Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Halsaláta harmadszor

2012.07.22. 07:00 Andrass9

A blogból már ismert barátaim jöttek látogatóba az USA-ból. Margaritát nem kevertem, de Süllőcske halsalátája oly mély nyomot hagyott bennem, hogy elhatároztam: egy újabb reprodukcióra vetemedem.

A bejegyzés megírása miatt Mitzit kell piszkálnotok, mert ő szerette volna látni egyedül :)

Legutóbb kitanultam, mikor kap halat a helybéli magyar multi, és kiválasztottam 3 szép pisztrángot meg egy aranydurbincsot a pultból. Szépen meg is tisztították, nekem már csak alaposan le kellett mosni, és besózni még időben, mielőtt füstre kerülnek.

besozva1.jpg besozva2.jpg

Mivel a halszag nem egy tipikus szívesen látott hűtőszekrény illat, hát a sózott halakat egy műanyag konténerbe pakoltam, ami légmentesen zár, és igy rejtettem el a hűtőben. Ez a négy hal mintegy 1,6 kg-ot nyomott. Ebből majd a hulladékot levéve kb egy kilónyi tiszta, füstölt halhús lesz. Reméltem, csak elég lesz négyünknek!

  • A hallal egyidőben vettem
  • 2 nagy kápia paprikát,
  • 4 kisebb lila hagymát
  • 3 paradicsomot, és
  • 5 fej óriási, tömör csiperkegombát is.
  • A kertből meg hoztam be kaprot,
  • fürtös uborkát
  • és karalábét.

Kockázni csak a paradicsomot és a paprikát kockáztam. A karalábot (ami telitalálatnak bizonyul mind az állagával, mind az ízével), uborkát és a lilahagymát a julien készítő V szeletelőn vágtam meg sok-sok időt megtakarítva.

alapanyagok.jpg

Mint látható, előszeretettel használom ezt a kék kerek tálat, de olyan "pont jó" mérete van, most mit csináljak.

Megjöttek a vendégek, ideje nekikezdeni.

Alufóliából hajtogattam egy kis tálcácskát a füstölő fűszereknek: Borókabogyó, koriandermag, mustármag, feketebors és szegfübors került bele.

fuszerekafustre.jpg

A füstöléshez most őszibarack fát használtam, mer előző nap letörött egy nagy ága kishíján agyoncsapva a feleségemet (nono... !). Az ág meglepően száraz volt, feldaraboltam és felhasogattam egy bő maréknyit a parázsra. A tűzre felkerült még a 3 gomba is, majd a halak a másik oldalra.

indulafust.jpg

halakis.jpg

Minden hal kapott egy citromkarikát a pocakjába, hátha segít az ízekben.

Amíg a füst dolgozott, megittunk egy sört, beszélgettünk. Kb. 10 perc múlva megforgattam és kaptak még 15 percet, amikor az elleőrzés készre jelentette a halakat:

fustolodnek.jpg fustoltek.jpg

Tiz percet hagytam kihülni, majd óvatosan lefejtettem a szálkákról a halhúst. Menet közben pedig ettem a ropogósra füstölődött bőrét, amit nem mertem beletenni a salátába, nehogy elrontsam az alkotó autentikus receptjét :)

pisztranghus.jpg durbincs.jpg

Mindkét halfajta szépen adta a húsát, nem találtunk benne szálkákat. Ahog bontottam a halhúst, mindjárt kisebb darabokra szedtem, és úgy tettem az összevágot saláta alap tetejére.

Megkeverni pedig gyönge női ujjakat használtunk az eredetileg javasolt evőpálcikák helyett.

keveres.jpg

Innentől már csak a tálalás volt hátra:

talalas.jpg talalas2.jpg

A saláta mellé megittunk majdnem egy üveg kéknyelűt, melynek maradékát gyvy Vaczak2 legnagyobb felháborodására később egy tartár mártásban használtam fel.

Mintegy felét tudtuk megenni, tehát ez a mennyiség 7-8 embernek kielégítő vacsora, még ha éhesek is.

138 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr924668017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.22. 12:47:38

@Öreg Sam: én megvagyok, mégse lát senki....

Hurri Kán 2012.07.22. 12:50:20

@skylla:
Különösen nagylelkű vagy így a hét első vasárnapján. :)

Benikuty 2012.07.22. 14:25:24

off.
Kis bazsalikom bokrot adnék ajándékba annak, aki hűvös, fényben gazdag helyen tudja teleltetni, nyáron napos helyet biztosít neki, rendszeresen visszavágja, tápoldatozza.
Pár hete a vihar tépte le a szép nagy anyanövényről, aztán vízbe tettem, hamar gyökeret eresztett, ma földbe tettem, közben önkéntelen megsimogattam, illata itt a kezemen, hamar illan. Levele, virága igazi kincs. Kicsit más, mint a hiperes.
www.google.com/imgres?imgurl=http://www.bazsalikom.lapok.eu/media/images/23/bazsalikom2%283%29.jpg&imgrefurl=http://www.bazsalikom.lapok.eu/&h=370&w=480&sz=59&tbnid=WFYB6uUipe8YcM:&tbnh=92&tbnw=119&zoom=1&usg=__a04kysv4ekU4MmOHv099hoGCEWI=&docid=cADZu-lSR4IGaM&sa=X&ei=Uu8LUKuxHOr54QSHzKXOCg&ved=0CGoQ9QEwAw&dur=493

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 15:24:57

@Pinka-Panka: Tudsz te ennél jobbakat is (ahogy a kommentjeidet olvasom, sokszor irígykedem a férjedre)!
Nekem könnyű, nem kell minden nap enni adni a feleségemnek - felnőtt lány, tud már nekem (és magára is) főzni :) Viccet félretéve, mi férfiak óriási előnnyel indulunk a konyhában: nekünk ez szórakozás, nem kötelesség.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 15:25:31

@skylla: Válasz megjött, el is indított egy lavinát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 15:28:19

@anica inkognitóban: phhhhffrrssss - most moshatom a képernyőt, klaviatúrát, asztalt, mindent!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 15:31:27

@Benikuty: Aha - a lila virágú! A bazsalikom elvileg egynyári, de meg lehet bolondítani napsütötte konyhaablakkal (vagy akár nappaliban is, ahol kedves nyarat emlékeztet), csak etetni és itatni kell a sok fény mellett.

váj mí 2012.07.22. 15:45:33

Szépjónapot! A szokásos cideremet, ha lehetne.

nane, már megint hal! pont úgy vagyok vele, mint Öreg Sam a tökkel ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 16:04:41

@anica inkognitóban: Képzeld, nekem nincs lapos topom (másfajtát sem hordok), de köszönöm a jóindulatod!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 16:06:03

@Andrass9: szerencsére az én topom sem lapos..:DDDDD de laptopot azt használok...:DDDD
akkor most már lesz, Főnök! :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 16:32:37

@Mitzi von Küche: ami képet fel akartam rakni, nem fért fel, utána meg nem látszott kicsiben..

váj mí 2012.07.22. 18:39:25

Hm, most én is raktam fel avatart magamnak ... vajon látszik?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 18:48:45

@váj mí: Szia Garfield! Váj miért hívnak másképp?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 18:49:49

@Mitzi von Küche: Hogy neked milyen jó szemed van! Én bezzeg csak most vettem észre a cipellőket!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 19:21:47

Megyek őszibarack kompótot eltenni - sok volt a fán.

skylla 2012.07.22. 19:33:32

@Andrass9: örülök, gondolom par dolog neked is eszedbe jutott meg...

medvedr 2012.07.22. 19:57:17

Ilyen jó halsalátát, megpróbálom én is az tuti!

medvedr 2012.07.22. 19:58:08

@anica inkognitóban: Ez saját gyűjteményből származó topánka?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 20:00:02

@medvedr: EZ nem, de van majdnem ugyanilyenem..:) csak annak rózsaszínű a sarka is és zárt az orra..:)Robit kérdezd, milyen, ő látta :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 20:02:19

@skylla: olyan két hete néztem meg utoljára a filmet :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 20:09:39

@skylla: á, nem, szerencsére normális mesékre is vevő, de akkor ha jól emlékszem, inkább az apjával molyolt valamit az udvaron..

Pinka-Panka 2012.07.22. 20:17:36

@anica inkognitóban: látom, beújitottál:) na itt nálunk ebben nem mennél messzire a macskaköveken:)

Pinka-Panka 2012.07.22. 20:20:03

@anica inkognitóban: irigyellek is érte, én is slattyognék ilyenben, miután szoknyás vagyok zömmel...

Pinka-Panka 2012.07.22. 20:24:39

a mai ebédünk olyan volt, hogy ezt nem sokan ennék meg:)
tarhonya leves
rizs
párolt cukkini, bébirépa, borsó
karaj hirtelen sütve
görög saláta

Pinka-Panka 2012.07.22. 20:26:45

@anica inkognitóban: a tarhonya és a rizs kombóra?:)
ezt lehet enni, ilyenket tudok kitalálni jelenleg,

Pinka-Panka 2012.07.22. 20:41:32

@anica inkognitóban: várjál Hajdultól ki is kapnánk a köret miatt, de nálunk más miatt is fontos ez:)
érdekes, hogy én meg rizs párti vagyok inkább - pláne a zöldséges formájában:)

váj mí 2012.07.22. 20:41:53

@Andrass9: Öööö... Helló Ubul? te vagy a bográcsban? Mit keresel ott? ;) Ezek szerint látszik, klöszi.

Hm, szerintetek egy cukkinis, kaliforniai piros színű papri8kás, gombás, fokhagymás-tejfölös tészta...szóval egy ilyen jó lehet-e ízvilágilag?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 20:50:25

@váj mí: Én csak a kaliforniait hagynám ki belőle, de ez személyes ellenérzés a zöld kaliforniaival szemben. Amúgy jó kaja alapanyag, amit felsoroltál!
Adj hozzá borsot sokat. Gomba és a cukkini szeretik, a tejföl pedig elsimítja!

1kutya 2012.07.22. 20:54:50

'stét! látom gyártódnak az avatarok, jönnek a jobbnál jobb menük.
hazateleportáltuk a törpét a nagyszülőkhöz, ott ebéd: tyúkhúsleves, kopasznyakú kokas perkeltje petrezselymes, tejfeles újkolompérral, beregi töltött káposztával, vegyes vágott savanyával.

nem vacsoráztam...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 21:01:57

@Pinka-Panka: bébi, úgy nézek ki, mint akit érdekel, hogy akár neki, akár másnak mi a véleménye?:O:DDDDDDD
pont letojom..:DD

@1kutya: mor-mor :PPD

1kutya 2012.07.22. 21:13:10

@anica inkognitóban: szerdán megyünk látogatóba vissza (lány, nem bír ki egy hetet a zannya nélkül), akkor káposztás paszulyleves vár minket, almás palacsintával (alma belereszelve a tésztába).

váj mí 2012.07.22. 21:18:23

@Andrass9: A kaliforniai paprikának szerintem konkrétan nincs íze. Csak a színvilág miatt gondoltam ... Hm, bors, na az itt nincs, valami csilipaprikaszerűség van, őrölve és szárítva ... Az jó lesz? Csípni csíp ...

váj mí 2012.07.22. 21:19:45

@1kutya: Van énnekem portréfotóm is, node azt avatarnak???!!!!

Hurri Kán 2012.07.22. 21:24:05

@váj mí:
Ha elég darált húst teszel bele, nem lehet rossz. ;-)

1kutya 2012.07.22. 21:35:17

@anica inkognitóban: csak fokozom...

@váj mí: nekem is az az avatarom:-DDD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 21:36:14

@1kutya: Küldtem mélt. Én sem vacsiztam ma - ha elolvasod, megtudod, miért :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 21:39:38

@Mitzi von Küche: én meg gondolkodom azon, amit mondtál...:)
@1kutya: csak túlzásba ne vidd..:P:)

1kutya 2012.07.22. 21:44:50

@Mitzi von Küche: már mentegetek és illesztek:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.22. 21:48:08

@váj mí: Egyszer próbáld meg a zöldet - életedben többet nem eszel kaliforniait. Vagy három napig jön vissza a szaga/íze, es az ameriakiak mindent azzal csinálnak. Külön harc egy thai étteremben, hogy ahelyett adjanak inkább asparagust a kajába. Szerencsére megcsinálják, ha szépen kéred :)
Mi az hogy nincs bors???? Sajna a csili ebben a konstellációban nem dominálhat. Oda közönséges fekete bors kellene. Persze ez csak az én véleményem, amit nem kell figyelembe venni :)

Hurri Kán 2012.07.22. 21:51:08

@anica inkognitóban:
Há b+, neked semmi se jó... Akkó mit csináljon szegény? :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 21:52:54

@gyvy: hát találja ki! :DDDDDD mi ebben olyan nehéz??:O:DDDDDDDD

Daró 2012.07.22. 21:57:14

üdvözlet. Tegnap megáztunk a Nyulak szigetén, ma végigvágtáztunk a Skanzenen, itthon jókat ettünk, a Skanzen jászárokszállási fogadójában felejthetőt.
@anica inkognitóban: Cipő zupper
@váj mí: port-ré-fotót! Port-ré-fotót!
@Babette_: én látlak. Néhány névre rááll a szemem.
Süllőt viszont nem láttam, pedig lenne hozzá egy indiszkrét kérdésem :-)

1kutya 2012.07.22. 21:58:09

@anica inkognitóban: ööö???

@Andrass9: só és bors nélkül se sava, se borsa! te is így gondolod?
mélt olvastam, majd gondolkodom...

Pinka-Panka 2012.07.22. 21:59:00

@anica inkognitóban: igazából én se szeretek köreteket enni, ami szénhidrát, de van mikor igen:) ezért is tisztelem Hajdul véleményét ebben, mert mindenhez fölösleges enni - inkább a saláta...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 22:00:48

@1kutya: gondoltam, érzed az idézőjeleket..:DDD
(amúgy menteget-> mentegetőzik... )

Hurri Kán 2012.07.22. 22:02:13

@anica inkognitóban:
Van az, amikor már minden nehéz. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 22:03:55

@Pinka-Panka: én még most sütöm a karikakrumplit tavaszi tekerccsel :))
@gyvy: ez most vélemény vagy üzenet?:PPP:DDDDDDDD

váj mí 2012.07.22. 22:06:22

@gyvy: Hús nélküli, te vérengző dúvad, te :P

@1kutya: Ahham, szeretnéd, már ha nőnemű lennél ;)

@Andrass9: Húúúú, na ez a bajom nekem is az ázsiai kajákkal, hogy azt a szar zöld kaliforniait baxxák bele, akkor is, ha megkérem, hogy inkább ne, semmilyen paprikát. A zöldnek tényleg van egy íze, ami számomra a túlérett normál paprika rothadás felé menő félútján van. Hát, nem nagyon szeressem .... de a sárga-piros-narancssárga változatnak inkább csak színe van. Vagy én nem érzem ...
Viszont, itt a közeli Tescóban 2,5 font az egy adagos édes-savanyú csirke tojásos-zöldborsós rizzsel. Nem egy kulináris élvezet, de ehető egyszer egy héten. Ja, és piros kaliforniaival van, ami átveszi a szósz ízét.
Borsot is láttam különben. A helyi magyar boltban, 1,49 font volt az otthoni Horváth Rozi 210 forintos. Kenje a hajára. Ennyiért marad a csili ...

Hurri Kán 2012.07.22. 22:07:47

@váj mí:
Jól van, értem én. És mi lesz a főétel? :)

váj mí 2012.07.22. 22:08:06

@Daró: Erre lenne eszed, he? :-P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 22:08:09

@1kutya: jaaa..:DDDD nekem meg törölnöm kéne jópárat biztonsági okokból ;) :DDD azt is vállalsz?:DDDDDDD

1kutya 2012.07.22. 22:12:15

@váj mí: lassan már nőnemű vagyok:-DDD

@anica inkognitóban: van kooh-i-noor radírom:)

váj mí 2012.07.22. 22:19:37

@1kutya: Fizikailag vagy érzelmileg? ;)

1kutya 2012.07.22. 22:20:05

@anica inkognitóban: radírom van és nem félek használni!

1kutya 2012.07.22. 22:20:54

@váj mí: doktor úr! olyan bizonytalan vagyok! vagy nem is?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 22:23:28

@1kutya: azért ehhez hozzáfűztem mailben egy pluszkommentet..::DDDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.22. 22:28:01

na, hát további szép estét, az én hétvégém kicsit zúzós volt, pihenem :)

Hurri Kán 2012.07.22. 22:34:31

@váj mí:
Aztán mekkora az a karton? ;-)

váj mí 2012.07.22. 22:39:57

@Daró: Höhh, holnapig él a portréfotóm, aztán majd lecserélem.

@1kutya: Hm, ezt neked a doki sem fogja tudni eldönteni ;)

@gyvy: 4 doboz ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 00:06:59

@1kutya: Köszi - elutasító válasz is válasz!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 00:09:08

@váj mí: Igazad van a pirossal - az elviselhető. Érdekes viszont, hogy nincs feketebors, ami nagyjából az egész világon kapható ...

váj mí 2012.07.23. 00:34:20

@Andrass9: Pedig tényleg nincs .. én is bambultam egy sort a különböző csilik előtt (azokból nagyonsokféle), de mezei fekete-bors még darálatlan változatban sem. London, Tesco. Sőt, még a lengyel boltban sem. A magyarban igen, de annyiért egy kiló csilit veszek, úgyhogy kenje a szemébe ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 01:27:39

@váj mí: Elhiszem, te élsz arrafelé, de azért meglepő.

váj mí 2012.07.23. 02:02:08

@Andrass9: Az, én is meglepődtem, mert Németországban és Ausztriában eddig gond nélkül ... Nodehát, hülye angolok, angol hülyék ;)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.23. 07:47:34

Amit én nem értek. Ha van két szép egészséges hal, akkor azt miért kell összecafrangolni, miért nem egyben. Ez hasonló ahhoz, hogy én a darált húst sem szeretem: 1. az egészséges szép húst azt fáj darálni. 2. Ami darálva van a boltban az meg nem egészséges szép húsból van.

1kutya 2012.07.23. 07:59:40

@Andrass9: nem utasítottam el semmit, csak össze kell szednem a gondolataimat:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 08:08:40

@hajdulaszlo (volt hajdul): Most akkor egyben toljam be a halat, arra gondolsz?

Boar. 2012.07.23. 08:52:09

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Nagyon kötekedős vagy mostanában...
BTW tatárbifsztekről hallottál már?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.23. 09:03:48

@Andrass9: Naná. Én szeretem az eredeti állagát a halnak. Néha még filézni sem esik jól.

Boar. 2012.07.23. 09:23:29

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Egyébként én is szeretem az eredeti állagát a halnak, filézni is nagyon ritkán filézek. De pl. a töltött csukához szívfájdalom nélkül bedarálom őkelmét.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 11:29:28

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az is egy jó étel, de it és most éppen nem arról az ételről szólt a poszt :)

váj mí 2012.07.23. 11:57:15

Szép jóreggelt. Garfield ma valamiért nem akart jönni .... Egy kávét, ha kérhetnék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 15:32:56

@váj mí: Kávé szerviroz, Garfield megfenyít, Jó reggelt :)

váj mí 2012.07.23. 18:35:49

@Andrass9: Az egy dög, nem egy macska ... de tényleg ...
Közben felfedeztem egy kissé távolabbi lengyel boltot, ott van feketebors, és csak 1 font az őrlős változat. Az korrekt, be is szereztem gyorsan egyet.

váj mí 2012.07.23. 18:38:45

Ja, és a magyar boltos csávó kenje továbbra is a szemébe az otthoni Horváth Rozit, háromszoros áron. Piros arany, 3.49-ért. B+!, otthon sem veszem meg ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.23. 21:22:32

@váj mí: Mondjuk Piros Aranyat nem is keresnék. A Horváth Rozi meg itthon is egy lehúzás!!!

váj mí 2012.07.23. 21:36:13

@Andrass9: Jah, láttam a Lucullus cuccokat otthon, fele annyiért. Mondjuk, biztos van némi minőségi különbség, de annyi tuti nem ...
Piros arany, gulyáskrém, fokhagymakrém, majonéz .... ezek nálam nem játszanak. Igaz, én nem vagyok ez az eltevős fajta, de inkább több zöldséget használok, csak azt a nyomorult unami ízt ne érezzem, ami ezeknek a cuccoknak a fő összetevője.
süti beállítások módosítása