Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Szülinap? Akkor Oroszkrém torta

2012.11.04. 07:00 Andrass9

Az oroszkrém tortának semmi köze nincs az oroszokhoz. Nevét alkotójáról kapta, egy Oroszi nevű magyar cukrászról. Oroszi-krémtortának hívták, ami oroszkrém tortára egyszerűsödött.

Nálunk, ha nekem van szülinapom, semmi mást nem kérek, mint egy oroszkrém tortát. Nem vagyok édesszájú, de ezt a tortát nagyon szeretem. Persze mást is kapok, hiába beszélek, de ez így jó.

Alkalmam adódott nyomonkövetni a legutóbbi esemény tortáját immáron fényképezőgéppel, feleségem kezeiből.

A tésztához:

  • 30 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 6 ek víz

A krémhez:

  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg rumba áztatott mazsola
  • 5 dkg kandírozott narancshéj
  • 3+3 dl tejszín
  • 5 tojás
  • 3 dl tej
  • 2 dkg zselatin (nem 3, mint a nyilvános receptekben!)
  • fél rúd vanília magjai kikaparva, vagy vaniliás cukor, vagy 1 kk vaniliakivonat

A vizes piskótához a tojásokat válaszd ketté. A sárgáját a cukor felével és a vízzel keverd fehérhabossá (a robotgép isteni egy találmány!). Verd fel a fehérjét is a cukor másik felével jó keményre.

11.jpg 12.jpg 13.jpg

Egy nagy (26 cm) kapcsos tortaforma fenekére tégy sütőpapírt - azt könnyebb leszedni róla, mint zsírozgatni és lisztezni. Mint látható, a pereméről is lejött már minden tapadásgátló anyag - onnan símán késsel körülvágással távolítjuk el a tésztát.

14.jpg

Szitáld a lisztet a fehérjébe, apránként összekeverve, majd öntsd a kikevert sárgáját is hozzá. Az ílymódon elkészült könnyű piskótatésztát kanalazd a sütőformába.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

Próbáld nagyjából egyenletesre elsimítani, és mehet is a 200 fokos előmelegített sütőbe 25 percre.

18.jpg

Ne ijedj meg, ha enyhén égett papírszag van a sütés közben, ezen a hőfokon a papír már barnul (meggyulladni csak "451 Farenheit" -en fog, aki látta/olvasta, érti). Nem is annyira égett meg az a papír. Persze körbe is lehetett volna vágni a tortaformát ...

20.jpg

A fenekéről a papír ilyenkor frissen kiszedve a sütőből még jól lehúzható. Ha hagyod kihülni, rászárad és az istennek sem lehet kés nélkül eltávolítani. Így viszont a deszkáról áttéve egy hűtőrácsra megvárhatjuk, mig rendesen kihül.

21.jpg 22.jpg

A hideg tortát egy jó hosszú késsel 3 vagy 4 lapra vágjuk attól függően, mennyire emelkedett fel a tészta (a képen csak 3, de a valóságban 4 rétegre sikerült ez alkalommal.

23.jpg

Mindeme fenti ékesszólás persze gyakorlott piskótasütők számára teljesen felesleges, nekem viszont még az ilyen részletes leírás ellenére sem sikerül soha a piskótatészta (kelttésztában viszont büfé vagyok)!

A mazsolát már előzőleg beáztathatod egy kis rumba (éppen ellepje), mielőtt a piskótához fogtál, de legkésőbb most tedd meg. Sütőrum hijján Captain Morgan Spiced Rum-al készült, ami szerintem a legjobb ízű rum sütéshez - de az ára is magasan van.

Láss hozzá a krém készítéséhez. Ez sajnos folyamatos aktivitást igényel, ne próbáld a műveleteket átlapolni a tészta készítésének fázisaival!

Keress egy jó habüstöt és egy fazekat, amire az üstöd passzol. Önts fél liter vizet a fazékba, tedd fel forrni. A habüstbe üsd bele a tojásokat, add a cukrot és a vaníliát is hozzá és a gőzre téve kezdjed el robotgéppel verni. Ha az egyikkel nem megy, használj másfélét. Idővel add a tejet is a habosodó keverékhez.

24.jpg 25.jpg 26.jpg

Persze Murphy sohasem alszik: a hab kidagadt az üstből, kénytelenek voltunk a legnagyobb hasonló edény bevetni, Ebből már nem tudott megszökni!

27.jpg

Mikor érzed, hogy sűrű és kezd enyhén az üst falára tapadni, a gőzölést abba hell hagyni - a krém kellően megfőtt. A zselatint az utasítás szerint old fel forró vízben. Az eredeti recept szerint 3 deka kell, de attól bizony gumis lesz a krém, 2 dkg teljesen elegendő! 3 dl tejszínt is verj kemény habbá. A habüstöt hideg vízbe téve folytonos kevergetéssel langyosra hűtöttük, és ekkor belekevertuk a tejszínhabot meg a zselatint.

28.jpg

Innentől gyorsan kell dolgozni, ki ne hüljön teljesen, mert akkor kenhetetlenre keményedik. Az alsó szeletet a mazsoláról leszűrt rum felével locsold meg, a másik felét majd a legfelsőre kell csepegtetni. Körülbelül egynegyedét kend el a krémnek az alsó lapon. Szórd meg a mazsola és a kandírozott narancshéj harmadával. Erre gyorsan menjen a második szelet, hogy még alulról is beleragadjon a krémbe, mielőtt az teljesen kihült.

29.jpg 30.jpg 31.jpg

Ezt az eljárást folytasd a maradék lapokkal, míg az utolsót is rátetted. Apropó, a fenti képen az az apró diószerű valami a piskóta morzsája, ami a vágásakor keletkezett. Jól elfér az is a krémen.

32.jpg 33.jpg 34.jpg

A vakolás igényel némi kőművesi képességet, de az eredmény pont olyan lett, mintha egy kőműves készítette volna.

35.jpg

Igazságtalan vagyok, azért annál szebb lett. A maradék tejszínből kemény habot verj kanálka vaníliáscukorral és díszítsd habzsákkal a tortát. Kis rumosmeggy vagy málna a kamrából/fagyasztóból nagyot lendít a torta szépségén.

36.jpg

A Daubnernél sem látsz ennél szebb tortát:

37.jpg

Családi körben el is fogyott a fele. A másik felét pedig szétosztottuk a gyerekek között - hadd gömbölyödjenek ők is, ne csak mi.

38.jpg 39.jpg 40.jpg

107 komment

Címkék: oroszkrém vizespiskóta vizes piskóta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr564883882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 08:53:13

Jó reggelt! Kávé van?
Nagyon szeretem az oroszkrém tortát. A képek láttán beindult a nyálképződésem rendesen.
A leírásból nekem Moldova ugrik be meg H. Kovács a 8888-as számú italboltból.
- Kérek egy ferencvárosi koktélt.
- Az milyen?
- Egy rész rum és két rész rum - H. Kovács figyelmeztetőleg felemelte az ujját -, de jól összerázva.
"A rumot már előzőleg beáztathatod egy kis rumba (éppen ellepje)," :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 08:55:36

@hajdulaszlo (volt hajdul): Captain Morgant rendszeresen hoztam az USA-ból. Mág mindig olcsóbb arrafelé, mint itthon megvenni (régebben nem is létezett). Sütéshez a legfinomabb rum.
piña coladaba vagy daiquiribe túlságosan fűszeres.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 08:59:18

@Waka: A kávét mindjárt melegítem, csak hideg van még reggelről.
A rumba rumot Freudi elszólás lehetett - talán meg is kéne hagyni, mert kell az a ferencvárosi koktél is :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.04. 08:59:47

@Andrass9: Pinya? Nem jól mondóód! Utána nézek, lehet, hogy van itthon anyósörökség mixer. Színe a granulátumban hagyott szennyezőanygtól 'vajszín'

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 09:02:09

@Andrass9: Hagyd így. Egy kis rum jöhet a kávéba...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.11.04. 09:17:02

A szülinapos tortához egy kis szülinapos zene is dukál!

youtu.be/_0xDX3xwqdE

A tortáról nincs véleményem, én már nem jutok el a menüsorban odáig :))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 09:31:54

@PO: Én is csak akkor, ha mást nem eszem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 09:32:28

@Waka: Akkor rummal megy - talán pótolja az uránt, mert nekem se jött még meg!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 09:42:57

Nemegyszer emlegetlek benneteket, fiúk, komolyan nagy tisztelettel, amiért sokat, rendszeresen és - a posztok, kommentek tanulsága szerint- jól főztök. Viszont a sütés előtt, ha férfi követi el, duplán megemelem a kalapom!
@Andrass9: piskóta-kelttészta ügyben egyek vagyunk a bajban :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 09:54:14

@anica inkognitóban: Nekem szerintem nagyanyám nem süthetett piskótát, mert a szép tojás drága volt itt a nagy faluban. Inkább tanított mindenféle gyúrt és kelt tésztára :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 10:04:11

Ha jól dekódolom a posztot, Andrass-nak születésnapja lehetett nemrégiben. Isten éltessen!! A rumba úgy a legjobb mazsolát áztatni, hogy egy poharat rummal teletöltünk, beleszórjuk a mazsolát, majd kis idő múltán óvatosan lehörpintjük róla a rumot :)

medvedr 2012.11.04. 10:20:35

Boldog szülinapot. Jó kis torta! Szeretem az orosz krém tortát, de valahogy a cukrászdai jön be. Egyszer-kétszer egy évben megkívánom, akkor bemegyek az Augusztba és kész. Most viszont kedvem támadt kipróbálni. Érdekesek a nemzet-neves kaják lsd francia saláta stb.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 10:30:57

@medvedr: Svéd gomba, orosz hússaláta, francia krémes, amerikai pite... :D

Hurri Kán 2012.11.04. 10:40:06

Jó reggelt!
Ezért a tortáért minden elismerésem. Pont passzolna most a reggelim után. Az ebédhez is. :)

@Waka:
Amerikai géppuskás, francia őrvezető, stb. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 10:44:07

@Hurri kán: Ebben a pillanatban kerestem ki. Álljon itt teljes valójában:
Négy különböző nemzetiség képviselője volt az asztalnál: egy amerikai gyalogos, egy francia őrvezető, egy angol géppuskás és egy orosz hússaláta. A gyalogos, az őrvezető és a géppuskás a padon foglaltak helyet, a hússaláta az asztalon, egy tálban.

Hurri Kán 2012.11.04. 10:46:25

@Waka:
Így van. Családi ügyekre vonatkozólag a térképen bejegyzést tenni kizárólag ceruzával szabad.

Hurri Kán 2012.11.04. 11:02:03

@Mitzi von Küche:
Vasúton első a pontosság. :)

_Remy_ 2012.11.04. 11:02:36

Utólag is, boldog szülinapot kívánok, András!
Nagy kedvenc az oroszkrémtorta. Azt hiszem, nekem is ilyen robotgépem volt, talán ETA nevű márka. :) Az elejére lehet tenni turmixoló, passzírozó alkatrészt?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 11:21:20

@"Remy": Nekem is volt, de a második gyermek babaételeinek passzírozása után már le kellett selejtezni (utána évekig nem is volt).

_Remy_ 2012.11.04. 11:32:26

@Mitzi von Küche: A pürékorszak után, két kisgyerekkel, munka mellett neked se sok időd volt sütögetni, ugye? :D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 12:33:09

@"Remy": Mai fejjel visszagondolva valóságos hőskor volt: szakrendelés heti 5x (ebből 3x este 8-ig!), később magánrendelés is 2-3x. Sütés-főzés volt azért hetente többször, főleg hétvégén. (A családfő általában ügyeletes volt szombat-vasárnap és vittük a vacsorát a gyerekekkel, hogy őket is lássa.)

medvedr 2012.11.04. 13:05:28

@Mitzi von Küche: Kalapot le, mindig is tudtam, hogy az eü. ben (magyar)dolgozni mélyen családellenes. Apám orvos volt, anyukám is mindig eü dolgozó volt, hematológiai laborasszisztens. Szóval tudom miről beszélek, és miért tisztellek.

medvedr 2012.11.04. 13:06:27

@Waka: A furcsa az ,hogy sok ételnek köze nincs a névadó nemzet kajáihoz.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.04. 13:58:10

A svédek állítólag nem ismerik a svédgombát, de van Budapest tortájuk.

Pinka-Panka 2012.11.04. 14:26:16

A piskóta tésztába mindig teszek egy csipet sót, ezmosz jutott eszembe, hogy én is összedobtam egy sütit. Anyám mindig azt mondta, hogy só nélkül nincs semmi íz. Sőt jobban kijönnek az ízek.

Pinka-Panka 2012.11.04. 14:30:55

@Mitzi von Küche: én is elismerem, hogy ennyi szolgálat az emberekért, s még utána otthon, nehéz feladat. Ha az ember szeretettel végzi a feladatait, akkor van ereje mindenhez, még akkor is ha az nehéz.

Pinka-Panka 2012.11.04. 14:36:50

@Waka: pedig jó volna tudni, miért hívják így...
Mert ugye a Somlói, vagy bajai hallél elnevezést tudván tudjuk miért nevezték annak...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.04. 14:43:46

@Pinka-Panka: biztos úgy lett, mint a dobostorta (Dobos C. József után). Azt készítik vajon még otthon? (Nehéz és hosszú, mint általában a klasszikus sütemények).

Pinka-Panka 2012.11.04. 15:01:34

@Mitzi von Küche: hogyne! A vendégeim többen, én is csináltam már, nem könnyű, de finom.

Pinka-Panka 2012.11.04. 17:00:21

Hosszú volt a négy nap kocsmázni is?:) Sehol egy lélek...

1kutya 2012.11.04. 17:07:16

vannak, csak nemrég értek haza, aztán pihenésképpen összeszedték a 4 napi falevelet, meg játszottak a kutyával:)

jó'stét!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 17:44:46

@Pinka-Panka: 9 zsák vizes diólevél. 390 kg Mucsu, 150 kiló Idared, 75 kiló télikörte, 60 kiló birskörte leszedése. Gyakorlatilag az összes vetemény (paradicsom, paprika, bazsalikom, stb) felszedése, locsolórendszer elpakolása, föld előkészítés a komposzt alá. 1 köbméter komposzt kiterítése 30 nm-re, komposztálók tisztítása, sterilizálása felkészülés a gyümölcsfák leveleire.

Most megittam több, mint egy liker almalevet egyhuzatra :)

Pinka-Panka 2012.11.04. 17:47:48

@Andrass9: nálunk tegnap lett összeszedve, jónéhány zsák lett, és nincs vége, a nagyja a fán van még...
Szép termésed lett nagyon és tudod hol teleltetni is?

süllőcske 2012.11.04. 18:12:50

@Waka: No, meg az alig használt lámpabél is ott volt. A hússalátában.
@Andrass9: Gyönyörű és munkás dolog a szezonvég a kertben. A lányok ma ezt csinálták délután, én szabin voltam, a Tiszán. Délelőtt meg gombászat volt.
A tortához, a szülinaphoz gratula.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 18:24:04

@Pinka-Panka: A garázsban telelnek kartondobozokban újságpapír rétegek között. Április végéig kibírják (az almák). A körte hamarabb indul meg, és akkor körtét körtével eszünk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 18:26:05

@süllőcske: A Tisza is jó lehetett, ha neked is ilyen szép időd volt!
A jókívánságokat köszönöm, de az már régen volt, tán igaz sem volt. Csak most jutottunk hozzá, hogy a gyerekekkel együtt ünnepeljük a 30-ast, bár nem tudom, azon mit kell ünnepelni :)
A torta viszont jó!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 18:26:46

@1kutya: Akkor ti se pihentétek még ki a hosszú ünnepet.
Hogy szuperál az új kutya???

vörösbor(de)minőségi 2012.11.04. 18:58:29

néha szoktam beszámolni a "mi hagymánkról":)))
ime egy ujabb gyöngyszem

@hagyma: Bocsass meg, amiert visszakerdezek, de ugy tunik, nem volt este szex, vagy volt, csak nem a megdelelo oldalra kerultel, szova mi a fenenek kotozkodsz?
Mi olyan hihetelen abban, hogy valaki, akinek mondjuk nem kell lakas-auto-plazmaTV hitelt visszafizetnie, es van egy jo allasa, felre tud rakni 2 milliot evente? Nincs jogom tul sok beleszolni, de kezdesz egy tipikus idiota Amerikasmagyar-ra hasonlitani, akit hetente vagnak ki az index utazasi forumaibol, csak hogy utana ujabb es ujabb neveken ujra regisztraljon, es ott folytassa a trollkodast, ahol abbahagyta. Ne keverd ossze a blogokat, ez nem a Tekozlo Homar, vagy a Subba, itt nem ez a stilus divik.
A holgynek, nos igen, a lecke komoly volt, o meg egy picit hulye, hogy em nezett utana, Magyarorszag mostansag nem a barati orszagok kozt szerepel a kanadain Immigration Officer-ek kezikonyveben.... és ez nem a homár mert ott is megfordul de egyre szörnyűbb.mi történhetett vele mentálisan?mert ez már kezelendó lenne....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 19:14:47

@vörösbor: Azt hiszem, szerencsénk van vele, hogy őnkéntes száműzetésbe vonult. Amiket olvasok tőle, igencsak szomorú históriára vall. Lehet, hogy mégsem jött be neki a pincéri állás pincér feleséggel? Pedig abból rendesen meg lehet élni (ha nem támogatod a gyerekedet anyagilag).

1kutya 2012.11.04. 19:30:36

@Andrass9: köszöni szépen, megvan (kis hülye még, de ahogy nő komolyodik:)

vörösbor(de)minőségi 2012.11.04. 19:30:57

@Andrass9: igazad lehet-de azt látom itt ott,hogy szinte mindenhol ilyen csúfos véget ér.
vagy pedig nagyon minősithetetlen társaságban lubickolva vesz részt a dolgokban.szegény..

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.04. 19:47:39

@Pinka-Panka: Én itt ültem egész nap a sarokban, de le sem sz...! Dehogynem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 19:49:15

@vörösbor: Valószínűleg iszonyú hionvágya lehet (állandóan azt hirdeti, hogy ő már teljesen amerikai), viszont annyi pénze nincs, hogy hazajöjjön gazdag amerikás magyarként. Így azután csak próbálkozik saját magát eladni itt meg ott, inkább kevesebb, mint több sikerrel.
Próbáltam vele felvenni kinn a kapcsolatot - lett volna egy-két jobb hely, ahova be tudtam volna ajánlani, de nem reagált.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 19:50:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): Panka nézelődött, de te valami barna álcában bújkáltál ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 19:54:33

@"Remy": Van egy botmixer feltét (akkoriban még nem volt botmixer), amivel mi is a gyerekeknek pürésítettünk. A habverő részbe is lehetett egy passzírosó gömbölyded valamit, amin egy spirál kidagadás volt, betenni: szűrőbe rakott ételeket passzírozott símára !
Nagyon jó kis gép - különösen kisgyerek mellett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 19:55:04

@"Remy": Jaj - köszönöm a jókívánságot - mindig jólesik !

Pinka-Panka 2012.11.04. 20:09:08

@Andrass9: Neked volt a nagy esemény? Én is a legboldogabbat és jó egészséget kívánok Neked. Örülünk, hogy itt húzgálhatjuk a füled és sokáig akarjuk:)

Pinka-Panka 2012.11.04. 20:10:53

@hajdulaszlo (volt hajdul): ohó! ki érti a néma gyerek szavát? tessék hangoskodni jobban:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 20:21:46

@Pinka-Panka: Köszönöm Panka. De mint mondottam régebben volt (bár ez a torta a megünneplésére készült a gyerekekkel). Ettől függetlenül jólesik!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 20:27:28

@Andrass9: Elfelejtettem eldicsekedni, hogy az a 390 kiló (és az előbbi napok potyogásaiból adódó további 46 kiló) egyetlen fáról jött le!
Vagyis 436 kiló alma egyetlen almafáról! '89-ben ültettük a fát. Most három combvastagságú főága van, amive egy szép katlant képez. Feltámogatva régi autóbusz fogódzkodókkal volt, vagy tízzel.
Nyár elején alaposan kiritkítottam a kisalmákat, mert az első év volt, hogy mind a 3 főág terem egyszerre és féltem, hogy megszakad a fa.
Így is félek, mi lesz jövőre, de semmi csúnyaság nem látszik rajta.
Kapja majd december közepén az őszi lemosót, mert csak akkor dobja el a levelét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 20:39:35

Főztem vacsorát magamnak: Rántott köménymagleves egy tojással és fantasztikus pirított kenyérkockákkal!

1kutya 2012.11.04. 20:51:44

@Andrass9: én meg ma nem vacsorázok, miután az elmúlt 4 nap tömény zabálás volt.
tegnapi vacsora: olasz paradicsomleves, harcsa orly módra, muflonsült gyöngyhagymás barnamártással.
ma ebéd: harcsahalászlé a Tiszafüredi halászcsárdában.

süllőcske 2012.11.04. 21:06:09

@1kutya: @Andrass9:
Egészségtekre!
Én meg azon töröm a fejem, hogy vadlaska, vagy fafülgomba legyen holnap elkészítve, ha már a süllőmet anyámnak adtam, mert igen szereti.

süllőcske 2012.11.04. 21:13:55

@Andrass9: Csodálatos étel a rántott leves.
Amit az tud, nem tudja semmi cifra ennivaló.

süllőcske 2012.11.04. 21:17:30

@süllőcske: Erdélyben a mezőn vadköményt szedtünk.
Különleges, remek íze van. Kövön sütöttünk ezzel ízesített lapos kenyeret, nagyon jó volt. Kőre leppencsnek is mondják.

1kutya 2012.11.04. 21:27:13

@süllőcske: én perpill a vadlaskára szavaznék, de ki tudja...

Pinka-Panka 2012.11.04. 21:30:28

@Andrass9: én ebédre főztem ezt, tojás nélkül, a második gazdag volt, így levesnek ez járt..mi szeretjük és kipattogtattam a köménymagot...

Pinka-Panka 2012.11.04. 21:33:03

Jó éjt nektek, legyetek jók!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 21:44:19

@süllőcske: Hú! Az nagyon jól hangzik!!! Azt megkóztolnám. Köménymegszállott vagyok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 21:45:03

@1kutya: Az aszfalton nincs semmilyen laska. Se vad, se szelíd:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 21:50:37

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az élet már csak ezt produkálja! Amúgy a köménymagleves a kedvenc leveseim közé tartozik - amikor éppen megkívánom!

1kutya 2012.11.04. 21:59:19

@Andrass9: de tudsz csinálni. kell hozzá egy méteres nyárfarönk, némi oltóanyag, fűrész, föld. tavasszal akarok csinálni a kertben, majd elmesélem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 22:53:47

@1kutya: Abba is belegondoltál, hogy csak egy fogyasztója lenne, én magam? Feleségem nem gombaevő, más meg nincs a lakásban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 22:55:18

@1kutya: Van egy rakat cseresznyerönk, amin valami gomba nő. Még azt sem tudom, hogy az ehető-e

Hurri Kán 2012.11.04. 23:00:27

@Andrass9:
Ha jóféle az a gomba, ha nem eszed meg mind, biztos el lehet cserélni valami finomságra.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.04. 23:05:41

@Hurri kán: Na ja - és honnan tudjam, hogy az jóféle gomba? Sajnos a színeket sem látom jól, így fogalmam sincs milyen gomba nő ott. Inkább nem bántom.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 06:18:03

@vörösbor: szoltak, hogy emlegetve lettem e jeles blogon
illett volna behelyezni azt ki irta azt nekem es mi tortent elott e meg utana
sot hat illett volna engem elfelejteni itten
@Andrass9: ha ezt nem virtualis kocsmaban adtad volna elo kedees amerikat visszasiro szinvak baratom, mar le lennel fejelve
kint a havon
es mondanam, hogy anyad a pincer nem a felesegem Te kocsog
nem mintha barmi problemam lenne a pincerekkel
vegyel vissza kiskocsog, mert tenyleg ideges leszek es nehogy talalkozzunk, ha sikerul osszeszednem, osszekoldulnom annyi penzt, hogy haza menjunk
remelem ertheto vagyok?
ez nem fenyegetes, csak jotanacs
nem szolaltam volna meg, ha nem veszed a mocskos nagykepu pofadra a felesegemet
a tieddel foglalkozzal, eleg elhanyagolt lehet
remelem nem kell visszajonnom

/koszonom annak aki szolt, mert ezt csak illett leirnom/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 06:22:17

eszem megall, komolyan felidegesitett ez az idiota
hogy jon ez ahhoz, hogy a hatam mogott [pofazik a felesegemrol
raadasul biztos tavolsagbol
tenyleg felbaszott, pedig kifejezetten nyugodt tipus vagyok
szep tarsasasag

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 06:25:11

@Andrass9: ja es a Te erdekedben ne akard velem felvenni a kapcsolatot
na iszom egy sort
ekkora barmot...
infantilis hulye

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.05. 06:32:43

Milyen kocsma az, ahol nem verekednek a legények? Bejöttem segíteni összetakarítani az üvgcserepet, meg a széttört székeket.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 06:56:57

@Waka: oh az szep ha kitorlod andras rolam es a nejemrol szolo gondolatait
koszonom

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 07:00:55

es most latom, hogy meg a gyerekemt is belekeveri
ugy hogy semmit nem tud a csaladomrol
hat ez, ez kesz
ritka egy paraszt, a szo pejorativ ertelmeben

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.05. 07:07:43

na mentem alidni a pincerno var az agyban
remelem nem kell visszajonnom es elfelejtetek
foleg a nejemet meg a csaladomat
engem szidhadtok, ki nem szarja le?
foglalkozzatok a blog temajaval, a kajaval, vagy amivel akartok de ne velem meg a csaladommal
jo ejt mindenkinek

Pinka-Panka 2012.11.05. 07:12:25

@Waka: ma nem nyit ki a kocsma? új poszt?

Pinka-Panka 2012.11.05. 07:22:24

Akkor ma elsőként az Imréket köszönteném meg, PO, Daró és akit így hívnak még!
Isten éltesse őket minden jóban!

A hajnali gondolatokban igen tartalmasan és szépen emlkéztek meg Szent Imre hercegről, aki ilyen nevet visel az büszke lehet:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 07:51:35

Isten éltesse az Imréket! Boldog névnapot nektek, fiúk! :)

Benikuty 2012.11.05. 08:10:16

Amint odaát írtam, Isten éltesse az Imréket! (és a Tivadart is)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 08:32:53

Isten éltesse az Imréket! A fent emlegetetteken kívül Apót is.

1kutya 2012.11.05. 08:52:34

no, az Imréknek tőlem is egy nagy hátbavágás! Isten éltessen benneteket!!!

@Pinka-Panka: kocsma mint látod nyitva, csak ma a tegnap estéről maradt piát szolgáljuk fel! tudod, az alkohol nem romlik meg:)

süllőcske 2012.11.05. 09:13:26

Po, Daró, Apó! Éltessen az Isten!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 09:49:55

@Pinka-Panka: Hoppá! Elfelejtettem élesíteni a posztot mára. Azt hittem, valaki beszúr egy másikat :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.11.05. 10:32:26

@Andrass9: Lanyhák vagyunk, nemigen írunk, kevés az ihlet...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.05. 10:45:14

@Mitzi von Küche: Sebaj! Azt is köszönöm, amit eddig írtatok, mindegyik remek volt.
Mostanság kevesebbet főzök, de azért van egy pár poszt a talonban (nomeg feleségem is hajlandó lett fotomodellnek állni a sütéssel)

Pinka-Panka 2012.11.05. 17:20:39

Elnézést, hogy Imre apót kifelejtettem, csak nagyon siettem reggel. Utólagosan pótolom a jókívánságaimat és kár, hogy nem jár ide.

Pinka-Panka 2012.11.05. 17:33:25

@1kutya: megijedtem nagyon reggel, nem mertem bejönni:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.05. 18:00:45

Én nem törlök kommentet. Senkiét.

Daró 2012.11.06. 18:59:27

Kedves Mindenki!

Most olvasom hogy köszöntöttetek. Köszönöm szépen! Puszi nektek.

Látom ez este idefújt némi szemetet a szél, előfordul.

süllőcske 2012.11.06. 19:33:24

@Daró: Nagy szél volt, de jól kidühöngte magát, oszt annyi.

Daró 2012.11.06. 20:14:06

Rossz szél volt, szagát is mintha éreztem volna.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.06. 20:26:58

@Daró: A szél már csak ilyen hoz aranyat meg szemetet. Utóbbit sajna gyakrabban ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2012.11.10. 09:46:52

@süllőcske: igen nagyon csucsu, mikor az ember eli az eletecskejet az ok ki maryfelhocskejevel, csinalja a kis csucsu rantott patiszonkat es szolnak neki, hogy hat rolad meg csunyacskakat mondanak a hatadkad mogod, meg a muvesz lelku muveszke is
@Daró: beszellentett valaki otthon, megesik a csaladban
@Andrass9: mivel havonta nezek fel, csak ha szolnak, hogy rolad beszelnek
ezt ala kell irnom

süllőcske 2012.11.10. 10:22:53

@hagyma: Na egy időben kommentelünk, akkor Neked mondom, szemtől szemben, nagy, dühöngő szöveged volt, feleslegesen.Egyébként azért szóltam közbe azzal a mondattal, hogy a szél elmúlt, ne menjünk bele, ne mondjunk rosszakat Hagymáról, senkiről.
Különben éppen jogom van szóbahozni mást, különösen, ha az illetőhöz, mint látom, eljut az igen gyorsan, és most nem mennék bele az értesüléseid módjának étoszi magasságaiba.
Mivel most kigúnyoltál, amit én nem tettem Veled, többet nem fogunk beszélni, és az mindkettőnknek jót fog tenni.

Benikuty 2012.11.10. 20:49:41

@süllőcske: meg kell hagyni, archaikus stílusod enyhén szólva megmosolyogtató, de hogy ezzel csucsu színfolt vagy, az csucsu:)

Benikuty 2012.11.10. 20:57:35

@hagyma: te meg húzzál megy egy batyu faszt, mert ha írok neked, te szerencsétlen számkivetett ámerikás, minimum válaszra méltass. Nem kellesz te ide se, barátkozz a gondolattal.
süti beállítások módosítása