Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Rikottás koszorú

2012.10.30. 07:00 Waka

Valamelyik főzős magazinból néztem ki ezt a süteményt még tavaly. Az eredeti receptúrát alaposan megváltoztattam, Némelyik hozzávalót drágálltam, másikat meg nem volt a boltban az utolsó pillanatban. A mézeskalács fűszerkeveréket például az itthon lévő fűszerekből mixeltem.

Hozzávalók:

25 dkg rikotta

35 dkg liszt

10 dkg kandírozott citrom- és narancshéj

10 dkg mazsola

10 dkg durvára vágott mandula

1 teáskanál sütőpor

1 kiskanál mézeskalács-fűszerkeverék

10 dkg cukor

10 dkg vaj

1 tojás

reszelt citromhéj

0,5 dl rum

A gyümölcsféléket előző este beáztatom a rumba. A mandulát szárazon kissé megpirítom. A lisztet összeszitálom a sütőporral, a fűszerkeverékkel, és egy csipet sóval. Belereszelem a citromhéjat, beleteszem a vajat, a rikottát, a rumos gyümölcsöket és a mandulát, hozzáadom a cukrot, majd ráütöm a tojást és alaposan összedolgozom. Tulajdonképpen a „mindent bele” módszert alkalmazom. Belisztezett deszkán hurkává sodrom, majd a sütőpapírral kibélelt tepsin koszorúformát ügyeskedek belőle. Közepes hőmérsékletű sütőben nagyjából egy óra alatt megsütöm. A tetejét megszórhatjuk vaníliás porcukorral, esetleg olvasztott vajjal is megkenhetjük.

Sajnos a készítés során nem fotóztam, csak a végeredményről készült kép.

1.jpg

67 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr984877747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.30. 08:50:35

Érdekes, nekem a setemény készítés a konyhaművészet felsőfoka. A legbonyolultabb húsba belekezdek, de egy piskótától idegenkedem.
Miért is kell ebbe ricotta? Azt hittem töltelék lesz.

_Remy_ 2012.10.30. 09:08:12

A kávém mellé egy szelettel megennék! Nekem ez már egy kicsit karácsonyi hangulatot idéz :)

Topy 2012.10.30. 09:23:04

nem vagyok egy nagy sütemény rajongó, de ez tetszik így látatlanba :)

Topy 2012.10.30. 09:24:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): amennyit "értek" hozzá: többek közt könnyebb, lazább lesz a tészta és nem szárad ki; mellesleg kalóriacsökkentő szerepe is van :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.30. 10:47:08

@hajdulaszlo (volt hajdul): A recept szerint kell bele. Anélkül még nem próbáltam, lehet, hogy úgy is jó lenne.
@Hurri kán: Egy kis vaníliasodóval.

Hurri Kán 2012.10.30. 10:49:34

@Waka:
Tökéletes választás. :)

Hurri Kán 2012.10.30. 11:56:40

@medvedr:
Felidegesített a sok hülyeség tegnap. Egy-két ismerős e-mailban is, meg FB-falon tobzódott, jajjszegénynyújorkiak jönahurrikán mileszvelük, stb., éppen gyűjtést nem akartak nekik szervezni. Amennyire tudom, Amerika egyes részein a hurrikán ugyanolyan megszokott dolog, mint az, hogy nálunk nyáron meleg van. Egyszerűen fáj már ez a hülyeség, hogy a semmiből csinálnak hírt és unatkozó, értelmesnek tűnő emberek ezen csámcsognak. :)

süllőcske 2012.10.30. 11:56:59

@Hurri kán: Hú, de jó neved van! Tetszik.
Akkor én meg Hettitácska kagán leszek, vagy ilyesmi!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.30. 12:01:11

@Hurri kán: Úgy tűnik ennyire tellett a hétvégén.
Mi azon akadtunk ki, hogy Svájc pánikol, mert esett 10 centi hó. Elmeroggyant banda!
(persze ez lehetett volna a játszósreged is...D)

1kutya 2012.10.30. 12:08:40

@Hurri kán: de csak okozott valamit, mert a fácsén nem tudok kommentelni (rohatt hurrikán:)

Hurri Kán 2012.10.30. 12:10:43

@dömbi:
Az a baj, mindig ennyire tellik. :)

Hurri Kán 2012.10.30. 12:13:07

@1kutya:
Mindenkit megfertőzött hülyeséggel :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.30. 13:08:39

@Waka: jó adventi hangulatot teremt a sütid. Milyen az állaga (puhább, gondolom, a ricotta miatt)?
@Hurri kán: maga meg utánozza a gyvy finom stílusát.

Pinka-Panka 2012.10.30. 13:16:26

Derűs szép napot mindenkinek:)

Waka, nagyon tetszik ez a süteményed, megpróbálom én a püspök kenyérbe szórok bele mindent, de érdekes ez a ricotta bele, biztos lágyít, könnyit?
Rontani semmit biztos:)
Ügyes vagy!
Köszi.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.30. 14:00:52

@Pinka-Panka: Pont ezen gondolkodtam én is, az a rikotta elég száraz dolog, nem? No de egy szónak is egy a vége: kóstolni.

Benikuty 2012.10.30. 15:02:28

Nem lehetne a rum mennyiségét duplájára emelni?;)

medvedr 2012.10.30. 15:12:58

@Hurri kán: Értem, és megértem. Valamilyen más okra gondoltam. Megszokom, nekem tetszik az új név.

Topy 2012.10.30. 15:28:22

@medvedr: @Hurri kán: csak az a gyanúm, hogy a hurriknak nem kánjuk volt! :D
hu.wikipedia.org/wiki/Hurrik

bár állítólag nyírfajdot is jelent (hu.glosbe.com/se/hu/hurri) északi számi nyelven (hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89szaki_sz%C3%A1mi_nyelv)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.30. 15:31:12

@Topy: Nem a hurik azok akik a nirvánában a pöcsödön játszanak vérvörös körmökkel?

Hurri Kán 2012.10.30. 15:33:58

@Topy:
Bevallom a név-választásnál nem efféle tudományos szempontok domináltak. ;-)

süllőcske 2012.10.30. 16:26:29

@Topy: Wiki, mint alap? Ebbe a hurrikról írt szövegben több hiba is van.
De az biztos, hogy kánjuk nem volt. Bár a területükre mongolok is eljutottak, csak nem a klasszikus hurri, hettita korban. Kései utódaik fölött uralkodhatott kán, a hettiták leszármazottai pedig avar kagánnak is adózhattak.

Topy 2012.10.30. 16:49:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): csak azok az apró differenciák - mint az a plussz egy r betű -, sokat számítanak! :)
mint ahogy párbajban vérzeni, vagy vérbajban párzani sem ugyanaz...

Pinka-Panka 2012.10.30. 16:50:33

@hajdulaszlo (volt hajdul): milyen ügyes vagy és nagyon ötletes, ahogy a maradékból egy káprázatos menüt varázsoltál az asztalra. Csorog a nyálam, kár, hogy nem hívtál vendégségbe. Van fantázia látom. Koppintjuk:)

Topy 2012.10.30. 16:54:17

@süllőcske: hát, most éppen csak a wiki akadt
mert ugye szegény ember vízzel főz, (takonnyal zsíroz), sötétben alszik és maga csinálja a gyerekeit...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.30. 17:09:31

Jó estét! Tea van?
@Mitzi von Küche: @Pinka-Panka: Lazább szerkezetű és morzsalékosabb, mint a pitetészta, de nehezebb. Én, mondjuk a pitetésztát is tejföllel gyúrom.
@Benikuty: Dehogynem, bármeddig növelhető.

Topy 2012.10.30. 17:23:24

@Waka: a teásbödönbe véletlenül beleborultak a rumosüvegek! baj? :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.30. 17:37:37

@Topy: Ha szilánk nincs benne, jöhet.

Benikuty 2012.10.30. 17:45:44

@Waka: a cukrász pittyibe is?:D

süllőcske 2012.10.30. 17:47:31

@Waka: Szia! Nagyrabecsülésem, hogy tészta, süti területen is hadvezér vagy.
Posztokkal hogy álltok?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.10.30. 18:00:06

@Benikuty: Oda is, de ha csak az ízét akarod érezni, használj aromát, a túl sok lé talán eláztatja a tésztát.
@süllőcske: Sehogy, már rég konzervből dolgozom. Alakul egy írás, de több napba fog telni.

Benikuty 2012.10.30. 18:32:29

Milyen jó lenne, ha én is írhatnék posztot! Mert posztolni jó lehet.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.30. 18:46:38

@Benikuty: Én örömmel olvasnám! És jól megköszönném!

Hurri Kán 2012.10.30. 18:56:09

@Benikuty:
Tessék írni, mert nem lesz rum. ;)

1kutya 2012.10.30. 19:01:17

@Benikuty: megírod, átküldöd valamelyik sötétzöldnek:) az fizikailag kirakja és jééé!!! posztoltál:-DDD

Benikuty 2012.10.30. 19:05:29

Nem lehet. Nem engedi:(

susztertangó 2012.10.30. 19:21:44

@hajdulaszlo (volt hajdul): Osztán mit játszanak a hurikok? Herepaskoló versenyt???:-))))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.10.30. 19:37:04

@Benikuty: Küldjed álnéven a posztot. Mondjuk legyen Fredimacs.

süllőcske 2012.10.30. 19:56:46

@1kutya: Nem tudom elküldeni, a címed nem tudom áttenni a címzetthez, a levélírás érdekében.

1kutya 2012.10.30. 19:59:24

@süllőcske: várj, mindjárt dobok mélt, arra válaszolhatsz.

1kutya 2012.10.30. 20:10:04

@Benikuty: engedd már el végre magad!

Benikuty 2012.10.30. 20:28:41

@1kutya: honnan, kutykolléga?:)

_Remy_ 2012.10.30. 20:52:53

@Benikuty: Na, lécciléccilécci! :D (ez elég krisztinás volt?)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.10.30. 21:12:03

@Benikuty: Szomorú vagyok ha nem esik meg a szíved rajunk nőkön.

1kutya 2012.10.30. 21:31:46

@süllőcske: kiraktam!

@Benikuty: a zárdából wazze:-DDD

medvedr 2012.10.30. 22:13:02

@süllőcske: Viszont volt lovuk, már jóval. Egyik legkiválóbb hippológiai szakértőjük Kikkuli a lóidomár Mitanni országából. Meglepően modern edzést alakított ki az úsztatástól a váltott napszakban történő terhelésig stb. Jó fej lehetett.

medvedr 2012.10.30. 22:13:50

Viszont volt lovuk, már jóval, a lehetséges mongol hatás előtt. Bocs!

süllőcske 2012.10.30. 23:12:45

@medvedr:
Éppen ez a ló, amely feltűnik a görög mítoszban, amint Poszeidón ajándékaként átúszik a tengeren, kirobog a habokból, és a gyönyörű lény láttán csak ámul a görög. De nem csak ez, más elemek is szivárognak az Észak-Mezopotámia kultúrájából az európai területre.

Topy 2012.10.30. 23:35:23

@Waka: rutinos kocsmajárók vagyunk, üveget nem törünk! :D:D

Pinka-Panka 2012.10.31. 11:17:53

Úgy van, üvegtörés nincs, részemről biztos nincs...
Szép napot mindenkinek:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.10.31. 14:25:51

@Pinka-Panka: Mintha püspökkenyérrel fenyegettél volna minket. Megcsináltad?
Viszont az ablakot kinyitom, ha kő jönne, de nem törjék.

Pinka-Panka 2012.10.31. 19:30:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): szereted Laci? - még előrukkolok egy adaggal:) Amúgy én télen többször csinálok, több benne az aszalt gyümölcs, dió, mazsola, csoki, kandírozott citrusok, vagy reszelék, mint a tészta...olyan tea és kávé mellé való, akár ide a kocsmába, elmélkedések mellé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.01. 18:05:06

Finom! Lehet, hogy később meg is sütöm!
süti beállítások módosítása