Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Hagymásrostélyos

2012.09.14. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica inkognitóban

Lassan három hónapja dobtam fel, valaki főzzön már végre egy jó hagymásrostélyost. Pusztába kiáltott szó maradt a kérés, úgyhogy úgy kellett élnem a dologgal, mint az egyszeri agglegénynek: magad uram, ha szolgád nincs. (A másik hasonlatot nem merem beidézni, főzéssel kezdődik, gombvarrással végződik, nyomdafestéket nem tűr)

Nos, nem ragozom túl a dolgot, jöjjön a szikár, száraz tényanyag.

A marhahúst felszeletelve, lisztbe forgatva mindkét oldalán hirtelen átsütöttem, majd a visszamaradt zsiradékon sok, karikára vágott hagymát megdinsztOLTAM. A hagyma kétharmadát kiszedtem és félreraktam, majd a marhaszeleteket a lábasba téve sóval, borssal (nem tudom, hány tekerésnyi, bocs), majorannával fűszereztem, egy icipici citromlevet adtam hozzá, kevés vízzel felengedtem és fedő alatt, kis lángon puhára főztem. Amikor a hús megfőtt, a korábban kivett hagymakarikákat visszatettem az ételbe és pár percig együtt főztem.

1. hús.JPG

2.hús.JPG

3.hagyma.JPG

4.dinsztolás.JPG

5.félkész.JPG

Egyszerű, natúr sóban-vízben főtt krumpli illik hozzá.

6. kész.JPG

A hagymásrostélyos azon kevés ételek egyike, amin semmit nem variálok, mert letisztult, egyszerű, hagyományos formájában tökéletes.

Jó étvágyat!

120 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr504767200

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.14. 09:49:43

@anica inkognitóban:
Csak tudnám, hogy letörne e a keze a progaromozónak, hogy a linkek alapértelmezésben külön fülön nyíljenek meg.
A nem tudom milyen húsrészt vettem esetén tényleg a bombabiztos megoldás a lisztben elősütés, majd párolás. Szoci éttermi szokás mind a hagymás rostélyos, mind pedig a flekken esetén, hogy kevésbé értékes, inas húsrészeket (mert a húszabáló azt szereti ??) lisztbe forgatva elősütnek majd megpárolnak. A lisztes burkolás ugyanis segít a rostokat "felrobbantani". Az még a jobb eset, ha utána csak sütében szárítják.
Az én receptemnél is lehet a kívánt állagot sütős rásegítéssel elérni, akkor a well done is szaftosabb marad.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.14. 09:56:05

@Andrass9: A rostélyos is elit kaja. Drága húsrészből (rostélyos, ami ha jól sejtem a t-bone steak egyik oldala is?) készül, meg kell adni a módját.
Amikor rostélyost sütök, azért rostélyos mert roastable (én alkottam a szót) A zsíros részekből kicsipek, s belenyomkodom oda ahol nem annyira márványozott.
Egyszer vettem szürkemarha rostélyost, soha többet.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.14. 09:58:09

@anica inkognitóban: László nem arról híres, h szakácskönyvekből másolgat :D

Elég érdekes kérdés, hogy erre a célra milyen marha alkatrészek a legalkalmasabbak (már a rostélyos után, ami pedig nem túl gyakori a pultban).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 10:27:50

A hagymás rostélyost én bizony hátszínből szoktam készíteni. Amit nálunk rostélyos néven árulnak, azt szép nagy szeletet - abból én jó marhahúslevest főzök és a húst mondjuk meggymártással, krumplipürével esszük utána.

1kutya 2012.09.14. 10:29:40

@PO: pata? szarv esetleg?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 11:36:20

@hajdulaszlo (volt hajdul): de ettől még nem vagyok a múlt rendszer kiszolgálója, ugye?:P:DDDD
@PO: nem is Laciról feltételeztem, de én már tizenévesen sem értettem, amikor anyám azt mondta, hogy én milyen hülyeségeket kitalálok főzés-ügyben, mert X ételt "így és így kell főzni, fűszerezni"..:)
no leléptem, délutánom a szórakozásé :DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 12:28:58

@Andrass9: Nem, nem rostélyosért. Kolozsvári szalonnát vettem, füstölt körmöt és -karajcsontot, -kolbászt meg -combot, kilónyi tüdőt, pulykanyakat, sajtot, némi felvágottat, élesztőt, tejet, zellert, tejfölt, kenyeret, olajos heringet, mósuszpolipot, egy korsó sört meg egy kis unikumot. Találd ki, mit főzök.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.14. 12:32:50

@hajdulaszlo (volt hajdul): A rostélyos az a marha rövidkaraj. Ha csontostul orjára bontják a marhát, akkor a rövidkarajjal szemben van a bélszín, így együtt képezik a T-bone steaket. Valóban drága is igen finom hús.
A márványozás általad elővezetett módszere előtt le a kalappal! Remek megoldás, ha macerás is kicsinyt.
Szürkemarha meg ... hát ... nekem nem jön be húsmarhának.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.14. 12:34:57

@Waka: Jézus Mária!! Ebből egy pincepörkölt is kijöhet, meg néhány reggeli :) De el tudok képzelni egy tüdős töltött káposztát is, csak a listán nincs káposzta.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 12:42:25

Lencsegulyás lesz meg pizzatekercs. Lencse mondjuk van itthon. :D A tüdő megyen a fagyasztóba egy jó pörkölt lesz belőle valamikor, meg összedobok egy kis tésztaszószt a maradék paradicsomból.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.14. 12:49:23

@Waka: Pulykanyakból lencsegulyás???? Fura egy izlésed van :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.14. 12:59:04

@Andrass9: Egy másik blog remek kategorizálása szerint viszont betevo.hu/blog/a-marha-reszei_9 a T-bone az a lapos hátszín és a bélszín a gerinccsont körül.
Elnézést a tévedésért!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.14. 13:00:31

@Andrass9: A rostélyos meg valóban a marha karaja :)

Pinka-Panka 2012.09.14. 13:20:52

Sziasztok!

Én úgy tudom, hogy a rostélyos is a, hátszín is gerincrész a marhának. A rostélyos a nyaki résznél található,magas hátszínnek hívják. A hátszín ennek folytatása hát felé, lapos hátszín, ami alatt a bélszín van. A hátszínt általában a vendéglátó egységek felvásárolják, alig kapható. Amúgy kíváló mindegyik, a vadast rostélyosból csinálom, de én levesnek is velős csonttal - nincs párja...

Anica féle hagymás rostélyost mifelénk simán csak dinsztelt marhaszeletnek hívják és így készül. Valóban a hagymás változatot pirtott hagymakarikákkal kell készíteni.
Mindkettőt szeretjük.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 13:37:46

@Andrass9: Szeretem is, meg most éppen az volt olcsó, meg osztán kísérletezik ez ember, így születnek az új dolgok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 13:52:58

Lencsés nyakleves tehénpásztor módra.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.14. 13:54:23

@Waka: te kis Bakonyi Heston Blumenthal :DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 14:05:23

Ha el kell valamit keresztelni, abban nagy vagyok. :D
Indiai tik-nyél Lens Culinarissal, mustárral illetve, jó pásztorlegény módjára.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.14. 14:08:34

@Waka: néha kis gondban vagyok egy-egy posztcímnél. Időnként kérek majd tippet tőled :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 14:14:30

@PO: Rendicsek, szívesen segítek. :)

susztertangó 2012.09.14. 14:15:12

@Mitzi von Küche: Gyanítom, hogy ezt a tevékenységet Tóth Tihamér atya Tiszta férfiúság című alapvetésében már a kamaszoknak megtiltotta.Amiről a mondás szól.

1kutya 2012.09.14. 14:41:07

@PO: egyszerű. olyankor, mikor nem jut eszedbe semmi, odaírod, hogy "minek nevezzelek?":)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.09.14. 15:33:59

@1kutya: ez is jó változat. Időnként így feltenni a kérdést, aztán a kommentelők megoldják. Így lesz az ételből közösségi alkotás :D A legjobbak között pedig dedikált fakanalat sorsolunk ki.

Hurri Kán 2012.09.14. 15:53:33

'délutánt.
Volt már szavazás, kiderült, a hagymás rostélyost most akkor sütni kell, vagy főzni? :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 16:18:51

@susztertangó: Időközben felvilágosított Anica (bocs a tudatlanságomért, neveltetésem hiányos volt e téren).
@Waka: Mi az a mósuszpolip?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 16:55:58

@susztertangó: O.k. Elolvastam az E. m. reprodukciós ciklusát, a Brehm Tierleben-jében írtakat, de még mindig nem tudom, mit lehet belőle készíteni.

1kutya 2012.09.14. 17:04:57

@Mitzi von Küche: polipot:)

(épségben hazaengedted a nacscssasszont?)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.14. 18:39:27

Hazafelé jövet beugrottunk a keresztúri piacra. Mégsem annyira drága a rostélyos 1450 Ft-ért. Vettem is. Birkát 1300-ért. pecsenye kacsamájat 1900-ért. Néha érdemes Pestre is visszanézni. Ott elég jó húsokat lehet kapni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 18:42:02

@Andrass9: Te Andrass, biztosan elfelejtetted, hogy a pulpo gallego receptjét én közöltem a BK-ban (ami jobb, mint az OC-é...). Amit nem tudok, hogy ebből a speciesből mit készítenek - de hátha majd Waka felvilágosít.
@1kutya: Vigyorog ezerrel :))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 18:49:19

@Mitzi von Küche: Pizzafeltét lesz, kevés citromlével, paradicsommal, kakukkfűvel, egy kis olajos szardíniával dúsítva.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 18:59:20

@Waka: Remek ötlet - követni fogom. Nyersen vagy előtte megsütögeted a polipot?
@hajdulaszlo (volt hajdul): 2200-ért kaptam a hentesnél a marhacombot.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:25:09

@Mitzi von Küche: olyan a mosolyom, mint Marilyn Monroe-nak :D
@1kutya: Fogtündér Manócskája előre dolgozott:D rágok, mint a hörcsög..:D
oszt' te feltöltődtél a tegnaphoz képest?:D
@Waka: akarom, akarom azt a pizzát! :)
@susztertangó: :DDD;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:29:56

@Waka: attól tartok, a fénypostások megeszik a küldeményeket, mert még soha, semmi nem ért ide...:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:36:34

@Waka: Egyszer régen kislány koromban meghívtam néhány barátnőmet hozzánk és konzerv polipból készítettem szendvicseket, amit nagyon szerettem (ők kevésbé...).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:41:59

@Mitzi von Küche: azért az még ma sem lenne egy szokványos szendvics..:DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 19:42:55

@anica inkognitóban: Telepítünk nálad egy teleport vevőegységet, akkor megoldódik a probléma.
@Mitzi von Küche: Valamikor hihetetlen olcsón lehetett szovjet tintahal- meg polipkonzervet kapni. Folyton abból csináltuk a pizzát.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:44:41

@Waka: oké, akkor most leveszem az ablakot, hogy ha jönnek a szerelők, ideférjenek... vagy a teleport vevőegységet is teleportálod, nem jönnek jótestű, olajosan csillogó bőrű szerelők?:(:D

1kutya 2012.09.14. 19:52:41

@Waka: én pizzát lisztből meg élesztőből szoktam, de mindegy:-DDD

@anica inkognitóban: arra lenne eszed!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 19:53:25

@anica inkognitóban: Mennek, de lányok lesznek, a fiúk hererákot kapnak a teleport szereléstől. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 19:54:44

@1kutya: Azt tettük a pizzára. Többek között. Sót meg vizet te nem is teszel bele? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:56:18

@1kutya: na, még szép! :DDDDD volt szemernyi kétséged??:DDDD
@Waka: hagyjuk, rendelek a helyi pizzériából, Robi, a pizzásfiú kicsit fiatal, de legalább cuki. Mondjuk, nem tudom, olajosan csillog-e a bőre, de mivel nem az esetem, ez így is marad: kihozza, fizetünk, és teleport nélkül marad a háztartás :DDDDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:57:25

@Waka: Apropó, valaki (vagy Walaki) posztolhatna már egy jól bevált autentikus pizzatészta receptet.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:58:40

@anica inkognitóban: Én meg mirelit pizzát adtam vacsorára - mily szégyen, de kissé sűrű volt ez a nap is :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 19:59:47

@Mitzi von Küche: írjak igazolást, 22-es körbélyegzővel az alján?:D

medvedr 2012.09.14. 20:03:17

A rostélyosban nekem a legnehezebb a hagymakarika. Jövőre lóf... lesz nem rostélyos minden húsmarhát elvisznek a törökök

medvedr 2012.09.14. 20:04:00

Mondjuk törtémelmileg nézve ez nem új keletű jelenség, de most pénzért teszik.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.14. 20:07:10

@Mitzi von Küche: Készítek képeket, lesz belőle poszt.

1kutya 2012.09.14. 20:08:56

@Waka: de! meg kevés olajt, csipet cukrot és én kevés fűszert (bazsa, ore) is szoktam a tésztába keverni:)

@Mitzi von Küche: majd kedden belinkelem egyik nyíregyházi haverét (még én se próbáltam, de jónak tűnik, csak a másik gépen van lementve a kedvencekbe a blogcíme).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 20:10:29

@medvedr: de cserébe itt hagytak párónkat, akikben török vér is csörgedez...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 20:27:56

@1kutya: mi vagyunk a törökök által Magyarországon elrejtett kincs :DDD Ali pasáé..:DDDD

susztertangó 2012.09.14. 21:01:19

@anica inkognitóban: Lecsó? Az attól függ!Párolódott szegény, vagy virgoncan hempergett egy elég nagy lábasban és leve nagy részét elsűlte?! Bogyisz van-e benne?----------------------
A megszálló hadak elvitték anyaggi javainkat, "kincseinket" de cserébe itt hagyták a a genetikai kincseiket.:-)) vagy :-((

Hurri Kán 2012.09.14. 21:01:43

@anica inkognitóban:
'stét. :)
Őzölődik a ragu, vagy valami ilyesmi. Elfogy a bor, ami a levesbe kéne. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:02:49

@susztertangó: nem mondom meg, mert ideológiai vita kerekedne belőle :P:DDD
ha ránk gondolsz, akkor :-))))))
@gyvy: milyet adjak pótolni?:D

medvedr 2012.09.14. 21:19:55

@anica inkognitóban: Ez a kárpát mödanszié ilyen, sőt még ilyenebb ha elfogadjuk a tényt, hogy a longobárdok szinte biztosan belepisiltek a Balatonba ahogy ennek DNS mintázatok változékonyságában mérhető következményeire, -melyek inkább pozitívak mint nem- Czeizel dr. is többször rávilágított.

Hurri Kán 2012.09.14. 21:20:01

@anica inkognitóban:
Megkóstoltam a levest... Nem halogatom tovább, asszem holnap esküvő lesz. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:21:16

@medvedr: arra gondolsz, hogy a Kárpát-medencében mindenki volt mindenkivel?:DDD
@gyvy: milyen levest?? :D

Hurri Kán 2012.09.14. 21:22:14

@anica inkognitóban:
Amit az őz nyakából főzök. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:24:46

@gyvy: ó, basszus, én meg azt hittem, az én valamelyik levesemet főzted meg, felhívtam a férjet, hogy hozzádmegyek... most mondjam le a válást?:DDDDDDD

1kutya 2012.09.14. 21:27:39

@gyvy: még nincs kész? bazmeg, te holnap a fazik mellől mész a velodrómra!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:33:56

@1kutya: hallod, hogy elfogyott a bor! :D hát így, most hogy??:DD

1kutya 2012.09.14. 21:38:43

@anica inkognitóban: le kő menni a zéjjelnappaliba (tényleg: annak meddig van a nyitvatartása?:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:46:05

@anica inkognitóban: Az volt a legkevesebb. Már a holnap délelőttömet is be kellett áldoznom, pedig süllőt akarok sütni (amit még be is kéne szerezni). Ha helyette megint fagy. pizza lesz, kitiltanak innen, meg otthonról is :)

Hurri Kán 2012.09.14. 21:51:31

@anica inkognitóban:
Igen. Ugyanis magamat veszem feleségül. :D

@1kutya:
Most lett kész. Kicsit elkalibráltam az arányokat, a vártnál kevesebb bor kellett a levesbe. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 21:52:39

@gyvy: igen, erre rájöttem..:D harmonikus, nyugodt házasság lesz :DD

Hurri Kán 2012.09.14. 21:57:21

@1kutya:
A Becherovkát is? Jájj...

Hurri Kán 2012.09.14. 22:08:14

@anica inkognitóban:
Ha a továbbiakban is így főzök, mindenképp. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 22:09:18

@gyvy: viszont ha megunod, marha nehéz lesz szakítanod :DDD

Hurri Kán 2012.09.14. 22:10:54

@anica inkognitóban:
A folyót akkor úszom át, ha odaértem. Uff. Chardonnay. :D

1kutya 2012.09.14. 22:12:24

@gyvy: megtalálod te holnap az oválist?:-DDD

Hurri Kán 2012.09.14. 22:13:01

@1kutya:
Hálistennek a Lehelen a kínaiaknál nincs betiltva. :)

Hurri Kán 2012.09.14. 22:13:35

@1kutya:
A buszvezető tán józan lesz. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 22:14:16

@gyvy: ma mindenképpen aktuális :)
@1kutya: nyugi, a miénk iszákos nemzet, itt ez elképzelhetetlen :D (szembeállítanám némely belpolitikai elmebajjal, de azt a témát mindig, minden körülmények között elkerülöm )

1kutya 2012.09.14. 22:19:29

@gyvy: ha az első megállóban rálehelsz, már nem:-DDD

@anica inkognitóban: nono! hallottam én már mostanában olyat, hogy "meg kéne nézni azokat a 2 éve engedélyezett házi főzdéket..."
ráadásul olyan ember szájából, aki közel ül a tűzhöz!

1kutya 2012.09.14. 22:20:45

na! mentem szunyálni. holnap nem vagyok, holnapután bizonytalan, ezúton is jó hétvégét mindenkinek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 22:20:54

@1kutya: ha NAV-os, tedd be a fagyasztóba, a húsok alá! :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.14. 22:21:46

@1kutya: ma meg holnap nem vagy bizonytalan?:P:DDD
jóccak.:)

Hurri Kán 2012.09.14. 22:24:59

@1kutya:
Nem az én szégyenem, ha nem bírja a szeszt. :D

Llychllyn 2012.09.14. 23:32:24

@gyvy: a mai fiatalok már nem a régiek...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.15. 09:11:35

@gyvy: Sőt! Már én sem vagyok a régi :)

Hurri Kán 2012.09.15. 11:20:30

@Llychllyn:
Minden nem a régi. ;-)

@Andrass9:
Nem baj, viszont fiatal vagy. :)

@anica inkognitóban:
Akiknek meg nincs, azok írnak maguknak... De ebbe inkább ne menjünk bele...
süti beállítások módosítása