Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tasca azaz táska jó magyarul:))

2012.09.30. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt: vörösbor

Egy nagyon finom, zamatos és talán itthon nálunk kevéssé ismert módon elkészitve lesz egy isteni levesünk és egy második is azonnal - nem kevésbé finomság szintén!


Mi kell hozzá?

  • Tölteni való marhahús amit a következőkkel bolondítok:
  • Fél kg spenót
  • 10 dkg túró
  • Szerecsendió reszelve
  • Reszelt sajt (ha lehet parmezán) vagy hasonló 1 maroknyi
  • 1 egész tojás
  • Egy kisebb csomó petrezselyem
  • 2-3 gerezd fokhagyma apróra vágva apritva
  • 10 dkg mortadella apróra vágva
  • 10 dkg darálthús
  • Só, bors. A fűszerezés bármit megenged - ízlés szerint.


A keveréket zutty a húsba bele, és vagy összetűzöm, vagy kötözöm (sebészek kapcsolhatják is). Innentől mint a mi drága húslevesünk a továbbiakban. Azaz zöldségek (a piacere=tetszés szerint) és indul a csoda.
Amikor lassú tűzön elkészült, akkor kiemelem a "táskát" és ráboritok egy olyan valamit (pl. egy tányért), aminek a tetejére valami súlyt (pl. vízzel töltött fazék) tudok rátenni, hogy lenyomja és kinyomja belőle a levest.
Mint minden húsleves, ez is állásában érlelődik és legjobb másnap fogyasztani - de ez természetesen opcionális.
Amikor a "táskánk"-ból kinyomtunk minden levet, akkor nem marad más hátra, mint gyönyörű szeleteket vágni belőle, és kis olivával meglocsolva tetszés szerint friss kenyérrel elfogyasztani.


Vagy salátával.


Vagy bármivel és bárkivel.


Ezzel a finom recepttel el is rugaszkodtunk a megszokott főtt marha paradicsom vagy egres-szósztól, bár nekem mindkettő a kedvencem.

 

53 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr814807983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.30. 08:22:38

Darált hús az milyen? Izg almasnak hangzik! Figyelem: spenót.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 08:40:29

Ahogy @hajdulaszlo (volt hajdul): mondá, izgalmas recept, meg kéne próbálni. A darált hús fontos, de biztos nem almas. A mortadellából kiindulva akár sertés is lehet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 09:22:49

nem rossz ötlet az ilyen jellegű "árukapcsolás":Two in one. Kipróbálom, én valószínűleg szelet húsokat fogok megtölteni (nem tudom, te egyben, vagy szeletben) és levesbetétként abból fogok szelni a tányér aljára.

jó reggelt!

Hurri Kán 2012.09.30. 10:40:48

Nagyon izgalmasan hangzik ez a recept. A tölteni való marhahús melyik része a jószágnak?

süllőcske 2012.09.30. 11:08:46

Ez nekem is nagyon tetszik. A darált, vagy vagdalt hús marhához való viszonya külön érdekesség lehet.
Valamiért a 17.sz ételei ugranak be, ezért el tudom képzelni ezt a témát arrafelé vinni is:
Mondjuk a húshoz illő fedett cserépedényben, lassan, rövid lében puhítani, alkalmas időben köré tett zöldséggel befejezni. Szelteket a zöldséggel, a levével tálalni. A lév lehet tormás,vagy savanyított,vagy borozott, X irányban fűszerezett,(sáfrány,szerencsedió, hagymafélék,gyümölcs).
De így külön, vagy a klasszikus leves után is csucsu.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.30. 11:21:50

@anica inkognitóban: én egy hús-zsákot töltöttem meg,a marhahusit aztalra(nem a műtőasztalra)fektetve kigörgetve lapositottam el,és töltés után én bizony varrtam.az ötleted,hogy levesbetétként....-nagyszerű.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.30. 11:26:29

@gyvy: ha hentes segit-akkor ő tud bármely részéből is gyönyörű táskának valót adni.jelen esetben a leveshús erre nem nagyon alkalmas(csontos)ide a nemesebb rész dukál.mivel én szeretem a szárazabb hust is igy készült már combból is.jóvanna én szeretem...

Hurri Kán 2012.09.30. 11:30:21

@vörösbor:
Na akkor magammal viszem ezt a receptet kinyomtatva, és megmondom a hentesemnek, ennek megfelelően ajánljon hozzávalót. :)

+1 kérdés:
Mivel szeretem a füstölt ízt, no meg szerintem se a darált húsnak, se a sajtnak nem ellensége, mi van akkor, ha keverek a töltelékbe 10 deka füstölt szalonnát/combot/kolbászt is? ;-)

vörösbor(de)minőségi 2012.09.30. 11:37:58

@hajdulaszlo (volt hajdul): amilyet csak akarsz.semmi nincs kőbe vésve.ha a mortadella kihagyódik?sebaj.ha más is bekerül a szatyorba:)))pláne szuper.illendően a klasszikus receptet irtam,az idős toscán hölgy iránti tiszteletből,de azt már nem javasoltam,hogy mindenki aki kipróbálja az szerezzen be egy régi öntöttvas vasalót-mehogy eredetileg azzal láttam lenyomva a húst:)

Pinka-Panka 2012.09.30. 11:51:47

Bajban vagyok, mert kettős érzésemvan, jól hangzik minden, sőt nagyon finom lehet, csak azt a spenótot tudnám feledni...
esetleg e helyett valami más?

Vörösbor, köszönjük szépen, különleges recept!

Pinka-Panka 2012.09.30. 11:55:27

Úgy tudok örülni ha kész a ebéd és nem a fél éltem a konyhában töltődik:)
Köménymag leves, hiába van vasárnap, tejszínes marhatokány, kagyló tészta és persze vegyes saláta ehhez is...
Almás pite, vékony tésztával, nem édesen, nincs porcukor, karamellizáltam rá kicsi barnacukrot....

PiperPerabo 2012.09.30. 11:58:32

Bocsánat az offért, de igazából mit jelentenek a látogatottsági adatok?
Most pl.: 93/38.

Sorry, ha mindenki tudja, csak szerénységem nem.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.30. 12:21:02

@gyvy: hmmmmm--lehet,hogy orgazmus közeli állapotba kerülsz..

vörösbor(de)minőségi 2012.09.30. 12:24:28

@Pinka-Panka: naja aki eleve nem szereti a spenótot annak ez sajna nem játszik.de amióta pl megismerkedtem a túró+spenót+kevés hús kombóval amit betöltünk a paprikába és nem paradicsomlében elkészitjük a tőtöttet-azóta kedvelem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 13:48:12

@vörösbor: így már értem a technikát, köszi.
@gyvy: mi lenne? egy recept sem szentírás, nemigaz?
@süllőcske:beindították az agyam a leves-variációid...

Hurri Kán 2012.09.30. 13:54:28

@anica inkognitóban:
@vörösbor írta fentebb, lehet, orgazmusom lesz. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 13:57:15

@gyvy: becsüld meg, sokan azt sem tudják, mi az :DDDDDD

Llychllyn 2012.09.30. 15:10:23

Sziasztok, teljesen off, de ha mán kocsma, hát:

Nem tudtok valamilyen magyar elnevezést a crumpet nevű angol süteményfélére? Néztem a wikin, a skót crumpet igazából valami megvariált palacsinta, de amúgy nem igazán tudnám belőni, hogy ezt így hogy.

A másik szintén ezzel függ össze: léteznek valamilyen crumpet-formák vagy mik, kis fémgyűrűk, abba töltik a tésztát és úgy sütik ki serpenyőben; valahogy úgy, mint egy palacsintát, csak érzésem szerint sűrűbb a tészta, és lyukacsos lesz, ha elkészül. No, ezeket valahogy legalábbis körül kéne írni magyarul...

Előre is köszi a segítséget, melóhoz kellene tudnom, egyelőre homályban maradtam, google ide vagy oda.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.30. 15:20:48

@Llychllyn: Én körülírom Neked: Krumpet. Kész. A Bróni sincs körülírva. Jó és kész.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 16:58:19

@Llychllyn: Elég jó leírás/összehasonlítást találtam :www.thekitchn.com/whats-the-difference-crumpets-113577 (a képen English Muffin van)
Itt meg egy jó vita zajlik, sok-sok infóval: chowhound.chow.com/topics/681819

Én nagyon sok English Muffint ettem, ami finom lapos zsemleszerűség és villával felébe szaggatja az ember, pirítja és vajazza. Crumpet nagyon hasonlít az orosz blinire, csak az utóbbi valamivel kisebb.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 17:26:00

@Llychllyn: A szó jelentése elég homályos a szótárak szerint. Még Országh sem vállalt magyar megfelelőt, csupán "egyfajta teasütemény" leíróval illeti. A sütemény szó elvileg jogos: liszt, tej, élesztő (nagyon lágy tészta) - kis kelesztés, majd serpenyőben sütik, mint a palacsintát. A karikával csak a formáját tartják kordában, valamint vastagabb eredményre szorítják a híg alapanyagot. A sülés közben az élesztő buborékolni kezd lyukacsosra luggatva a tészta tetejét, ami így nagy mennyiségű vajat és lekvárt képes felvenni. Lényeges, hogy egy oldalán sütik csak - ezért lesz lukacsos. Önmagában kicsit furcsa halmazállapotú, de általában fogyasztás előtt kenyérpirítóba teszik. A gyűrűt használják az English Muffinhoz is, valamint az amerikai palacsintákhoz, de azokat mindkét oldalukon megsütik. (Igazság szerint ez a muffin ring ez egy univerzális karika - még tükörtojás szép kerekre sütésénél is jó hasznát veszik, nem beszélve, hogy szép kerek hamburgert tudnak vele kiszaggatni. Leginkább pogácsaszaggató, csak nagyobb átmérővel (kb 12-15 cm).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.30. 17:35:53

@gyvy: Erre a feladatra legjobb a flank steak, magyarul a hasaalja, vagy lebernyeg. Sertésnél dagadónak neveznénk. Ez egy keményebb húsfajta, hoszabb főzést igényel, ideális erre a célra. Jól zacskósítható még a lapos hátszín is, de az már egy puhább hús (a T-Bone egyik fele!), figyeljünk oda a darálthús fajtájára, hogy az is megfőjön, mire a zacsi kész!

süllőcske 2012.09.30. 18:19:55

@Andrass9: Stefániába is lehet lyukat készíteni, abból nagyon finom, és szép lenne.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 18:38:36

@PiperPerabo: talán azt, hogy 38 IP-címről (kb.= 38 ember) 93-szor töltötte le ezt az oldalt (frissítések).
de biztosat András tudna mondani.

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.30. 18:59:50

@süllőcske:
Meg egy kis sárga gévagomba a levesbe.

Egyébként ma láttam Vásárhely határában egy fa törzsén sárga gévagombát, de nem mertem leszedni, pedig nagyon fiatal zsenge volt. Mivel soha nem láttam még élőben, ezárt féltem tőle, most azonosítottam. Te találkoztál már ezzel a fajtával?

látjátok feleim szümtükkel 2012.09.30. 19:01:12

@vörösbor:
Gondolom az én mángoldlevelem megfelelő helyettese lehet a spenótnak. A zsenge levele párolva nagyon ízletes.

süllőcske 2012.09.30. 19:12:10

@látjátok feleim szümtükkel:
Valóban terem a géva, ma 8 kilót szedett édesanyám, az kitart tavaszig, nyáreleji szedésünk télig.
Lében is remekül eláll, esztendeig is. Fagyasztani is jó, mert nem plöttyedős szerkezetű.
Bátran szedheted, mert nincs hasonmás.
Tegnap épp rántott géva volt a húsleves után.

1kutya 2012.09.30. 20:00:38

estéket!

kérdés: a darálthús benne szintén marha?

1kutya 2012.09.30. 20:17:28

@Andrass9: ja kűttem mélt, nézd már meg.

medvedr 2012.09.30. 20:36:02

Ez jó étel, csak azt nem értem miért kell kinyonkodni, lesúlyozni? Azért megpróbálnám így ahogy le van írva.

1kutya 2012.09.30. 20:44:47

@medvedr: gondolom a keletkező zsír miatt, mint a disznósajtnál?!

süllőcske 2012.09.30. 21:31:11

@1kutya: Köszi, komám.
@medvedr: Lesúlyozni, gondolom azért jó, mert így kijön a leves, tömörebb, szeletelhetőbb lesz.

1kutya 2012.09.30. 21:35:23

@süllőcske: druszádnak köszönd, ő rakta ki:)

süllőcske 2012.09.30. 21:57:53

@Andrass9: Neked is köszi.
@anica inkognitóban: A csukás is mellé kerül, zöldek , narancsok, csillanások.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 22:00:08

@süllőcske: de jó! :) imádom az élénk színeket, az élénk, színes tárgyakat, ruhákat, embereket!
és ugye, hogy az ételek megfestése nem is olyan hülyeség?:D

süllőcske 2012.09.30. 22:06:13

@anica inkognitóban: Nem bizony. Beszéltünk is már erről.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.30. 22:06:50

@süllőcske: tudom: a tepertős pogácsa és a halsaláta között :D

1kutya 2012.09.30. 22:20:54

@süllőcske: vasárnap - ha isten is adja - leszaladok megnézem a tárlatot, majd beszélünk!

süllőcske 2012.09.30. 22:52:53

@1kutya: OK. Hogy össze is fussunk, konkretizálni kell, mert vasárnap nyílik a Vásárhelyi Őszi Tárlat, ahol is szereplek. Ez az ország egyetlen átfogó kortárs művészeti seregszemléje, már bekerülni se semmi. Ráadásul a díjazottak kilétét csak a megnyitón fedik fel, és ugye, hátha...
Még azt se tudom, hánykor lesz, elfeledték föltenni a netre a pontos időpontot, holnap megtudakolom telcsin. No majd beszélünk.

1kutya 2012.09.30. 23:01:48

@süllőcske: ott is megállhatunk, ha érdekes:)

1kutya 2012.09.30. 23:02:51

@1kutya: (egyébként korántsem 100%, Edit szombaton késő délután ér haza, de megpróbáljuk).

vörösbor(de)minőségi 2012.10.01. 10:51:05

@látjátok feleim szümtükkel: ezért is szeretem ezt a receptet mert engedi a variálás lehetőségét.konkrétan én spenóttal készitettem de mángold méne lehetne jó?azt is fokhagymásan készitik ugye?asszem anyukámnak voltak mángoldos kajái-zöld és fözeléket csinált?halványan emlékszem-de nincs annyira intenziv ize mint a spenótnak-ha jól emlékszem..

vörösbor(de)minőségi 2012.10.01. 10:53:17

@medvedr: mert egyébként nem tudod jó szeletelni-hiszen a benne levő töltelék túlságosan leveses-szaftos

Llychllyn 2012.10.01. 14:27:34

@Andrass9: köszönöm, így már jobban el tudom képzelni a dolgot, sajnos az eredeti angol szöveg sem volt valami megvilágító erejű... a szótár definícióját láttam, de hát az "egyfajta teasütemény" valahogy nem cseng jól névként:)

@medvedr:
Köszönöm, azt hiszem, ez lesz a jó megoldás, odaírom mellé az angol eredetit is, így aztán mindenki boldog... Kösz!:)
süti beállítások módosítása