyesek.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 16:08:50

@Benikuty: Te! Majd szól nekem a kocsmáros, ha baja van velem.
Van, hogy az általad "ordenárénak" jelzett stílus gyenge kistestvére a laza nőies odamondásnak.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 16:15:04

@Benikuty: Egyébként megértettem. Király vagy, nagyon nagy király. Elgondolkodtam azon, hogy tulajdonképpen nagyon nem érdekel ki mit pancsol itt össze, ki mit szól hozzá.(tisztelet a kivételnek, azzal meg majd összejövök a valóságban is.)
Nekem tetszett ez a blog. Nekem elég, ha egy mondja a kocsmában, húzzak a fenébe én megteszem.

Pinka-Panka 2012.11.15. 16:36:53

@hajdulaszlo (volt hajdul): ezt senki nem mondja, ülj a sarokba és küldjük a sörödet, maradj békén:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.15. 16:54:48

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mivel nem tervezek bezárást egyhamar, kövesd @Pinka-Panka: ajánlását :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.15. 16:56:16

@Pinka-Panka: Kell, hogy legyen a raktárban egy rekesz Pilsner Urquel, szerintem HajduLaci azt nem veti meg!
Köszi a segítséget.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.15. 19:57:24

@Pinka-Panka: @Andrass9: Végül is igazatok van! Az ember ne feküdjék le haraggal. Nem tudom, hogy csináltátok, de a pilseni egyenesen a hűtőnkben landolt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.15. 20:24:25

@hajdulaszlo (volt hajdul): Lehet, hogy Waka megkapta az uránt a teleportálójához?
Egészségedre!

susztertangó 2012.11.15. 20:30:00

@Benikuty: 22:44:10 hez.Jaj de jó Beni! Visszavettek téged a Kifőzdébe?:-)))))
süti beállítások módosítása