Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sarki kismocsok

2012.08.07. 07:00 1kutya

Aranypatkó Étterem - Debrecen

39 éves lettem. Nem egy nagy vaszisztdasz, de meg kell ünnepelni (igény az vót rá:). Így aztán a nagy nap estéjén a kiccsaládot meghívtam a sarki kismocsokba... és érik még az embert kellemes meglepetések!

Ad1: főznek!

Ad2: jól!

Ad3: első osztályú a kiszolgálás!

Kezdődik azzal, hogy az ember hátsó fele alig éri a széket (padot no!) megjelenik a pincér! 2 perc múlva előttem a szilva, kapom az étlapot. Rendelés gyors, valamilyen szinten ismerjük a helyet - öt éve lakunk itt, talán ha kétszer jártunk már a műintézményben:)

Eltelik 5 perc és legnagyobb csodálkozásunkra megjelenik újfent a főúr és elénk tesz egy-egy tányért (kérés nélkül, ingyen és bérmentve!):

148.jpg

2 szelet pirítós egy csészényi cukkinikrémmel (poszt később, mert addig nem jöttem el, míg a chef-ből ki nem húztam a receptet:)

Isteni...

Alig fejezzük be, már jön is a kaja:

Edit: Rostonsült jércemellfilé grillezett Camembert sajttal, almakalappal, sültburgonyával

150.jpg

Anka: Íjász mester forgatott burgonyával (cs.mell, bacon, sajt, sonka párizsiasan sütve)

149.jpg

Én: Ördöglepény (lepcsánka,sertéskaraj,f.szalonna,f.kolbász,zöldséges ragu)

151.jpg

- megjegyzem: az "ördög" szó onnan ered, hogy kirívó mennyiségű csilipaprika van a raguban. Elképzelhetitek...

A mennyiség sem hagy kívánni valót maga után, nem csoda, ha a kisasszony által rendelt tiramisut 3-an is alig tudjuk megenni:)

152.jpg

Konklúzió: néha nem is kell elmenni a világ végére, hogy egy rendes éttermet találjon az ember. Elég átballagni a szomszéd utcába...

Ps: szállással is szolgálnak, de ha valaki errefelé jár, akkor inkább tudom ajánlani a vendégszobánkat, itt családiasabb a légkör:)

207 komment

Címkék: csirke étterem ragu lepcsánka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr704694771

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

medvedr 2012.08.07. 14:39:22

@anica inkognitóban: Köszönöm, nagyon jól esik. Én is a tiedet. Meg a legtöbbekét itt, ez egy jó kocsma na!

Daró 2012.08.07. 14:43:01

@Pinka-Panka: ezzel vitáznék. Nejem minden ilyesmit szeret. Ejtőernyő, bungee-jump, gyors motoron hátul ülni. Meg a körhinta, hát az borzalom.

Én utálok félni, megbénít. De szívesen megyek le bicajjal patakmederben hatvannal, tudom ha elég ügyes vagyok, túlélem. Ez a kötélre nem igaz, ha elszakad megdöglesz, evan.

Hurri Kán 2012.08.07. 14:44:08

@Andrass9:
Nem kell mindig mindenre észérveket találni. :)

@dömbi:
Ha azt nézed, repülővel hány ember hány km-t tesz meg egy nap, kevesebb a baleset, mint ugyanennyi embernél/ ugyanilyen távon autóval.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 14:45:28

@BariKarika: igazad lehet, én is tapasztalom sorozatban, hogy van, aki leszól bármit, amit én írok. csak én letojom és röhögök rajta..:DDDDD
de hát ilyen az Élet is, vitatkozunk, szeretünk, ki nem állunk, plusz tedd hozzá még az alkoholos befolyásoltságot is :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 14:53:41

@BariKarika: Nem ellened irányult a piszkálódás, hanem a metódus ellen.
Én egy ételre sem merném Ex Catedra kijelenteni, hogy az CSAK úgy készülhet és ha csak egyetlen összetevőjét is megváltoztatod, akkor az már nem az az étel, márpedig sok-sok éve foglalkozom főzéssel.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 14:58:27

@Daró: Sajnálom, ezt nem jól tudod, de nagyon kívánom, hogy így legyen mindig, ahányszor 60-al lemész a mederbe. És ígérd meg, hogy nem az én lédermauszhauszomba landolsz majd.

Daró 2012.08.07. 15:01:16

@dömbi: Lédermi?
Na jó, ez persze sarkítás volt. Csak egyszer próbáltam :-)

BariKarika 2012.08.07. 15:02:31

@Andrass9: ertem mire gondolsz, de gondolom te is erted en mire...helyesbitettem, hogy megfeleljen, igy jo? egyebkent en siman kijelentem, hogy a lekvaros palacsinta ha kakaoval toltod mar nem lekvaros palacsinta, latod milyen bator vagyok?
@anica inkognitóban: ez verlazito! a belterj kovetkezmenye szerintem...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:08:11

ha valaki már úgy érzi, hogy mindent megtudhattunk a tiramisuról (kivéve azt az egyet, amit valaki tőlem kérdezett, hogy tiramisu-e az, amibe semmit nem tesznek?), akkor egy nagggyon hasznos infó hörcsögösöknek (Vándorpati???? mintha neki az is lenne)
videokedvenc.hu/video/ezert_ne_temesd_el_a_horcsogod_ha_halottnak_tunik

be kell valljam, csak a címet olvastam el, de azon egy perce megállás nélkül röhögök :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 15:09:30

@1kutya: Sajnálom, semmi közöm hozzá, csak úgy kijött. Tudod, ez nálam az a kategória, hogy kislány, miért nem korizik, tornázik inkább? Karate az lehet 1 életforma, de a dzsudo az kemény kűzdősport. Az én véleményem nem mérvadó, már csak azért sem, mert én ezt "testközelből" látom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 15:12:16

@anica inkognitóban: Az a tiramisu, amiben semmit sem tesznek, az a turamisu esszenciája, és így az is annak minősül.

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:13:01

@Daró: jót derülgetek - persze, hogy így van ahogy mondod, fiatal vagy még:P Na én azt akartam csak mondani, hogy régen a világ hóditások szerintem a férfiak dolga volt, ők és ott se mindegyik képes volt útra kelni, sarkvidékekre, le a mélybe, fel a hegyre...a nők maradtak a fakanálnál. Szerintem bátrabbak jobban mint a nők ma is - ma már egy nőnek könnyebb bármit kipróbálni és vállalkozni, akár férfias sportokat is. Én nem ítélem el, de én gyengébb vagyok, maradok a fakanálnál inkább. Szerintem nem is lenne jó, ha mi nők mind egyformák lennénk.
A veszélyes - extrém sportszeretők témában meg az Andrásnak adok igazat, mert ez nem viszi a világot előre valóban, de aki akarja az művelje felelőssége tudatában, szeretteire is gondolva.
Sajnos engem nem hat meg és nem elégit ki, hogy leugorjak bárhonnan, ettől még eléldegélek - más ha teszi, tegye nyugodtan:)

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:15:50

Segítsetek, az imént kaptam a Gézától(te Dömbi tudod ki az) - egy halom padlizsánt és ne nevessetek ki de ez kolbászformájú, vagy banán?? franc se tudja, olyan érdekes, nem tudom mi a frászt főzzek belőle??,

1kutya 2012.08.07. 15:17:41

@dömbi: (gör)korizik is, meg röplabdázik, de szeretne valami küzdősportot. én meg nem tántorítom el, mert erősödik, meg növekszik a koncentrációja (eléggé szétszórt a lelkem:).

@Pinka-Panka: a fakanál a valaha feltalált legveszedelmesebb fegyver! azonnal tedd le!:-DDD

BariKarika 2012.08.07. 15:18:23

@anica inkognitóban: arra gondoltam, hogy lehet kevesen vagyunk, kulonben fel sem tunne neked...butasag? hm...nem, nem igy gondolom, lehet teljesen eltero hatter, stilus vagy eppen nagyon hasonlo? az a legkemenyebb mindig, sajat magaval szembesulnie az embernek...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:18:49

@Pinka-Panka: padlizsánkrémet mindenképpen :) és teheted lecsóba, ránthatod, párolhatod, szerintem még töltheted is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:21:51

@Pinka-Panka: azért a férfiak fedeztek fel, Panka, mert ők tehették meg! jogok híján a nők nem indulhattak neki a Himalájának. de visszasírni 300 évvel ezelőtti állapotokat, hát, nem tudom... milliomosfeleségként sem lenne elég nekem a háztartás, hasznos tevékenység, munka nélkül behülyülnék. Nem szolgálónak születtünk, hanem társnak, partnernek.
@1kutya: azért a padlizsánpálinkába belegondoltam...brr....DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:24:34

@anica inkognitóban: mondjuk, vannak tipikus férfimunkák, mint pl. reggeli kávéfőzés..:D

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:25:15

@anica inkognitóban: jajj már nem egyről beszélünk angyalkám:DD ez csak kizárólag magamra értem...:)
Azért abban megegyezhetünk, hogy a nő ne legyen már robot, a finomságot tartsa meg..) ez még félmillió év múlva is jó lenne, ha így lenne

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:25:48

@1kutya: ittál már ilyet? mesélj:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:26:21

@Pinka-Panka: akkor elbeszéltünk egymás mellett ezekszerint :)

1kutya 2012.08.07. 15:30:11

@Pinka-Panka: nem, de ha kifőzöd megkóstolom:)

Vándorpatkány 2012.08.07. 15:31:43

@anica inkognitóban: hörcsög nincs, csak egerek meg kutya meg macska meg patkány meg madárpók meg teki, de ennek csak egy töredéke az enyém. Annak idején pont azért nem lett hörcsög, mert még kicsi volt a legkisebb, és azt gondoltam, egy kétéves markában egy nagyobb állatnak jobbak a túlélési esélyei. Aztán beleszerettem, nem tehetek róla.
A tandemezést ajándékba kaptam, nem lehetett visszautasítani. De életem egyik legszebb élménye, és az adrenalinfröccs emléke kitartott vagy félévig :) én extrém tériszonyos vagyok, de most szombaton pl simán felmentem a Tátrában egy láncos helyen, azzal a gondolattal, hogy mi ez ahhoz képest... Szóval még gyakorlati haszna is van, pl. ablakpucolásnál. Bármikor leugranék újra, pedig amúgy nagyon óvatos duhaj vagyok mindenben. Na jó, nem mindenben.

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:38:44

@1kutya: nagy berúgásra ne készülj akkor:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 15:39:33

@Vándorpatkány: Ebből a megközelítésből nézve még haszna is volt! Én a tériszonyomat azzal próbálom leküzdeni, hogy masszív és magas (11m-es) létrára mászom leszedni a tetőre kapaszkodó borostyánt és vadszőlőt:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 15:42:31

@Daró: Figyelj! lédermauszhausz! denevérlak!
Borzalmas bringás baleseteket láttam már. Nagyon komoly felkészültség, bringa kell hozzá, és még az sem elég. Engem a szívbaj kerülgetett, mikor a fiam elindult déházni. A biciglitolvaj jóvoltából kaptam egy kis nyugalmat, kb. jövő tavaszig. Szóval nem tűnik biztonságosabbnak ez sem a repkedésnél, ugrálásnál.
@1kutya: Apja, vagy anyja lánya?
@Pinka-Panka: Mi lett a Gézánkkal, elesett? Szomszédasszonynak kolbászformájú zöldség ajándékba, vagy csak éhes?
Mindig mondtam, de senki sem hallgatott rám, ne kezdjetek birkózókkal, szumósokkal, sőt! rögtönölőkkel se!

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:46:24

@dömbi: áááá a Géza az egy artanyember, mindent bevet a kertjében és megosztja a szomszédokkal, én levágom a haját cserébe, meg a fiáét is...
Tőle van a kumáto pari is, amit megszerettünk már mi is. Géza állitólag az anyukája szerint remekül főz amúgy...kell is a kalória, mert a fia is a nyomdokaiba lép, vagyis már lehagyta

1kutya 2012.08.07. 15:51:32

@dömbi: is-is. inkább apja. olyan leszarom stílus, ami mellé társult valahonnan egy mindent elfelejtek és ez elég veszélyes kombináció:)

Pinka-Panka 2012.08.07. 15:55:07

@1kutya: ha egyre gondolunk, nem néztem meg...:D nem is fogom...)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 15:57:31

@1kutya: va-la-hon-nan?????? nem hiszek a szememnek..:O:PP:DDDDD

süllőcske 2012.08.07. 15:58:02

@Andrass9: Nemrég jó fogásunk volt Algyőn, szép kárászok, remek pontyok. Algyői barátunknál főztem egy levet a fogás egy részéből.
Alaplevet főztem az aprólékból, hagyma, paprika, paradicsom. Csak félórát főztem, nem passzíroztam, csak leszűrtem. Na, lett is olyan friss, illatos, zamatos alap, hogy csuda. Megy belé a sok szép filé, kitűnő pirospaprika. Kóstoljuk exkalocsai barátommal, te, ez 9-10 pont között van! Hú, haj!
(mindketten több ezer levet főztünk már.)
Adjuk kis társaságunk elejbe, eszünk.
Első kanalazás után ketten már mondják: Nem szegedi! Ez nem A halászlé. Ez bajai! Kérdezzük Tibivel.-Ízlik? Igen, finom, de ez nem a halászlé!
Mondom, ne keressétek a stílt, mert ez nem azt követi! Ezt nézzetek, amit esztek! Jó-e?
Jó-jó, de a szegedi az sűrű!
Egyikük aztán marad az evésnél, órahosszat eszik, repetázik. Másik haver csak egyre mérgesebben mondja: Már minden lehet halászlé, pedig már rég kimondatott, hogy a szegedi lé az a valami, csak szálka maradhat a szűrőben, miegymás.
Végül én is megdühödtem, mert elrontotta a koma a hangulatot: Ferikém, ez EGY halászlé, de nyaklevessel is szolgálhatok.
Erre a figura megsértődött, hátrahagyva csapot- papot, hazament Szeged várába.
Másnap reggel a lé még mindig olyan finom volt, hogy elsírtam magam a tudattól, milyen áldott jó sorunk is van, mennyire meg kell ezt becsülni, mennyire meg kell ezt osztani embertársainkkal.
Már aki befogadja, megbecsüli.

1kutya 2012.08.07. 16:01:30

@anica inkognitóban: kérlekszépen, te kevered a nem érdekel és az elfelejtem szavakat.

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.07. 16:01:33

@Pinka-Panka:
Egy születetten debreceni ismerősőmtől tanultam:

Vékony karikára szeljük a padlizsánt ( héjasan, erre a legjobb a kolbász formáju, mert nem nagyok a karikák, a más fajtájú nagy karikáit négybe lehet vágni ) majd olivaolajon megsütjük a szeleteket. Amikor kész a padlizsán, lila hagymát szintén vékony karikára vágunk, össze keverjük a padlizsánnal, sózzuk, borsozzuk, saláta ecettel ízesítjük, és más fűszereket is lehet bele tenni ízlés szerint ( én csak sót, borsot, és citromlevet használok, mert így adja ki az igazi ízét a sült padlizsán ). Legalább egy fél napot hagyom állni, ennyi idő alatt ragyogóan össze érnek az ízei, és hidegen kitűnő mondjuk pirítóssal, de anélkül is.

Más: a héjas padlizsánból szép, hosszú szeleteket vágunk, ezeket olivaolajjal megkent alufóliára fektetjük, sózzuk, megborsozzuk, és citromlével megöntözzük. A fóliát összehajtva csomagot formázunk, és grillen megsütjük. A fólia megnyomásával lehet érezni, hogy megpuhult a padlizsán. Ennek gyors változata: üvegtetős pároló lábosba fektetem a szeleteket, só, bors, citromlé, olaj, és addig párolom, amíg megpuhul.

Pinka-Panka 2012.08.07. 16:05:09

@látjátok feleim szümtükkel: igazán remek ötlete adtál, nagyon kedves vagy és köszönöm szépen. bevallom őszintén én nem láttam még ilyen fajtát és gondoltam, hogy nem véletlen a forma, amiből más ízeket lehet előcsalni...
Megcsinálom:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 16:05:18

@süllőcske: Ezért nem teszek különbséget szegedi és bajai között. Rakják elém, megeszem akármennyi is az. Mindkettő jó, ha jól készítik :)
És mindkettő halászlé!

Pinka-Panka 2012.08.07. 16:08:39

@Andrass9: ugye?:) hálásan köszönjük:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 16:15:00

@Pinka-Panka: Szóval a fia is már kertet művel, értem én most már! DDD
@anica inkognitóban: Én sem, pedig nem is volt még szerencsém a találkozáshoz.DDD
@1kutya: Most már mindent értek!

susztertangó 2012.08.07. 16:15:28

@BariKarika: Ha egy adag-fogás Toldihoz méretezett, akkor hogyan fogok még mást is rendelni?@dömbi: A bungihoz jár pelenka?@Andrass9: Ésszerű komfortzóna határ kitolás hasznos, a félelem legyőzése árán is. Nincs fájdalom-nincs győzelem, mondja az ámeriai.De van határ, amin túl már csak arról szól a történet, hogy az egó telhetetlen. Egyébként kockázat nélkül nincs rizikó...

látjátok feleim szümtükkel 2012.08.07. 16:27:19

@Pinka-Panka: Nagyon szívesen, de inkább én lehetek hálás nektek ezért a kocsmáéért. Nagyon élvezetes olvasni a posztokat és a kommenteket is. Jó csapat vagytok. Jó étvágyat a padlizsánhoz.

Azért ha valaki megírná, hogy Szegeden hol lehet enni sertéspörköltet galuskával, azt megköszönném. A tejfölös, paprikás szertésszelet galuskával is érdekelne. Cserébe elmondom, hogy a Magyar Konyha nagyon dícsérte az algyői halászcsárdát.

susztertangó 2012.08.07. 16:30:43

@Pinka-Panka: Panka legyél igazságos- az emlősöknél úgy van, hogy egy hím el tud látni egy halom nőstényt "bioinformációval" és abból épül a következő generáció.Tehát, ha elpusztul a hímek zöme, a az a populáció nem, mert elég a maradék hím.Ha a nőstények pusztulnának az veszélyeztetné a túlélést.Tehát nem véletlen, hogy TI otthon maradtatok-rajtatok a túlélés tétje.Speciális tudás a "bentről". A fiúké a "kint".Na persze keveredik.

susztertangó 2012.08.07. 16:34:15

@1kutya: "A fakanál a legveszélyesebb fegyver." Az. Megnövesztett változata pláne. Kendó.

süllőcske 2012.08.07. 16:36:33

@látjátok feleim szümtükkel:
Ezt az ételt én nemigen keresem vendéglőben, de azt tudom, hogy a dorozsmai Vadlibában alapból van. És jó pacal is.
Az algyőit nem véletlenül dícsérik. Kitűnő a halászlé és általában a főtt ételek. A fagyasztott halból készült sülteket azonban nem ajánlom annyira.

Pinka-Panka 2012.08.07. 16:39:46

@látjátok feleim szümtükkel: én meg annak örülnék, ha többet írnál ide:) Minél többen járnak ide annál jobb:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 16:40:19

@susztertangó: Hol élsz te, szatyorban? Persze, 250 svájci frankért majd még pelenka is, miii? DDD
CERTICICATE, + a további ugrásokból, komoly árengedmény.
És az arra alkalmas egyének elárulhatják nekem az arany visa kártyájuk pinkódját.

susztertangó 2012.08.07. 16:41:50

@Pinka-Panka: Felháborító vérfertőzés! ÁRTÁNYEMBER!

susztertangó 2012.08.07. 16:44:15

@Pinka-Panka: Vagy pedig a Mester és Margaritából repült ide?!

Pinka-Panka 2012.08.07. 16:44:33

@susztertangó: én olyan kőkori gondolkodású vagyok, hogy simán maradok bent, maradnék bent - a családnak, gyereknek véleményem szerint jobb lenne, ha így lenne - ez nekem még így is kicsit megadatott, hogy itthon dolgozhatok.Úgy működne minden jól, ha a mérleg mindig egyensúlyban lenne, a kintiek a bentiekkel közösen, felesben, megosztva...
szerintem, de ezzel én kőkorszakiknál jöhetek számításba:)))

1kutya 2012.08.07. 16:56:49

@susztertangó: egy nő kezében a seprűn kívül a fakanál a legveszélyesebb! nem kell ahhoz kendóbot:-DDD

@dömbi: akkor jóváhagyod a harcművészet tanulást?:)

Pinka-Panka 2012.08.07. 17:01:12

@1kutya: nyugtass meg, hogy nálatok is arra használják a fakanalat, mint nálunk - már félek, hogy nem véletlen emlegeted annyit:D

1kutya 2012.08.07. 17:04:16

@Pinka-Panka: nálunk ÉN! használom, rendeltetésének megfelelően. a fakanál kizárólag női kézben veszélyes, különösen a hajnali órákban:)

Pinka-Panka 2012.08.07. 17:05:53

@1kutya: értem, aakor volt már dolgod vele:PP

1kutya 2012.08.07. 17:11:39

@Pinka-Panka: még nem, de volt már emlegetve:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.07. 17:14:04

@1kutya: Provokálsz? Ma már elég volt itt belőlem szerintem.

BariKarika 2012.08.07. 17:58:51

@susztertangó: na ez az, maseba meg nem illik beleeni nemdebar?( foleg elso, masodik randin ciki :P ) vagy csomagoltat az ember es rendel harom felet :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.07. 18:26:14

@látjátok feleim szümtükkel: Én mint született debreceni még nem hallottam erről a padlozsánsalátáról, de tetszik és kipróbálom. Padlizsán forever!

1kutya 2012.08.07. 19:44:12

@dömbi: belőled soha nem elég:)

most megyek tésztát főzni a maradék bolonyai szószhoz, mert megéheztem a locsolásban. tényleg, mindenki locsol???

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.07. 19:59:32

@anica inkognitóban: "és most nincs itt a sznobvadász Hajdul....:DDDD"

Aki késik, annak igyekeznie kell, hogy utolérje a többiek maligán fokát. Most mondjam azt, hogy egész nap egy ilyesféle kaja összeállításon fantáziáltam?

susztertangó 2012.08.07. 20:11:09

@1kutya: Szvsz az nem fakanál. Az sodrófa!

susztertangó 2012.08.07. 20:25:26

@BariKarika: Persze, ha menet közben kilépsz a cipődből és az asztal alatt a pasi lábát megkeresve azon fölfelé kalandozol, lehet, hogy gátlás nélkül átnyúl az asztal felett és egy villányi kaját ad és etet. "A Paradicsomban jól megy a dolog, hogyha Ádám s Éva összemosolyog.."

Daró 2012.08.07. 20:42:17

@dömbi: Ó anyám. Én meg azt hittem valami virág. :-)
Ledörmauszhausz, én inkább angolos vagyok. ( sógoromnak a hétvégén szóltam, megtaníthatna németül)

Daró 2012.08.07. 20:44:39

Szilvás lepényt süt a babám, sej, haj, csireg-csörög a konyhában....sálálálá

Pinka-Panka 2012.08.07. 21:44:18

@hajdulaszlo (volt hajdul): aranyos nagyon az új kép:) igazán:)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.07. 21:47:07

@Pinka-Panka: Gondoltam tejberizs vacsora után, cserélni kell a képet.

süllőcske 2012.08.07. 22:39:22

@1kutya: Hinnye, hisz ez olyan amatőr, hogy remélem, direkt van. Bíró mester meg beivott, vagy mi. Az étellel való vandálkodást, különösen pesti stílusban, inkább nem is veszem figyelembe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 22:47:14

@süllőcske: Szerintem telefonnal vették fel, PA feje fölé lógatva.

Daró 2012.08.07. 22:51:54

@Andrass9: Bizony, már 3 db 240 literes hordó tele :-) (hozzáteszem fateromat fajélesztőre, kotyogóra, egyéb úri huncutságokra képtelenség rávenni)
@dömbi: Ez a második nekifutás, a tegnapi kuka lett. Nem nagyon szoktunk sütni, nem is nagyon tudunk, de ha sikerül akkor finom lesz. (még jó hogy a Tiramisut nem sütjük)

Mi baj van Annával? A halat kb így eszem én is. Kivéve a szálkalenyelős részt.

süllőcske 2012.08.07. 23:33:08

@Daró: Ó, semmi baj nincs az Annával. Csak éppen nem látszott, mivel is aszik azt a halat. Késsel-villával nagyjából összekaszabolták, kézzel a szájhoz vitték a falatot, amelyet rágás nélkül nyeltek. Uszonycsipszről beszéltek, de az uszony sütés előtt javarészt le lett csapva.
Én egy ilyen patkót, ha kézből eszem, a hátát, benne az y szálkával, le lehet törni egy finom mozdulattal. Ezt a darabot finoman, spirálba csavarva, kibújik a szálka, ki lehet húzni. Lehet jóízűen enni a darabot. A bordáról egy könnyű mozdulattal le lehet húzni a hasi lebenyt, hamm.
A pisztráng, ahol Lajos bemetszette, magától is szétválik, az izomnyalábok mentén. Ha nagyobb halat filézek nyersen se vágom meg ott, hanem szétszakajtom, könnyen szétválik, ahol kell.
Hadd ne folytassam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.07. 23:59:30

@süllőcske: Ezt még én is így éreztem, pedig én nem vagyok egy halszakács! Szerencsére a halsalátád adott néhány tanulási lehetőséget.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 00:00:58

@süllőcske: Jaaa - éz köszi az ötletet az Y szálkához! Ezt még nem hallottam, de bizisten megtanulom.

Pinka-Panka 2012.08.08. 04:25:11

@Andrass9: reggelt szépet:)
Most ez a nő a PA? -mert én nem tudom...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 06:50:02

@Pinka-Panka: Jó reggelt kívánok!

Igen ő az.
@süllőcske: "Különösen pesti stílusban" na ezt kikérem magamnak, az összes többi pesti nevében.
Ő eszik így, nem a pestiek.
Ugye nincs harag, mert leírtam?
@Daró: Na milyen lett a süti, mesélj?

Pinka-Panka 2012.08.08. 07:51:18

@dömbi: köszönöm szépen. nem ismertem.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.08.08. 09:05:20

@Pinka-Panka: PA-nak erotikus a hangja: bassza a fülem.
Kiakadok a pontypatkó szótól. Halat késsel nem vágunk. Ha van kés, villa, akkor nem nyúlunk hozzá kézzel.

Daró 2012.08.08. 09:13:03

@dömbi: Szuper, kelttészta, tetején szilva, jó ízes veresszilva, lekvárrá sülve, fahajas cukorral megszórva. Reggelire benyomtam egyet, nagyon finom.
Ma viszek haza ismét, és csinálok szilvaciberét, most van ideje.
@süllőcske: Pestiek ezek te! Erre a patkóháromszög-tekerésre megtaníthatnál amivel az y kibúvik, a többivel nagyjából egyetértek. Nekem valószínűleg azért nem bántja a szemem annyira mert közel sem eszek annyi halat sajnos.

süllőcske 2012.08.08. 11:41:46

@dömbi: Nincs harag és igazad van. Csak túlzottan feljött néhány rossz emlék. K@Daró: érek mindenkit, bocsássa meg a kategorizáló szövegemet.

Daró 2012.08.08. 11:58:44

@süllőcske: ? mit kellene megbocsájtani? Nem értem. Az hogy én másképp látok valamit mint Te vagy más, vagy fordítva az nem ok semmire. Nem vagy te mostanában túl érzékeny? :-)
@dömbi: Na azért a pestiért én is elnézést kérek... de azért remélem tudjátok mi ennek az egésznek az alapja? Amikor azt mondom "pesti" az hangsúlytól függően (szövegkörnyezet) mást és mást jelent. Én kimondottan szeretem Pestet, bár nem élnék ott. Nagyon szép, és az utcára kimenni tiszta élmény.
Ahogyan emberekkel beszélgetni is.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 12:06:33

@Daró: Csak szólok, ablakok nyitva!!!

@süllőcske: Megnyugodtam, nem akartalak volna megbántani. Tudod, ez az én hülyeségem, még én sem lehetek tökéletes. hi-hi Persze egyetértek azzal amin felbosszantottad magad.

süllőcske 2012.08.08. 12:23:06

@Daró: De igen. Lehet, hogy azért van, mert hónapszám minden áldott nap olyan jeleneteket mintázom, amelyekben egy igencsak rendes ember kínlódva cipel nagy gerendákat, megverik, leköpdösik, kigúnyolják, végtagjait fához szegezik, megölik, halálában is döfködik, asszonyok éreznek soha el nem múló fájdalmat...
Ilyenkor nehezebb nem észrevenni a flegmatikus, állaza dolgokat, magamtól is a hülyeséget.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.08.08. 13:23:24

@Daró: Be kellene látnom, én vagyok erre túl érzékeny. De most már ha belekezdtem leírom.
Csak megkérdezem, mit szólnátok hozzá, ha én meg elkezdenék ha nem is parasztozni, de mondjuk tájjellegűzni? Aztán találja ki mindenki, h épp kire mire gondolok. A 2 millió fővárosi lakos nagy része betelepült, arról nem én tehetek meg a többiek, hogy ezt a maradék 8 millió lakos hagyta, elnézte, h oda összpontosuljon minden. Ez 1 mesterségesen szított, illetve fölöslegesen fenntartott ellentét. Hetekig lehetne a sérelmeket sorolni, egymást sértegetni. Még egyszer mondom, csak azért, mert ott rakott le az a k...gólya, nem vagyok rosszabb senkinél, és PA se azért olyan amilyen, mert pesti.
Egyébként meg már mit izgat a dolog, nem is élek ott. DDDD

Pinka-Panka 2012.08.08. 21:07:31

@hajdulaszlo (volt hajdul): nem tudtam, hogy ennyire kiakasztó ez a hölgy:) Akkor én még nem jártam erre.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 21:44:52

@süllőcske: Azt hiszem értem a helyzetedet. Nem irígyellek érte, de ad valami olyan tartást, amit másképp nem szerezhetsz meg.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.08.08. 21:57:09

@Pinka-Panka: Nagy a te szerencséd, lyány!
A másik oldalról nézve pedig rajta keresztül jött létre ez a csapat itt. Az sem elhanyagolandó, hogy a karaj révén lettem receptleíró matematikus :) Nem török Vaczak2 és Waka érdemeire, ők azok akik igazán inspirálnak a jobb szövegek írására, a hibátlan helyesírásra való törekvésre. Mondhatnám hívatlan tanítómim :) Süllőcske segít a halat elhelyezni az étrendemben, PO-tól tanulom a füstöt, (pedig bagóztam vagy 40 évig), Mitzi adja a kifinomult tengeri herkentyűk feldolgozási módjait - bár itt is megengedhetném magamnak, mint az USA-ban. A dokijaink tartják a lelket bennem, hogy talán túléljük, 1kutya ad példát a kimeríthetetlen munkaenergiára, Anica tartja a lelket, ha rossz a hangulat, HajduL tesz időnként helyre (úgy érzem teljes jóindulattal), Dömbi, BariKarika, Babette még nem békéltek meg rozsdás stílusommal, de ami késik nem múlik - igyekszem a rozsdát leszedni. Daró az ifjúság, akiben a követendő jövőt érzem a fiataljaink számára.
Ne sértődjön meg senki, akit kihagytam és az sem akit belevettem a listába. Valahol ezért működünk, ha rögösen is.
Köszönöm mindannyiótoknak.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.08.09. 09:27:42

@Andrass9: Ezt nagyon szépen írtad, Andrass! Mi pedig köszönjük kimeríthetetlen energiáidat. Nem sok amatőr blog mondhatja el magáról, hogy minden napra tud valami érdekes olvasni- és megbeszélni valóval szolgálni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.08.09. 22:47:43

@Mitzi von Küche: és még a borravalót is megkapom tőle..:DDD
@Andrass9: köszönjük, Főnök! :)
süti beállítások módosítása