Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

ÖregSam vegyes savanyúja télire

2012.08.21. 07:00 Blogkocsma

Ezt a receptet elsősorban saját kiskerttel rendelkező blogtársaknak teszem fel, de bárki megcsinálhatja, akinek van egy hüvös spájza, kamrája. Még egy-két szusszanás és vége a nyárnak, de ezt a növények nem tudják. Rengeteg apró zöldparadicsom, almapaprika, uborka, kosszarvú paprika sőőőt uram bocsá' apró patiszon terem még.
Nos, még kecskeméti koromban egy volt kollégámmal közösen csináltunk,egy 100 l-es müanyag hordóban, később magam készitettem egy 30  l-es cserépedényben (borkánnak nevezte erdélyi vendégmunkásom)

Fűszerágy:

  • mustármag
  • koriander lazán megroppantva
  • hosszában sok darabra vágott torma
  • izlés szerint megroppantott fekete bors

Alapanyagok:

  • bármilyen zöldség
  • uborka (ne vágd le a végeit!)
  • zöldparadicsom
  • kosszarvu paprika
  • almapaprika
  • cseresznyepaprika
  • szinte bimbós patiszon Pfff
  • karfiol
  • apró dinnye, tök
  • gyöngyhagyma

Előkészités:

Az összetevőket gondosan megsúroljuk. Megszurkáljuk  - ez nagyon fontos (én egy régi acélvillával szoktam)!

A müvelet:

"Megágyazunk" a füszerekkel az edény alján, majd "ahogy jön" alapon egymásra dobáljuk az edénybe, amint azt leszedtük és előkészítettük.

Felöntőlé:

Ez a legfontosabb! Kiforralok annyi vizet, amennyi cuccot számitok eltenni. Én 30 l lébe teszek:

  • 2 l ecet (20 %-os)
  • 2 kg só (semmi cicó, közönséges nagyszemű konyhasó)
  • 10 dkg citromsav
  • 5 dkg borkén
  • 10 dkg timsó
  • 15 dkg NaBe (nátriumbenzoát)
  • 1-2 kg cukor. (A cukor már-már vallási kérdés. Aki akar, tesz bele, aki nem, nem)


Ennél a savanyuságnál nagyon fontos, hogy az egész portéka lé alatt legyen! A fölös levet el lehet tenni, mert önfeltöltő a dolog, Az utolsó pillanatban is bele lehet dobni pár szem paprikát, ha még találunk a tövön. Szurkálni mindegyiket fontos, hogy a levegő ki-, a lé meg bemenjen. Mivel ezek a pajkos paprikák, sattöbbik szeretnek a folyadék tetejére feljönni, azokat szigorú rábeszélés helyett nyomjuk víz alá vagy egy festőhenger lehúzó ráccsal (formára vágva - festékréteg nélkül), vagy spatulákból készített ráccsal. Mindkettőt célszerű egy kis macskakővel vagy szép mosott gömbölyű kővel a patakból megterhelni. Ennek a kezelésnek a zöldségek sem tudnak majd ellenállni. Figyelem! A kő még véletlenül se legyen mészkő, mert a savakkal reakcióba lép. Gránit, bazalt a megfelelő - de ezügyben Süllőcske a szakember.

Alant potenciális alapanyagok:

10.jpg 11.jpg 12.jpg
13.jpg 14.jpg 15.jpg
16.jpg 17.jpg 18.jpg
19.jpg 20.jpg 1a.jpg

Andrass9:

Az utolsó képen látható 30 literes hordót kb 3800 Ft körül lehet kapni. Könnyű tisztítani, szállításhoz, mozgatáshoz jó foggantyui vannak és remekül zár a teteje. Csalamádé már készült benne, ez a vegyes savanyú még csak idén lesz beletéve. Cefréshordónak is tökéletes :)

Bár sok zöldség lassan befejezi a termést, gondoljunk a paradicsomokra, paprikákra, amik még akkor is elkezdenek újabb termést nevelni, amikor már biztosan nem tudják beérlelni. Ezeket a növény teljes pusztulása előtt még bementhetjük a savanyúságos hordóba - éretlenül is finom lesz!

Mivel még nem készítettem ilyen savanyút, képeim nincsenek a fázisokról, ám kedvcsinálónak lefotóztam egy adagnyi alapanyagot (patisszon NINCS!!):

Cukkíni, éretlen fürtös uborka, berakóuborka - ha már csak pár szem van, akkor vagy uborkasalátát kell belőle készíteni, vagy mehet az is a hordóba, kecskeszarvú illetve peperoni paprikák, éretlen pritamin paprika, kápia paprika - az érettet azonnal felhasználjuk, a zöld mehet a hordóba -, zöld óriásparadicsom, édes csili paprika (sárgára kéne érnie), éretlen koktélparadicsom (ebből marad a legtöbb éretlenül a száron, mielőtt felcsupáljuk) és végül zöld cseresznyepaprika. A paprikával bánjunk óvatosan, ha van a leendő fogyasztók között olyan, aki nem bírja a csípőset.

95 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr884719690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 07:07:09

A recept igen, de a szöveg nem is Öreg Samé.
Ez becsapás, korán reggel!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 07:20:42

ÖregSam receptje jó, Andrass leírása is jó. Azért Sam is összedobhatta volna a posztot (hogy tud írni, a kommentjeiből kiderült)...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 07:41:04

pálinkás jó reggelt! :)
@dömbi: lehet, csak éberségteszt.:)))
@Mitzi von Küche: beindult a nyálelválasztásom a sok savanyúságnakvaló láttán :)
Samnek meg szóbeli feketekarika, amiért bértollnokot fogadott.:)) mondjuk, a receptért kapott pirospont meg majdnem kiüti 0-ra.:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 08:14:07

@Mitzi von Küche: @anica inkognitóban: Ugyehogyugye! Rögtön észrevettem!
És a karfiol kimaradt belőle.
Otthon minden évben csináltam ilyet, volt 1 külön küblim is, abban csak fokhagyma volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 08:16:26

@dömbi: a karfiolt biztos megették előlünk a fiúk :D

ezt Skyllától kaptam valamelyik nap, megosztom veletek, mert annyira jó :)
www.youtube.com/watch?v=BPBdX-efYQ8

susztertangó 2012.08.21. 08:56:39

@anica inkognitóban: Hát../vazze/ megöregedtem tutti. Megnéztem a belinkeltet és mivel absaláta nem tetszett, amolyan hátaztán kategória, s Te meg azt írod, hogy lyóó, akkor csak a fent írt következtetés lehetséges.:-)((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 09:12:05

@dömbi: @Mitzi von Küche: @anica inkognitóban:
Álljon meg a körmenet!!!
A posztot Öreg Sam írta!
Az én feladatom a szerkesztés volt csupán.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 09:12:14

Vegyes savanyú nem. Abban mindig az van, ami semmi másra nem jó, s disznó híján ajándékba adják. Látványelem giccses magyarkodó standokon. Egy halom több éves isteni csemege uborka figyel a polcon, de csalamádét kapsz mindig (a szótól is kiráz a hideg, mert ez takarmányféle) Gyerekkorunkban kipiszkáltuk a nyomokban fellelhető uborka szeletet a vegyesből, s csak azt ettük meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 09:13:19

@dömbi: Karfiol valóban jó bele, csak nekem nem jutott eszembe, mivel nincs a kertemben.
@anica inkognitóban: Mekkora idióták :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 09:14:33

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ez nem a csalamádé receptje. Semmit sem vagdosol össze benne - minden egészben marad.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 09:20:40

@Andrass9: Értem én, csak benne van az írásban a csalamádé szó is, s asszociációkat ébresztett.

susztertangó 2012.08.21. 09:24:38

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nagy vájdlinggal szoktuk csinálni a csalamádét, jó sokszor kellett kézzel megkeverni, fakanállal azt a mennyiséget nem lehet. Történt ecccer, hogy a szomszéd nénit be kellett kísérni mentővel a kórházba és amikor leszállt a vizsgáló asztalról, ahol az EKGt csinálták fogtam a lábát, bele illeszteni a cipőjébe. Ő meg lepisálta a kezemet.Persze ott is lemostam, de otthon mégis csak ezzel a két kezemmel kevertem a vegyes vágottat.

Öreg Sam 2012.08.21. 09:33:09

Mindent bele lehet tenni,ami nem érett meg!
Karfiolt,apró dinnyét-tököt,sőt,gyöngyhagymát is!
Azért is hálás ez a módszer,mert az utolsó pillanatig lehet bedobni még pár szem zöldséget,mikor már ehető az eleje.(könnyü megismerni,egymástól megkülönböztetni szemre is)

süllőcske 2012.08.21. 09:41:51

@Öreg Sam: Csak belepislantani tudtam, de: csucsu
Majd jövök délután, s tanulmányozom még.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 09:42:16

@susztertangó: dehogyis :) csak ízlések és arculcsapások..:))
/én egyébként sem vagyok etalon :D/
@Andrass9: akkor mi kérünk elnézést! :)
@Öreg Sam: gyöngyhagymát akaroooooook! :)most!!!

hol van Gyvy???

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 09:46:42

@Andrass9: Hát...akkor a szerkesztés jól sikerült.DDD "Karfiol valóban jó bele, csak nekem nem jutott eszembe, mivel nincs a kertembe." Nem megsértődni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 09:55:10

@hajdulaszlo (volt hajdul): Csalamádét egyszer készítettem (illetve kétszer: először és utoljára). Egy barátunk veteményesét kellett betakaritani és feldolgozni, mert elutaztak. Jobb ötletünk nem volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 09:57:18

@dömbi: Nem vagyok sértődős típus. Sőt, mi több, a te nyomdahibádat is magadénak ismertem el :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 10:16:16

@Andrass9: Grácia fejemnek. Az a fixa ideám, hogy szeretnék posztokat olvasni remekül kommentelő társaimtól is, ezért is biztatok mindenkit a posztírásra, aki eddig még nem tette. (Higgyétek el, nekem is nehezemre esett eleinte, most meg már szinte posztban /kép és szöveg/ gondolkodom.)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 10:48:02

@Mitzi von Küche: De jóóó, de örülök! Mikor jön a következő, nagyon várom!

susztertangó 2012.08.21. 11:12:43

@hajdulaszlo (volt hajdul): Mit vagy oda, a néni cukros volt.....:-)))))))))))))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 11:13:01

@hajdulaszlo (volt hajdul): húú, meg amit még nem is írt meg @susztertangó: !:DD na, azt képzeld el! :P:DDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 11:22:44

@Mitzi von Küche: Én is mindekit biztatok, hogy írjon, fotózzon. Szivesen megszerkesztem és kiteszem.
Pláne, hogy nem minden nap főzünk és fotózunk :)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 11:33:49

@Andrass9: Van, hogy valaki írt és fotózott is, de nem ütötte meg a szintet. Az igya maga a pálinkáját, ne erőltesse másokra.

susztertangó 2012.08.21. 11:35:37

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ha pálinkát iszik garantáltan megüti???

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 11:42:25

@susztertangó: Vannak emberek, akiknek guggolós pálinkájuk van. Guggolva kell az ablak előtt elmenni, nehogy behívjon. A kocsmában, ahol nem az övét isszuk, szeressük az ilyen embert. Van aki azt hiszi magáról kurva nagy sztorizós, de egy idő után azt veszed észre ásítozol a társaságában. Hallgatónak kiváló, ha nem hagyod szóhoz jutni.

susztertangó 2012.08.21. 12:05:45

@hajdulaszlo (volt hajdul): Igen és ha mégis észrevesz, akkor 3 emberes a pálinka.

Pinka-Panka 2012.08.21. 13:30:44

Szép napot mindenkinek!

Hát bizony én is vegyesen rakom el az ősz kezdetén a savanyúságnak valót. csak 5 literes üvegekbe, hasonlóan, mint Sam úr. A kis dinnyét ki nem hagyom és a karfiolt sem - mi télen ennek nagyon örülünk, mert a primőr dolgokat nem kultiváljuk, semmi íze, ennek mégiscsak marad a nyárból.
Sam köszi:)

süllőcske 2012.08.21. 14:44:26

@anica inkognitóban: Sötét szentélyedben, titkos üvegcsédben Helios szeme sugara.
Szürke telelésben tedd asztalodra, kigyúlik embered mosolya.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 14:51:43

@dömbi: Ipari megnevezése annak az ubának, amit elteszel (beraksz) télire. Hasonló a kovászolnivalóhoz, de speciális hibridek, hogy egységes mérettel és formával tudjon a konzervipar dolgozni. Például nem olyan szőrős :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.21. 15:26:46

Ma a fézbúkon a zöld pöttyös ismerőseimnek a következő üzeneteket küldtem:
"Szia XXXX! A Goldenblog szavazáson légy szíves, szavazz a Pásztortűzre! pasztortuz.blogspot.hu/ Különben szólok a főnöködnek, hogy munkaidőben a fb-on lógsz... ;-)"

spájdernecc 2012.08.21. 15:29:54

@PO:
kiváló motiváció :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 15:45:43

@PO: Más színű a pöttyöm? Szóval diszkriminálva vagyok.
@Andrass9: Köszi.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.21. 15:57:34

@dömbi: az a baj, h nem ismerem a főnöködet :P

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 16:07:11

@PO: Azt hiszem a látens rettegés okozta logoffomat a facbukról

Daró 2012.08.21. 17:12:31

@PO: főnököm nyaral, én meg munkaidőben kivételesen dolgoztam :-D Mi az a goldenblog? Mindegy is, megnézem.
@susztertangó: ó mamám, ez nagyon ütős sztori. Bár azt mondják illetve tanítják, a kiválasztás ezen része nem mérgező. Sőt, nagymamám esküszik rá hogy ha kireped a keze, a legjobb gyógymód a seb lepisilése. Ezzel a kézzel rakott nekem a sütiből...mindegy.
Másik nagymamám szerint a "szalatkáré" (szalalkáli, a szalatkárés süti hozzávalója) konkrétan lóhugyból van, és aki sütés közben elballag a spór (sparhelt) mellett, ezt valószínűleg készséggel el is hiszi.

Egyszer ránkromlott egy egység (30 liter) ilyen típusú savanyúuborka. Kivittem a szeméttelepre, a varjak egyből körbekapták a kocsit "mit hozott Főnök". Mondom uborkát. Borítanám ki, erre "jáááj, ne a földre, inkább ide" és hozzák a kukázott papírokat leteríteni. Ugyanekkor vittem egy döglött tyúkot is, mire az ubit kiborítottam, a tyúk meg volt szárazon koppasztva, komplett menü, posztért kiált.
Sőt, egyszer a közmunkásaink meg akartak kínálni sünpörkölttel, ami ugye nem készült el nyilván, hisz a süni védett állat...
Mai higiéniás rovatunkat hallották.

medvedr 2012.08.21. 17:13:12

Kár, hogy se kiskert se hely ahol tároljam az ilyesmit, maradok a pár üveg lekvár eltevésénél, már ha nem fagy el minden.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 17:42:28

@PO: HE-he-he, én sem.
@Daró: Köszi, már épp akartam kérni, h írj 1 posztot. Azért nagyon ne igyekezz vele.

susztertangó 2012.08.21. 17:45:11

@Daró: Igen, fertőtlenít is, meg finommá teszi a kicserepesedett kézbőrt. No meg van ilyen vizelt gyógyászat-állitólag.Különben sivatagban ha más nincs...

Daró 2012.08.21. 17:46:04

@dömbi: :-) elnézést kérek.

Daró 2012.08.21. 17:47:27

@susztertangó: Jaj istenem , igen, hallottam róla, Az emberek egy része bizony fura dolgokra képes.

Daró 2012.08.21. 17:49:48

@dömbi: Tegnap a főtéren sétálgattunk, volt szappanos is, kecsketej-szappant árult. Beleteszik (főzik) a tejet? Ez jó? Vagy csak egyszerűen Kleopátrománia?

susztertangó 2012.08.21. 17:54:20

Bóklásztam a neten az előbb és belefutottam Fluor (?) Tomiba.A MIZU c. örökértékű szám alkotója. Tényleg vén csóka vagyok. Van valami száma, ha beírod a gugliba, hogy Fluor Tomi...gránát na akkor kiadja. (én meg a virtuális taccsot)Virágozzék 100 virág, mi? Cseh Tamás? Bereményi Géza?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 17:58:56

@susztertangó: Volt 1 ismerős nő, aki 3 hétig a saját vizeletén kívül nem ivott mást. Majd nem beledöglött, bocs, de erre nincs jobb szó. Szörnyű mire képesek emberek, semmi baja nem volt, csak valami isteni gyógyító erővel megáldott barom rávette, hogy így majd 120 éves koráig fog élni.
@Daró: Nem főzik a tejet, még csak az kéne. A szappant se főzik. Miért?

susztertangó 2012.08.21. 17:59:26

@Daró: Hát persze: A Római Birodalom Románia része volt, lásd román stílus- és így egy ideig Egyiptom is. Élén Kleopátrával...............

Daró 2012.08.21. 18:06:50

@dömbi: semmi, csak furcsának tűnt hogy tej van a szappanban. Nyilván a kémia közbeszól, de nekem mindig a savanyodás jut eszembe a tejről hosszan tárolva. (egyébként szappanos vagyok erősen, sosem értettem miért gondolják azt az emberek hogy a tusfürcsi jó meg praktikus, nekem nem áll kézre)

Ezekben a "gyógymódokban pont ez a szörnyű, egyesek elhiszik, alkalmazzák majd jobb esetben csak majdnem belehalnak, és ezek az emberek általában nem azonosak a módszer megalkotójával.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 18:15:40

@Daró: Nem savanyodik meg a tej, de nagyon óvatosan kell vele bánni, mert túl melegszik a massza tőle, szó szerint megég. A legszörnyűbb szerintem a gyógyszertári fürdetőkrém olyan babáknak, gyerekeknek,akik súlyos bőr betegséggel kínlódnak. Aki kitalálta, meg felírja, na arra kenném a nap 24 órájában folyamatosan!!! Ami ártó szart lehet tenni ilyenbe, azt ebbe mind beletették.
Nálunk a férjem már borotválkozni is csak az én szappanommal hajlandó. Persze a pacsmagoló árától falnak mentem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 18:19:29

Szeretném megemlíteni, hogy Facebook-kal rendelkező kedves olvasók szavazatát EZ a blog is várja a Goldenblog.hu-n. Hogy PO kolléga blogjának is jusson szavazat, szépen beosztjuk a családtagoknál is, ki szavaz a Blokocsmára, ki a Pásztortűzre - így igazságos.
@Daró: @susztertangó: urea van benne (meg sok krémben is!).

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.21. 18:29:28

@Mitzi von Küche: én az egyetlen voksomat a Blogkocsmára adtam :))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 18:45:10

@Mitzi von Küche: Szólhattál volna előbb is. Szóval ha @PO-ra már szavaztam akkor a Blogkocsmára nem szavazhatok már?

Pinka-Panka 2012.08.21. 19:07:31

Én is szappanban hiszek:)
Érthető is az aki nem tudja hol tárolni,én se tudok ilyen nagy bödönt rakni sehova- gyakorlatilag nincs hideg helyem. A spájzba fér el csak, azért teszem üvegbe és nyitva az ablak télen is gyakran. Érdekes, hogy ezeket a vecsési savanyúkat nem igen kedveljük, mindig érzünk valami fura ízt rajta...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 19:15:57

@dömbi: Sajnos, igen. Előbb én is a Blogkocsmára szavaztam, másodikra a Pásztortűzre már nem sikerült.
@PO: Nagy a család, szerencsére, mozgósítani kell!

Daró 2012.08.21. 19:23:00

@dömbi: ezt kifejtenéd? Era mindenre allergiás, megelőzendő a bajt mi a gyerekeket kizárólag fürdetőkrémmel fürdetjük (Naturlandos Hydrofil nonion) ez ezek szerint nem jó? Mit ajánlasz helyette? Komolyan kérdem. Babaszappan? Vagy vegyek hozzávalókat és gyártsam le magam? (ez sem áll távol tőlem)

susztertangó 2012.08.21. 19:24:48

@dömbi: Természetesen tápai gyékényben :-))

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 19:52:27

@Pinka-Panka: Tudtam én, hogy rendes szappanyos lyány vagy te. A vecsésiben az édesítőt érzitek furcsának, meg esetleg a gyorsítót. Ezt több savanyúságostól is tudom.
Én otthon a meleg lakásban tartottam, nem volt hol, és sosem romlott meg. Persze ezt próbálja ki mindenki kis mennyiséggel, mielőtt úgy járna mint Daró.
@Mitzi von Küche: Fenébe, akkor nálunk már csak a fiam maradt szavazónak.
@Daró: Nem tudod csak úgy legyártani, ahhoz kellenek ismeretek, meg alapanyagok. Sajnos az említett dolgokban mindben van olyan kémiai anyag ami az enyémben nincs, (ez nem öntömjénezés) és az allergiát, egyebeket okozza. Csak így nem vállalom, hogy leírom mit hogy kell csinálni, mert ellenkezik az elveimmel. Muszáj, hogy ott legyek, vagy skypén keresztül lássam amit csinálsz. Nem a tanfolyam ára a lényeg, félre ne értsd, hanem felelőtlenség lenne részemről, mert a lúg nem játék. ok, a medve sem. Most annyit tudok segíteni, hogy megkérdezem maradt-e szappan, meg milyen, és postán elküldik. Innen nem küldök, mert iszonyú drága a postaköltség. Ancinak adtam, kérdezd meg tőle mi a véleménye róla, bár mikor utoljára szó volt róla, azt mondta nem használja. (lehet hogy retteg tőle?)

Öreg Sam 2012.08.21. 20:11:19

@Daró:
Naturlandos krém???
Az piszok drága,a gyógyszertárban ugyanez olcsóbb!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.08.21. 20:12:01

Jó estét! Egy kisfröccsök, ha kaphatnék, valami szárazból. Legyen inkább kettő, ne kelljen annyit fáradni miattam.
Hadd védjem meg ezúton a vegyes vágott savanyúság (csalamádé) becsületét. Lehet - persze - konzervgyári hulladékból is készíteni, de egy minőségi alapanyagokból készített csalamádé igenis finom. Közel húsz éve kaptam a receptet, azóta is az alapján készítem, sokak megelégedésére. A csalamádénak egyetlen titka van: nem szabad télire eltenni. Lett légyen bármilyen furmány és praktika, citromsav és borkén, bizony mondom, pár hónap alatt színehagyott, löttyedt vacak lesz az egész, friss savanyúságnak viszont elsőrangú.

Daró 2012.08.21. 20:16:37

@dömbi: Lehet hogy őrzi a vitrinben, mint erekjét Dömbitől :-) És mint tudjuk, a szappannak nem árt az idő. (jól tudjuk ugye?)

A feleségem allergiás mindenre, fémre, illatanyagokra. Ő viszont tusfürcsis. Egyszer már beszéltünk erről ha emlékszel, nézegettem lehet jobb az ha az ember maga gyárt dolgokat, és saját kezével tesz bele olivát, sheavajat, egyebet, abba tutira nincs más :-)

Ha küldesz megköszönöm.

Daró 2012.08.21. 20:18:42

@Öreg Sam: jól jövedelmez a műszaki terület. (ez csak vicc volt, de smiley-t nem teszek mert nem vicces)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 20:47:35

@Daró: Ha a vitrinben őrzi, akkor nem mondok semmit inkább. DDD
Azért a házi szappan megavasodik 1 idő után, attól függ mi van benne, de tartósító elvileg nincs.
Ha akarok tudok tusfürdőt is, meg folyékony szappant is, meg mosogatószert is, meg mosóport is csinálni, de nem akarok, őszintén megmondom. Felesleges, és rohadt drága lesz, mert órákig kell sütőben sütögetni. A zsírokról, olajokról az a véleményem, hogy akkor lehetsz benne biztos, ha ültetéstől a kész áru csomagolásáig ott állsz mellette.Persze ezzel együtt nem lesz a szappanodban krémedben pakolásodban arcradírodban olyan kémiai anyag ami nem bele való. Na a többit beszéljük meg máshol, mert kiraknak innen engem rövidesen.
@Waka: Végre valaki megvédi a csalamádét. Mi szeretjük, és még sosem gondoltam rá úgy, ahogy Hajdu írta.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 21:43:55

@dömbi: mosdunk, csak nem azzal.. még egy darabig nézegetem, gyönyörködöm benne..:)

egyébként egy szappannak legyen teste, lehessen forgatni a két kezedben..:)én is az igazi szappanra adom le a voksom, a folyékonnyal szemben.
@Mitzi von Küche: de melyik kategóriában van??

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.21. 21:53:47

@anica inkognitóban: Gasztro kategoria.
Most már nézted eleget, használd inkább, nem fog lehámlani a bőröd, ne félj. DDD

Borzalmasan büdös van, és még hőség is. Harmadik hónapja nyaralnak a tehenek, de a szar még mindig nem fogyott el!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 22:10:30

@Waka: Jó estét! Fröccsök az asztalodon.
A csalamádé nekem is izlett, amíg friss volt. Néhány hónap, és olyan lett, mint mondod. Viszont 30 liternyit nem tudtunk megenni frissen :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 22:12:03

@PO: Én kreáltam két fácse ID-t, hogy mindkettőre tudjak szavazni!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 22:25:29

@Andrass9: Majd, ha meglesz a goldenblog, akkor jönnek a trollok, s lehet új blogot alapítani. Vajh mi lehet az oka, hogy néhány (rajtam kívül) gasztro észosztó még mindig nem jelent meg itt?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 22:27:11

@dömbi: Nosztalgikus emlékem van a soha nem volt resztelt máj, tört krumpli, vegyes vágott savanyúról, de szerencsére a feleségem nem így készíti.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.21. 22:28:21

@hajdulaszlo (volt hajdul): végre még valaki, aki látja ezt a veszélyt! a fiúk ettől nem tartanak...

jó éjszakát, nekem mára nincs tovább kedvem...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.21. 22:30:05

@dömbi: Ez egy liberális kocsma (nem az a liberális ami kirekesztő :-)). Szívesen hallgatjuk a szappanról is az eszmefuttatást, főleg hogy egész napos kocsmázás után elégé bidesek lehetünk.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.08.21. 22:48:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): te nem észosztó vagy, hanem inkább konstruktív ellenzék :DD

@Andrass9: te 1 igazi Úriember vagy. Én viszont nem csinálok egy kamureget, hogy a Pásztortűzre is szavazzak. A szakmai zsűri úgyis ezt találja majd a legjobbnak, a voksoktól függetlenül :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 23:25:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem hiszem, hogy kapunk Goldenblogot. A szavazás indulása óta nem látható változás a látogatók számában.
Kicsik vagyunk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 23:25:55

@PO: Ez csak természetes, hogy a Pásztortüzet hozzák ki győztesnek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.21. 23:27:16

@hajdulaszlo (volt hajdul): Felcsigáztad ízlelőbimbóimat. Muszáj resztelt májat készítenem! Van is egy fél kiló csirkemáj idehaza.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.12.28. 14:14:02

Ez a recept egy hülyeség.
Ezekből semmi nem kell:
10 dkg citromsav
5 dkg borkén
10 dkg timsó
15 dkg NaBe (nátriumbenzoát)
1-2 kg cukor

Csak 5%‐os sósvíz kell, ennyi, és 4 hét erjesztés 20°c‐on.
A zöldséget le kell nyomtatni, és 10 cm‐es sósvíz fedje.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.28. 14:47:24

@Kara kán: egesz jok a reflexeid
/alig tobb mint 3 ev:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.12.28. 15:20:00

@Kara kán: Amit te javasolsz, az egy másik savanyúság (u.n. sósvizes eltevés), amivel nincs is semmi baj.
Viszon senki nem mondja, hogy a recepted egy hülyeség ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.28. 15:24:04

@Andrass9: ha akarod en mondom
de en nem tudom melyik a job
fater volt a nagy savanyusag eltevo
/de majd jovore:)/
teszek a tyukolba koaagyagedenyt
/mondjuk igy tudatlanul timsot lehet kihagynam, meg 2 kilo Cukor az eleg egy hordo mustba

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.12.28. 21:09:17

@Andrass9:
Nem is modnhatja, mert nem az. Évszázadok óta „működik” az én receptem, és mentes mindenféle kemikáliától.
Aki a netre olyan savanyúságot tesz fel, amelynek készítéséhez borkén, citromsav, cukor meg ilyenek szükségesek, azt helyben bíróság elé kell állítani közegészség veszélyeztetése miatt.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.12.28. 21:10:55

timsó? Na‐benzoát? savanyúságba?
Úristen, ki vagy a mennyekben!
Utána meg csodálkozunk a pocsék demográfiai mutatókon.

látjátok feleim szümtükkel 2015.12.28. 21:15:40

@Kara kán:

Gondolom, te nem pocsék demográfiát teljesítettél, miután benned nincs kemikália.;D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.28. 21:46:16

@Kara kán: mie'r?
a Na‐benzoát jo labgombasodas es szajpenesze ellen is
/kigugliztam hihi:)/

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.12.28. 21:59:12

@hagyma:
Akkor egyed!
Mást mondok: a higany is megöli a lábgombát, hát tömjed magadba!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.12.28. 22:12:12

@Kara kán:
en nem elek sem na-benzolaton sem higanyon
raadasul labgpmbam sincsjovore savanyitok kaposztat, uborkat gyongyhagymaval
en a csalamadet sem vetem meg / mondjuk ne hamburgerbe/
kedvencem meg a cseresznye es almapaprika meg a kisdinnye
majd jovo osszel atnezem a szakirodalmat

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2015.12.28. 22:13:06

Ez az írás nem az enyém, de beszúrom ide nektek, hátha kedvet kaptok az okos savanyításhoz, és egyben elmegy kedvetek az egészségrombolástól.
www.kiserletikonyha.hu/2012/06/tejsavas-erjesztes-avagy-bevezetes.html
süti beállítások módosítása